Legarea trompelor

Legarea trompelor | Autor: miruna28

Link direct la acest mesaj

Am si eu o nedumerire......
Cele care ati nascut prin cezariana si ati fost hotarate sa nu mai aveti alti copii (deci cele care ati facut doua sau trei operatii de cezariana, in special)v-a propus medicul sa va lege trompele ?
Daca ati facut-o, ce dezavantaje credeti ca exista ? Se produc modificari hormonale ? V-ati ingrasat ?
Eu presupun ca este o metoda pur fizica, mecanica..si totusi va intreb si pe voi, cele care ati trecut prin asta si ati constatat ceva pe propriul corp...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cori spune:

buna miruna,

eu sunt la a 2a cezariana si medicul meu mi-a propus asta. dar eu am refuzat..nu stiu daca fac bine, dar ma tem de lucrurile ireversibile...

ca sa raspund la intrebarea ta...medica mea mi-a spus ca nu e nici o problema...ca sunt atatea femei care au trompele infundate si nu au alte probleme..de natura hormonala de ex...ci numai faptul ca nu pot ramane insarcinate...
asa ar fi si o femeie cu trompe legate...
asta spune ea..acum...numa cineva care a facut asta ti-ar putea spune sigur...

pupici si sa iei cea mai buna decizie..

cori

bb Bia, mami Cori si cavalerul din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ai dreptate, este o metoda pur mecanica. nu produce dereglari sau ingrasari, iar oul care moare si nu mai ajunge in uter este absorbit de corp.
din pacate, e ireversibila.
se fac insa operatii de reversie, insa nimeni nu le garanteaza succesul. se reface comunicarea, dar nu se stie daca trompa aceea va mai fi functionala sau va produce o SEU.
eu am o trompa sigilata, dar inca nu ma gandesc s-o leg pe=a doua... parca e prea devreme pentru mine. e totusi cea mai sigura dupa abstinenta... si o viata fara griji nu suna chiar atat de rau.

Cristina 26+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

si eu m-am gindit sa fac o asemenea operatie, ma gindesc in continuare, dar deocamdata nu am ajuns la nici o concluzie, recunosc ca nu am discutat aceasta alternativa cu doctorul meu.In noiembrie fac a doua cezariana si nu cred ca as mai fii in stare sa mai duc o sarcina, plus ca doi copii sunt exact ce imi doresc.
Ma gindesc in continuare.Mai am doua luni de cercecetat sufletul si mintea si sper sa gasesc solutia corecta.Ireversibil este, dar mie imi poate garanta o oarecare liniste avind in vedere complicatile de care am suferit.
E o intrebare dificila tocmai din prisma caracterului peren , asta e , vom vedea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

Lavi,
Daca mai obtii informatii, transmite-mi-le si mie, te rog, nici eu nu prea stiu ce sa fac.
Am auzit totusi ca la menopauza ar fi ceva tulburari, delegrari mai mari la cele cu trompele legate; stiu si eu..asa o fi sau nu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Pai daca este o rezolvare mecanica a problemei, de unde dereglari si alte alea, care tin de constelatia hormonala, nicidecum de ceva mecanic?!? Ovulatia continua, ca nu va scoate nimeni ovarele, numai ca ovulul nu mai are cum se intilni cu spermatozoizii, de aici imposibilitatea fecundarii!

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

eu vroiam sa-mi leg trompele dupa nastere...dar spitalul la care nasc nu e de acord...

doctorul mi-a spus ca mamele care recurg la aceasta solutie inca tinere si cu un singur copil, ajung sa regrete in mare proportie mai tarziu...

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-26
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput

Pe mine m-au intrebat despre ce metoda de contraceptie voi folosi dupa si le-am zis ca vreau ligaturarea trompelor si am fost aprobata cu insufletire! Nursa care-mi scria astea in fisa facuse si ea copii dupa 30 de ani, al doilea tot cam... accidental si aproape de 35 de ani. Asa ca ma intelegea perfect.

Anamari, dar tu ce virsta ai?

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna28 spune:

Anamari, dar vad ca tu esti la al treilea copil ? Chiar nu vor ? Se gandesc medicii ca il vei face si pe al patrulea ?

La menopauza, a auzit cineva care ar fi diferentele ? Daca ele exista.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

medicii mei sunt ok cu decizia mea, la 30 de ani cu 3 copii e putin probabil ca voi regreta pasul facut...dr spitalul la care nasc (la care e afiliat doctorul meu + asociatii) e catolic si interzice avorturile si metode contraceptive efectuate in spital...asa ca am 4 solutii:

sa nasc cu alti doctori , la alt spital-nu, ca astia ma cunosc de cand am fost gravida cu Lia si ma simt f. bine cu ei

sa ma operez la 6 saptamani dupa nastere cu un alt doctor la un alt spital-imi recomanda ei doctorul, dar asta inseamna alte 6 saptamani de recuperare samd

sa optez la sterilet care poate fi pus la cabinet...(nu stiu)

sau solutia la care probabil vom opta- sa se opereze sotul...desi inteleg ca la el sunt mai multe posibile consecinte neplacute decat la mine, dar operatia in sine e mai usoara...

deocamdata sunt suparata rau pe spital....

simina-vezi ca esti norocoasa...

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-26
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput

Chiar, Anamaria! Ce ciudat! Adica eu cred ca e catolic spitalul, dar asa nu-ti da voie sa ai optiunea ta, alegerea ta!

Mai vad eu luni cum e, ca eu tocmai m-am mutat de la un centru la altul (nu-mi placea doctorul). Si daca e ceva, ma mai mut!

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput