Am gasit o bona permanenta, cineva de la tara, care va veni sa stea cu noi permanent. Vreau iunsa sa-i fac un set de analize medicale inainte de a sta cu copilul, ca sa ma asigur ca e sanantoasa tun. Apelez la mamicile in cunostinta de cauza sa-mi spuna si mie ce fel de analize ar trebui sa-i fac (eventual unde, desi ma gindesc ca se poate face la orice clinica particulara.
mersic
Nu exista analize care sa iti confirme 100% ca e sanatoasa tun. Pur si simplu termenul de 100% nu exista in medicina.
eu i-as face:
Micro (pentru TBC)si Wasserman (pentru sifilis, desi nu cred ca este cazul)
Exudat faringian - eventual.
Coprocultura
Hemoleucograma (din asta un medic isi poate da seama daca este cazul sa mai caute ceva)
Daca observi ca merge la toaleta des pentru pipi fa-i si un sumar de urina. Daca ai posibilitatea vezi daca persoanele din familia ei sunt in general sanatoase. Cel mai bine vorbeste cu un medic. Oricum puiul tau a terminat vaccinarile, nu?
Andries
Cu multa placere!!
La 10 luni ar trebui sa fie corect imunizata pentru TBC si hepatita, plus restul de imunizari obligatorii, deci mai raman eternele rinofaringite ("rosu in gat") ... al meu de la 8 luni la 1 an si o luna a tot avut rosu in gat si febra, nu mare... dar... si una, doua facea kk moale.
Oricum sa te astepti de acum la perioada cand da piept cu microbii, nu ai ce sa ii faci, se va obisnui.
Andries