Fetele din America (49)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Deal! Ma bag si io sa vad ce isprava o sa fac

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

ruxij, cu gradinaritul e belea mare. Eu mi-am petrecut un an de zile tot studiin si cheltuind banii lui barbata-miu pe un petic de patio aflat la umbra!!!
Daca vrei iti trimit eu pe e-mail toate link-urile mele de gradinarit, numa' sa-mi mai dai adresa inca o data.
in general, am link-uri pentru zona 9 California, nu stiu in ce zona esti tu, si pentru umbra. Dar cred de-acolo te poti inspira si trimite mai departe.
Un forum misto de gradinarit este la www.gardenweb.com
Sint forumuri speciale pentru fiecare fel de planta.

Cit despre bulbi, depinde in ce zona esti, atunci ii plantezi. Tot de zona, daca ai ai iarna sau nu, trebuie sa-i tii la frigider 2-3 luni sau nu. Eu am uitat sa-i pun in frigider anul trecut si citeva lalele mi-au iesit, narcisele nu mi-au iesit deloc. In general scrie pe punga cu bulbi (da, Costco are acum un deal f. bun, 50 de bulbi cu $10, dar grabeste-te ca se duc tare repede.)
Nu stiu ce fel de pamint ai, dar in general e bine si frumos sa faci pilcuri. Pamintul trebuie sa fie destul de moale ca sa poti sapa niste gropite mai adinci. Nu-mi aduc aminte nimic despre ph-ul necesar, dar dupa parerea mea asta e deja extreme gardening. Bulbii sint superbi daca plantezi clusters, adica mai multi deodata. Dar nu uita ca atunci cind se vestejesc, arata nasol, deci e bine sa-i plantezi pe linga niste plante perene care sa ascunda betzele care se formeaza dupa ce trec florile. Iar daca vrei sa ai si la anul (daca voi aveti inghet pe-acolo), e musai sa lasi planta sa se usuce de la sine, fara sa smulgi vestejiturile, ca sa aiba seva pentru anul viitor.

Iarba trebuie udata in fiecare zi daca e cald. Aici stii sti tu ca in sezonul ploios nu mai e nevoie.

Fireste ca in functie de cit soare ai, decizi si ce plante vrei sa ai. Daca vrei tips de umbra, repet, sint experta. (dar acum ma mut la o casa cu un petec de pamint inosorit toata ziua si ma intreb ce fac eu cu toate ferigile, fuchsia si alte oratanii de umbra pe care le-am adunat si alaturi de care am suferit la umbra trei ani de zile?!?

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelabebe spune:

Lia felicitari pt casa:)!
Am incercat sa experimentez si eu in gradina mea,dar am reusit doar sa-mi nenorocesc iarba in primavara.Sotzul meu a sapat vreo 3 zile c-o masinarie(tiller sau ceva in genul asta)am pus in jur de 120 de bulbi de gladiole si vreo 40 de frezii si in final au iesit...6 gladiole si nici o frezie si milioane de weed's.Asa ca mai facem o incercare in toamna asta,dar de data asta dupa ce sapam punem folia aia care nu lasa buruienile sa creasca(nu stiu cum se numeste) si poate cu putin noroc in primavara vom avea si noi lalele si narcise.
P.S pt sfaturi de gradinarit incercati www.bhg.com .

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Iar daca vrei sa ai si la anul (daca voi aveti inghet pe-acolo), e musai sa lasi planta sa se usuce de la sine, fara sa smulgi vestejiturile, ca sa aiba seva pentru anul viitor.

taman ce am taiat toate vestejiturile de la crini. Ah nu puteam si io sa citesc inainte,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Bic, merci de idei. Adresa lastanciu@yahoo.com
Eu stau in Indiana, vremea e cam ca in Ro. Deci depinde de clima, nici nu m-am gandit desi e la mintea cocosului.

Mihaela, sper sa iti iasa mai bine de data asta. Cu weeds astia nu stiu ce sa fac, sunt tot felul de solutii de omorat weedsurile.
Keep in touch si spor la gradinarit:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bancris spune:

Am o intrebare : daca voi naste in SUA dar eu voi fi acolo doar ca turist, copilul primeste pe loc cetatenie americana?
Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Da, primeste cetatenie americana. Dar tu nu primesti nici un avantaj pe baza cetateniei lui. Copilul va putea sa revina in America sa isi ia in primire drepturile la majorat, pana atunci chiar dc. e cetatean american, va trebui sa stea cu tine in Ro deoarece e minor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Lia, eu le-am dat procura la ai mei, sunt stas care le notarizezi numai, daca vrei iti trimit model, da-mi e-mail nu PM la adresa din profil. Daca copilul tau are certificat romanesc, nu trebuie anuntat nimic, doar in cazul la al meu care nu are, dar are parinti romani.

Eu am plantat bulbi de lalele si branduse anul trecut in octombrie si au iesit, asa ca planteaza cu incredere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

sal'tare tututor!
mey Lia, di ce nu intrebi si de liliac? am si eu o intrebare : unde gasesc tufa de liliac ,cand o plantez si daca mai e ceva ce trebuie sa stiu.As vrea sa ii fac o surpriza sotului mio care e urmarit de amintiri din copilaria de la umbra liliacului si acus vrea si la noi unul...Ma ajutati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Laurel cred ca gasesti pe la nursery, magazine din alea numai cu plante. Mare lucru nu prea e de facut, scrie pe eticheta tot ce trebuie, eventual sa mai iei niste pamant cu ingrasamant pe care sa-l pui pe fundul gropii si inainte sa asezi pomul sa nu uiti sa uzi din abundenta.
Spor la sapat groapa

Oana_B

Mergi la inceput