Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(38)
Raspunsuri - Pagina 8
tania-z spune:
Bic si eu le invidiez pe fetele care amenajeaza camera lui BB! Noi aven 2 camere, dar una e livingul, care nu are usa, deci e unit cu holul (se vede si la poze in link, ca l-am denumit "biroul meu"). Nu ne ramane decat dormitorul, care are 12mp si unde ar incapea, destul de stramtorat un patut. Nici vorba de masa de infasat sau alte accesorii. Sotul e deja disperat ca va trebui sa faca salturi pentru a ajunge in pat, dar nu prea avem alte solutii. Iar de mutat, nici poveste, abia ne terminasem apartamentul acum un an, cand ne-am mutat...
Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 24+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
Morgano spune:
Cristina, normal ca nu aveti ce cauta in Iraq, nu va fi multa timp, dc va fi vreodata, un loc linistit si sigur.
Inteleg, pentru ca si noi avem niste prieteni din zona, tot crestini, si stiu in mare cum e lumea pe acolo, si ce greu le este crestinilor.
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003
Morgano spune:
Tania, eu am recunoscut intotdeauna ca sunt avantajata de soarta din punctul asta de vedere, al locuintei.
Initial cand m-am mutat de acasa si pana acum 3 luni (deci 5 ani) am stat intr-un apartament de 2 camere. Parintii mei au divortat acum 4 luni si mama s-a mutat cu sora ei (pana mansardam la casa pt ea) si tatal meu in locul nostru in apartament. Asa ne-am "ales" noi cu ditai casa de 160 mp, din care ca sa renovam jumatate (e drept ca ce este mai important, inclusiv centrala si tevaraia peste tot) vom plati la credit ani lungi si multi.
Dar cand nu era ideea de casa, si noi eram fte ingrijorati unde punem un copil in dormitorul nostru, ca living-ul era si pe post de birou al meu, si loc de mancat si loc de stat noi sau cu prietenii serile. Asa ca stiu cum este, si am si prieteni care stau cu 2 copii in 2 camere, este fte greu si mic :( Insa in timp si cu rabdare va veti muta in ceva mai mare, in functie de cum va descurcati financiar. Sunt sigura ca veti reusi!Ripley
Morgano spune:
Am uitat sa spun de un dezavantaj destul de mare al spatiului pe care il avem: camera copilului (in care va sta probabil de la 2-3 ani) este exact in capatul opus al casei fata de dormitorul nostru, asa ca va fi greu si sa mut copilul si sa stam noi linistiti asa departe de el, desi vom avea sistem de supraveghere (cel putin audio). Nu am cum modifica destinatia camerelor care sunt bine alocate acum, asa ca ne va fi greu atunci cand vom muta copilul. Ideal ar fi fost sa avem o camera langa a noastra, sa lasam usa deschisa si sa mutam copilul pe la 1 an in ea, pentru ca eu consider ca e bine ca sa aiba cat de mic camera si intimitatea si un soi de independenta. In plus, si noi ne dorim intimitate si ma gandesc ca cel putin obiceiul de a dormi dezbracati va trebui sa dispara o vreme de cand are copilul un 1 an.
Dar nu ma plang, sper sa ne descurcam cu toate si sa fim sanatosi.
Ripley
Iris13 spune:
Dragilor,
Am lucrat de noapte saptamana asta (prima si ultima saptamana din an in schimbul asta :-)) si de asta ieri nu v-am citit.
Ripley, am vazut pozele cu pisica ta superba si te intrebat daca ai probleme cu blana ei. Am si eu o maidaneza cu par lung si cam pierde par peste tot. Cred ca in sept o tund...
Ina - locuiesc in Mississauga (asa ca spune-mi daca vi la Ikea), si o sa am un baietel, Victor in 15 Noiembrie.Monica mi-a povestit de tine si asa stiu ca locuiesti in Kitchiner. Monica o sa fie nasa copilului.
Cat despre miscari - niciodata nu l-am simtit pe copilu' Victor atat de agitat ca in saptamana asta nenorocita de schimb de noapte. Cred ca se listeste acum ieri am dormit toata ziua si o parte din noaptea trecuta.
Sfaturi:
-problemele de nas - incercati cu suc de lamaie, stiu ca suna ciudat dar functioneaza, si stiu si eu ca nu este bine sa folosesti bixtonim.
-daca va sangereaza nasul (asta e probleme mea de cand am ramas insarcinata) apa cu sare, tamponati usor nara pe interior nu turnati apa in nas ca va ajunge pe gat, si nu e placut.
-dureri de spate si insomnii - eu am rezolvat cu o perna lunga, este de 2 ori cat perna normala si cu ea dorm eu in brate - adica un picior peste si unul dedesubt. Nu mai am probleme cu muschii de la spate si v-am spus ca am mers si la un masaj terapeutic (cam dureros dar in cazul meu am meritat). Si la insomnii lapte cald cu miere.
De perina am auzit si eu ca nu ar fi indicat. Mai citesc prin carti (ca am vre-o sapte) si va scriu.
Ina, distractie la party, fetelor weekend placut, merg la piata
Era sa uit Ina povestea cea mai uimitoare cu mirosurile am auziti-o de la verisoara nostra - prietene ei il trezea pe sot noaptea sa merga sa ii aduca bucati de asfalt sa le miroase. Asta a fost "povara" ei toata sarcina, si iti dai seama ca sotul era in al noualea cer sa sape noaptea la asfalt. Nu te ingrijora dar nici nu exagera. Copilul e bine si sanatos acum (cred ca mmerge la scola deja).
Iar cu bauturile, coafeza mea are copilul in clasa 8a si in timpul sarcinii (pe vremea lui Ceasca) problema ei era vermuth-ul. In rest nu prea bea dar a zis ca in timpul sarcinii se trezea si noaptea si bea un paharel si se cula la loc. Cel mai ciudat era la Alimentara cand mergea si prindea vermuth, si pleca cu 4-5 sticle si cu burta la gura.
Deci se poate si mai rau....
Denisa, stai in Toronto?
Va pup.
Mariana (Iris13) si Victor
lavi02 spune:
Ina stai linistita ca mie imi plac mirosurile de : benzina, vopsea, diluant, acetona, lac de parchet mmm, de cand ma stiu, ii inteleg foarte bine pe aurolaci probabil pt ca in timp ce mama era cu mine in maternitate tata termina santierul la noi acasa si au aranjat sa o mai tina o zi-doua in maternitate in plus. Asa ca atunci cand m-au adus acasa tineau geamurile deschise non stop, noroc ca era mijlocul verii.... nu stiu daca de atunci mi se trage!
La mine e cronica, la tine vad ca e acuta
Petrecere frumoasa, fara drogulete, OK?
Cristina din Baku bine te-ai intors! daca e anterioara nu trebuie cezariana! Numai daca e praevia, adic daca acopera colul!
Daca e anterioara e OK, asa o am si eu si dr ginecolo si dr ecografist au zis ca e bine.
Tania foaaaarte misto remarca sotului tau!
Acum profit ca Silvia nu e acasa si ma apuc sa fac ordine la hainutele de bebelus ale ei sa vad ce mai trebuie sa cumpar.
Si pe mine ma ia uneori panica pt ca nu am cumparat prea multe. Mi-am luat halat pt internare, imi mai trebuie papuci.... salteluta pt patutul celei mici... si tot restul.
Va pup.
Lavi02 29saptamani 8(= opt = OPT) kg in plus!!! N-a, c-am zis-o si p-asta!
tania-z spune:
Lavi2 ce activitate faina! Bine ca ai ce sorta. Si eu ma gandesc sa-mi iau lucruri pt internare, ca la mine nu se stie ce suprize imi rezerva bb... Si nu stiu de ce mi s-a pus pata pe camasa de bumbac alba - musai!
Eu sunt tare vesela acum ca a batut echipa mea favorita (All Blacks - Australia) la rugby si a fost un meci pe care l-am asteptat toata saptamana. Asa ca acum sarbatoresc cu ciocolata... cu e altceva?
Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 24+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
Iris13 spune:
Fetelor, sper sa nu ma repet.
Am vazut ca va plangeati de arsuri de stomac. Eu stiu leacul asta dinainte de sarcina cand am fost diagnosticata cu hernie hiatala (sfincterul de la intrarea in stomac e prea relaxat si lasa sucul gastric sa vina inapoi pe esofag - combinat cu stre da rezultate infioratoare). Asa ca am fost pusa pe medicamente si la intrebarea mea cat timp trebuie sa le iau mi s-a raspuns pana la sf vietii .
Asa ca am mai intrebat in dreapta si stanga si un coleg care a avut ulcer mi-a zis ca s-a vindecat cu suc de cartof, varza si morcov (pe langa ceiuri si regim). Asa ca am inceput sa beau suc de cartorf si morcov - cel de varza nu am reusit.
Si m-am vindecat si nu mai iau nici pastile. Asa ca acum cand mai mananc prostii (ciocolata cu cafea, putina cafea) mai beu si suc cartof. Il amestec cu morcov ca sa fie mai putin teribil....
Am intrebat medicul si mi-a zis ca nu este nici o restrictie pt gravide (ma gandeam ca e crud...).
Sper sa va ajute.
Mariana (Iris) si Victor (29 saptamani).
alexandrina spune:
Am avut o zi teribila ieri si in noaptea asta am dormit doar in reprize. Aseara eram tare obosita cand m-am culcat, acum sunt franta. Noroc ca e duminica.
Daca tot n-am stare m-am trezit sa va citesc si sa va scriu.
Ina - despre mirosuri: la mine e invers. Cu cateva zile in urma mi-am ajutat sotul prin atelier, de i-am vopsit niste stupi. La inceput am folosit vopsea pe baza de apa si n-a fost nici-o problema dar cand am trecut la vopseaua pe baza de diluant in vreo jumatate de ora mi s-a facut rau de nu mai puteam sta in picioare. Eu as zice sa incerci sa le eviti.
30 de invitate? Cred ca glumesti, aici suntem mult mai multe si toate la fel de interesate , abia asteptam sa ne povestesti cu lux de amanunte. Dar avem rabdare.
Cristina Baku si eu am placenta inserata anterior dar stiu ca este ceva normal.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
Bic spune:
Iris, si cum faci sucul de cartofi??? Iti trebuie un aparat special, nu?
Sint tare fericita ca azi m-am bagat in ocean.... A fost tare fain, dar nu am stat decit vreo cinci minute, ca totusi era rece. Aici unde stau eu oceanul e tare rece de obicei, dar azi a fost "cald" pentru zona noastra si mi-am facut curaj. Am stat la plaja toata ziua. Sper sa mai fie zile din astea, ca tare bine a fost.
DPN 31.10.05