La France (40)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Buna fetelor,

In primul rind felicitari Nadia, pentru frumoasa Anais.

Nu v-am mai citit de mai mult de o saptamina! Ne-am permis si noi vara asta o mica vacanta si am plecat la niste prieteni la Montpellier de luni pina vineri.
Inainte de a pleca mi-a cazut hard disk-ul! E mort de tot. Nu mai pot face nimic cu el. Noroc ca nu am pierdut chiar asa de mult. Doar vreo doua zile de lucru la teza si alte citeva mici documente.
Varianta anterioara a tezei o mai am din fericire si pe portabil .
Cel mai rau imi pare ca am dat sa incarc un documentar "du baiser au bébé" , am asteptat vreo doua saptamini si era aproape pe sfirsite (mai avea 10 min !) cind mi s-a stricat calculatorul
Ati vazut careva filmul asta documentar? Eu am citit intr-o revista despre el si de atunci vreau sa il vad!

La Montpellier ne-am simtit foarte bine. Prietenii nostri sunt niste oameni extraordinari . Mereu e casa lor plina de oaspeti. Am fost noi cu doi copii, ei cu trei copii + bunica venita in vizita!

Stiti ce boacana am mai facut? In ultima seara cautind disperata de unde sa activez blitz-ul la aparat am dat optiunea format!! Informaticeana din mine nu s-a gindit deloc ca acea optiune va face ce va face , ca bleaga m-am gindit ca va face cine stie ce format al pozei!!
Asa ca puff! 0 poze, 0 filme . Le-am sters pe toate.
Asa ca acum ma chinui sa vad de ceva programe care recupereaza datele dupa formatare. Toata vacanta noastra...
Sotiorul meu drag imi tot spune ca nu ai nevoie decit de un informaticean in casa ca sa ti se strice calculatorul sau alte chestii d-astea.

Lu da cite peripetii!
Povestea ta cu dintele e un pic identica cu cercelul Carolinei care l-am tot pierdut si regasit doar ca acum cred ca s-a terminat! L-am pierdut intr-un apartament si l-am gasit in celalalt apartament dupa ce ne-am mutat, am crezut ca l-am pierdut pe plaja da l-am regasit dupa doua zile sub patul nostru din dormitor,
L-am pierdut la Montpellier , l-am gasit pe jos in curte si l-am pus in portofel . Da nu mai e acolo , in poseta nu e, asa ca...

Fetelor ma speriati cu dentistul !!
Noi am inceput sa ne facem dintii.
Mie tocmai mi-a pus pivotul in masea si urmeaza sa imi puna dintele pe 6 sept.
Dentista a spus ca e rambursat tot , noi avem CMU. Sper sa nu ma trezesc cu cine stie ce suma de plata.
Si la sotul meu urmeaza sa ii puna o masea ca are o ditamai gaura ...

E, si la noi incepe scoala. Adica maternelle. Noi incepem marti. Sunt doua zile de incepere , luni sau marti. Asta ca sa nu fie prea multi plingaciosi intr-o zi, sa fie doar cite jumatate din ei in cele doua zile!
Noi am ales sa incepem marti fiindca si asa dupa ziua de marti miercuri este liber si daca mergeam de luni cred ca era prea mult sa stam acasa doua zile si apoi sa reincepem iar.
A mea va face sigur niste crize...
Nu am avut probleme cu ea cind am dus-o la halte garderie de la 18 luni , din contra nu mai vroia sa plece de acolo si plingea disperata ca vroia sa mai stea. Apoi am plecat in Romania si am dus-o la cresa acolo. La fel, fara nici o problema, a inceput sa vorbeasca numai romaneste dupa citeva fraze de genul : "Gasit bonbon la bas! sau "Nu pot pas!
Acum, dupa mai mult de 6 luni petrecute in Romania, nu mai vorbestre decit romaneste si cred ca a fost prea socata sa se intoarca la halte garderie unde toata lumea ii vorbeste in franceza. Am incercat citeva zile dar mi-a spus ca "vrea la cresa da nu aici ci in Romania" si erau prea mari plinsetele si urletele ca sa o chinui pentru doar 3 saptamini cit mai putea merge la halte garderie.

E, om vedea cum va fi marti la rentre.

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Fetelor nu inteleg ceva.

Am scris un mesaj mai inainte dar subiectul nostru nu a trecut primul dupa ce am scris eu , daca ma uit cine a scris ultimul mesaj imi spune ca e tot Otilia (adica cel dinnaintea mea) , am scris si la alt subiect un mesaj iar numarul de mesaje scrise nu s-a marit.

Sper sa se vada mesajul meu cel dinnainte. Eu tot dau actualiser la pagina dar degeaba, tot nu ma arata ca am scris un mesaj la subiectul "La France" desi au trecut 30 de min de cind l-am scris! Bizar, totusi in interiorul paginii vad mesajul, sper sa il vedeti si voi.
Ma duc sa ma culc cred ca am cam

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Otilia, unde-i, bre, listuta aia? ca ne "pierdem" din oki pe-aci, tre sa ne tina socoteala cineva, nu?

Fetele cumintile, peste 10 zile plec si io in Romanica, doo saptamini de chefane am sa fac :) Termin pe 6 cu scoala (e examenul de sustinere a proiectului), sa-mi tineti pumnii, ca e abia pe la 5 dupa-amiaza, o sa-mi fac nervii praf pina atunci... si apoi bagajele (is cam facute ) si pe 9 decolez :)
Sper ca in ro sa fie ok si sa nu ma supar ca anul trecut, din cauza de saracie, nepasare, mitocanie....
Asa ca sa nu ma dati la disparuti (dupa ro continuam vacanta inca 2 sapt pe-aici, plecam spre nord, poate bretagne, cherbourg, lille, vrem sa ajungem si prin belgica si amsterdam) ca revin cu forte noi si-o sa ma benoclez la voi cu mai mult spor :)))))

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Buna la toata lumea!

Felicitari Nadiei pt. frumoasa Anais in primul rand.

Si noi am revenit din Ro...numai vacanta nu a fost,ma rog!

Am fost la Sinaia cateva zile si la Baile Felix(1 Mai). M-am luat dupa spusele unor prieteni si am fost la 1 Mai unde sincer nu voi mai calca in veci. Baile Felix, poate ca da, dar 1 Mai,no!

Peste tot, toate statiunile sunt pline, cica nu are lumea bani!
Si ce masini am vazut in Galati....am ramas cu gura cascata! Pe strazile Romaniei, din 10 masini, poate una mai este Dacia...si ce case se construiesc!....Si niste preturi!!!!!
In rest, chatonel, tine-te bine! Aveai mare dreptate cand mai prevenit!

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Chatonel, noi iti tinem pumnii si suntem alaturi de tine!( cu gandul).

P.S. Stie cineva ceva de digitv? Are cineva aici in FR.?

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Vacanta placuta, Chatonica ! O sa-ti tin punmii pentru proiect.
Lulu, mama ce aventuri !
Aurelia, cele mai bune mutuelles (pentru remboursat diferenta cu Sécu/MSA) sunt cele negociate de salariatii intreprinderilor. Tre' sa citesti intre linii putin conditiile lor. Tre' sa te uiti sa fie rembursate Frais Réels si nu Tarif Conventionné. Daca sotul tau e sef la el, sa faca bine si sa discute cu altii din sector, ca sigur gaseste lucruri interesante.

Delphin, noi am fost 3 zile la Olanesti, e cum zici tu cu statiunea plina, insa hotelurile si mai ales restaurantele sunt goale.

Otilia, Aurelia si celelalte care ca lasati sau aveti grija de copii : cit costa ora la nourrice ? A mea a crescut tariful la 3euro/ora si mi se pare abuziv. In plus, nu tre' sa o declar pe tanti cavrea sa faca treaba la negru.

Duminica placuta !

