Cu cit se mai plateste o bona?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Mie una mi se pare enorm 7 milioane. Bona mea a plecat de la 3 milioane. Tot la 3, so......
Alex vad ca nu reactioneaza in nici un fel de cand a plecat. Si l-a crescut de 3 ani bona noastra. Cred ca e ocupat cu gradinitza, lucruri noi....nu intreaba de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Bona mea lucreaza 9-18.30/19.00 si ii dau 4,5 milioane. La acelasi program stiu persoane care dau intre 3 si 6 milioane. Marja e destul de larga pe aceasta piata a serviciilor tip baby-sitting.
Cineva care are deja pensie de 2 milioane accepta mai usor salariu de 3 milioane. O alta care a fost restructurata de la 5-6-7 milioane/luna va accepta mai greu pt ca termenul de comparatie e diferit si cheltuielile ei lunare au fost deja adaptate unul salariu mai bun.

Asa ca Ileana, e functie de noroc. Daca prietena ta stie doar o singura persoane bona care ia 5 milioane pt program normal de 8-9 ore se simte indreptatita sa pluseze pentru program lung. Am mai remarcat ca doamnele care au prins un loc de munca acum mai multi ani sint mai retinute la pretentii fata de noua serie de bone, poate gresesc dar asa mi se pare.
Prietenia nu cred ca e relevanta in stabilirea salariului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Si mie mi se pare foarte mult!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Ileana - mai ales ca iti este prietena ar fi trebuit sa te ajute nu sa te jecmaneasca, nu ? Mie mi se pare mult, mai bine mai pui 1-2 milioane si o duci la gradi particulara, mai ales ca in banii astia intra si mancarea. Recunosc ca e asa bine sa nu mai fac mai multe feluri de mancare pentru fiecare in parte...... Asa, seara ma axez mai mult pe fructe, iaurt si alte chestii de genul asta si am scapat !

Apropo, dar pentru o bona care vine doar cateva ore din cand in cand cum o platiti, pe ora sau cum ? Si cam cat ?

Anca si BB Sasha

Copilasi de Aug - Sept. 2003

http://pg.photos.yahoo.com/ph/pxp72/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYADA spune:

Sasha, eu ii dau pentru ziua de sambata 8.30/9.00- 15.00/17.00 (variabil) aceeasi suma. Anul trecut i-am dat 250.000 lei, anul asta 300.000 lei, adica aprox. 30-35.000 lei/h. Cred ca prin agentie e dublu. Ma intereseaza si pe mine cum platesc alte mamici. Eu am raportat la cat ii dau pe ora prin salariul lunar adica 25.000 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Nu conteaza ca iti este prietena. Banii sunt bani si toata lumea are nevoie de ei. Mai ales daca imi este prietena nu as pune-o bona la copilul meu pentru ca inerent ar aparea discutii si nu are sens.
Daca ar avea de ales intre a fi bona la tine, prietena ei, pentru 5 mil si a fi bona la alt copil pentru 7 mil, bineinteles ca ar alege 7 mil. Tu nu ai face la fel, avand in vedere valoarea banilor?
Deci eu consider ca trebuie sa judeci pretul facand abstractie ca iti e sau nu prietena.
Eu am dat 7 mil pentru 10 ore. A fost ok 3 luni dupa care am dat-o afara fara sa mai stau la discutii. Daca mi-ar fi fost prietena sau ruda mi-ar fi fost greu sa fac asta.
Eu dadeam cca 50 mii pe ora in week end, pentru situatii gen nunta, botez. In timpul saptamanii la salariul ei castiga cca 35 mii/ora, deci ii dadeam un plus de cca 40%.

Parerea mea personala este ca un salariu de bona de 7 mil lunar + mancare + mici atentii, salariu care completeaza o pensie de 2 mil ar trebui sa multumeasca pe o tanti care sta cu un copil de 1 an. Cunosc absolventi de facultate care nu au asa salariu. Dar se pare ca ... nu a fost suficient, deci concluzia este ca depinde de persoana si de norocul mamei de a gasi o bona buna. Am colege de birou care mi-au spus verde-n fata ca sunt nebuna de legat sa dau asa salariu si ca nu mai am ce face cu banii. Dar eu doream doar sa fie puiul meu bine tratat - si nu a fost - deci poate parerea mea este ultima care trebuie luata in seama judecand dupa rezultat.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Dumnezeule, fetelor, dar in Buc. asa mari salarii aveti de va permiteti sa dati intre 4-7 mil la bona>???
Pai atunci stau acasa, la ce sa mai si lucru daca raman cu mai nimic din salariu???
Eu ii dau 2 mil pt 4 ore si e multumita. O duce si aduce de la gradi , ii da sa manance (are 6 ani, manaca singura fata) si o scoate in parc. Cat e fata la gradi ea merge acasa si face ce vrea. Eu zic ca e rezonabil.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Andries - sunt de acord cu tine daca imi e prietena mai bine nu, discutiile sunt inerente. Si e greu sa ii spui ca nu iti convine ceva sau ca vrei sa plece. Dar hai sa mai mergem si pe principiul ca prietenul la nevoie se cunoaste. Eu cel putin daca as vrea sa fac aceasta munca de bona pentru o prietena in mod sigur nu i=as cere cat as cere in alta parte sau as accepta oferta ei. Dar mai curand mi-as gasi in alta parte, mai ales ca numai aici pe DC sunt o multime de cereri pentru bone. Eu asa as face, poate altele nu. Asta am vrut sa zic prin "mai ales ca iti e prietena". Poate gresesc eu.

Lyada - 30.000 -35.000 lei/ora mi se pare rezonabil, asa ma gandeam si eu. 50.000 cat dadea Andries ar fi OK daca sta cateva ore (2-3), dar de la 8 ore in sus se cam aduna ! Dar cand nu ai ce face.....

Anca si BB Sasha

Copilasi de Aug - Sept. 2003

http://pg.photos.yahoo.com/ph/pxp72/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Pana sa imi dau fata la gradi bona primea 10 milioane pentru curatenie si stat cu copilul 11 ore. Nu va spun in ce mod am fost santajata sa ii dau banii astia, sincer nu vreau sa imi amintesc. Am rabdat in perspectiva gradinitei.

Acum insa lucrurile sunt si mai neplacute. Vine la 12 jumatate si sta pana la 17.30 si nu e multumita cu 6 milioane. Ii primeste ptr stat cu fata, care oricum ajunge acasa dupa 13 si doarme vreo 2 ore si ptr curatenie prin casa cat de cat. Nu spalat geamuri sau mai stiu eu ce. Ordine, aspirat si praf la 2 zile si calcat. Nici asa nu e multumita, nu mai face nici atat si este mereu un conflict deschis.

Oare ii dau eu atat de putin? Nu inteleg pur si simplu. As fi lasat fata la program intreg la gradi, dar uite ca e deja a doua viroza.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Nu am schimbat-o pentru ca Alex s-a atasat foarte mult de ea. Pentru ca am avut incredere sa ii las casa si cheia. Pentru ca a fost super cateva luni de zile, pana au inceput sicanele si pretentiile. Asa e omul, cand esti prea bun te ia de fraier.

In plus noi ne mutam din primavara si nu va mai veni pentru ca stam foarte departe. Asa ca am zis sa nu schimbam prea multe in viata Alexandrei. Schimbam bona acum ca sa o schimbam iar in primavara. Era cam mult pentru pitica. Insa...

Daca mama mea nu ar fi bolnava, macar sa stea cu fata...Si asa vine mama in fiecare zi la 17.30 pentru ca eu nu ajung asa devreme. Insa bona nu sta mai mult.

Asta e. Oricum in cei 6 milioane mai face si curatenia de care ziceam si calca. Nu mai gateste pentru fata, ca mananca la gradi.

Rox
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput