Endometru,ovulatie,temperaturi,monitorizari 55

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Draga Peterpan, nu fii sfios curiozitatea nu este o 'afectiune' exclusiv feminina, oi fi tu tu primul barbat care a pasit OFICIAL pe aici, dar eu sunt convinsa ca au mai calcat si alti curiosi, si tare ar mai fi vrut sa intre in discutii... Nu este asta gradina raiului si n-avem nici fructe interzise, dar... e un loc placut, socializam cu persoane extrem de sufletiste pe care le pup acum

PS: Scuze, prima data am scris Peterman...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peterpan spune:

Avalon, iti multumesc pentru incurajare. I-am marturisit Oanei ca m-am furisat desi n-o facusem inca, apoi daca tot m-a provocat...dar sa stii ca n-am citit nimic
Mi-am incurajat sotia sa intre si ea aici (de abia i-am creeat un cont si probabil va dura pana ce va fi validat) deoarece avem multe de invatat si cum minunea nu s-a petrecut "de la sine" intram pe lungul drum al "cautarilor".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirga spune:

Buna fetelor
Am si eu o rugaminte, dar mai intii va reamintesc povestea mea pe scurt.
In '98 am inceput investigatiile sa vad de ce nu ramin insarcinata, am descoperit prolactina de 5 ori mai mare decit max. si am luat bromocriptin pina a ajuns in limite normale (la CT si MRI e totul ok, nu am nici un adenom), dupa care am trecut la IVF (toate analizele mele si ale sotului sint ok), pina acum avind 6 punctie+et si 3 et si nu s-a prins niciodata nimic. Apoi din 04.2004 am intrerupt orice tratament. Am fost din nou la endocrinolog pt prolactina (cum am intrerupt bromocriptinul, cum a crescut valoarea la de 3 ori maximul) si el mi-a spus (dupa alta serie de analize) ca totul e ok doar ca la mine moleculele de prolactina din singe se "asociaza" in polimeri si asta da eroare la analiza ( dintr-o proba de singe mi-au facut doua analize: una obisnuita care a iesit de 3 ori val. max. si una numita prolactina monomer a carei valoare a iesit la mijloc intre min. si max.). Analizele hormonale din ziua 21 au iesit bune tot timpul (chiar si fara bromocriptin).
Din 05.2005am luat tratamentul naturist postat de Livia cu unele modificari:
--nu am luat urzica moarta,kamayany, sup. cu carpicon si cu metronidazol, telina -seminte si suc
--am adaugat acid folic 1/zi, Vitex agnus cactus1/zi, maca 3/zi si o cana de ceai de cretisoara pe zi.
In 08.2005 am intrerupt ceaiurile ca nu mai puteam (mi se facea greata chiar si cind ma gindeam la ele) si continui inca sa iau doar tabletele.
Eu sint convinsa ca pot ramine insarcinata si pe cale naturala.In multe luni am aceleasi simptome ca si cind am facut IVF - somnolenta, dureri de sini, pofta de mincare, etc- simptome care dispar la 3,4 sau 5 zile de la ovulatie ( la IVF dispareau la citeva zile de la ET).
Acum nu stiu ce sa mai fac: totul e ok doar ca eu nu ramin insarcinata. M-am gindit sa schimb unitatea medicala unde fac IVF dar nu sint prea convinsa ca o sa mearga. Primii dr. mi-au spus ca se pare ca ovulele nu ar fi de calitate, apoi ca embrionii nu se divid cu viteza necesara ( viteza scade in timp), apoi ca membrana embrionului e prea groasa si nu o poate strapunge ca sa se fixeze in uter. Nici eu nu mai stiu ce sa cred.
Voi ce parere aveti? Ce mi-ati recomanda sa fac sau sa incerc?
Multumesc anticipat
Mirga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna seara dragi aspirante!

Cum azi noapte am fost la munca, si azi fiind Dumninica stau in pat si ma delectez putin navigand pe internet. Si am gasit un articol care tare mult mi-a placut. Si vreau sa vi-l traduc sa-l cititi si voi pentru a vedea de unde incepe o viata noua:

O CALATORIE MINUNATA CATRE VIATA!

