In vizita la Hilary Clinton
Vineri am fost in vizita la gradinita nr. 57,Hilary Clinton- Dr. Taberei. Credeam ca gasesc ceva sofisticat,macar dupa nume. Da, de unde! Acolo se "muncea" de zor, mizerie, gramezi executate din materialele didictice pentru copii, doamne care frecau dezor bucataria, care nu arata bine deloc...
Clasa vizita a avea dulapioare care abia se tineau in balamale, vechi fara nimic atragator(asa cum se poarta)Renovarea consta in gresie tip parchet si wc-uri noi - 2 la numar, dar in rest mai nimic... Eu vroiam sa-mi dau acolo copilul dar am renuntat... este prima mea vizita intr-o gradi si m-am cam speriat. Bani pentru una particulara nu am iar una ca sa-mi placa mai greu... Acum va inteleg prin ce treceti... Doamnele se scuzau ca sunt inca in renovare... da eu m-am sperita din alte motive!Unde erau dulapioarele donate de persoana care ma dus acolo... si care credea ca totul este ok?
Plus ca nu exista nici un spatiu (in afara gradinitei)amenajat pentru perioada calda, unde copii sa se simta liberi... sa ia aer! Materialele didactice zarite, aruncate in diferite colturi, nu prea pareau noi.
Sper sa ma fi inselat si sa fie devina doar renovarea!
ps. stie cineva in zona ghencea o gradi ok?
gaby
Raspunsuri
Ana68 spune:
Gaby,chiar am crezut ca ai vizitat-o pe fosta doamna numarul 1 a Americii....Daca eram pe 1 aprilie ziceam ca e cea mai tare pacaleala...
Nu cunosc gradinita....insa e regretabil ce scri...Se pare ca indiferent de denumirea gradinitelor,mentalitatea e aceeasi ca pe vremea cand eu frecventam gradinita...Mai e mult pana sa ajungem sa avem gradinite asa cum vad in documentare si in filme....Tragic e ca am vazut multe emisiuni si documentare pe Discovery sau National Geographic in care prezentau relitatea locatiilor de invatamant din Romania,mai ales cele de institutionalizare a copiilor orfani...
Asta e!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Gaby spune:
Buna,
As fi vrut sa plec pana acolo, macar in vacanta.... dar...
Stau si ma gandesc ce sa fac cum sa fac... eu mai am timp de gandit, baietelul meu are 3ani si 3luni... dar va veni si vremea unei gradi... Revin cu intrebarea mea: chiar nu cunoasteti in zona Ghencea nici o gradi ok? sau macar niste gradi pe care sa le vizitez eu... Ne-am mutata in zona de 2 saptamani si nu prea am timp de colindat dar...
Multumim frumos,
gaby
LORE33 spune:
GRADINITA 'H. CLINTON" nu este cu nimic mai buna decat orice gradinita din cartier .Baiatul meu merge de 2 ani acolo .Una dintre educatoare este foarte priceputa si chiar a reusit sa-i invete multe lucruri bune . In schimb colega sa nu i-a invatat mai nimic.Parinti iresponsabili care-si aduc copii bolnavi sunt peste tot .Pregateste-te doar pt. o perioada destul de lunga de acomodare si de multe vizite la medicul de familie. Mult succes .
P.S. Am inteles ca gradinita de pe strada TITEL PETRESCU ar fii oarecum mai "buna"
LORE33 spune:
Da ,dar este educatoare la grupa mare si nu merge la grupa mica decat peste 2 ani cand termina cu piticii pe care i-a preluat de mici .
radu26 spune:
La 57 alias H.C, chiar nu merg lucrurile bine, din cauza directoarei. Curte este, poate ca nu ai vizitat gradinita pe partea pe care trebuie, dar atmosfera dintre cadrele didactice si directoare este..., sa zicem, jenanta. Ai grija, mai bine alegi altceva.
Gaby spune:
scuze, am lipsit o mica perioada si azi am revazut subiectul...
Merg chiar maine sa vizitez si alte gradi in zona... Nu am ales sa-mi duc acolo copilul la HC din simplu motiv ca pentru mine prima impresie conteaza si aici impresia a fost dezastruoasa... nu am cuvinte ce sinistre mi se pareau lucrurile folosite de cei mici... iar cand am vazut ca donatiile lipseau cu desavarsire...
O ingrijitoare ne-a spus ca sunt puse undeva bine, undeva in alta parte... dar ele erau pentru copii..
Mai caut in ghencea gradi, poate pana la iarna cand il vom inscrie(vom face vizite pe acolo ca sa se obisnuiasca!)voi gasi ceva nu sofisticat dar ok..
gaby
radu26 spune:
"...pana la iarna cand il vom inscrie..." . Glumesti, nu? Ca sigur nu poti vorbi serios sau nu stii cum stau lucrurile prin gradinitele de stat. Locuri, daca gasesti, se intampla minunea prin martie, aprilie, mai, adica in perioada de inscrieri. Daca esti foarte norocos, atunci, da , gasesti si in iarna. Dar nu vei putea spune ca a fost usor sau ca ai putut sa alegi tu unde va merge copilul tau. In Ghencea ai multe gradinite asa ca alegerea nu va fi usoara, daca la asta te gandeai. Si aproape oricare din ele este o alegere mai buna decat 57 a.k.a. H.C. Poate poti sa specifici mai bine partea din Ghencea care te intereseaza.
Gaby spune:
Sigur ca pot sa specific. Noi locuim exact la stadionul "Steaua"... cat despre planurile pe care mi le-am facut, se pare ca nu coincid cu realitatea din teren; eu speram sa merg pe la gradi si sa le vizitez apoi cu bebelul meu si apoi undeva in ianuarie sa putem alege una si sa ne inscriem...Cred ca ne-am uitata la prea multe filme aduse de afara...
poate ne mai furnizezi tu cateva informatii despre gradi din zona stadion- str.garleni
Oricum, multumim mult!
gaby
radu26 spune:
Daca nu o confund, atunci chiar este o gradinita ok, au modernizat-o anul asta in vara, si directoarea este de 1000 de puncte. Nu reusesc sa reperez Busenestiul si cel putin in listele mele nu figureaza nici o gradinita acolo (poate sa fie pe strada Bucsenesti si sa fie arondata ca apartinand de alta strada, este un caz extrem de frecvent...). O sa incerc sa imi dau seama care este , euma gandeam ca este undeva in spatele Strazii Raul Doamnei.