Fetele din America (49)
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
mihaelabebe spune:
Lia,daca ai avut nevoie de permis de munca sau ai avut Advance parole atunci nu mai ai nevoie de biometrics,iar daca nu a trecut 15 luni de la data de cand ti-au luat amprentele nu ai nevoie de altele.
Acu' sincer,desi necunoscute sunt caile pe care lucreaza USCIS ,io personal nu cred ca te-ar fi aprobat daca dosarul nu ti-ar fi fost complet.
mihaela
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mihaelabebe spune:
quote:
Originally posted by Laura Takacs
Mah, dah vorbiti limbi straine pe aici. Ce-i ala I 485? Fro' chestie speciala de care io nu stiu, de buna seama.
Tanti,mata n-ai cum sa stii ca iesti batraioara pe meleagurile astea
![](icon_smile_big.gif)
E formularul pt schimbarea statutului,pt green card.
mihaela
xela29 spune:
Felicitari de aprobare !!!
Acum, vin si eu cu o intrebare. Desi stiu ca un termen exact nu poate sa dea nimeni, ca depinde de stat si de... vreme... apoi, cam la cat timp v-au venit voua aprobarile astea?
Ca m-au speriat toti cu "ani de zile asteptare" pentru I 485 atat de tare incat numai nu mi-or taiat cheful de depus toate hartiile...
Multumesc anticipat pentru lamuriri.
... words are tools...
mihaelabebe spune:
https://egov.immigration.gov/cris/jsps/officeProcesstimes.jsp?selectedOffice=46
Mai sus gasesti timpul de procesare pt Miami.
Eu voi avea interviul la exact 14 luni,mi-am depus actele pe 25 august 2004,desi timpul de procesare pt Atlanta atunci cand am primit eu scrisoarea arata ca se lucreaza la dosarele depuse la 1 oct 2003.Dupa cum arata pt Miami,nu cred ca iti va lua mai mult de un an.
Errrmmm,am uitat sa specific, depinde de la ce fel de viza iti faci schimbarea de statut,unele se proceseaza la District Office,iar altele la Service Center
mihaela
ruxij spune:
Pai ei stiu ca mi-am schimbat adresa, da. Ah, cred ca o sa fie OK, ca a primit Cornel notificarea ca i-au aprobat dreptul de munca la adresa asta, deci trebuie ca ne-au pus in sistem cu noua adresa. Cred ca amprentele mi le-am luat in mai 2004 deci s-ar putea sa fi trecut 15 luni. Oricum, vad eu. Daca e, imi trimit ei sa fac altele. Eu cand primesc notice-ul imi fac appointment la infopass si eventual ii intreb pe aia daca obiecteaza ca nu am biometrics valabile.
Cu timpii de procesare. Daca faci aplicatia pentru I-485 (application to change/adjust to permanent resident status) in acelash timp cu I-140 (immigrant petition) e foarte bine, pentnru ca in general ti le aproba pe amandoua deodata. Depinde si la ce categorie te inscrii, familie/casatorie sau employment based. Eu am fost la employment based. La employment based exista categoriile EB-1 si EB-2 (outstanding scientist si holder of advanced degree, respectivelly)care se fac in nume propriu fara sponsorizare de la companie si fara a trece prin labor dept.. Mai exista EB-3, aplicatie facuta de angajator, prin labor department.
Eu am fost EB-2, in statul California. I-140 mi s-a aprobat in 10 luni, dar pentru I-485 mi-au cerut "additional evidence" intreband de ce m-am mutat din California in Texas si daca am servici si unde lucrez. Eu am trimis astea si acolo m-am blocat. Dupa additional evidence trebuia sa primesc aprobarea intr-o luna, dar eu am primit-o dupa 6 luni!!! Cred ca din cauza mutarii dosarelor dintr-un stat in altul, sau nu stiu. Deci in total la mine a durat un an si jumatate. Daca nu aveam problema cu mutatul ar fi durat doar 10 luni. E bine sa nu te muti in timpul cat ai aplicatia la INS. Daca aplici I-485 dupa I-140 cred ca ia mai mult timp.
lexi spune:
Application To Register Permanent Residence or Adjust Status, ala-i 485, Laura. nu ca as sti eu prea multe, ca s-a ocupat cealalta jumatate a mea de procesari si emotii; eu mi-am taiat cumintica unghiile in ziua cu pricina si m-am prezentat la amprente, dupa care m-am intors la oile mele.
in alta ordine de idei, uitati-va www.oca.org/news.asp?ID=830&SID=19" target="_blank">aici, sa vedeti daca nu trece si prin apropiere de voi. eu am fost ieri si am vazut-o, e de-a dreptul minunata!
xela29 spune:
Multumesc de info. Acum am B1/B2 (pe 10 ani) si planuim sa depunem actele pe baza casatoriei la inceputul anului viitor. Asteptarea era singura mea dilema, ca restul... le-om descurca noi cumva... (dar numai dupa ce venim din vacanta din Romania)
... words are tools...
Bic spune:
wow, Lia, felicitari. Nu stiam ca ti s-a aprobat si am scapat mesajul in care anuntati, ca doar nu ma uit pe tot forumul.
Vezi, ti-am spus eu vine si al tau!!!
Cu clasificarile nu e chiar asa cum spui tu. Sotul meu a fost EB-2, advanced degree si a trebuit ca angajatorul sa aplice pentru el si i-a trebuit si labor certificate. Si asta e situatia cu toti cei in aceeasi categorie. Doar cei care aplica pentru outstanding researcher pot sa nu mai treaca pe la labor department. Pe vreumrui, cind companiile aplicau in dementa, multi nu mai treceau pe la labor pentru ca le dadea compania unul gata facut pentru alticneva care se carase. Labor-ul e pe numle companiei si al functiei, nu e nominal si cum in 1999 lumea pleca toata ziua la un ciolan mai gros, aveau tataaa companiile la labor certificates, sa tot dea. Numa' al meu s-a dus la start-up, ca, deh, e mai interesanta munca, si a trebuit sa traga cu labor-ul vreo 15 luni.
xela29, zau ca zici bine, timpul de procesare ti-l poti afla singura de pe site-ul INS-ului (ma rog, ce mai e el acum.) in functie de categoria la care ai aplicat. Nu exista "in general", ci doar "in particular." DPN 31.10.05
Bic spune:
Ah, si inca ceva, Lia.
Noua nu ne expirasera amprentele. Urmatorul pas dupa ce ne-a venit aprobarea a fost sa mergem la oficul local INS si sa ne puna acea stampila doveditoare in pasaport. Tot atunci ne-a mai luat inca o data amprenta degetului mijlociu. Aia apare pe card-ul de plastic. Cardurile de plastic ne-au sosit cred dupa citeva saptamini. DPN 31.10.05
ruxij spune:
Salut, poate, dar eu am fost EB-2 si am facut self-application si a fost si aprobat. Singura conditie este sa ai un job, dar nu mi-a trebuit labor certification sau sponsorizarea companiei.