Nunta in Ardeal

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

BGiserica in general o platesc nasii, indiferent cati preoti sunt.
Sa aveti toate o nunta asa cum v-o doriti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Si la noi atat mirii cat si nasii au lumanari legate cu panglica...iar buchetul il lasi la altcineva cat tine slujba!

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!

Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

oana, in timpul slujbei, buchetul meu si al nasei a stat pe masa preotului. asa a fost si la sora mea, care s-a cununat la Tg.Mures

http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

Cred ca depinde de situatie, de biserica, de preot....am fost la cununii unde buchetul miresei si al nasei au stat pe masa preotului...am fost la cununii unde doar buchetul miresei a stat pe masa preotului iar eu am tinut buchetul nasei!

Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyssy spune:

Eu am avut nunta in Sibiu .. am avut doar 2 nasi si 2 lumanari , iar in timpul slujbei atat eu cat si nasa am tinut buchetele in mana , iar lumanarile au fost duse de 2 copii. Cand am facut inconjurul altarului ne-am tinut toti de o funda alba.
La sfarsitul slujbei lumanarile au ramas in biserica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlueEyes spune:

Atzi tot vb de scosul la biserica... Ce inseamna asta? In Ardeal se face?

Nunta noastra
Marturii

Iubim sa fim indragostitzi...acesta este adevarul...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by BlueEyes

Atzi tot vb de scosul la biserica... Ce inseamna asta? In Ardeal se face?

Nunta noastra
Marturii

Iubim sa fim indragostitzi...acesta este adevarul...

...e ceva obicei...eu am aflat de el in Bucuresti pe vremea cand eram la facultate...dar sincer eu pana atunci si nici de atunci pana acum in Ardeal nu am auzit de asa ceva!

E o chestie...cu scosul nasilor la biserica la nu stiu cat timp dupa cununie! Poate ne lumineaza si pe noi cineva mai exact!

Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

cica.....la o saptamana de la nunta (da' cica se paote si mai trziu).....nasii "scot" ..adica merg cu finii la biserica unde i-au cununat (sau..la oricare alta biserica..cica merge si asa..) si li s emai face o slujba de...nu stiu ce....ocazie cu care cica s-ar lasa lumanarile acolo...
cam multi "cica".....

Mai stii cum te strigam pe-atunci/Icoana cu picioare lungi...
Veneai pe rau sau rau erai/Curgeai in mine pana-n rai...

Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
"Si daca ramuri bat in geam...de ce nu tai copacul...?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Ete s-o gasit experta din mine sa elucideze misterul. Da Krelia asa se spune ca la o saptamana, dar majoritatea cuplurilor merg mai tarziu. Cica sa nu depasesti 6 saptamani, asa ne-a spus preotul. Nasii cu finii (si cu altii daca vor) merg la biserica (duminica la slujba, de preferat). Si finii stau in genunchi sub patrafiru popii iar nasii in picioare langa ei, cu lumanarile in mana. Iti citeste nenea parintele neshte chestii vreo 10 minute si gata. Pupi mainile nasilor, icoana, evanghelia si lasi lumanarile acolo. Poti sa-ti opresti o bucata de lumanare sa o aprinzi la nevoie.Nu stiu exact ce inseamna aceasta slujba, noua ni s-a spus ca "abia de atunci esti cu adevarat logodit in fata Domnului". Whatever...atunci slujba de cununie ce-o fi?!? Noi am mers la o luna de la nunta. Apoi am mancat intr-o chilie a maicutelor, pe terasa. Cica nasii(sau finii) dau o masa dupa eveniment. Dar fiecare face cum vrea si cum poate. Spor la "dezlegat enigme"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Da, pana atunci nu ai voie sa intri in biserica(de ce nu stiu). Se face la 7 zile de la cununie, nu mai devreme. Noi am stat cateva minute, in genunchi, sub patrafirul preotului si apoi in picioare - asta s-a petrecut in pridvor(parca asa se numeste intrarea in biserica, holul). Apoi am avut voie in biserica, iarasi rugaciuni, inchinat la icoane impreuna cu nasii si impartasit(din nou). Am lasat lumanarile la biserica. Nu am pupat mainile nasilor nici la cununie, ca nu ne-a pus preotul.

Noi am rugat preotul sa ne primesca cu o zi inainte(era o saptam. de la nunta dar nu era duminica, sa stam la slujba) pe motiv ca nu suntem in oras in ziua respectiva. Doar ca nu i-am spus preotului care era "urgenta": mergeam la pescuit

Eu stiu ca finii invita nasii la masa.

Mergi la inceput