La scoala (cum se simt, ce invata, cum ii ajutam)
Raspunsuri - Pagina 12
otau spune:
A venit copilu' de la scoala. Am vorbit cu el la telefon si mi-a spus ca e foarte suparat. Ce se intamplase? Nu facusera ora de abilitati practice pentru ca i-a luat la cabinetul medical unde i-a cantarit si i-a masurat. Mare suparare, mare ca lui ii place ora de abilitati.
In schimb la matematica au ajuns la cifra 4, iar la romana au de scris ma si mama (8 randuri).
Elisor, la noi in abecedar A mare este ascutit la varf. Mie nu-mi place dar asta e. Mai sunt diferente si la celelalte litere. Eu am si abecedarul celalalt si am facut comparatie.
Asteptam si noi cu nerabdare vacanta, dar pana atunci mai avem azi si maine care pentru noi sunt zile "pline", in sensul ca avem teme si la matematica si la romana.
Nora spune:
Andrei a fost azi cu scoala la cinematograf, i-a placut tare mult. Mi-a tot povestit pe drum ce film au vazut, ce s-au distrat, era bine dispus. Si la noi e vacanta sapt viitoare si se pare ca au inceput-o deja. Ieri n-au avut lectii, azi la cinema, sa te tot duci la scoala, nu? Oricum, mi se pare bine ca se organizeaza tot felul de iesiri, la cinema, teatru, muzee, etc.
Andrei e un pic bolnav, azi noapte a avut febra si a dormit cu noi in pat, iar dimineata am vrut sa-l tin acasa dar n-a fost posibil, s-a pus p-un jelit ca vrea la cinema, asa ca l-am lasat, ce sa fac...
Pupicei dulcei de la noi.
Nora
poze sept-oct 2005
alex_c spune:
revin si eu cu vesti noi : copilul e mai bine , a inceput sa scrie mai repede si mai frumos , ce-i drept am inceput sa-i arat eu acasa litera sau semnul si a doua zi la scoala e totul ok.Au ajuns la cifra 4 la matematica iar la abecedar l-au invatat azi pe a mare de mana care si la noi e ascutit la varf.D-na invatatoare ne spune ca e in continua schimbare , ca e mai stapan pe el dar i se pare tare emotiv. Mai lucram la acest aspect , cred ca e mai mult un complex de inferioritate , a fost obisnuit sa fie in centrul atentiei iar acum cand nu e ridicat in slavi nu prea-i pica bine. Abia asteptam vacanta si la noi maine si poimaine sunt zile pline .
georgiana.david spune:
La noi azi au facut la mate scrierea in sens crescator si descrescator de la 0 la 5 si invers, exercitii logice la mate iar la abecedar l-au invatat pe "M" mare de mana si au dat dictare " ma, am, mama, A " si a luat FB. Doamne ce incantata era, a zis ca abia asteapta dictarea de maine
Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
angy11 spune:
Am o mare nedumerire,chiar noi,la liceu de muzica sa fim sei mai avansati,am ajuns la litera "u",iar la mate la cifra 7+oreratiunile aferente.de cand au inceput literele in caietul special au acel gen de linie+linie punctata,cum aveam noi in clasa I,jumatate de pagina e tip I,iar cealalta e tipII,banuiesc si pe aia scrie tare urat,neuniform,disproportionat in orice caz.
O a;ta problema sunt pic-urile,care la prima vedere par ok apoi ingalbenesc foaia,o afecteaza si pe urmatoarea,etc.
Astept sfaturi.
georgiana.david spune:
ca bine ziceti, nasoala treaba cu picurile
Geo, Ioana (20.06.1998) si Damian (01.10.2004)
http://community.webshots.com/user/giorgios72
elisor spune:
Angy11 si noi ne-am pregatit anul trecut pentru liceul de muzica si am luat testul cu brio, l-am inscris, dar prin vara am primit o "oficiala" de la ei cum ca copilul nostru va face muzica la extern, adica scoala de cultura generala oriunde si doar specialitea de muzica la ei, asa ca am renuntat la liceul de arta (muzica) pentru o scoala normala. Am aflat dupa cateva tatonari ca nu am "impins" ce trebuia, dar tot raul spre bine. Si am inteles (la noi cel putin) ca liceeele de arta nu au pretentii la materii asa cum se face la scoli pentru ca accentul e pe muzica si poate de aceea e ritmul mai alert la voi. Scuza-ma daca gresesc.
Noi am facut ieri consolidarea adunarii pana la 4 si pe A mare.
Maine nu avem romana, asa ca probabil ne vom opri la m mic inainte de vacanta si la scaderea pana la 4 pe care o vor face azi si maine, cred.
Sunt curioasa ce teme vor avea pentru vacanta. Oricum eu vreau sa fac cu el in fiecare zi recapitulari, mai putin la religie (care chiar nu ma intereseaza), ab. practice si ed. plastica si ed. fizica
N-am vazut sa scrieti nimc de muzica, inca nu au inceput? La noi, deocamdata una din orele de muzica le cumuleaza cu engleza.
Claudia patru ore chiar sunt mult pentru lectii, asa faceam si noi la inceput, dar acum am inceput sa terminam in cel mult 1 - 1 si 1/2, cu toate ca si el are si pe caietul special si pe cel de clasa si din culegere. Daca nu ar fi lenes (dar el ii zice doamnei ca face acasa, noroc ca nu-i tine cu doamna) ar termina multe din teme in clasa.
3 - 4 luni COMORILE MELE ALEXANDRA & BIANCA
Eli mamik de Bianca (13.06.2005) & Andreas (17.08.1998)
isabela spune:
Ana l-a facut ieri pe a mic si cifra 8.
Si la noi, parca lectiile merg mai repede si mai bine decat la inceput. Este o mare diferenta intre ce liniute facea la inceput si cum arata acum.
La voi se "infrumuseteaza" caietele? La noi, doamna, i-a rugat pe copiii, ca la fiecare lectie, fie sa deseneze ceva, fie sa decupeze si sa lipeasca ceva frumos pe pagina, intr-un colt al ei. Asa incat, la matematica pentru fiecare cifra am gasit un Ronald care avea cifra respectiva, iar la abecedar, fie am decupat semnul din hartie colorata, fie am lipit un ursulet, o floricica... Este drept ca astfel caietele arata foarte frumos.