Marea aventura a vietii incepe cu o calatorie. O calatorie grea si obositoare: aceea a spermatozoidului( unicul printre alti 200 milioane - circa - de "concurenti" proiectati in aparatul genital feminin la orice ejaculare; care , dupa o inaccesibila urcare reuseste sa intalneasca ovulul in trompa, locul fatalei intalniri.
Doar dupa acest randez-vous se poate vorbi de fecundare. Si chiar de la aceasta unire intre ovul si spermatozoid vine denumirea termenului ZIGOT cu care este numit embrionul uman, la inceputul dezvoltarii sale. ZIGOTUL este celula initiala a fiecarei fiinte umane, aceea in care apare ADN-ul propiu al noului organism. Jumatate din celula este gena mamei , iar cealalta jumatate este din gena tatalui.

Se incepe cu o calatorie, stimulata de atractia fatala pe care o are ovulul pentru spermatozoid. Extraordinara aventura a vietii continua cu o traversare: aceea pe care ovulul fecundat trebuie sa o suporte traversand trompa, ca sa ajunga la uter. Ceea ce urmeaza este cronica directa a acestor si a altor evenimente , care din momentul fecundarii duc la nasterea unei noi fiinte umane: obositoarele" 9 luni" ale gravidantzei. Care dureaza normal 40 de saptamani daca se calculeaza din prima zi a ultimei mestre, si care in realitate sunt 38 de saptamani daca se considera ca fecundarea are loc cam la 2 saptamani de la ultima mestre.

PRIMELE 2 SAPTAMANI

Spermatozoidul care intra in ovocit pentru a-l fecunda, trebuie sa aiba intr-adevar capacitati speciale de rezistentza: castigand o competitie cu milioane si milioane de concurenti , reuseste de fapt sa duca la bun sfarsit un plan destul de dur.Lunga si dificila urcare catre uter si trompa este o calatorie plina de pericole, care omoara unul cate unul spermatozoidii slabi. Daca spertozoidii care sunt depusi in vagin im timpul unui act sexual sunt milioane, cei care intra in trompe sunt doar cateva sute.
Aceasta exterminare depinde de diversi factori: mucusul acid prezent in vagin , creeaza un ambient ostil supravietuirii spermatozoidilor si in plus nu toti sunt apti sa duca la bun sfarsit planul. Dintr toti cei care se prezinta la intalnirea cu ovulul in interiorul trompei si se ingramadesc imprejurul ovulului, doar unul va reusi in intre in interiorul lui.Dupa intrarea lui, capul "castigatorului" (care contine 23 de cromozomi si care se vor uni cu ceilalti 23 de cromozoni care se gasesc in nucleul ovulului)se desparte de coada si astfel amestecarea cromozomilor feminini si masculini duce la fecundare si la formarea celulei zigot.

Ajunsi la acest punct, incepe o alta calatorie care va conduce ovulul fecundat in uter. Traversarea "tunelului" trompei , in timpul caruia ovulul fecundat va parcurge de-a-ndaratelea drumul abia facut de spermatozoid, nu e deloc o plimbarica.Dimpotriva , reprezinta pentru ovulul fecundat o proba dura : jumatate din ovulele fecundate vor fi doborate lungul acestui drum si astfel nu va fi nici o gravidantza.

In timpul acestei traversari, ovulul se modifica profund: se segmenteaza in unitati mai mici, formand o morula sau mai bine zis formand un "ciorchine " de celule, asemanator cu forma murelor.Si e morula care intra in uter 3 zile dupa fecundare, unde totul este pregatit pentru a o intampina. Inainte ca acest lucru sa se intample, morula sufera o alta transformare: in interioul sau se formeaza o cavitate si astfel morula capata denumirea de blastocisti(nu reusesc sa gasesc traducerea).Oricum blastocisti este embrionul care are 5, 6 zile de viata.
Deci, sa reluam....blasticistea daca se examineaza cu atentie, se observa ca aceasta este formata din 3 parti:
- o masa celulara interna, care va da origine embrionului si cateva tesutuir de sustinere pentru insusi embrionul;
- o cavitate plina de lichid;
- un subtire strat extern de celule(numit trofoblasto), fundamental pentru hranirea embrionului.
Filmul vietii, pas cu pas prevede ca din starea de "libertate" a blastocistului(embrionul care are 5, 6 zile de viata) in cavitatea uterina, se trece la blastocitul care se prinde de peretele uterului, adica de locul implantarii.Organismul embrionului
Celule care in primele faze erau asezate ca niste ciorchini, acum se despart intre ele si se aseaza in forma de straturi. La inceput in 2 care mai apoi sa se formeze 3 straturi.Si pe acele foite de straturi e scris tot proiectul viitorului individ.Din primul strat, mai extern(ectoderm), se vor dezvolta sistemul nervos, organele de simt, parul, unghiile.Din al doilea strat( mezoderm) se vor dezvolta sistemul osos, muschii,aparatul urogenital,inima si sistemul circulatiei sanguine, splina si celule sangelui. Din al treilea strat cel mai intern ((endoderm) se dezvolta plamanii, stomacul, intestinul, ficatul, pancreasul, glandele salivare,tiroidele si paratiroidele.
La 19 zile de dezvoltare cele trei straturi de foite sunt clar vizibile.

ACOLO JOS ESTE O INIMIOARA CARE BATE

Doar in a 3-a saptamana embrionul incepe sa o forma mai definita: ar fi vizibil si cu ochiul liber: e lung 2- 3 mm .
Embrionul traieste in apnee, bagat in lichid, si respira multumita placentei care ii furnizeaza oxigenul.
IN a 4-a SAPTAMANA de dezvoltare se observa un cap, o "coada" si un trunchi central. Apar formele ficatului, rinichilor si ochilor.
IN a 5-a SAPTAMANA , picioarele si mainile incep sa prinda contur, iar in interiorul capului , creierul incepe sa se formeze. Muschii incep sa se incordeze.
IN a 6-a SAPTAMANA embrionul are forma unei fasole.Inima inca are 2 camere, iar bataile inimii sunt cam de 150 batai/ minut.Picioarele si mainile s-au lungit si incep sa se deosebeasca bine . Un strat subtire de piele acopera ochii. Dispare "coada".Capul devine mai mare. Si aici suntem deja IN a 7-a SAPTAMANA.
IN a 8-a SAPTAMANA , fatul ghemuit are forma unei nuci mari. Incep sa se observe nasul, urechile, mandibula, oragnele interne sunt deja la locul lor in afara de cele reproductive.
9 SAPTAMANI dupa fecundare se termina perioada embrionala si incepe cea a fatului.
INTR-A 9-A si A 12-A SAPTAMANA fatul capata trasaturi umane si este capabil sa miste toate partile corpului.Fatul face deja strambaturi, chiar daca mama nu le simte.

Cand A 16-A SAPTAMANA se termina fatul are forma unui bebelus in miniatura.
In a 21-a SPATAMANA are aproape 20 cm si cantareste cam 250 de grame.Mama simte primele miscari ale bb-ului la inceput acestei luni.
La 24 de SAPTAMANI chiar daca fatul sta ghemuit el are deja 30 cm .Reactioneaza la zgomote tresarind si crescand ritmul cardiac.
In a 26-a SAPTAMANA e prima oara cand fatul deschide ochii.
Pana in a 30 SAPTAMANA pielea fatului este rosiatica.
La sfarsitul SAPTAMANII a 36-a plamanii sunt gata de functionare.
Dupa 38 de SAPTAMANI fatul trebuie sa aiba cam 48- 52 de cm si-ar trebui sa cantareasca cam 2.500 - 3.400 grame.Este deja gata pentru marea saritura: intrarea in viata din afara pantecului mamei.

Drgele mele , sper ca nu v-am plictisit cu acest articol, dar mi s-a parut asa de interesant ......

Va pup si sa dea D-zeu sa ne bucuram si noi de un

"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

Buna dimineata frumoaselor,
BARBYE, imi pare rau ca ti-au venit rushii. Lasa ca poate luna viitoare or sa plece pt vreo 9 luni ai stunci o sa le simpti lipsa.
DANUTZA_C o sa incerc sa am mai multa grija de mine. Week-endul asta am reusit sa ma odihnesc cum trebuie, zic eu. Duminica m-am trezit la ora 13 la pranz, si asta pt ca m-a sunat mama care avea treaba cu mine. Apoi a trebuit sa imi incurajez sora pe care a parasit-o prietenul pe motiv ca nu o mai iubeste indeajuns de mult. Acceasi treaba ca anul trecut tot in august, si dupa vreo 3 luni si-a dat seama ca nu poate trai fara ea. Pe la ora 16 m-am sud la o manastire de la noi din oras, m-am simtit bine, m-am rugat mult, si ma simt oarecum "eliberata" de toate gandurile negre. Cu sotul meu treaba s-a rezolvat de la sine. Stiu ca ma iubeste, doar ca uneori se poata tare naspa si nu prea inteleg de ce. Asa ca Multumescu lui Dumnezeu acum sunt bine.
DANANGIE imi pare nespus de rau ca inca te mai certi cu sotul tau. Poate vrea Dumnezeu si nu va mutati. ca sa iti treaca supararea.M-am impresionat cu articolul asta dis de dimineata, asa ca de abia astept sa vina si bebe al meu.
PETERPAN fii binevenit printre noi. Poate asa o sa intelegem si noi mai bine cum gandesc barbatii. Ti-as da un pupic, dar daca vede sotia ta o sa ma certe.
M OANA si MADANA super hainute fetelor. M OANA stie, cand le-am vazut vineri seara am inceput instantaneu sa plang si poate ca a fost bine pt ca asa m-am mai descarcat si eu un pic si sunt din nou optimista. M OANA nici nu stii cat de bine mi-a facut discutia de vineri seara cu tine. Ma simt mult mai bine, nu mai am ganduri de divort si avandu-te pe tine ca model o sa reusim si noi in tot ceea ce ne-am propus. Hainutele sunt bune pt bebita. Mamica ei va multumeste din suflet pt ajutorul vostru. Sunteti niste scumpe.
In alta ordine de idei, cred ca sambata am ovulat. Spun cred pt ca desi nu mi-am mai luat temperatura luna asta, am avut niste dureri destul de mari de ovare si parca imi luau foc. Cam asa se manifesta si la voi atunci cand ovulati? Plostioare am facut sambata dimineata, asa ca sunt increzatoare luna asta. Dar nu imi pun toate sperantele ca nu este bine si nu vreau sa fiu iarasi dezamagita.
Acum va las dar vorbim mai tarziu.
Sa aveti un inceput de saptamana cat mai bun si sa vina bebeii repede.
Uneori ai suferit prea mult ca sa ai dreptul sa nu spui niciodata "sunt prea fericit".

catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catty spune:

Era sa uit,
ANDICULE inca nu au intrat banii pe card. Am verificat si ieri dupa-amiaza. Poate intra astazi, daca nu iti spun maine dimineata. Poate doamna de la posta o fi gresit numarul de cont, cine stie. Te pup si sa ai grija de tine.

catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Buna dimineata fetele mele dragi! Si o saptamana plina de teste cu doua liniute!

danutza In legatura cu testele de ovulatie cred ca ar fi bine sa incep sa testez in z9. (CM a avut luna trecuta 29 zile si inainte 26-28 in ultimul timp). Acuma intrebarea mea este: in momentul cand iese pozitiv si inseamna ca urmeaza oulatia in 24-36 ore cand ar fi mai bine sa ? In intervalul de 24 de ore in orice moment? Poate stii sa ma lamuresti. Oricum iti multumesc mult.
Bine le-ai facut la doctorii aia. Sa-i ignori. E usor sa fie medici dar mai greu sa aiba suflete de aur. si de la mine pentru ei. pentru tine.

barbye Posibil sa fie stresul de vina pentru intarziere. Asteptam sa ne spui ce a zis doctorul cand mergi la el in z8.

isabeluta Nu stiu cum functioneaza fertilityfriend ca nu l-am incercat. Dar daca in z13 ti-a crescut TB(ca si mie) de ce sa fie ovulatia in z16? Mare dilema. Cand credeam si eu ca m-am lamurit cum e cu TB. Interesant ar fi sa faci si teste de ovulatie si sa vezi atunci care-i legatura intre TB, OV. si ce zice fertility friend. Eu zic ca mai bine il lasi vreo luna (pe fertility friend) si vezi cum merge treaba. Vad ca si pe alte fete le-a incurcat.
Si ce prolactina te-ai dus tu sa dozezi daca esti gata stresata? Mai las-o ca asta urca tare la stres.
Te-ai folosit de canita si sticluta de pe la serviciul tau? Fuga mars. Fetele zic ca se ia. Eu n-am avut cum sa incerc.

catty Si eu imi tot pun intrebarea care-i legatura intre durerile de ovare, momentul ovulatiei si momentul. Poate aflam raspunsul impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Mirga, mi-as dori din tot sufletul sa-ti pot spune 'urmeaza procedura X, e solutia ideala in cazul tau, vei reusi' sau macar sa te indrum spre un medic roman sau strain care detine solutia absoluta. Tocmai de aici apar si problemele tuturor....
E ca atunci cand un om cu patru clase castiga la loto lozul cel mare, iar altul cu 3 facultati cerseste pe strazi o bucata de paine....
Ti-as mai spune ca o prietena buna de a mea, medic stomatolog, care nu-si mai daduse nici o sansa, avand in vedere cate probleme avea, la 3 luni dupa esecul unui FIV s-a trezit insarcinata, fara sa ia nici macar o pastila.
Asa cum casnicia este o taina, eu as numi si fertilitatea o taina, daca imi este permis.
Iti ureaz ca intr-o buna zi sa ai parte de revelatia acestei taine.
Danangie eu de 11 ani ma tot poticnisc la primele cuvinte din descrierea ta si anume la capitolul . Dar dupa ce am citit ce ma asteapta, astept cu nerabdare fiecare zi....
Avalon, scumpa mea si Danangie, cea care are si ea Bobalna ei, dupa cum a spus Danutza, nu-i urati omului Peterpan bun venit, ca a avut parte de la propriu aseara, pe acolo pe unde s-a bucurat si omul de viata asta.... (capitolele din jurul vostru)
Catty, tare mult ma bucur de faptul ca am putut sa o ajut pe prietena ta, dar mai ales pe tine in privinta casniciei, mai ales la ce experiente am avut noaptea trecuta pe aici. Daca vrei sa razi zdravan sau sa plangi zdravan (vezi si tu!!!) poti intra la 'oligospermie', capitolul cu balarii pe 11 pagini +'zambetele celor inca tristi' si asa ma vei putea consola tu pe mine sau , dupa cum merit, dupa faptele mele.
Ce zi de luni!!!! Minunata, desigur!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristinna spune:

Buna fetelor,
Majoritatea din voi nu stiu cine sunt, asta din cauza ca sunt mai veche decat voi la capitolul endometru , doar ca am luat o pauza cam de 3 luni din cauza unui tratament de "menopauza indusa". Deci puteti sa va imaginati ca nu aveam de ce sa intru, deoarece nu aveam nici o noutate despre mine sau despre evoluatia mea . Asta nu inseamna ca nu v-am citit aproape zilnic. Cele care ma cunosc aici sunt doar vreo 3 fete, repectiv: Danangie,Mishulina si Iepurila...va pup atat pe voi cat si pe cele noi.
Despre mine ce pot sa va spun...este ca doar de luna asta pot sa incep batalia din nou, azi sunt in ziua 6 a CM si am inceput din nou masuratorile.
Va doresc o zi buna si sa speram ca Doamne Doamne o sa aiba grija de noi toate
Cristinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Cristina vom numara impreuna indiferent de vechime, de probleme.... Cat ne-ai citit 'din umbra' sper ca macar un zambet pe buze ti-am adus toate sau o idee noua si frumoasa.....
O saptamana minunata.... si adio menopauza indusa....

Mergi la inceput