Nunta in Ardeal

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BlueEyes spune:

Eu inca nu stiu daca facem nunta de zi sau de seara... La noi se face si de una si de alta... Nush....parca nu-mi vine s-o fac de la 14.... ca nu se termina fata de pregatit... Dar parca si ora 20....ii prea tarzie.... nu s-ar putea face oare ceva intre? Adika....undeva pe la 17-18...ar fi perfect pt mine :))

In leg cu tortul nasilor... eu n-am mai vazut tare de mult obiceiul asta pe la noi.... Intr-un fel, cred ca mi-ar place. Daca am doua perechi de nashi...tre sa fac doua torturi....asha-i?

Nunta noastra
Marturii
Poze

Iubim sa fim indragostitzi...acesta este adevarul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

quote:
Originally posted by BlueEyes

Eu inca nu stiu daca facem nunta de zi sau de seara... La noi se face si de una si de alta... Nush....parca nu-mi vine s-o fac de la 14.... ca nu se termina fata de pregatit... Dar parca si ora 20....ii prea tarzie.... nu s-ar putea face oare ceva intre? Adika....undeva pe la 17-18...ar fi perfect pt mine :))

In leg cu tortul nasilor... eu n-am mai vazut tare de mult obiceiul asta pe la noi.... Intr-un fel, cred ca mi-ar place. Daca am doua perechi de nashi...tre sa fac doua torturi....asha-i?

Nunta noastra
Marturii
Poze

Intr/adevar, la 2 perechi de nasi iti trebuie 2 torturi, care se aduc odata cu tortul miresei. In ceea ce priveste lumanarile nu iti trebuie 6 ci 4. Ca ai 4 nasi. Eu nu stiu ca si mirii sau cavalerii si domnisoarele de onoare sa tine lumanari. In Brasov am auzit de asa ceva, dar mai spre estul Ardealului nu.
Si eu tot aici am gasit cu scosul la biserica. Nici eu nu stiam de asa ceva. O sa ma interesez.

POZE

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by a.cicel
In Brasov am auzit de asa ceva, dar mai spre estul Ardealului nu.

POZE

Am vrut sa spun..spre VEST si in centru.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlueEyes spune:

Pai...la toate nuntile la care am fost aici....aveau si mirii lumanari... si-s legate toate 6 cu ceva panglica....parca asha tzin minte

Nunta noastra
Marturii

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by BlueEyes

Pai...la toate nuntile la care am fost aici....aveau si mirii lumanari... si-s legate toate 6 cu ceva panglica....parca asha tzin minte

Nunta noastra
Marturii

Eu m-am uitat acuma la niste poze de la o nunta, iar mirii nu aveau lumanari. Pai eu cum sa tin si buchetul, si lumanarea, sa imi puna si verigheta? E prea mult. Dar ma interesez oricum zilele astea si iti spun.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

asa am vazut ca se poarta in Ardeal si mirii si nasii tin lumanari, legate cu panglica.
la sora mea, a fost o singura pereche de nasi. sa sfarsitul cununiei, lumanarile nasilor au ramas la biserica, si asa s-a rezolvat cu scosul la biserica, nu mai trebuie facut.

http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

NOi am avut lumanarile noastre si nasii lumanarile lor, iar cand am intrat in biserica , preotul mi-a luat buchetul si l-a pus intr-un colt al bisericii pe o icona, iar cand am plecat am luat buchetul.
Eu chiar ma gande-am sa las buchetul la biserica a doua zi, iar pana la urma am lasat toate florile care le-am primit, inclusiv aranjamentul floral care l-am avut pe masa noastra.
Preotul a ramas foarte impresionat, mai ales ca bisericuta era destul de mica, si nu prea se fac nunti acolo.Oricum erau prea multe flori si nu merita sa le duc la Tg Mures.
Si la noi lumanarile au ramas la biserica si ale nasilor le-am luat acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

olim, cu a fost nunta ta?

http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

A fost supeb, asa cum mi-o doream, mai putin cateva momente in care am crezut ca mor, datorita soacrei bineinteles..
Sper sa am mai mult timp si sa scriu mai mult.
Tu ce mai faci? