Bebelusi de mai-iunie 2005 (11)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Gabitza, in afara de ce a spus Loreen, da' ce frumoasa ai fost si tu!

Laura si bebe Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Gabitzam, felicitari pt. micul crestin!

Fetelor, azi a venit Maria acasa, asa ca nu prea am avut timp de nimic. Sunt obosita tare, dar ce bine e cu amandoi copiii acasa!

Loreen, sa stiii ca si eu am stari de lesin si dureri f. mari d ecap. Eu am auzit ca regimul disociat scade tensiunea. La mine sigur asa a fost, ca abia ma tineam pe picioare.

OlgaTarziu, multa putere! Nu stiu ce sa iti zic sa faci, dar trebuie sa rezolvi cumva cu somnul tau. Eu am fost asa pana pe la 2-3 luni, dormeam f.f. putin. La un mom. dat am clacat: dormeam tot timpul, numai eram in stare sa ma ridic din pat si ma lovise si depresia. Nici acum nu dorm prea mult, dar ajung la 6-7 ore.

Stefan e cuminte, doarme toata noaptea, dar de la culcare pana pe la 1.30 se trezeste si plange sau pur si simplu plange in somn. Si plange sfasietor, asa cum zicea si Babygirl. Am inceput sa ma obisnuiesc, dar la inceput eram tare speriata. As vrea totusi sa gasesc o explicatie. SI se sperie de absolut orice zgomot (inclusiv de soneria telefonului ) si de majoritatea persoanelor straine (duminica a indragit-o tare pe Mygirl si ii viza decolteul ).

Nelia, multa rabdare cu Agata si multa sanatate tuturor!

Beatriced, nu ii da para! Asa cum ziceau fetele, poate sa ii dea stomacelul peste cap. E unul din fructele care se recomanda mai tarziu.

Fran, uite c avroiam s apun si eu intrebarea cu lacrimile, ca Stefan plange cu lacrimi din amandoi ochisorii, cu toate ca se presupune ca stangul ar avea canalul lacrimal infundat. Nu stiu ce sa cred.

Luluku, bine c amai auzim de voi! Si eu am o problema f.f. dureroasa cu constipatia, nu stiu cum sa ii mai dau de cap. Mananc doar activia, lapte, prune, pere, piersici si ... degeaba!!!

Nefertari, multumim pt. tratamentul pt. copiii mai marisori. Dar Ospen-ul nu e antibiotic? Eu asa credeam. As vrea sa ii dau si eu ceva preventiv Mariei, ca vreau sa o dau la gradinita, dar d-ra e in concediu si nu stiu ce sa fac.

Tzumpiloi, bine ati revenit din concediu! Nici Stefan nu suporta sucul de morcovi, abia ii dau cateva lingurite de suc de piersici. Asa ca noi cu diversificarea stationam. Maria inghitea cu mare placere tot ce ii dadeam, inclusiv sucul de morcovi (cu el am inceput cam pe la varsta asta, aproape 4 luni)

Pupici tuturor mamicilor! Succes cu alaptatul sau papatul de bibe!

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Nefertari - multumesc pt. urari!
Si Bianca are pe una din pleoape niste vinisoare rosii, dar dr. neonatolog de la maternitate mi-a spus ca in timp se estompeaza, deci chiar nu-mi fac probleme chiar daca ar ramane cu ele, nu ies in evidenta f. mult.
Iar referitor la imunitatea lui Alex, eu cam am rezerve fata de antibioticul dat preventiv, daca are infectie o.k., dar asa preventiv nu e un abuz de ele si cand chiar are nevoie,mie si cand imi dadea dr. antibiotic il dadeam cu rezerve, o data am zis eu las ca nu-i dau lui Andreas ca poate ii trece, a tb. sa-i dau. No e dr. si stie ea de ce ti-a dat asa, dar la cat am citit despre abuzul de antibiotic din ziua de azi, ma speriu.
Vezi si echinaceea si ulei din ficat de rechin, vitamina C, sunt naturale, deci nu au ce rau sa-i faca. Intreab-o pe dr. ta despre asta.
Eu i-am facut lui Andreas 6 luni, a II a serie, de moldamin pt. ca de la cat rosu in gat a avut a ramas cu un streptococ si daca nu-l eliminam acum poate mai incolo sa "muste" inima, boli de rinichi, reumatism. Dar si pe mine ma intereseaza cresterea imunitatii ca am fost f. stresata de cat de des mi-a racit Andreas.

Luluku - ai incercat cu ceai sau cafea neagra dimineata? Sau legume si cereale ca au fibre si regleaza tranzitul.
ce fel de vaccin este infantix haxal? E din cele optionale?
Felicitari pt. kg pierdute!
Intradevar asa se spune ca milumil constipa, dar eu cu Bianca nu am avut probleme, dar cu Andreas da si pe el l-am trecut pe nan, deci depinde de copil zic eu.

Olga - multumesc de urari si nu te stresa, o sa iasa totul bine, o sa vezi.

Loreen - cu tensiunea nu e de glumit daca e oscilanta, daca de felul tau o ai mai mica eu zic ca e bine, mai bea cafea sa o mai ridice, vezi ca si presiunea atmosferica are influenta asupra tensiunii. Ai grija de tine si fa-ti timp si pt. un dr.

Eli mamisor de Bianca & Andreas

Poze cu Bianca
Poze cu Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Gabitzam, am vazut si eu pozele. Ti-am mai zis ca Andrei seaman cu Stefan?? Frumusei foc . Eu le spuneam si fetelor in parc: in ultimul timp, ma uit la Stefan si ma minunez, ce frumos e. Dac anu imi zice nimeni, ma laud eu . Nu stiu ce m-a apucat, ca la inceput mi s-a parut tare uratel iar acum mi se pare mai frumos decat Maria. Cu stropul de obiectivitate care mi-a ramas, ma gandesc totusi ca nu o fi el chiar cel mai frumos bebelus, dar daca imi zambeste, iar ma convinge .

Despre Milumil: pe MAria o constipa, dar intre timp cred c ai-au modificat formula. Stefan face un kk frumusel tare , auriu si moale, ca si copiii alaptati (de parca eu as sti prea mult despre asta).

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

A, am uitat sa va zic, saptamana asta sunt doar eu cu Bianca, l-am trimis pe Andreas cu taica-su la mare, eu nu am indraznit sa bat atata drum, dar tanjesc dupa o baie in mare, dar cu kg mele mai bine ca stau acasa, mai speriam naibii turistii, si-asa avem un turism sa ne traiasca!
Dar mi-e dor de cupilul cel mare si el a plans la plecare, ar fi vrut sa vina si mami si surioara cu el, asta e la anul.

Loreen - credeam ca doar eu am stresul asta legat de "daca are ceva ascuns", asa am fost cu Andreas, i-am asociat o gramada de boli, cel mai tare ma speria cand zicea ca-l doare capul, la cat se zbenguie... Apoi cand ieseau leucocitele mari, cand facea febra, cand exudatul iesea pozitiv, cand urla ca-l doare burtica, etc. Se zice ca la al doilea copil nu mai esti asa panicoasa, dar stiu si eu, ar fi bine, dar daca sunt relaxata si aud ca-l doare ceva, ma cert in gand cum de mi-am permis sa iau o pauza, de-asta il doare ceva ca nu am fost eu vigilenta, dar zau ca e f. obositor sa fi stresat mereu. Cand or creste mari vor fi alte temeri, asta e sufletul de mama cred eu.

Nelia - multa sanatate Agatei, succes cu vaccinul Tudorei!

Tzumpiloi - bine ai revenit acasa si pe DC!

Gabitzam - sa-ti traiasca crestinul! Frumos botezul, lumanarea, dar tortul e ispita curata, tocmai am inceput un regim de 8 sapt. E superb tortul!

Cornelia - telefonul e unul din zgomotele care ii sperie pe bb, e un zgomot care si pe noi adultii ne face sa tresarim de multe ori pt. ca e brusc, o muzica data tare atata timp cat e constanta nu il deranjeaza. Stiu ca in maternitate o asistenta a scapat pe jos o sticla cu lapte si toti bb au tresarit si au inceput sa planga. ea ne-a zis ca la tot ce e brusc bb reactioneaza si asta e f. bine, ca are reflex.

Olga - incearca sa-i scoti masa de noapte, citeam in spook, ca undeva intre 2-3 luni sau 5-6 kg bb renunta singuri la masa de noapte pt. confortul somnicului, daca Thony mai cere noaptea sa pape, da-i suzeta sau ceai in loc de lapte si incet incet, in cateva zile ar tb. sa reusesti. Daca tot plange atunci da-i sa pape si mai incerci peste 2-3 zile. Nu stiu ce altceva sa-ti spun, dar ma gandesc cu groaza ca inca te mai trezesti noaptea pt. alaptat, e cu o sapt. mai mare decat Bianca, intre 6-7 sapt. eu asa am procedat. Sculatul la 2 noaptea a ajuns sa fie undeva intre 5-6, exceptie 7.
Mult succes, poate ne dai vesti mai bune despre somnul tau curand!

noapte buna si somn linistit pana dimineata tarziu bb nostri!

Poze cu Bianca
Poze cu Andreas

Mergi la inceput

Milumil se face si in Franta si in Germania, cel nemtesc e mult mai bun, chiar bun, mie imi place la nebunie gustul lui.

Poze cu Bianca
Poze cu Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Salutare mamicute scumpe si bebei care mai de care mai frumosi.
Mai mare rusinea de cand n-am mai intrat pe DC, dar zau daca mai am timp, cu toate ca Patrick e un copil foarte cuminte. Mai apuc sa va citesc din cand in cand dar ptr. ca imi ia foarte mult timp sa va ajung din urma cu cititul, pe cand sa postez si eu ceva se trezeste micutul si deja subiectul este depasit.
Am citit si eu acum doua zile despre nenorocirea care s-a abatut asupra celor doua mamici si m-am cutremurat iar de atunci nu mai pot dormi noaptea. Dumnezeu sa-I ajute pe parinti sa poata trece peste aceste momente infioratoare. Nu cred ca exista nimic care sa le aline durerea si golul lasat in sufletele lor, doar timpul sa-si spuna cuvantul si sa le atenueze intensitatea.
Ca fiecare mamica am si eu temerile mele si ma rog in fiecare clipa ca Patrick sa fie sanatos si sa nu pateasca nimic. Sunt atat de obsedata de asta incat saracul tati a incasat-o noaptea in vis de la mine, ca-I facea cineva rau copilului. Ii multumesc lui Dumnezeu ca ni l-a dat, ca este sanatos si il rog sa aiba grija de el caci este esenta vietii noastre.
Cornelia, si eu am primit carticica aceea din care ai redat cateva pasaje pe forum cadou si o indragesc mult de tot. Este o carticica nemaipomenita, cu atata adevar redat intr-o forma deosebita.
Elisor, vad ca Bianca este nascuta in aceiasi zi cu Patrick, sa-ti traisca, sa fie sanatoasa si sper ca data de 13 sa le aduca mult noroc in viata. Si eu am locuit in Brasov 5 ani de zile, inainte de a ne muta in Canada. Mi-e atat de dor de oras, de Tampa, de munti, ca sa nu mai spun de prietenii de acolo. De fiecare data cand venim in tara ne oprim cateva zile la Brasov, mai ales ca bunicii sotului si alte neamuri de-ale lui locuiesc in Brasov.
Gabitzam, cred ca a fost foarte frumos la botez dupa cum se vede in poze – Andrei, voi, nasii, lumanarea, tortul. Andrei a crescut mare si e tot mai frumusel. Si Patrick a purtat la botez acelasi costumas ca si Andrei al tau. Noi l-am primit cadou din tara de la bunica sotului si mi-a placut mult de tot din primul moment.
Imi pare rau ca unele mamicute au ceva probleme cu beblusii si sper din suflet sa fie toti sanatosi .
OlgaTarziu, am citit mesjele tale si ma doare sufletul cand aud cum te chinuie Tony zi si noapte. Nu stiu daca ai cumparat cumva swing, daca nu, iti recomand cu cea mai mare caldura sa-ti cumperi cat mai repede ca macar in timpul zilei sa-l mai potolesti. Atentie – swing-ul sa aiba cele doua pozitii de leganat – fata spate si lateral (sunt ultimele modele, eu il am pe cel de la fischer-price). Patrick iubeste de-a dreptul sa stea acolo si ma scot cu el in toate momentele de criza – se joaca in el, doarme, il calmeaza, etc. Iti spuneam sa il iei pe cel cu doua pozitii de leganat ptr. ca cea pe care o folosesc la Patrick e leganatul lateral nu fata – spate pe care il uraste, Explicatia mea este ca in pozitia fata-spate ei vad pericolul si sunt speriati, pe cand in cea laterala se pot bucura stand intre pernite care nu le permite sa vada prea mult in exterior.
Asa cum spuneam mai sus, pe Patrick il pun acolo si atunci stiu sigur ca nu mai are nici o problema, acolo si doarme uneori, se joaca, admira luminitele si jucarelele. Il poti pune undeva in living room ca sa te auda cand trebaluiesti prin casa si sunt sigura ca ii va placea. Daca vrei trimite-mi un PM cu numarul tau de telefon si ne putem auzi, ajuta cu un sfat sau chiar si numai sa stam de vorba mai ales atunci cand micutii ne aduc la limita rabdarii.
Eu am norocul ca Patrick este un copilas cuminte, Doamne iti multumesc. Eu de la 6 saptamani am trecut numai pe formula ptr. ca laptic nu mai aveam deloc si numai se enerva. Ii merge bine, ii dau Nestle – Good Start cu Omega3 si Omega 6, dar nu pudra ci concentrat lichid (cica e mai bun si mai usor de digerat) la care adaug numai apa fiarta. Face kk cam la doua zile si este de culoare verzuie amestecat cu galben uneori.
il mai doare burticica, dar nu cred ca sunt colici ci mai mult gaze si crampe de durata scurta. Noaptea in general doarme de la 10:30 pana la 5 dimineata,cand se trezeste sa manance si apoi doarme din nou pana la 8 dimineata. Sau daca nu se trezeste la 5 atunci doarme pana la 7 dimineata dar apoi nu se mai culca pana pe la 9.
In timpul zilei imi fac programul in functie de el si fiindca anul acesta am avut o vara superba profitam din plin de ea. Si noi am fost plecati over night si s-a comportat exemplar. Programul ca acasa, am dus cu noi patutul Pack & Play si a fost OK. Singura problema e ca n-am dormit eu deoarece acasa nu doarme cu noi in camera. Am un monitor care detecteaza si respiratia lui si stau f. linistita. Cand am plecat de acasa si am fost cu el in aceiasi camera m-am ridicat la fiecare oftat de-al lui si daca nu ofta tot m-am ridicat sa-l verific de ce nu ofteaza. Mama bolnava ce sunt, asa ca dimineata am fost epuizata si el super OK.
Ii place in masina la nebunie si le doarme pe rupte, doar la stopuri nu prea are rabdare sa plecam odata .E si normal ca ma fatai cu el toata ziua buna ziua. Este f. sociabil si merge la oricine care il ia in brate, fara fite si ii zambeste imediat de iti cucereste inima intr-o secunda.
Am facut si noi vaccinul (care de fapt au fost 2 combinatie de alte 5 vaccinuri - unul in fiecare piciorus) de 2 luni si a plans putin cand l-a intepat si atata tot. N-a facut nici o reactie, nici nu s-a umflat, doar ce am observat in cele doua zile care au urmat ca nu a fost asa de mancacios.
Facem baie in vana mare, nu mai folosim vanita ca ne place apa la nebunie si sa ne balacim. I-am cumparat un suport in vana mare si e super fericit ca are loc si poate sa se balaceasca in voie.
A inceput sa prinda jucariore in mana ptr. scurt timp, gangureste, zambeste tot mai mult si cand nu-I convine ceva ii tremura buzita de jos de ma termina – nu pot face fata la mutricica lui cand il vad.
Fiecare copil este o minune care iti umple viata si da un alt sens la tot ce te inconjoara.
Va las acum ca e miezul noptii si am scris nu gluma.
Numai bine tuturor si cat mai putine probleme.
In link-ul din semnatura sunt pozele de la botez care a avut loc pe 31 iulie, cand Patrick avea doar 7 saptamani.

NewMami & Patrick Ryan

http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=417459744

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzumpiloi spune:

Buna dimineata mamicutze si bebelushi

Gabitza, sa-ti traiasca Andrei si sa fie sanatos!
New mami bine ai revenit , chiar se intreba cineva ce mai faci.

Loreen , la munte o sa pape Delia mult mai bine ...sa aveti un concediu frumos si linistit.

Nelia, intr-adevar nu am de ce sa imi fac probleme in cel priveste pe bebe, e bine , creste in greutate, rade si gangureste tot timpul cat nu ii este foame numai ca ma dispera ca papa prea des si chiar daca ii este foame nu se atinge de laptele praf si pana nu ii dau de la san plange. Sunt zile mai bune si zile mai proaste...

Fran, o sa incerc sa ii dau si laptic de la mine in biberon ca sa vad ce o deranjeaza cu adevarat laptele praf sau bineronul?
La inceput se scula de 3 ori pe noapte sa pape , a ajuns treptat sa doarma 2 nopti fara sa se trezeasca deloc iar acum papa la fel ca atunci cand s-a nascut. Este destul de obositor sa te trezesti de 3 ori pe nopate , plus ca se trezeste taman atunci cand adorm si eu, papa si adoarme imediat la loc iar eu ma uit pe pereti vre-o ora dupa care la fel...
Mai are o saptamana pana la 4 luni si o sa cumpar cereale sa ii dau la masa de seara poate nu i se va face foame asa repede...Sper sa le accepte, daca nu cu biberonul macar cu lingurita...
Iar daca nu merge nici cu astea o sa o las sa tipe de foame pana va papa si formula si orice si din biberon...

Va las ca plecam in parc ca am inteles ca se face f cald mai incolo...30 de grade

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Buna fetelor,am si eu o intrebare.Se gaseste lapte praf Nutrilon in Romania?

O zi buna

Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Buna dimineata!
Cornelia, poate sa planga cu lacrimi chiar daca este infundat canalul. Nu stiu sa iti explic exact cum e ca am uitat, dar canalul face legatura ochiului cu nasul. Ai vazut ca atunci cand vrei sa plangi iti curge si nasul un pic. Asta e la copiii nostri. Nu ai observat ca are aproape tot timpul ochiul cu probleme umed? La fata mea asa este. Oricum a inceput sa aiba din ce in ce mai putina secretie. Problema este ca nu ma mai lasa sa ii fac masaj.
Bineinteles ca Stefan al tau este cel mai frumos! Si fata mea este cea mai frumoasa si toti cipiii sunt cei mai frumosi pentru parintii lor. De fapt toti copiii sunt frumosi. Stii vorba aia cu cioara care si ea zice ca puii ei sunt cei mai frumosi.
Cat despre orele de somn cred ca tine de ritmul fiecareia. Eu aveam insomnii si inainte. Se minunau vecinii cand eu eram la 6 in gradina in week-end. Si acum dorm cca 5-6 ore pe noapte iar ziua deloc si sunt fresh. Dar cam o data pe luna ma apuca un rau, cu stari de voma etc. Dupa ce adoarme ea sunt mot pe net pentru ca eu lucrez acasa, lucrul are foarte multa legatura cu legislatia muncii si trebuie sa fiu intotdeauna la curent cu ce e nou.
Cristina mea se culca sera la 20.30 dupa baita si se trezeste intre 1.30 si 3.30 sa manance. Incepe prin a-si suge degetul cu zgomot apoi sa maraie. Ma scol si ii dau titzi si adoarme la loc.Mi-e mila de ea sa ii dau numai suzeta ca ii chioraie matele. M-am gandit eu sa ii dau mai tarziu sa manance, dar daca ea adoarme ce sa fac? De fapt are doar 2 luni, ce vreau si eu?
Beatrice, nu-i da para ca da in diaree! Si mai tarziu in pireul de fructe se pune foarte putina. Dar totusi cred ca o lingurita de suc ar merge.

Va dorim o zi buna

Laura si bebe Cristina

Mergi la inceput