Fetele din America (48)
Raspunsuri - Pagina 2
Oana_B spune:
quote:
Originally posted by Llaura
Buna dimineata,
Vesti strict bune nu am; nici rele. Ieri am vazut benzina cu 3.1 dolari galonul.
Da' am o intrebare: cine stie sa faca limba cu masline, sau altfel de limba decat fiarta si amestecata cu maioneza, si vrea sa-mi zica si mie?
Multumesc
Eu nu stiu sa fac da' rad ca mi-am adus aminte cand au venit ai mei in State, de pe aeroport am intrebat-o pe nevasta lu' taica-miu "stii sa faci limba cu masline?" "da' musaca stii sa faci?", s-a blocat saraca femeie :))))
Oana_B
Laura Takacs spune:
Oana, fiecare cu ce-l doare, nu? Normal ca dupa o cura de America iti mai trebuie si mancaruri romanesti.
Oana_B spune:
Normal. Multam de retete o sa incerc sa le fac si io sper sa-mi iasa:))
Si tot am uitat sa o pun pe nevasta lu' taicamiu sa faca ceva: budinca de macaroane. N-aveti o reteta? Budinca din aia la cuptor cu branza, presaram zahar pe deasupra cand mancam
Oana_B
Llaura spune:
Ah, multumesc, stiam eu ca sunteti cele mai tari. Deseara prestez limba. Am mai evoluat, orisicat, duminica am facut ciorba de burta.
Andrada spune:
http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2005/08/25/udoctor.xml&sSheet=/portal/2005/08/25/ixportaltop.html
Dupa ce ca e grasa mai vrea sa faca si bani pe chestia asta...
". You should not be inflammatory or degrading to anyone"
Deci doctorul ar trebui sa spuna: dragutza poarta nitel negru si dungi verticale, te aranjeaza mai bine la colesterol...
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Laura Takacs spune:
Oana, I trade you. Iti dau reteta de budinca, contra reteta de fursecuri taiate cu paharul sau alte forme. Am facut-o si a fost foarte buna (budinca). Acuma ca-s copchii dusi am timp, prea mult chiar, asa ca ma incearca talentele culinare.
Budinca din macaroane cu brinza de vacăPentru 10 portii:
600 g macaroane,
600 g brinza de vaci (farmer's cheese),
5 oua, 200 g zahar,
50 g unt,
25 g pesmet,
coaja rasa de lamîie,
zahar vanilat- pune si tu asa vreo 2 pachetele, ca da gust minunat,
10 g sare.
Preparare: ouale se spala si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, adaugindu-se jumatate din cantitatea de zahar. Macaroanele se rup si se introduc in apa clocotita cu sare; se fierb, se lasa sa se raceasca în apa cca 15 minute, apoi se trec sub un jet de apa rece, prin strecuratoare. Macaroanele fierte si racite se amesteca cu brinza de vaci, galbenusurile, coaja de lamîie, zaharul si zaharul vanilat. Compozitia obtinuta se amesteca usor cu albusurile batute spuma si cu zaharul. Se asaza in tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmetul cernut, apoi se gratineaza la cuptor cca 20 minute. Dupa gratinare, budinca se raceste putțin și se portioneaza, servindu-se calda.
Din 600gr de macaroane iti iasa budinca pt tot neighborhood-ul, poti pune mai putine.
xela29 spune:
Saru'mana pentru macaroanele alea cu branza... vor fi cu siguranta in meniul de azi. Daca tot suntem la domeniul culinare, si eu cu problema mea: cum faceti puiul cu smantana? Eu am incercat o varianta pe care mi-a dat-o chiar mama prin telefon, dar nu mi-a iesit, ca mi s-a branzit smantana. Mama a zis ca smantana nu a fost buna. Dar era proaspat adusa in Publix. Ma poate ajuta careva?
Multumesc !
... words are tools...
Laura Takacs spune:
Poate ai fiert sosul prea mult. Mi-aduc aminte un episod din asta, de aia iti spun.