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Bine a-ti revenit acasa fetelor ,dia ,delphine si celelate ,(voi poat nu sinteti incintate de retour dar eu da caci acum va am prin preajma!)
Tie chato' vreau sa-ti tin pumnii strinsi pentru exam'!
Sa dea domnul ca munca si inteligenta ta sa-ti fie rasplatite si s apleci linistita in vacanta ,din nefericire nu pot sa -ti garantez ca o data ajunsa in rominia n-o sa fii din nou dezgustata de ceia ce o sa gasesti acolo(mie nu mi-a trecut inca gustul desi am revenit deja de doua saptamini)!!!
Tu sa fii sanatoasa si sa te reintorci cu bine acasa!!
Pentru mutuelle fetelor va multumesc de sfaturi la toate ,acum stiu ce am de facut ,trebuie sa am duc la ei si sa-mi renegociez contractul ,m-am uitat pe el acum si scrie ca sint "rambulsata 100%"dar asta stiam deja !!asa c ao sa ma duc din nou la ei sa vad cit os a ne coste sa-l schimbam!
Otilia primit cu bine toate fisierele ,instalat cu bine ,din nefericire i-mi spune cind vreaus a deschid cel excel ca fisierel sint protejate si ca nu pot fi deschise ,dar daca zici ca costa doar 15€ licenta poate ca o sa mi-o cumpar ,e mai sanatos asa ,in orce caz i-ti multumesc de de serviciu !!
O sa te intreb eu cind oi avea bani de unde sa-l iau programul !
Vezi tu nourissa mea acum dupa tote aste ce am vorbit noi aici o sa-mi ia mai multi bani la ora ,dar nu conteaza ,important este sa nu fim inafara legii si sa facem lucrurile asa cum trebuie !!!
Cit despre nourissa ta MIK care-tic ere 3€ in plus si la negru nu stiu ce sa spun ,dar la negru tie nu-ti rambulseaza nimeni nimic iar ea nu plateste impozit la bani non plus ,plus ca daca doamne fereste se intimpla ceva cu copilul (sa cada ,s-au mai stiu eu ce ) apoi esti in pom in caz ca esti prinsa ca o plateai la negru,mie mi-e un pic teama de chestiile astea ,asa am vrut si eu sa fac la inceput cu a mea caci i-mi era sila de atita birocratie pentru o singura zi pe saptamina ,dar m-am potolit dupa ce mi-a povestit un pic cumnata mea (ass.mat) ca e periculos si ca mai sanatos este sa fim acopereti totii!
Acum sigur ca tu daca ai optat pentru acest lucru ai si tu motivele tale ,poate nu ai assistente mat. agreate in zona ,poate altceva ,nu ma priveste pe mine ,tu stii mai bine care-i situatia ,dar sa-ti mareasca cu 3€ ,tu vezid aca merita ,daca ai nevoie de ea in wend de exemplu s-au serile mai tirziu poate merita !

Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Chatonel, bafta!

Mik, eu sunt cu Ambre la 2,56€ net de ora si cu Arthur la 2,20€/ora (dar asta pentru ca fac enorm de multe ore pe saptamina: 53 si pentru ca tariful a ramas asa de un an, desi in contract scrie sa fie revizat in fiecare an, vreau oricum sa cer cresterea la macar 2,30 din septembrie) Dar depinde de regiune... Eu oricum daca as avea un contract cu foarte putine ore pe an (un periscolar sau scolar) as cere mult mai mult, poate 3 € sau chiar maximum (3,88€/ora). Nu stiu ce virsta au copiii tai, dar daca este pentru un copil mai mare de 6 ani oricum nu mai ai ajutoare de la CAF, deci pina la urma la negru iti revine mai ieftin ca nu mai platesti cotizatiile. Daca esti intr-un oras mare unde sunt multe cereri e normal ca tariful sa ajunga usor la 3€/ora sau mai mult, ceea ce nu-i normal este sa nu fie declarat. Ai grija ca in caz de ceva tu esti cea care platesti oalele sparte (amenda mare etc.) pentru ca tu esti patronul. Si cum a zis si Auras, in caz ca se intimpla vreun accident cu copilul nu sunteti acoperite de nici o asigurare. Poate ca femeia asta careia ii place sa incalce legea nici nu stie ca pentru impozite oricum deduce 3 ore de SMIC brut pe zi de munca efectiva si pe copil, deci nu-i ramine mare lucru de declarat si apoi daca nu-i declarata nu conteaza munca ei nici pentru somaj, nici pentru asigurarea de sanatate si nici pentru pensie. O inconstienta! Sau poate ca depaseste n° de copii permis de agrement, ceea ce e foarte grav. Sau poate ca nu-i agreata deloc sau are agrementul retras. In caz de control...
Citeste aici: http://www.employer-une-nounou.info/employeur/au_noir/index.php

Auras, ceea ce zici tu de programul meu, ca nu se deschide, nu se poate. E imposibil. Ti-am zis doar sa renumesti 2 fisiere care erau mascate ca sa le pot trimite, le-am pus un .txt la sfirsit. Ai facut-o? Le-ai pus pe toate frumusel intr-un dosar aparte? E absolut imposibil, ca nici macar nu ai nimic de instalat, doar deschizi fisierul ala .xlk. Dar dai click direct pe el, fara sa ai nici un alt program excel deschis in acelasi timp. Incearca.

Si Adelita mea incepe gradinita in septembie, of! Mi se fringe inima sa ramin singura acasa, fara ea.

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Chatonel, vacanta placuta si bafta la examen!

Delphin, bine ai revenit!

Otilia, interesant forumul ala al asistentelor maternale. Am citit toate cele 7 pagini si cred ca mesajele mai recente sint mai optimiste, dupa 1 ian 2005 si forfait-ul lunar pt Paje nu se mai platesc cei 10% CO, deci una din critici cade, apoi se pare ca s-a mai imbunatatit sistemul pt ca, din cite am inteles, la Assedic ar accepta aceste "attestation d'emploi" si nici nu mai sint atitea greseli ca la inceput. Oricum, cred ca informatia referitoare la necesitatea buletinului de salariu nu a circulat deloc. Pe pliantul pe care l-am primit nu era marcat, iar conventia, in intregime, nu mi-a aratat-o nimeni (sigur, o pot gasi pe Internet, dar vorbesc la modul general). Eu ma intreb cum fac ceilalti parinti pt ca sigur nu toate asistentele maternale au un PC acasa si nu toate fac ele insele fisele de salariu. Sint destul de acord cu taticul care zicea ca el risca sa faca greseli, nefiind de meserie, ce s-ar intimpla daca el face un BS care nu va corespunde cu ceea ce trimite Pajemploi?!! Voi intreba si pe cei din jurul meu, colegi, rude, poate o sa am surprize. Te rog totusi sa-mi trimiti fisa de salariu, iti dau un PM cu mailul meu.

In rest...Alex e in drum spre casa. Am vorbit cu sotul meu, au aterizat acum o ora la Roissy, inca o ora si sint aici!!! Am emotii!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Marox, ti-am trimis, sa-mi zici daca merge!

Ce emotii trebuie sa ai daca vine Alex acasa!!!
Ce baiat mare ai acum, calatoreste fara mama! Si eu care pling ca Adélie o sa se duca la gradi citeva ore pe zi...

Fetelor, eu cred ca nu-s facuta sa muncesc prea mult. M-am obosit cam mult in ultima vreme si acum sunt bolnava, tusesc ca un magar, ma doare capul si... m-am umplut si de bube, asta chiar ca nu-mi explic ce e. La inceput am zis ca m-a piscat vreun tintar, dupa aia mi-am zis ca prea-s urite si probabil ca e vreun paianjen iar acum ma gindesc ce boala o fi (dar parca alea ale copilariei le-am facut pe toate...) sau... poate e intoxicatie alimentara?... Miine ma duc la doctor.

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput