drumul taberei - ce blocuri ma sfatuiti?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_ce spune:

Eu locuiesc intr-un TD,si sunt destul de multumita.Si eu am avut problema asta cand mi-am cautat casa,cam acum 3 ani.
Oriunde intram ma izbea cat erau de mici si inghesuite.Pana la urma am gasit apartamentul in care locuiesc acum,si imi amintesc cu amuzament ca am simtit de la usa ca "asta e casa mea".Nu prea mi-a placut ca este in forma circulara,dar am mai lasat si eu de la mine,are geam la baie si este aproape de strada,ceea ce a compensat.

Iti doresc sa simti si tu cat de curand ca ti-ai gasit casa ta.
Bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns padrian spune:

Blocul cu BRD e super OK

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

ce de rapunsuri.... multumesc de ajutor.

paula2003-cum arata D-urile astea si pe unde sunt? si cam care e suprafata? intreb direct de suprafata caci impresiile sunt subiective (de ex. si eu am stat intr-o casa in care ma simteam super bine si credeam ca e mare, dar cand m-am uitat in contract si am vazut ce suprafata are, mi-am spus "numai atat?". de cele de tip R mai zicea cineva, cred ca o sa duc sa le vad

bogdanai - am vazut un OD si mi s-a parut ok. doar ca sunt cam vechiute (anii 60) si la 50.000 E cat vor pe ele...hiim; dar ap. mi s-a parut ok, desi in dormitorul mare nu prea ne intra patul nostru de mijloc.

Mishulina - in ap. de 3 camere din TD-ul vizionat nu ne-a placut faptul ca dormitorul mic (camera copilului) e la intrarea in casa. e cam nasol sa tii copilul acolo. mai exista si alte modele de ap. in TD-uri? ceea ce mi-a placut e ca bucattaria era ok ca marime...

Balbina - R-urile chiar atat de mari sunt? 75 mp e o supraf mare pt ap. de 3 cam. din drumul taberei. daca stii, poti sa-mi spui supraf dormitoarelor? si in ce an a fost construit blocul? e dupa sau dinainte de cutremur?

multumesc f mult. scuze daca par cusurugioaica peste masura dar voi da o caruta de bani pe ap. asta, ne vom indatora pana peste cap, si vrem sa alegem in cunostinta de cauza si daca se poate ce e mai bun.

pupici. oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Oana,
Cum am scris mai sus, dormitoarele sint egale ca marime, 12 mp fiecare, mai exact 12,54 dupa schita. Ce-mi mai place e ca geamurile sint pe tot peretele, in acest sens ne-au spart termopanele , insa e foarte luminos in casa.
Blocul nostru este cel mai vechi dintre toate R-urile din zona, este din 1969, cel putin asa ne-a spus administratorul.

------------------
Numai bine,

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Din pacate, blocurile de tip D sunt cam vechiute, de prin '69, dar cam asa e toata zona ...

Am colindat tot Bucurestiul in cautare de apartament si pot sa-ti spun ca din cele construite inainte de '89 ai de ales intre:
- apartamente mari, spatioase, noi, dar in zone proaste (ca sa nu jignesc pe nimeni nu spun care, dar probabil le stii); sunt zone fara verdeata, numai betoane, cu vecini cam ... asa si-asa; de obicei sunt noi, construite prin 80 - 85
- apartamente mai mici, prin zone mai bunicele, dar mai vechi
- apartamente rezonabile, dar cu mici neajunsuri (bucataria mai mica, semideconadate, etc) si mai vechi, dar in zone misto, cum sunt OD-urile.

Toata zona din jurul pietei Moghioros pina spre Romancierilor e mai veche, prin Ghencea, pe la bucla sunt mai noi.

Eu mi-am ales pina la urma un bloc din 64, in Balta Alba, pt ca n-am putut renunta la criteriul verdeata si camere mari. Am cautat si eu 6 luni, si la inceput aveam o groaza de conditii ... treptat am renuntat, pt ca nu le vei putea impaca pe toate.
Faptul ca e blocul vechi ... noi am rezolvat-o cu asigurarea, care ne costa cam 100 euro /an, la valoare de 50000 euro.

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

eu stau intr un bloc tip "C'.
Este un bloc cu 10 etaje, la sosea.
Avantaje:
- imi pare cel mai spatios apartament de 3 camere din dr taberei;
- are balcon pe toata lungimea;
-are mazine la parter deci intertinerea e mai mica + cumparaturil;e le fac usor;
Dezavantaje:
- balconul desi lung este ingust;
- bucataria este micuta si da spre curtea interioara;
- scara este neaerisita (nu exista geamuri pe holuri);
- este bloc cu 10 etaje..

La blocurile cu 4 etaje ai alte avantaje si dezavantaje:
- scarile sunt mai curate, aerisite (perdelute la geamuri), vecini mai putini;
- nu ai lift;
- ghena de gunoi este la subsol;
- poti avea garaj la subsol (la blocurile tip A si D)
- unele apartamente sunt semidecomandate;
- suprafata apartamentului8 e mai mica;
- in principiu ai balcon (latutz) la un dormitor;
au geamuri la bucatarie spre exterior
Blocurile tip OD si OS
- sunt iubirea mea;
- au 2 balcoane late si frumoase;
- sunt mai civilizate (vecini mai putini, perdelute etc)
- dormitoarele sunt micute si sunt in general semidecomandate sau nedecomandate;
- au lifturile cam amarate;
- au geamuri la bucatarie spre exterior;
- au 2 balcoane (la sufrerie si un dormitor)

Blocurile tip TD
- sunt faine dar mie nu mi a placut ca dormitoare sunt puse de o parte si alta a casei (eu vroiam dormitorul copilului langa al meu)
- au gradini drutze in jurul lor
- sunt in general 'in bucla'

cam asta stiu eu si nu lucrez in imobiliare... dar am facut un shopping serios acum 4 ani cand am cump apartamentul nostru
Si noi am vrut neaparat acest cartier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraM spune:

Si noi am avut mari probleme cand am cautat apartamentul pentru ca am vrut in Dr. Taberei. Ne-a luat cam 4 luni sa-l gasim.
Nu zic ca e perfect dar indeplineste cam toate conditiile pe care le-am vrut noi.
Noi locuim intr-un bloc de tip C. In mare sunt la fel blocurile de acest tip, dar mai au mici diferente. Spre surprinderea mea am vazut un C care era confort 2 sporit.
Noi am cautat sa fie confort 1, decomandat (am respins de la inceput ideea de semidecomandat sau circular), cu balcon, geam la baie, la strada si sa fie pana in etajul 3.
Am gasit acest apartament care e frumusel. Ce nu imi place mie e faptul ca geamurile de la bucatarie si de la baie dau intr-o curte interioara (deci nu avem lumina zilei).
In rest e ok. Avem un hol foarte mare. Cum intri e un hol cu un intrand in care a incaput perfect un dulap, bucataria pe dreapta si camara in fata. La stanga incepe un alt hol de pe care se intra in cele 3 camere si in baie. Din sufragerie se intra in balcon. Langa baie mai e un intrand unde noi am pus masina de spalat. Toate camerele au geamurile in balcon (avem un balcon de 10 mp). Camerele sunt marisoare, dar bucataria trebuie sa recunosc ca nu e foarte mare. Cred ca are cam 6 - 7 mp.
Tot apartamentul are undeva la 75 de mp.
Bafta in cautari,
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

pana la urma, si mie tot OD-urile mi-au placut. vreau o zona mai bunicica pt ca avem copil mic si nu-mi trebe cine stie ce vecini galagiosi. am o mica problema cu ele ca sunt cam vechi si nu-mi dau seama ce s-ar intampla la un eventual cutremur. dar ideea cu asigurarea e o idee buna. am sa ma duc sa mai vad si pe cele de tip R ca zice lumea ca sunt misto. cat despre cele cu curte interioara....am stat si nu prea ma placut.

oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Blocurile TD nu sint in bucla. Sint intre parc si bucla, pe Tirgu Neamt, Aleea Pascani ce stiu eu, adica la 2 pasi de parc.
Blocurile R cu 3 cam OK cele cu 2 sint circulare si nu imi plac deloc-totul e mic acolo!
Blocurile OD sint imeeense nu mi-ar place sa stau intr-un astfel de bloc.
Blocurile de 4 etaje, asta am cautat in Dr. Taberei.
Am gasit si ne-a placut pina la urma tip B:
-3 cam semidec
-hol marisor~6mp
-buc 10mp dupa desfiintarea debaralelor.
-S 19mp. Din bucatarie-hol-sufr am facut un ansamblu dragut:-)
-D1 9mp
-D2 12mp. cele 2 D sint fata in fata
-balcon la D2.
Ptr fam cu un copil eu il consider acceptabil. Pt 2 copii, deja e micut.
M-am obisnuit mai greu cu ideea de balcon la D2 dar asta e!
Baia fara geam, am pus ventilator pe gura de aerisire-foarte eficient!
Exista si varianta decomandat cu cam asezate in forma de L.

Alte avantaje majore:
-nu sint gindaci
-nu miroase a ghena pe hol
-scara e f curata
-comunitatea e mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Noi stam intr-unul tip F cu 4 etaje, din caramida, in diagonala fata de Plaza. Blocul e din 65 parca, dar s-a dovedit foarte solid pana acum cel putin.
Avem 4 camere, cam 90 m2 suprafata totala.

Bucataria am marit-o prin desfiintarea unei camari, si are acum cam 10-11 m, sufrageria 18 m, dormitoarele:14, 13,1o m.
Avem 2 balcoane, unul pe toata lungimea sufrageriei si a unui dormitor, si al doilea , mai micut pe alt dormitor.Baile sunt 2, de dimensiuni normale.Ap. este semidecomandat, cu trecere prin sufragerie, dupa care urmeaza un hol luuung in forma de "L" ,din care se intra in dormitoare.
Pentru noi e OK, desi avand 2 copii, niciodata nu e spatiu destul.

In zona au cam explodat preturle, de cand cu Plaza, fara nici o justificare de altfel...

Roxana

POZE CU PITICII

Mergi la inceput