Bebelusi de mai-iunie 2005 (11)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Buna dimineata !

In primu rand bun-venit proaspetilor crestini ! Sa fie sanatosi , frumosi si mancaciosi !

Eu nu mai ajung sa va scriu ca m-au bagat astia in paine si se tin scai trebile de capul meu . Acu am prins un moment cand e sefu' plecat si hop sa semnez condica .

Laura - pe Alex il curatam saracu' in urechi de i-am dat lustru si mi-a facut o infectie de toata frumusetea - de la scamele care ramaneau dupa " curatat" . La Freya nu ma omor cu stersul si e bine mersi - sa ramana ceara la locul ei ca e protectoare .

Adina - se poate sa fi visat urat draga ta .A avut o zi incarcata si e posibil sa fi existat ceva care a afectat-o . Pe de alta parte la varsta asta copii sunt foarte sensibili , au auzul foarte fin . Daca tusesc langa Freya sare ca arsa .
Incearca sa te linistesti si totul va intra in normal .

loreen - poate ca prea o bulversezi pe Delia cu mancaruri - destul de consistente si bietei i-a pierit pofta de mancare . Doctorita mea zicea ca pana la 6 luni masa de lapte este esentiala si sa nu renunt la ea .

Noi am avut un we relativ linistit - Freya a facut kk un pic moale - de la fructe - si am tinut-o pe ceai de menta , ba chiar am profitat de ocazie si aseara i-am dat prima oara cereale - orez de la Bebelac, ca a fost singurul pe care l-am gasit.
Nu i-a placut deloc afara si am tinut-o mai mult in brate . Mai nou prefera sa stea in fundulet si face un scandal monstru cand o pun inapoi la orizontala .Cu jucariile nu e prietena - ii place mai mult compania noastra sau sa fie data in balansoar . E curioasa foc la tot ce misca , rade de se prapadeste cand aparem langa patul ei . Am descoperit un loc unde ii place s-o pup - dupa ureche - si rade in hohote si chicoteste de mi-e mai mare dragul .
De cojite n-am scapat dar nici nu le bag prea mult in seama - totusi am observat ca de cand o spala soacra-mea cu sapun vegetal s-au mai rarit .
Cu mancarea suntem in grafic - lapte cat cuprinde , chiar si la 3 ore , +un biberon de suc de fructe intre mese .Am inceput cu cereale de ieri . O sa incercam si porumbul peste vreo 2 zile .
E puturoasa de nu mai poate - abia isi misca fundul dintr-o parte in alta a patului si are tentative timide de a se intoarce pe burta dar daca o pun eu , cu o mana sub ea - se intoarce pe spate .
Ma ingrijoreaza ca are mai in permanenta pleoapele iritate - cu vinisoare rosii . Abia astept sa ajungem la doctor .

PENTRU COPII MARI -
Doctorita de fam a lui Alex mi-a dat anul trecut un tratament preventiv pt raceala care ajuta la cresterea imunitatii . Vi-l scriu poate va ajuta . Noi am fost foarte multumiti pt ca Alex , care facea rosu in gat la 2 saptamani n-a avut nici o problema .
Tratamentul tine 20 de zie - 10 zile pauza .
10 zile - OSPEN - o lingurita la 12 ore , cu 1/2 ora inainte de masa .In primele 5 zile de la ospen se asociaza cu NUROFEN sau MARCOFEN de 3/zi .
Urmatoarele 10 zile - ISOPRINOZIN - cantitatea se calculeaza in functie de kg copilului si scrie in prospect cum se procedeaza .
E un pic cam scump dar cred ca merita , mai ales ca vine frigul si incepe gradinita .

Eu,el(Alex-6ani)http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19 si ea(Freya-11.05.2005)http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=4f42&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Corni- multumesc de raspunsuri. Pai cu Fe a fost cam asa...mama i-a spus med.pediatru (de familie) ca nu prea mananca si tipa a zis sa-i dam si Fe (fara sa o vada insa). Eu merg cu ea de obicei la medicover, asa ca la controlul de 3luni am intrebat si acolo, dr. a zis ca e posibil sa aiba lipsa de Fe daca nu mananca si e si cam alba la piele (?)- (si maica-mea e foarte alba, are cu cine sa semene), dar mai bine sa asteptam si sa-i facem analizele de sange ca sa ne lamurim exact si sa nu-i dam daca nu e nevoie, ca poate face colici mai rau( ea avea colici atunci) ...analizele au iesit beton, asa ca nu i-am dat...Dr. zicea ca daca mama a avut destul Fe in timpul sarcinii, rezervele copilului ajung pana pe la 5 luni (in medie), dupa asta la multi bb apare un pic de anemie...asa ca ma gandeam sa-i dau preventiv totusi...colici nu prea mai are acum. O sa astept totusi pana sapt. viitoare cand mergem la controlul de 4luni, sa vad ce-mi mai zice...
beatrice- eu am auzit ca sucul de pere e bun pt. bb mai constipati...dar eu zic din auzite, nu am inceput inca diversificarea...
Tzumpiloi-bine ati revenit. Dar lapticul tau il papa din biberon? Eu zic sa tot incerci, parca asa facea si Irina (lui Roisin) si pana la urma a acceptat biberonul...

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luluku spune:

Salutare fetelor, ce mai faceti?Hai sa va dam ceva vesti de la noi.
Vineri am facut si noi 2 luni, si pe aceasta cale va multumesc pentru urarile voastre, si dacan tot a fost ziua Georgiei , i-am facut cadou pe langa jucarii si hainutze, si una bucata vaccine care se numeste Infanrix hexa( l-am platit),care contine si partea de engerix, asa ca doar o injectie a fost necesara...papusa mea s-a comportat bine a tipat un [pic, dar i-a trecut repede dupa ce am luat-o in brate.
Am ajuns la 59 cm si 5.100 kg, am luat mai putin decat in prima luna ( adica un kg) dar este satisfacator avand in vedere cat mananca...Acuma ca vad ca este o moda printre bebelusi sa isi necajeasca mamele cu nemancatul si cu mofturile la masa, asa ca nu imi fac probleme...suntem in limitele normale...
Am apucat sa citesc ca va confruntati cu infectiile urinare, cum se manifesta? ca sa stiu si eu...ca fi-mea face pipi din belsug, si caca o data la 2 zile, dar pediatra nu a zis nimic de chestia asta, ba ca ar fi normal ca se constipa un pic de la Milumil.
Acuma doarme ascultand Buddha Bar...wee........... am timp sa fac curat si sa invat si sa scriu pe forum..... mama, mama, cate o sa mai fac!
Cantarul arata 67 kg, ceea ce e bine, daca nu as fi atat de, adica se lasa chiar cu hemoragie, am incercat si cu lactoza, supozitoare nu pot sa fac abuz, asa ca sufar ca un caine, ca nu pot sa iau nici un fel de medicament pe cale orala, ca desi mai dau cam 60 ml lapte la 2 zile ( pediatra a zis sa ma mai chinui cat timp mai scot ceva lapte, sa nu abandonez) sa nu cumva sa imi dau copilul peste cap...asta este, desi de abia mai stau pe scaun....
Din cate am apucat sa mai citesc sunt fete care tin un regim, e vorba cumva de Montignac? Vreau si eu...
si sa nu uit, parca am mai vazut si ceva despre niste picaturi cu sare de mare ptr desfundat nasucul, ca a mea fornaie de ti-e mai mare dragul, si vad ca serul fiziologic e bun de aruncat la gunoi...
cum se numeste solutia aia?

Pozele noastre

Luluku + Gargaritza- Veveritza Georgia - 26.06.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Nefertari- si Patricia are pleoapele iritate...se scoala bine dimineata si apoi cam dupa pranz incep sa se irite...ca si cum ar fi plans, dar nu plange. Mie mi-e teama sa nu fie alergica la ceva...ca sotul meu e alergic rau la praf, polen, graminee etc. si sa inceapa sa se manifeste si la ea...
Si inca ceva, daca mai e cineva in situatia asta sa-mi ziceti si mie sa ma linistesc: NU AM VAZUT LACRIMI PANA ACUM. Ce naiba inseamna asta, la doua luni, dr. a zis ca asta e sa mai asteptam, la trei am uitat sa-i zic, sapt. viitoare face 4 luni...
E adevarat ca mai mult tipa daca vrea ceva si vocifereaza, nu plange pe bune, da' totusi, deloc?
Canalele lacrimare infundate- cum se manifesta?

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
http://community.webshots.com/user/annelise05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Fran canalele infundate se manifesta prin aparitia de o pojghita galbena pe pleoape si ramane cateva saptamani bune pana se intervine. Stii ca si cum te-ai trezi dimineata si ai avea urdori galbene si naspa care nu se dezlipesc de gene decat cu ser fiziologic... Noua ne-a dat doctorul FUCITHALMIC si ne-a trecut! Explicatia asta mi-a dat-o doctorul!

Mami de Alex mâncăcios

Pozici ; www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885" target="_blank">Povestea nasterii micului Alex si Evolutia lui Alex

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Am afisat listuta mai devreme ca pana miercuri s-o reactualizam si sa vedeti cum mai stati...

G=greutate, T=talie, S=sold, B=circumferinta burtii

Aici am inceput la 13.07.2005 (cred)!

Beatriced: 60 Kg, T 74 cm, B 89 cm, S 93 cm, target: 55 Kg, strategie: sport, abtinere de la dulciuri
Carolinah: 66.5 Kg, T 71 cm, B 89 cm, target: 60 Kg, strategie: sport la domiciliu, abtinere de la dulciuri si paine
Luluku: 69 Kg, T 81 cm, S 109 cm, target: 55 (52) Kg, strategie: sport la domiciliu, masaj, abtinere de la dulciuri, paine, fainoase, si la orice mai ingrasa...
Mickyyy: 74 Kg, target: 65 (60), strategie: deocamdata plimbare cu carutul si alergat dupa Malina
Gusta: 67 Kg, T 84 cm, S 94 cm, target: 64 (57) Kg, strategie: asteapta sa renunte dulciurile la ea, ambitie: a renuntat la dulciuri si la paine, deocamdata...
Sufletzica: 70 Kg, T 78 cm, B 89 cm, S 102 cm, target: 60 (57) Kg, strategie: nu paine, dulciuri, junk
Mygirl: 65 Kg, T 89 cm, B 98 cm, S 102 cm, target: 55 (52) Kg, strategie: mers km intregi cu carutul, carat copilul in brate si aerobicul la care ajunge din cand in cand.
Androix: 88 Kg, T 98 cm, B 108, S 115, target: neprecizat, strategie: Montignac, sport domestic
Tzumpiloi: 59 kg, T 77 cm, B 87 cm, S 96 cm, target: 52 kg (fara celulita si cu muschi abdominali fermi), strategie: cu rolele prin parc, sport la domiciliu
Corni: G 63, T 89 cm, B 96 cm, S 105 cm
Olga Tarziu: G 66, T 75 cm, B 84 cm, S 105 cm
Andreea.a: G 56, T 76 cm, B 81 cm, S 96 cm, target: macar 50...
Elisor: 77 kg, T 87 cm, B 98 cm, S 111 cm, target: 65 kg strategie: fara dulciuri, paste si mult sport

Aici suntem acum!

Beatriced: G 59 (-1), T 71 (-3), B 82 (-7), S 91 (-2)
Carolinah: G 64.5 (-2), T 69 (-2), B 86 (-3), S 96 (-1)
Androix: G 86.5 (-1.5), T 97 (-1), B 107 (-1), S 114 (-1)
Olga Tarziu: G 66, T 72 (-3), B 80 (-4), S 102 (-3)
Gusta: G 65.5 (-1.5), T 83 (-1), S 93 (-1)
Tzumpiloi: G 58.5 (-0.5), T 72 (-5), B 85 (-2)
Androix: G 87 (-1), T 93 (-5), B 107 (-1), S 112 (-3)
Andreea.a: G 56, T 75 (-1), B 80 (-1), S 95 (-1)
Elisor: G 76.5 (-0.5), T 86 (-1), B 96 (-2)
Mygirl: G 63 (-2), T 84 (-5), B 97 (-1), S 101 (-1)

Mami de Alex mâncăcios

Pozici ; www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885" target="_blank">Povestea nasterii micului Alex si Evolutia lui Alex

