Mamica de Noiembrie -Decembrie 2005(38)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Ina, du-te in pat si viseaza fetita frumoasa si norocoasa!
Ne bucuram de reusita.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

Ina, tare mult mi-au placut pozele!!!!
voi mai aveti nitel si ma convingeti sa-i organizez finei mele un party surpriza...!!! asta cand s-o hotari sa faca un bebe...

sa-ti mai zic care mi-a placut??? dulapiorul cu rochite... ala e pe primul loc!!!

Cristina 26+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Poze cu Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavi spune:

Neata,
azi intru in prenatal si ma bucur ca nu mai fac nici un fel de efort, ca nu se merita, o sa imi fie dor de voi, dar o sa mai intru pe net cit de des pot.
In rest azi mi-am luat reteta gratuita la tardyferon si la un medicamet pt hipertensiune si imi depun cererea pt prenatal/
Corap, Lavi ,Noki, etc, cind ne vedem sa dam o raita prin magazine.
Mirela sper sa te simti mai bine si sa vi in putere cit mai mult.Amparo, chiar vorbeam cu fetele despre tine si bb-ii, sa ai grija de ei si nastere cit mai usoara, dar mai inainte sarcina usoara ca un fulg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Inaaa
ce frumos trebuie sa fi fost totul!!! Sa-ti traiasca bebelina si sa se bucure de tot ce a primit (hai mai fetelor sa importam si noi obiceiul asta!)

Coralia am citit bine? ai avut in sfarsit un weekend linistit? Era si timpul, nu? iti tin pumnii astazi, banuiesc ca-ti face si echo, nu? Poate poti merge cu o caseta video goala.

Amparo bine ai revenit! Ma bucru sa aud ca sunteti bine.

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 24+

Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Tania..int-adevar ar trebui sa importam si noi obiceiul asta cu babyshower Ina frumoase pozele si lucrusoarele pt bebe.
Da weekendul asta a fost mai linistit dar m-am pomenit cu o frumoasa raceala,am nasul infundat,capul cat un butoi,inca vad ca n-am febra..sper sa-mi treaca repede si fara urmari.O sa incerc la inceput cu lamaie si ceai si daca nu merge...o intreb pe dr ce sa iau.

Varsta bebelica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Neata fetelor,
In sfarsit apuc si eu sa intru sa va salut!

Ina, SUPER petrecerea, si ce organizare! Iar casuta ta e splendida, spatioasa si primitoare. Bebelina ta e o norocoasa cu atatea cadouri, deja are garderoba cat pt o gradinita...si ce-o sa mai vina dupa ce se naste... Asteptam sa te refaci cu un somnic bun!

Lavi, ce norocoasa esti sa intri deja in prenatal! Dar dupa ce nasti cat iti mai ramane sa stai acasa?
Uf, eu mai am de munca inca 3 saptamani..

Pupici si sanatate la toate,

Alina 29+ Bebitza Amalia

http://community.webshots.com/user/alina_delebarre
Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ina, sanatoase, frumoase si suntem toate!
Cristina, Ina, Dordia, Iris va multumesc mult pentru incurajarile cu kg. Data trecuta am pus 15 pana la final si intr-adevar mi-a luat cam 9 luni sa scap de ele. Mi-am zis eu ca de data asta nu mai calc asa tare pe bec. Dar vad ca pur si simplu se pun. Nu mananc eu "ca de cura de slabire", ca ar fi stupid in perioada asta. Dar nici nu exagerez: o inghetata, SAU 4-5 patratele de ciocolata, SAU 1 "suc" care contine zahar (Nestea, rar Cola), SAU altceva dulce pe zi, de fapt cel putin 2 patratele de cioco mananc zilnic, paine destul de putina..., am constatat ca se pun oricum - grasimea de lactatie, asta e.

Dordia sunt absolut de acord sa mai facem o intalnire!!! Dar sa promiteti ca veniti mai multe, mai veniti si din cele care n-ati fost pana acum!

amparo si eu stiu ca este cu atat mai bine pentru copilasi cu cat stau mai mult in burtica. gemenii de obicei vor afara mai repede din proprie initiativa, dar daca nu vor ei inseamna ca nu sunt pregatiti pentru lumea de afara. Cu cine nasti la Giuleti?

negaracristina eu nu iau nici o vitamina, doar Tardiferon Fol care contine in principal Fe+un pic de vit C ca sa se absoarba mai bine_acid folic. Lapte.... nu beau aproape deloc ca atare dar manac branzeturi si iaurt. Si habar n-am si nu pot si nu vreau sa calculez cata branza este echivalenta cu cat lapte.

Dr tau cu Ca injectabil 2 fiole/ zi... cred ca ii era dor sa nasca prematuri, sau voia sa te trateze si pt contractii, eventual sa-ti mai faca si un cerclaj, ca si ala ciosta bani...

cristina Inca o graviduta frumoasa de nov-dec! Si ce dulce e Andrei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

quote:
Originally posted by dana_ene

Camelia, iti raspund tot aici (sa nu se supere celelalte gravidutze ... Cristina, sa nu te superi ).

Da, asa este, Cosmin a lucrat aproape 1 an la Filatura. Uite ce coincidenta !

Eu sarcina o urmaresc cu dr. Constantinescu. Tot cu dumnealui am nascut-o si pe Oana. Am fost si sunt foarte multumita de el si ca dr. si ca om.
Nu prea stiu multe despre dr. Paun. Bine ca esti multumita pana acum.

Tu unde locuiesti ?
Macar sa avem o gashca dupa ce o sa nastem, sa avem cu cine ne plimba prin parc .

Daniela (16+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)

ALBUMUL OANEI MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006

Buna Daniela,

Si eu am auzit numai lucruri bune despre dr. Constantinescu, insa am mers la dr. Paun la recomandarea uneia dinte colege si pana acum sunt multumita de dansul - sper sa nu ma dezamageasca!
Eu locuiesc pe Balcescu si referitor la gashca - chiar ar fi super! Oricum poate ne intalnim odata - si daca am sa te mai zaresc pe strada, sa nu te superi, am sa te "abordez"!
Mai vorbim.
Pupici,
Camelia 22+ si +5 kg

Varsta bebelacului:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051231/dt/7/k/07fe/preg.png

Mergi la inceput

Coraaap Nu stiu alt(ele) cum sunt, dar mie imi era dor de tine!

Mortali socrii tai cu cumparaturile lor! Dar "noi am vrut sa facem bine, au spus ei printre suspine" - asta e o fraza dintr-o carticica cu soricei pe care o aveam cand eram mica. Parintii soriceilor au plecat de acasa si soriceii micuti au vrut sa faca curatenie, mancare, sa spele sa calce si le-au iesit toate pe dos. Si cand s-au intors parintii si i-au certat au zis fraza de mai sus (era in versuri carticica) asa ca toti s-au impacat pana la urma. Voi n-ati avut carticica asta?

Si eu, folosesc max 1 l ulei/luna, cred ca ma tine mai mult. Cartofi prajiti fac raaaar si in general prajeli pt ca pe langa ca nu-s sanatoase, dupa ce prajesc trebuie sa spal tigaia (ugly) si aragazul! Lenea - imbold pentru mancat sanatos!!! Mai folosesc ulei de masline de mancat crud - la salate, imi pun peste pireul de cartofi, etc. Imi amintesc ca in facultate cand stateam mai prost cu banii o colega era panicata ca s-a scumpit uleiul. Mie mi se parea absolut neimportant, la 1l /luna sau mai putin cat folosesc eu.

Am observat si eu prin piata pensionari (si copii trimisi de parinti) care cumpara 4 paini! Ce-or face cu ele ?!? Noi acum avem masina de facut paine si facem la ea cam 1 data la 2-3 zile. Pe care o mananca mai mult sotul. Cand e el plecat - jale mare, cumparam alta paine fiindca cea veche s-a uscat, nu fiindca s-ar fi terminat.

Corap, nu mai fa greseala sa pleci repede de la nunti acum! Sa vezi cum o sa fie cand te duci cu copilul si dupa ce se zbantuie vreo 2 ore de impresioneaza pe toata lumea incepe: mie sooooomn! Hai acaaaasaaaa!

Dienuta m-ai nimerit cu intrebarea despre protectiile de silicon! Am o experienta (prea) indelungata in folosirea lor.

Deci: problema mea nr 1, am sfarcurile prea mici. In maternitate eram impresionata de ce puteau avea celelalte mamici. Paranteza(oricum bebe trebuie sa ia TOATA AREOLA in gura, nu numai varful = mamelonul = sfarcul). Bebita nu prea putea sa prinda. Neonatoloaga m-a sfatuit sa folosesc "silicoane". Si bebita mea a inceput sa suga cu silicoane (ma durea la inceput si cu ele, ca te doare de la presiune, dar rani n-am avut). Si a supt cu silicoane muuuult si bine - vreo cateva luni, nu mai stiu cate. Fara silicoane nu mai voia, s-a obinuit asa.

Dezavantaj - pe langa ca trebuie sa le tot fierbi si sa le cari dupa tine - cand suge bebe aplica o presiune asupra areolei si chiar acolo, la marginea areolei, unde se termina culoarea rosie-maronie si incepe albul pielii (Noroc ca nu citesc barbati pe aici!!!) este zona cu terminatii nervoase care daca sunt stimulate (prin apasare cu gurita lui bebe sau prin muls) se transmit semnale la creier care comanda mai mult lapte. Zice creierul: exista clienti, deci sa livram marfa! Asa ca e cred ca silicoanele astea au fost una din cauzele pentru care eu n-am avut atata lapte cat ar fi trebuit!

Acum nu mai vreau sa le folosesc decat cand ajung cu rani atat de mari incat nu mai pot suporta. Cred ca si atunci, daca ma chinuiam mai mult si daca statea o asistenta langa mine sa-mi puna sanul ca lumea in gura lui bb, rezolvam si fara silicoane. Dar mi-era si mie un pic frica, alaptatul ti se pare un pic nefiresc la inceput! Ai si o oarecare bariera psihica.

Nu stiu ce sa zic, daca merita dat 250.000 pe ele in avans. Eu as zice ca mai bine sa ti le ia sotul si sa ti le aduca in maternitate daca chiar nu poti fara ele.

Mergi la inceput

Ina, ce fumos a fost!!!! Cel mai important e ca tu te-ai simtit in al noualea cer!!! Dar ce desfasurare de forte acolo: mancare, baloane, cadouri si de o parte si de alta.... ! Cea mai dulce mi s-a parut poza cu dulapul lui Rachel! Un dulapior care isi asteapta stapana!
(Poza asta:)
http://community.webshots.com/photo/436631423/436631423HVffZn

Nastere usoara si bebita sanatoasa, frumoasa, desteapta si cuminte!

Lavi concediu prenatal lung si placut!

Mergi la inceput