Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(38)
Raspunsuri - Pagina 12
dienutagraviduta spune:
lavi 02 , asa ma gandeam si eu, sa le cer la maternitate daca o sa am nevoie ... multumesc pentru informatii; chestia a 2-a era legata de biberoane : am auzit ca ideal ar fi pentru inceput sa luam de sticla, ca se curata mai bine, dar zau daca am gasit inn vreo farmacie ... ce se intampla, nu se mai fac de sticla, sau sa mai cautam ? care o fi cel mai bun sistem, de la nuk, de la chicco, etc ?
noki, mama, tu pe unde mai esti ?!?
dienuta graviduta si bebelushul luca
lavi02 spune:
Tocmai am primit o veste f proasta care ma cam zgaltaie. Nefiind vorba de mine direct - nu pot sa va zic. E un site public, daca ne-am vedea v-as zice.
Dienuta noi am folosit biberoane din plastic, nu am gasit si nici nu am cautat de sticla. Eu nu-mi cumpar la bebita biberoane pentru ca am de gand sa alaptez si daca am biberoanele in casa, la prima impresie ca nu am destul lapte o sa am tendinta sa-i dau la biberon ceea ce e absolut contraindicat. 99% din bebe care primesc lapte din biberon nu mai vor sa suga de la san, pentru ca la san trebuie sa "munceasca" mai mult. Noua biberoanele Chicco ni s-au parut cele mai bune. Vezi ca in farmacii tot ce e pt bebe e mult mai scump. Produse Chicco se gasesc in Carrefour, si este un magazin Chicco pe strada Episcopiei, aproape de Athenee Palace., momentan in renivare.
Va pup. Trebuie sa ma adun dupa vestea pe care am primit-o.
Lavi02 29+
Morgano spune:
Iris13, scuze, uitasem de poza cu motanul. Sfatul meu este sa nu tunzi pisica, va fi tot atata par insa fire mai mici care nu se vor vedea cand le lasa in urma, si deci e mai riscant. Oricum, evident ca pisica trebuie sa fie vaccinata si deparazitata si atunci nu exista absolut nici un risc pt copil, m-am interesat si la medici veterinari si umani, totusi ideal este - eu asa fac - sa nu aiba acces la camera copilului luni bune, pana isi face copilul anticorpii.
Ina, super fain party, sa folositi cu sanatate si bucurie cadourile! Ce frumos ar fi sa se organizeze si la noi asa ceva. Si practic, desigur.
Lavi, tin pumnii sa-ti revii, sper sa nu fie ceva grav.
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003
dana_ene spune:
Camelia, chiar te rog sa ma abordezi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Daniela (16+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUMUL OANEI MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
lavi02 spune:
Ripley, cineva foarte apropiat mie si foarte important pt mine si la care tin foarte mult are cancer la un organ la care este f agresiv. (nu din familie). Cum mai sunt persoane care bantuie acest forum si care il cunosc pe acel cineva, nu pot spune cine e si va rog mult sa nu incercati sa ghiciti, eventual pe PM. Face chimioterapie, se va opera... deci lupta dar e cam daramat psihic.
Dar sa incerc sa ma gandesc la bebita mea si la lucrurile practice pe care le am de facut.
tania-z spune:
Lavi02 iti doresc sa treci cat mai bine peste aceasta veste si ii doresc multa sanatate si reusita cu tratamentul persoanei despre care vorbesti! Ai terminat cu sortatul hainutelor pentru bb mica nr2?
Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 24+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
Morgano spune:
Lavi, normal ca nu e de facut public un astfel de necaz, sa-i dea Dzeu santate si putere de lupta!
Si pe mine ma dau peste cap genul asta de lucruri, dar asa cum spuneai, gandeste-te la copilul tau ca sa-ti fie mai bine, si cum poti sa ajuti cu o vba buna persoana respectiva, mai mult chiar nu poti face.
Ripley
cristinamh spune:
lavi02, sper sa aiba succes tratamentul amicului... oricine ar fi el, sper sa invinga boala!
nu stiu de ce vreti biberoane de sticla!!! ca sa aiba bebe ce sparge cand se satura si da cu el de pamant?? ia intrebati mamele noastre... ce "succes" nebun aveau cu alea de sticla!
acum nu se mai fac decat din plastic termorezistent... poti sa fierbi la ele linistit, nu patesc nimic.
apoi, daca vreti un sfat din experienta... nu conteaza ce marca e sticla... poate sa fie cea mai ieftina pe care o gasiti... tetinele conteaza. si cum in astea se vor tot duce bani... vedeti in ce investiti. au aceeasi dimensiune, merg pe biberoane...
si inca ceva... nu luati prea multe bibe mici... de 125ml... f. curand veti avea nevoie de bibe mari!!! de 250ml!
Cristina 26+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
lavi02 spune:
Fetelor, sunteti foarte, foarte dragute cu incurajarile pt mine.
Iar Tania e super-draguta cu intrebarea bine plasata despre hainutele lui bb.
V-as povesti cat de legata ma simt eu de "amicul" respectiv si cat conteaza pentru mine dar nu pot.
Si poate nu e bine sa invart cutitul in rana. O fac in gand, orcium.
Mama mea care era o persoana foarte echilibrata si pe care o tot caut, asa, in jurul meu, de 7 ani de cand nu mai este (si gasesc bucatele din ea in diverse persoane apropiate mie... intreaga n-o s-o mai pot gasi in veci dar o pastrez in sufletul meu) imi dadea, in faze nasoale, citatul lui Scarlett O'Hara: am sa ma gandesc la asta maine!
Nu stiu ce zice psihologul Tania, dar din cate am observat eu exista ideea asta, ca sa-ti analizezi toate starile, sa-ti dai seama de unde iti provin. Dar daca te gandesti la ele la infinit, mai mult iti strica. Nu trebuie sa macini mereu aceasi chestie. Si nasoala pe deasupra. Asa ca se aplica citatul lui Scarlett.
Apropo de mama mea, eu am reusit intrucatva sa depasesc tristetea ca a murit. Adica evenimentul mortii ei e doar un eveniment in viata. Ultimul. Dar nu asta e singurul lucru si cel mai important la care trebuie sa ma gandesc cand ma gandesc la ea. Cand ma gandesc la ea ma gandesc la cei aproape 20 de ani pe care i-am trait impreuna, la ce am invatat de la ea, la tot ce a fost bun si frumos, la felul in care m-a marcat si m-a crescut si tot... Intr-adevar mi-e dor de ea de nu mai pot dar... e ca si cum ar fi plecata, intr-o tara indepartata, unde n-are telefon, fax, mail... Asa ca pot sa vorbesc despre ea cu seninatate, sa povestesc ce facea si cum facea, fara sa ma apuce plansul. Pentru ca ma gandesc la ea ca persoana intreaga, nu la ultimul eveniment trist pe care l-am trait impreuna.
Acuma in schimb ma ia plansul pentru ca sunt lovita de vestea asta...
Deci...., Tania, sambata am sortat hainutele, mi-a luat cateva ore bune si nu cred sa fi trait recent atata emotie si bucurie. Imi aminteam de Silvia mica, ma gandeam la bebica mica... am constatat ca am vreo 8-9 body-uri si cam tot atatea salopetele pentru nou nascut, 10 (zece) bidy-uri pentru 3-6 luni... mai trebuie sa-i cumpar doar hainuta groasa (de iarna). Si sa-i tricotez ceva reusit pentru ca am o punga de incercari nereusite dar bine intentionate de ale mele si de ale soacra-mii. Dar asta in octombrie, cand stau 100% acasa. De fapt 1 pulover de-al soacra-mii e in proportie de 95% reusit si la fel unul tricotat de proprietara apartamentului in care stateam noi cu chirie cand s-a nascut Silviuta.
Pup fetele dragutele. Lavi02
Morgano spune:
Si eu am sortat din haniutele primite de la vara-mea, insa trebuie sa cumpar pt. cand e mica-mica fetita, ma rog cat de mica o fi dc acum e mai dezvoltata cu 2 sapt :)) Insa avem in Cluj un magazin cu hainute pt copii tare dragute si la preturi buna, asa ca am sa trec vineri cand luam banii de la banca pe acolo. De fapt vineri cred ca vom cumpara in mare cam tot ce trebuie, sa ma asigur ca nu se duc banii si ma trezesc ca nu sunt. Oricum, sunt putin necajita ca voi fi atata timp in santier, si ma intreb cum am sa pot spala si aranja hainutele cand dulapurile vor fi gata si puse in dormitor peste 2 luni?
Lavi, cam ce marime de body trebe pt nou-nascut? Si cam cate bucati? Banuiesc ca schimbi zilnic copilul, deci minimum 5-6 bucati. 29+Ripley