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

In sfirsit am facut cum a zis Loreen, am deschis doua pagini si acum pot sa va scriu la toate. Noi sintem binisor, adica in afara faptului ca sintem raciti toti (de la gitul rosu al Agatei, am ajuns toti sa ne imbolnavim, chiar si tati, care nu prea ia de la noi)... Si nici nu a venit iarna ! In rest totul e cum stiti. Tudora nu e chiar racita, are doar nasucul usor infundat, dar noi trebuie sa mergem la vaccin peste citeva ore. Maninca bine si doarme la fel, nu plinge decit atunci cind se simte... neglijata. A inceput si piticutul ca si sora-sa mai mare. Daca nu o iau din patut sau din tarc la primele semne de nervozitate, in citeva minute urla de ma stiu toti vecinii si nu se linisteste nici la tita, nici in brate... Dar am gasit pentru moment o solutie: in loc sa o pun la tita sau pe umar cum faceam pina acum, ma duc si iau repede o jucarie si incep sa vorbesc cu ea ca si cum i-ar vorbi jucaria! Mai sta incruntata un picut si apoi se descreteste si incepe chiar sa rida si atunci o iau in brate si chiar ii bag tita in gurita.
tzumpiloi, eu cred ca nu ai de ce sa-ti faci probleme. Daca nu ar lua bine in greutate si ar plinge de foame, atunci ai putea sa tragi concluzia asta. La Agata am fost foarte stresata din cauza laptelui, tot timpul mi se parea ca nu am suficient, daca aveam imi era frica ca nu voi mai avea in scurt timp... Desi cred ca eram nebuna, prin comparatie cu cit am la Tudora, suficient dar nu da pe afara, la Agata laptarie ma numeam. Dar tot stresata eram... ca nu am lapte. Pina cind mi-a zis o prietena, biolog de meserie, ca laptele il ai sau nu-l ai. Daca nu-l ai sau nu e compatibil cu puiutul, il treci pe formula si gata, iti dai seama in primele doua luni daca e vreo problema. Dar daca s-a stabilizat situatia, copilul maninca, ia bine in greutate si nu plinge de foame, atunci inseamna ca organismul tau a invatat lectia, produce cit trebuie si nu mai ai de sa-ti faci griji. Bineinteles ca trebuie sa ai un picut de grija de tine, sa te odihnesti, sa maninci si sa bei lichide. Si doamne fereste de vreun soc, o boala... Dar daca nimic nu se intimpla, poti sa ai lapte si pina la doi sau trei ani de la nastere. Cel putin la mine asa a fost si mai cunosc cel putin vreo patru mamici in aceeasi situatie. Si nu e obligatoriu sa accepte biberonul, cunosc o gramada de puiuti care nu au acceptat biberonul, printre care Agata si Tudora.
Fran, nici Agata nu a plins cu lacrimi citeva luni, spre deosebire de Tudora, care a plins cu lacrimi la trei saptamini. Si nu a avut canalele infundate, dar ea nu plingea, tipa, urla, se framinta, dar nu era plins si cred ca de aceea nu avea lacrimi.
Loreen, nu stiu ce sa-ti spun cu mincarea, poate ca ar trebui sa-i dai fiecare biberon de lapte cu adaos de cereale!?! Ca sa-l indulceasca. Iar in ce o priveste pe Bianca... cind oi afla metoda prin care sa o fericesc pe Agata, atunci iti voi impartasi si tie secretul! Citeodata ma uit cu drag la Tudora si in loc sa-mi imaginez cum va fi peste ceva timp cind va fi mare si cuminte, ma intreb cum imi va fi cind vor urla amindoua si se vor da cu curu' de pamint! Cred ca nu-mi ramine atunci decit sa ma dau si eu si sa se descurce tati cu toate trei! Va pup, ma striga fetele, fiecare pe limba ei! Ca am uitat sa va spun ca Agata e acasa astazi, toata ziua, la gradinita e zi libera pentru ca se shimba clasele, incepe un nou an miine. Si Agata va fi la grupa mare... e tare incintata de acest lucru!

Cornelia, mami de Agata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Buna fetelor! V-am dus dorul. Nu am mai intrat cateva zile ca nu am avut pur si simplu cand. Tare rau imi pare de fetele care au probleme cu mancarea la copilasi. V-as da sfaturi cu draga inima dar habar nu am ce puteti face. Nu m-am confruntat cu problema asta deloc. Tony a mancat in disperare pana acum si nu ni s-a intamplat sa refuze masa sau sa manance putin. Cred ca se va face un mare mancau si un obezut.
Nici Tony nu s-a intors burta- spate, spate –burta inca. Nu stiu daca e normal dar sunt linistita ca e foarte agil si face o groaza de alte miscari. Nu cred ca mai dureaza mult pana descopera si asta. Prin patut nu poate face exercitii de astea ca il culc cu o rezematoare care seamana cu doua tuburi laterale si cred ca de aia nu… De plans a plans cu lacrimi de pe la o luna si ele sunt ultima lui arma pentru inima mea. Ca nu rezist si-l iau in brate si-l pupicesc.
Am avut 2 zile de cosmar cu urlete de 2 ore sambata seara, somn de 4 ore sambata noaptea, ieri putin mai bine dar azi noapte am luat-o de la capat. Am facut si o migrena , noroc cu sotul ca l-a luat pe bebe si am putut sa dorm de la 6 la 8 dimineata si sa-mi revin putin. Cateodata ma gandesc cat voi mai putea merge cu 4-5 ore de somn pe noapte si ala chinuit si intrerupt. O tin asa de aproape 3 luni si tare mi-a ajuns. Mi-as dori si eu o noapte de 6 ore neintrerupte sau oricum 6 amarate de ore. Asa ca fetele cand va aud ca voi dormiti de la 12 la 7 sau si mai rau 9-6… mor de invidie.
Elisor felicitari pentru botez. Si noi avem sambata si deja sunt super stresata. Am facut lista de cumparaturi, facem cumparaturile miercuri iar altele de ultima ora doar vineri, mancarea doar vineri ca sa fie proaspat totul. Ca norocul s-au oferit doua prietene sa ma ajute si ma simt putin mai bine stiind ca am ajutoare.
Nelia, imi pare rau ca sunteti atat de bolnavi. Multa sanatate.
Andreea, ai o bafta de babe. Vai ce ma irita sfatoasele astea si pe mine. Una tot imi spune sa dau copilului apa, nu ceai ca va fi rahitic. Normal ca e o stupizenie si apoi nu am ce face ca Tony nu vrea apa. Vrea doar laptic si eventual putin ceai…
Saracutza de tine, Loreen. Hai curaj si vezi ca va trece totul.
Babygirl, avem botezul deodata? Eu nu am gasit nici un costumas foarte frumos pentru Tony. Dar vine nasa din Romania vineri si ne aduce ceva frumos (sper). Pentru fetite gasesti asa lucruri frumoase si pe aici, dar pentru baietei doar din astea casual, nimic cu adevarat festiv. Am vazut ceva fracuri dar doar de la 6 luni in sus.
Danelutza, unde esti? Cum se simte sotul si cum te descurci?

Olga
http://ca.geocities.com/sthoalga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Va povestesc maine cum a fost cu botezul, cind am timp. Pina una alta, vedeti poze aici:

http://community.webshots.com/album/436944228tTUuWW

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna seara...

Ziua de azi a fost geamana cu cea de ieri...Acelasi mofturi ale Deliei,aceleasi dureri de cap ale mele cu tensiunea lesinata pein calcalie,doar Bianca plina de viata...

Tzumpiloi stam afara too much,la greu,indesam cate doua-trei ore bancile prin parc cu Oana si Alexandra...Si seara dam din carciuma in carciuma pe malul marii asa ca Delia mai mult pe-afara decat prin casa...Joi plecam la munte si-mi fac mari sperante ca in cele cateva zile isi va reveni...

Nefertari sa sti ca nu sunt mesele copioase cum par...Ii dau fructele amestecate cu doi biscuiti de bebelusi,adica micuti,si o lingurita de branza de vaci...In total cam 3 linguri mari,ca si cantitate...Binenteles ca dupa astea nu mai papa nimic,eventual putin ceai de sete...Iar in restul zilei numai lapte pana seara cand ii pun in biberon o masura doua de lapte cu cereale...Cat sa fie mai consistent si sa-i tina de foame peste noapte...Abia de luni ma invrednicesc sa ma apuc de facut supe si piureuri de legume...

Beatriced stiu ca perele sunt laxative...Eu nu i-am dat...Cred ca apelez la ele cand trecem pe mancare gatita in cazul in care se constipa...

Azi ca sa-mi fac damblaua pana la capat din parc trec cu Delia pe la o doctorita sa mi-o vada ca nu-mi place totusi stilul smuls al ei de a manca...A fost deliciul cabinetului...Radea la toti, chiuia, gangurea,facea ce vroia dr...Verdictul: las-o in pace ca poate are zile proaste...Poate asa este...insa imi fac o mie de ganduri mai ales cu plecarea asta...Stau cu frica sa nu fie ceva ascuns si sa se declanseze acolo sau mai tarziu...Nu stiu cand o sa ma invat minte si sa nu mai stau cu sufletul la gura...
La plecare m-am ales cu o programare la dentist pentru saptamana viitoare pentru a incepe reparatiile capitale la claviatura...Adica sa-mi fac cele cateva carii si sa-mi puna lucrarea...Acuma cat mai am o doza de curaj,ca nu se stie mai tarziu...

Tolomaca lu' mama azi incerca sa se intoarca pe burta da ' ce sa-i iasa...Se aseza pe o parte si-si intorcea doar capul in saltea,poate poate cineva io intoarce si fundul...i-am zis eu ca in ritmul asta joi la vara pe vremea asta va reusi...

Gabitza...frumoasa foc lumanarea,Andreiu un cavaler in toata regula,sa ne pastrati si noua loc la coada fetelor, dar tortul ala si-a lasat o amprenta tare salivara asupra papilelor mele gustative secatuite de regim...Sa-ti traiasca crestinul, sa fie sanatos...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput