Diferente culturale in casnicie
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Nadia1976 spune:
Sotul meu e canadian si ce ma enerveaza la culme e stilul lor de viata super-relaxat, de genul: "lasa, honey, facem maine"... pai eu nu sunt as; ii tot explic ca daca ii cer sa faca ceva, astept sa faca acum, cand ii spun, sau, oricum, azi! Ca daca vreau sau am nevoie sa faca el ceva sapt. viitoare, o sa ii spun atunci; dar asa e stilul lor de viata: ah, nu avem azi chef, facem maine, sau saptamana viitoare si cu putin noroc, uita ea ce mi-a cerut sa fac... cam asta e marea noastra diferenta: eu daca am ceva de facut, fac acum! el-cand o fii...
http://community.webshots.com/user/nadia1412
Ne nastem goi, uzi si flaminzi. De abia dupa aceea lucrurile se inrautatessc.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
stralucitor1 spune:
Ina, eu lucrez cu asemenea cupluri - mixte se numesc aici,deci interculturale, fac mediere (si)familiara pentru cupluri ce trec prin adevarate "socuri culturale"...mai intii trebuie sa inveti sa identifici exact care sunt diferentele culturale de cele caracteriale sau dobandite. Trebuie abordate diferit. Eu cred ca daca te lovesti de un "zid" facut din aspecte CULTURALE cel mai important este sa le intelegi si sa recunosti valoarea care o au pentru sotul tau. Totul e sa accepti un punct de vedere diferit de al tau, care uneori nu te lasa sa vezi "dincolo"...In fiecare disputa, cit de mica trebuie sa stii exact "cum vede el lumea", asta conteaza foarte mult.Apoi compari cu perspectiva ta si, impreuna cautati solutia, care nu e neaparat compromis(e de evitat de multe ori) ...uneori solutia celorlalti e mai buna ca a noastra dar refuzam sa acceptam
sau alteori trebuie sa gasim cheia de a declansa "toleranta" in celalalt. Depinde de relatia ta cu el..explicatii si iar explicatii dar cu siguranta ajungeti sa va cunoasteti mai bine...si sa va imbogatiti reciproc prin interschimburi culturale...la scara domestica
Daca insa sunt diferente caracteriale e mai mult de munca...
Numai bine,
ps: sotu meu e italian sadea
"Le mariage est un merveilleuse institution
mais qui diable voudrait vivre dans un institution...."
http://http://dreamaway1.myphotoalbum.com/albums.php
cait spune:
La mine a fost mai usor k s-a adaptat la stilul mai romanesc care a zis k-i place la religia ortodoxa asa k prea multe divergente nu am avut pe tema asta..
ingerash spune:
pai d c nu incercati sa faceti si kestiile kre apartin d tine si cele kre apartinde el.
sa va dau un exemplu, al familiei mele: tatal meu e maghiar si mama romanca: casatoria si botezul meu - ortodocse (mama e f bisericoasa tata nu prea )
pastele il tinem de 2 ori (cea mai mare fericire a mea cand eram micutza ) si cel catolic si cel ortodocs
cat despre mine, nu mi-au impus nimic niciodata, mi-au explicat ce si cum si m-au lasat sa decid + ca intotdeauna vorbesc intre ei cand iau o decizie si daca e vorba sa merg eu la discoteca (ei dezbat impreuna orice prostie cat de mica)
deci se poate depasi problema
aschiutza spune:
Eu cu sotul nu avem cine stie ce divergete. Sunt sigura ca vor aparea o data cu copii, pt ca eu sunt ca romanii orientata spre succes si precis voi vrea ca el sa faca muzica, sport si ce mi-o mai trece prin cap, sa aiba note bune la scoala. El din contra e orientat spre a se simti bine in propria piele.
Ne respectam religia reciproc si mergem uneori impreuna la bisericile noastre (dezavantajul lui e ca la a mea se vorbeste prea mult in romaneste si nu intelege mai nimica). Amindoi suntem cam in aceeasi masura religiosi dar nu a fost problema sa ne castorim la el in biserica, eu primind dezlegare de la preotul ortodox.
In rest am avut suficient timp, inainte de al cunoaste pe el de a ma adapta la civilizatia germana, incit nu ma mai uimesc multe lucruri si le accept ca naturale. Probabil de aceea nu avem cine stie ce diferente pe motive culturale. Pe care le avem, le avem din firea noastra diferita si care nu tine prea mult de cultura.
Ce am observat la mine ca altfel fata de germani e stilul meu de a ma gindi la zeci de droburi de sare, de a vedea catastrofe peste tot si de a actiona ca un hamster (urmare de pe vremea comunista: cind gaseam ceva, cumparam in cantitati masive ca nu se stie!). De aia nu ma simt bine daca nu am orez in plus in casa si ceva conserve, daca ramin intr-o singura pereche de pantofi sau daca se termina medicamentele in casa. Pur si simplu trebuie sa am intotdeauna rezerve. Iar daca gasesc ceva ieftin, tragedie!CumpAr mai mult decit imi trebuie.... Sotul meu e mult mai relaxat , el nu e obisnuit cu raspunsul in magazine: nu avem, nu exista, tocmai s-a terminat- mai aducem luna viitoare....
-----------------------
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
Ajutati un OM sa traiasca!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117