Zona Bran-cum ne putem petrece timpul

Zona Bran-cum ne putem petrece timpul | Autor: roxana c.

Link direct la acest mesaj

Plecam vineri si ne intoarcem duminica la Bran, am facut rezervare la o pensiune.Cele care ati mai fost, va rog, spuneti=mi ce pot vizita acolo, ce pot vedea-in afara de castelul Bran, pe care l=am mai vazut in urma cu cativa ani.Am auzit de Tunelul Groazei,sau cam asa ceva, ce este ala? Exista locuri de distractie pt copii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Roxana, puteti sa mergeti la cetate la Rasnov, sa dati o fuga pana-n Brasov, si sa va plimbati pe dealuri, e frumooos si relaxant. Puteti sa urcati si pe munte, daca plecati in zori de zi puteti sa ajungeti pana la Omu' (sau in partea cealalta in Piatra Craiului). Tunelul Groazei nu stiu ce este.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Multumesc de raspuns, dar ma duc cu copiii si iese din discutie urcatul pana la Omu(nici nu ne omoram cu urcatul... si acasa, urc cu liftul pana la et 2), asa de colindat putin merge, suna mai bine.
Am citit tot pe forum ceva de tunelul ala. Este ceva ca in satul de vacanta de la Mamaia?
Telecabina este prin zona, sau telescaun(in afara de cele din Sinaia, Busteni, Poiana Brasov)
De fapt vreau sa=mi duc fetele cu telecabina si cu telescaunul, daca altele nu-s, atunci in Predeal si in Busteni cred, apropo, stie cineva preturi si cat se sta la coada? Si imi da voie cu copil de 3 ani in telescaun?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Bea, intra pe www.ebran.ro sau pe www.turism-bran.ro sau www.pensiunea-adriana.ro sau www.cazari.ro si vei gasi cate vrei, de la 2 margarete la 4.Eu am trimis mail cu rugamintea sa-mi trimita ei o oferta si am primit vreo5-6, din care am ales. Dupa ce primeam, intram pe pagina lor si ma uitam despre ce e vorba.Iti trimit pe privat pensiunea care am ales-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Pe drumul principal cum vii dinspre Zarnesti, la intrarea in Bran, o sa vezi niste indicatoare cu Vila Bran (pe stanga). Eu nu am fost niciodata, dar am o colega care merge tot timpul cu baietelul ei, se organizeaza plimbari cu poneii pentru copii si am inteles ca este mare distractie . Insa poate fi aglomerat.

Telecabine si telescaun nu sunt in afara de cele pe care le-ai enumerat tu deja. Poiana Brasov este mai aproape decat Predealul, este un drum care urca din Rasnov, nu trebuie sa mergi pana in Brasov.

Eu am vazut la castel ceva cu "tunelul groazei", era in zona de magazine si artizanat, dar parea foarte kitsch asa ca nu am intrat.

Cetatea Rasnov este renovata si merita vizitata, este interesant.

In Brasov - piata Sfatului si zona Schei, sunt frumoase.

Ceva mai departe (cred ca sunt vreo 45 de km) in partea opusa, inspre Rucar, este Pestera Dambovicioara. E micuta, dar cred ca pentru copii ar fi interesanta.

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

quote:
Originally posted by roxana c.

Si imi da voie cu copil de 3 ani in telescaun?

Vladut a mers cu telescaunul, la Predeal, cand avea 1 an si 10 luni. Nimeni n-a avut ceva de obiectat. Trebuie doar sa ai grija sa nu se intamle ceva, sa fii pregatita si pt situatia in care s-ar plictisi...

mami de Vladut(13.06.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

quote:
Este ceva ca in satul de vacanta de la Mamaia?

Jeeez, din fericire inca nu.
Dar din cite vad din mesajul lui Kehleyr vad ca nu mai e mult pina acolo.

Imi vine sa pling la mesajele voastre. Zona Moeciu-Bran era un paradis departe de lume, unde mi-am petrecut toata copilaria. Din ce citesc aici inteleg ca mai are putin si devine Poiana Brasov. E adevarat ca nu poti sa impiedici progresul, dar cind ma gindesc cine a avut bani sa-si faca case pe-acolo ma ingrozesc.

Daca te intereseaza, toate dealurile de primprejur ofera niste drumetii absolut fascinante. Cococoata-te pe oricare (Godeanul, Tircadau, intreaba localnicii) si o sa descoperi o lume de vis.

Locuri de distractie pt. copii? Da, tone: nuci batrini tocmai buni de catarat, buturugi care pot fi vopsite pe malul piriului, piriu in care sa pescuiesti, gloata de copii ai satului cu care sa te joci etc. Dar poate ca in ziua de azi, cind excursiile cu poneii si tuneluri ale groazei au ajuns la moda au disparut toate acele bucurii simple si au fost inlocuite cu o lume artificala si aglomerata.
Nasol.

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Mie mi se pare super toamna, cand natura imbraca toate culorile!

Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela29 spune:

Roxana c., eu am fost cu familia la castel la Bran chiar la inceputul acestui an (primele zile din Ianuarie). Era foarte frig, dar pentru o drumetie de o zi a fost nemaipomenit.
Tunelul groazei... s-ar putea sa fie Castelul Bantuit in zona cu artizanaturi, pe care l-am si vizitat. Tot ce stiu e ca m-am speriat mai tare decat aia mica (9ani), ca am fost singure (barbatu-meu se incalzea cu o cana de vin fiert), ca a fost foarte realistic, ca fata a inceput sa planga... si am iesit din "castelul" ala nenorocit doar dupa ce a venit un baiat care lucra acolo si ne-a aratat drumul. E ca un tunel/labirint, cu masti si tot felul de chestii infricosatoare, cu un sicriu intr-una din incaperi, cu un lup cu ochi sticlosi, cu monstri care pica din tavan...toate acestea acompaniate de niste suntele care nu te calmeaza in nici un fel. Daca sunteti in cautare de tipete si spaima, mergeti (era parca 30 si 50 de mii de lei vechi biletul). Personal eu nu sfatuiesc pe nimeni sa isi trimita copii acolo... si nici macar pe cei mai marisori.
Ideea lor a fost buna, dar prea infricosatoare pentru doua suflete ca al meu si al fiica-mii. Zona din jur arata insa foarte bine. Stiu ca au renovat si refacut aria, e, desigur, mult mai comerciala si mai atractiva pentru cumparatorii de... orice.
In ceea ce priveste cazarea, eu recomand tot vila Bran. Nu mai tin minte exact de preturi, insa am petrecut un timp minunat acolo. Au o zona foarte frumoasa si destul de atractiva pentru copii (nu stiu de plimbarile cu poneii), intr-o seara au facut foc de tabara, incantandu-ne pe toti cu chitarile si vin fiert. Noi am petrecut un week-end acolo si am fost foarte multumiti (insa atunci nu am fost cu cea mica, deci nu pot sa iti sugerez activitati pentru copii).
Daca ajungi in zona nu trebuie sa pierzi Brasovul.
O vacanta minunata!!!

... words are tools...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

acu, fara suparare, sunt de acord cu Bic.
Daca te duci la bran, urca pe munte!! Ca parc de distractii si sosele nu inseamna aaer curat.

sincera sa fiu, pt o familie cu oameni sanatosi si tineri mi se pare aberant sa te duci la munte ca sa mergi pe sosea sa vizitezi brasovu....

Cumpara bocanci si invinge lenea! N-o sa-ti para rau! nu ma refer la roxana ,e asa, un indemn general.

sofia mea la 2 ani si 10 luni a urcat singura 2 treimi din drumul pana la Poiana Costilei, copii pot f bine sa mearga!

La Busteni telecabina e 180 de mii parca.In sezon se sta mult la coada, tre sa fii devreme daca vrei sa apuci sa mergi.Acu, s-ar putea sa fie mai gol.

Septembrie e cea mai frumoasa luna de mers la munte(si inceputul de octombrie)

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Roxana, v-ati intors? Cum a fost? Povesteste-ne si noua.
Si noi vrem sa mergem in zona Bran-Rasnov in concediu pe care de-abia il astept. Daca nu facem rezervare din timp la pensiuni nu gasim acolo pe loc ? Nu am facut rezervare pentru ca nu stiu exact ziua in care vom pleca cred ca o sa fie cam ad-hoc. Particulari sunt in zona? Cat dureaza drumul de la Bran la cetatea Rasnov?

Oana si Paul (3 iulie 2002)
Poze
oana5874@yahoo.com

Mergi la inceput