sterilet - pro si contra
buna,
am 30 ani un bebe de 3 ani si unul in burtica (9 luni).
as opta dupa nastere pentru sterilet dar nu stiu nimic despre acest subiect
spuneti-mi va rog ce parere aveti? ce experiente? pozitive/negative.
merci mult.
cori
bb Bia, mami Cori si cavalerul din burtica 
Raspunsuri
mihaela_s spune:
Eu am avut sterilet dupa nasterea primei fetite, l-am schimbat dupa 5 ani pentru ca trecuse "termenul" lui, apoi nu mi-am pus altul pentru ca voiam al 2-lea copil. La un an dupa nasterea celei de-a 2-a fetite mi-am pus al 2-lea sterilet pe care il am de un an. Pentru mine e ok, n-am simtit nici o jena. Doar primele cicluri mai abundente si mai dureroase.
Ambele sterilete (cel pe caare l-am avut si cel pe care-l am acum) sunt din acelea simple, din cupru.
A mai fost discutat subiectul de multe ori, unele fete spuneau ca n-au tolerat steriletul, altele prefera steriletul Mirena(asta daca te tine buzunarul, ca e scump).
Mihaela si
fetele mele 
poze noi cu Silvia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
bebelusi august-septembrie 2003
adrienne12 spune:
Draga mea iti recomand cu caldura sterilet Mirena. Pe mine m-a costat$335 steriletul propriu zis cumaprat din Canada (dar am inteles ca in Ro e mult mai ieftin) plus $150 montarea caci nu era suportat de asigurare! Are termen de valabilitate 5 ani! Dar daca socotesc $30/luna cit costa folia de anticonceptionale * 12 luni * 5 ani ies mai ieftin cu Mirena plus ca nu are atitia hormoni si atitea contraindicatii ca anticonceptionalele si e 99.9%. Mie imi pare rau ca nu mi l-am pus mai demult. E excelent si merita din plin investitia.pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos
ankalaura spune:
Eu mi-am pus acum o luna jumate din asta cu fir de cupru, din motive de "buzunar". Cred ca este o alegere buna. Pilula uitam sa o iau uneori.
M-a durut putin dupa montare, cateva ore. Singura modificare care s-a mai facut observata este ca s-a ingrosat putin secretia vaginala. Din cate am vorbit cu medicul, modificarile sunt normale, si ar trebui sa dispara dupa acomodarea completa. Unele persoane s-au plans de menstruatie prelungita. La mine nu a fost nimic iesit din comun (spuneau unele ca a durat DOUA SAPTAMANI!)
Sunt linistita de cand am steriletul.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005
april spune:
Eu am uterul retrovers si n-a vrut ginecologul sa-mi puna.
Oricum am abundent si fara.
pozici
cori spune:
am inteles. imi este foarte teama...doare f tare la montare? de unde se cumpara? de la orice farmacie?
e posibil si eu sa am uter retrovers...::(( sa vorbesc cu medicul...sa vada daca e ok sa puna.
multumesc mult,
cori
Anny spune:
Mai rau ca la nastere nu te doare![]()
Acum serios vorbind, doare un pic, e suportabil.
De ce crezi ca ai uterul retrovers, asa ti-a zis medicul?
mihaela_s spune:
Eu l-am cumparat din farmacie, dar avea si dr. ginecolog, acelasi model. Gasesti la orice farmacie.
Doare putin, ca o piscatura, nimic insuportabil.
Mihaela si
fetele mele 
poze noi cu Silvia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
bebelusi august-septembrie 2003
cori spune:
mi s-a spus inainte de prima nastere cum ca as avea uter retrovers si nu voi avea sanse prea mari sa raman insarcinata
dar cum de atunci am facut 2 copii...nu stiu daca medicul acela chiar stia ce spune.
am sa verific dupa ce nasc cu actualul medic...
deci ziceti ca pisca? ouff..ca tantarul? sau mai rau??
glumesc..am sa va anunt ce am decis si cum a fost...
probabil ca nu imi va pune nimeni sterilet inainte de 6 saptamani nu? pana elimin tot ce am de eliminat dupa nastere...
Laura Takacs spune:
Cori, io sunt pro. "Pisca" , asta asa ca sa nu te speri. Doare putin la insertie, si dupa. Mie mi-au dat sa iau antibiotice o zi inainte si trei Ibuprofen cu doua ore inainte "instalare". Eu am Mirena, si sunt multumita, ciclul e mult mai "usor", si alte efecte secundare, decat crampe la inceput, eu nu am avut. Sterilet+instalare= $800, dar a platit asigurarea integral, minus co-paymentul meu de $10 (deci asta-i tot ce am dat eu din buzunar).
gabibarta spune:
eu am de un an jumate sterilet de cupru, sunt multumita, un pic mai abundent primul ciclu dupa instalare, dar in rest e suportabil. Nici introducerea nu a fost mare branza...
Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta