drumul taberei - ce blocuri ma sfatuiti?
Raspunsuri - Pagina 3

Siminaf spune:
TD-urile sint si pe stradute, si pe bucla, adica chiar pe Dr. Taberei. Chiar noi am stat intr-un TD, la nr. 96, care e pe bucla. Dar sint superbe!
Apartamentele, vroiam sa zic.
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Burtocika spune:
Atentie la blocurile cu 4 etaje: eu am stat la soacra mea (e drept, in Balta Alba) vreo 9 luni, sotul meu vreo 30 de ani, cind am stat in Drumul Taberei am stat intr-un OD cu 10 etaje din ala "imeeeeeeeeeens", cum zicea cineva, (care nu prea inteleg cu ce deranjeaza). Cind ne-am cautat noi apartament, sotul tinea mortis cu 4 etaje, ca e mai micut, ca suntem ca o "familie", ca ce daca n-ai lift, ca ce dac ghena e in curte, ca liftul costa si intretinerea e mare ...
E, dupa ce am gasit la etajul 7 in blocul de 10 etaje in care stam acum, si-a dat seama si sotul meu ca liftul este extrem de util, (cind mergem la socara-mea cu bagaje ne iese limba la 2 etaje), ca nu costa decit vreo 50.000 in plus la intretinere, ca e foarte comod sa iesi din casa in papuci si sort sa duci gunoiul in ghena interioara (care nici nu miroase), ca daca e vreo hotarire de luat pt zugravit, amenajari etc se ia mult mai repede decit in blocul lor de 4 etaje, pt ca sunt multi locatari si ponderea fiecaruia e mai mica ... pai cit s-au muncit sa-si puna contoare la 4 etaje ... si acum au vreo 2 care fura in draci si mama lui, singura, consuma mai multa apa decit noi doi, prin redistribuirea pierderilor ...
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai

padrian spune:
Ce ai rezolvat cu asiguararea ????
Daca stai intr-un bloc care poate sa cada cu tine ce sa faci cu asigurarea ????
Poate sa te bucuri de ea ...daca cade cand nu esti acasa ....in rest e cam mult hazard.
Problema blocurilor de dinainte de 1977 este de conceptzie..si de coeficentul de risc adoptat de proiectant.
Dupa 1977 s-au modificat metodologiile de calcul si coeficentzi de risc pe langa faptul ca blocurile construite dupa aceasta data nu au fost supuse la acceleasi solicitari seizmice ca cele inainte de 1977.
quote:
Originally posted by bogdanai
Din pacate, blocurile de tip D sunt cam vechiute, de prin '69, dar cam asa e toata zona ...
Am colindat tot Bucurestiul in cautare de apartament si pot sa-ti spun ca din cele construite inainte de '89 ai de ales intre:
- apartamente mari, spatioase, noi, dar in zone proaste (ca sa nu jignesc pe nimeni nu spun care, dar probabil le stii); sunt zone fara verdeata, numai betoane, cu vecini cam ... asa si-asa; de obicei sunt noi, construite prin 80 - 85
- apartamente mai mici, prin zone mai bunicele, dar mai vechi
- apartamente rezonabile, dar cu mici neajunsuri (bucataria mai mica, semideconadate, etc) si mai vechi, dar in zone misto, cum sunt OD-urile.
Toata zona din jurul pietei Moghioros pina spre Romancierilor e mai veche, prin Ghencea, pe la bucla sunt mai noi.
Eu mi-am ales pina la urma un bloc din 64, in Balta Alba, pt ca n-am putut renunta la criteriul verdeata si camere mari. Am cautat si eu 6 luni, si la inceput aveam o groaza de conditii ... treptat am renuntat, pt ca nu le vei putea impaca pe toate.
Faptul ca e blocul vechi ... noi am rezolvat-o cu asigurarea, care ne costa cam 100 euro /an, la valoare de 50000 euro.
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai