Cu cit se mai plateste o bona?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Umflatzel spune:

Buna,
mi se pare exagerat sa dai unei bone 10/14 milioane...ma intreb cat trebuie sa castigi ca sa iti permiti asemenea suma? 30 milioane? In plus este munca necalificata...sora mea lucreaza ca economist si castiga banii acestia (10 mil) poate chiar mai putin... chiar asa a ajuns un serviciu de lux acesta de bona? Plus ca sunt din ce in ce mai simandicoase...ele nu gatesc, nu spala , nu fac nimik...eventual vii de la servici si mai si strangi dupa ea...
Vi s epare normal fetelor?
Nu stiu ce se intampla pe aceasta piata dar nu este ceva normal...
in fine...na ca m-am enervat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Noi platim bona cu 4 milioane si e o femeie tare cumsecade. Cred ca salariile mari sunt impuse de agentii care sunt direct interesate. Noi suntem la a doua bona vecina de scara si pare solutia cea mai buna. Pe prima am gasit-o lipind fluturasi iar pe actuala intreband administratora.
Bona noastra vine de luni-vineri de la 9-19, poate sa manace ce vrea din frigider, dar nu ne-a facut paguba si azi dimineata a venit mai devreme sa-mi aduca flori de ziua mea, draguta de ea.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Off topic:

La multi ani, Nadina !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Off topic:
multumesc din suflet. Sa ne dea Dumnezeu la toate copii sanatosi si bone bune!
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Una peste alta, cele din Bucuresti dati enorm de multi bani la bone. Dar probabil daca ai 50 milioane salariu--poti da 7 mil la bona. Insa cele cu maxim 10 mil ce sa faca? sa nu se mai duca la servici? sau sa isi ia copiii cu ele. O bona care sta cu copilul si face si treaba prin casa, nu are de ce sa ia mai mult de 4 mil pe luna. punct.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Am cautat si eu pe cineva si am gasit. NUmai ca, dupa parerea mea, trebuie sa existe o diferenta intre banii pe care ii ia o bona care sta singura cu bb si are si grija de casa(eventual) si una unde MAMA sta si ea acasa si bona trebuie doar sa o secondeze si sa o "ajute" pe mama...

E, uite ca se pare ca diferenta asta e doar in mintea mea, pentru ca mi s-a cerut mai mult decat am oferit eu, lucru pe care nu am de gand sa-l accept! Si mai am o mentiune, bonele din Bucuresti sunt prea piparate la pretfata de cele din provincie. Oare de ce????!!!!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Sa zicem ca atunci cand te gandesti ca-ti lasi copilul pe mana unei persoane, i-ai da oricat numai sa stii ca-i este bine copilului si ca are grija totala fata de el! Sa zicem...caci totusi, sa emiti pretentii de 10 milioane mi se pare deja aberant. Probabil ca aud unele de la altele, altele mai si fabuleaza sa-si incerce norocul, mai stii.
Totusi,doar nu o sa ajungem sa muncim la servici cate 8-9-10 ore, suportand aberatiile unor sefi si stressul de rigoare, doar ca sa platim bona si sa ne ramina si noua de-o maslina, de-o bomboana...Trebuie sa existe un echilibru intre cerere si oferta!
Eu sper ca mai sunt oameni de bun simt, dupa cum povestesc unele mamici mai norocoase!
Sunt de acord cu o mica atentie, un bonus, o prima de sarbatori, si concediu de 2-3 saptamani pe an, dar de aici pina ala a emite ele pretentii, inseamna ca nu sunt persoana potrivita si fac totul numai din obligatie! Ei, si-atunci tot din obligatie si doar de asta va fi platita!

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu lucrez in invatamant si stiti cum sunt salariile. Ar insemna, ca la pretentiile bonelor din Bucuresti sa-i dat TOT , IN INTREGIME, salariul meu unei bone si eventual sa mai pun si ceva peste.

Asta inseamna ca eu nu imi permit o bona sau ca ele au pretentii si sunt invatate cu bani multi? Mai bine ma las de profesia actuala si ma fac bona....

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tunitza spune:

Va multumesc mult de raspunsuri si imi cer scuze ca nu am putut raspunde mai devreme dar am fost plecata din Bucuresti. Mi-am facut o impresie despre ce se intimpla care ma va ajuta sa ii pun doamnei problema corespunzator. Ea are "program" de la 8.30-17.30 timp in care fata mea de 1 an si 2 luni pina la 10.30 sta in patutul ei si se joaca singura. La 10.30 este pusa pe olita imbracata si scoasa afara de unde vine la 12.30-13.00 cind maninca de prinz. Dupa masa de prinz doarme pina pe la 15.30 cind este scoasa iar afara de unde o recuperez eu cind vin de la birou la 17.30. In timpul care ii ramine liber mai calca cite ceva, pune rufele Anei la fiert(maxim de 2 ori pe saptamina) si da cu aspiratorul o data pe saptamina. Masa o are asigurata din ce este in frigider daca vrea cafea isi face, daca are de dat vreun telefon da ...Transportul il are gratuit pe RATB si acum i-am dat bani sa-si faca obonament la metrou pentru ca a spus ca ar ajunge mai usor asa.
Cam asta este ce face ea la mine ceea ce nu mi se pare exagerat iar ieri am fost abordata sa-i maresc salariul. A ramas sa ma gindesc si eu si ea si sa vorbim in zilele ce urmeaza.Sunt la curioasa la ce suma s-a gindit. Va multumesc inca o data si am sa va tin la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Noi am avut o bona de cand avea Sasha 4 luni pana acum in august cand a plecat cica in Italia/vrea sa plece tot sa ingrijeasca un copil. II dadeam 4,5 milioane pe luna, program de la 9.30 pana la 18-19. Daca venea in weekend o plateam separat. A plecat, ne-a parut rau ca ne obisnuisem toti cu ea. Spunea cineva mai sus ca ii este frica de reactia copilului cand va pleca bona din viata lui. Sa stiti ca desi practic ea l-a crescut pe sasha de la 4 luni si el era foarte atast de ea ( cu altcineva nu ar fi stat fara mine .....) cand nu a mai venit nu a avut nici o reactie, nici macar nu mai pomeneste de ea. Acum e la gradinita si imi spune de cele de acolo, dar e adevarat ca e foarte mic (2 ani), la o varsta mai mare s-ar putea tptusi sa reactioneze altfel.

Altceva : inainte de a ne hotara sa il ducem la gradinita la program lung, am cautat totusi o bona in ideea de a-l lasa pe Sasha numai la program scurt. Mi-a recomandat cineva o tipa tanara, venita de la acelasi gen de job din Olanda care mi-a cerut.... cat credeti ? 150.000 lei PE ORA . I-am zis ca nu e sanatoasa la cap !!!!

Off topic : stiti pe cineva ( adica tot o bona) care ar putea sta cu Sasha din cand in cand cateva ore seara/weekend ? Ca nu am la cine sa apelez si chiar nu stiu ce o sa facem, a reinceput "sezonul" nuntilor si o sa avem si o gramada de botezuri si ..... Multumesc oricum.

Anca si BB Sasha

Copilasi de Aug - Sept. 2003

http://pg.photos.yahoo.com/ph/pxp72/my_photos

Mergi la inceput