avem vreo sansa? cine ne ajuta?
buna
astazi am aflat cu stupoare ca de luni nu mai am bona la copil (i s-a imbolnavit sotul). mariuca noastra ar cam merge la gradi ca are 2,9 ani. dar...gradinita a inceput astazi si noi n-am inscris-o nicaieri. credeti ca avem vreo sansa sa ne-o primeasca la o gradi de stat acum in al 15lea ceas? si daca da, care sunt scorurile sorcovelor? cat trebe sa dam? orientativ. (adica zeci sau sute de euro).
pliz, pliz spuneti-ne si noua ca sunt cam in cofa.
oana
Raspunsuri
iileana spune:
Parere de parerist: din cite am auzit prin parc sorcova necesara intr-o asemenea situatie e intre 100 si 200 de euro. Succes!
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
vv spune:
au inceput gradinitele?
eu stiam ca abia pe 15 incep... tre' sa aranjez si eu sa o primeasca pe aia mica....
boeru spune:
Draga mea! acelasi lucru l-am patit si eu acum o saptamana, daca citesti topicul "Imi pleaca bona...ce sa fac" o sa vezi ca eu am gasit o solutie. Daca vrei iti aranjez la gradi unde il duc eu pe Raducu dar este particulara (nu este asa scumpa)el incepe de luni si nici nu iti trebuie asa multe acte..
moana spune:
radu26 - in sectorul 6 (am mai vorbit noi...). am fost la 209 si am fost nitel dezamagita - curtea mare dar jucariile mai toate stricate iar dupa cat de mare era iarba, copiii nu se puteau juca afara. si era incuiat peste tot si am avut asa o senzatie de jeg si lipsa de interes. am mai vazut gradi 87 - mi s-a parut ceva mai curatica, oricum era descuiat si am putut intra in curte, dar tot asa jucariile rupte si, oricum era un afis mare ca parintii sa nu insiste ca nu mai sunt locuri. una care mi-a placut cat de cat a fost 87 - o curte cu jucarii vechi dar reparate, iarba toata tunsa, fara balarii si educatoare dragute. da vad ca nu stie nimeni nimica despre ea (am postat un subect). tu ai fost acolo? ti-a placut?
oana
radu26 spune:
Gradinita 87 este la fel de buna ca oricare alta, este o gradinita linistita, cu o curte mare si frumoasa. Ma uimeste ce imi spui despre 209, in realitate acolo este exact contrariu la ce spui tu aici. Ai tinut cont ca este vacanta si de 3 luni nu a mai umblat nimeni pe acolo???
Cat despre jucarii rupte, haide sa ne lamurim nitel. Jucariile sunt platite integral de catre parintii grupei respective (nici ministerul si nici primaria nu dau bani pentru materiale didactice, ci doar pentru refacerea cladirii - daca ii dau si pe aia). Din acest motiv, ce ai vazut tu sunt jucariile folosite timp de 1 an, care se schimba la inceputul anului (sa nu imi spui ca tu reusesti sa tii mai mult de 1 an jucariile la copilul tau ca nu cred, tata arunca saci de jucarii lunar!). Cu ce se schimba, asta depinde de parintii din grupa, de pretentiile educatoarei, si de multe altele.
Din datele pe care le am eu in fata, rezulta ca ambele gradinite functioneaza cu 6 grupe, avand cifre de scolarizare de 150 (gradinita 209) si respectiv 207 (gradinita 87).
In zona ai multe gradinite (fugitiv imi vin in minte cam 6), si pot sa iti spun ca oricare din ele este o alegere buna. Afisul cu "nu mai sunt locuri) a fost pus in toate gradinitele din Bucuresti dupa data de 1 Iunie. Acesta este si motivul pentru care am mari indoieli ca vei reusi pe undeva, nici poveste sa alegi tu gradinita... Si o ultima precizare. Sa stii ca in ceea ce priveste gradinitele din Bucuresti, ma refer strict la cele de stat acum, intotdeauna va fi o alegere grea atunci cand vine vorba de a selecta intre doua sau mai multe, pentru ca pur si simplu sunt comparabile, atat prin ceea ce se face cat si prin prizma dotarii. Diferenta o fac doar oamenii din ele.
Si ca sa iti stric si mai tare ziua (de fapt vreau fii pregatita pentru ca vei auzi, ce iti spun eu acum vei auzi cu siguranta) vei intampina rezistenta la faptul ca nu are inca 3 ani impliniti (povestea cu "ii implineste luna viitoare" nu tine, pur si simplu nu se leaga la cap). Mai adauga si faptul ca grupe mici se infiinteaza doar daca raman locuri (prioritate au grupele premergatoare scolii) si o sai ai un tablou complet de ce te asteapta.
Iti urez mult succes la inscriere.