aritmie in timpul sarcinii..

aritmie in timpul sarcinii.. | Autor: danielle13

Link direct la acest mesaj

sunt insarcinata in 23 de saptamani si de ceva vreme simt cum inima imi bate mai repede si sare o bataie , uneori aceste sarituri sunt mai dese..
am facut analizele care au iesit bune, tensiunea este buna la eck normal si eck pentru 24 de ore unde a iesit o dereglare de ritm cardiac
sunt constienta ca inima este mai solicitata in timpul sarcinii dar aceste sarituri ma face sa intru in panica..
expresia medicului a fost ca inima mea se impiedica si ca vine de la sarcina..
este normal ca in timpul sarcinii sa apara si aritmie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Danielle, da, in sarcina apar des tulburari usoare de ritm, de genul extrasistolelor si chiar scurte episoade de tahicardii sinusale sau supraventriculare, deoarece toate organele viitoarei mame sunt solicitate de sarcina, deci inclusiv inima. Aceastra trebuie sa faca fata unui volum mai mare de sange, exista deseori si un grad de anemie de dilutie si o adevarata explozie hormonala, si deci tulburarile de ritm pot apare. Cata vreme nu au manifestari semnificative pe plan clinic (ameteli, dureri de piept, lesinuri, greutate in respiratie) si nu apar tulburari complexe pe EKG nu ai ce sa-ti faci griji.
Daca medicul tau nu s-a alarmat, poti sta linistita.
Pupici si nastere usoara!

Diana & Vladut (16.05.2004)
pozulici: bebelus si copilas

nou-noute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle13 spune:

Multumesc din suflet pentru raspuns..

Mergi la inceput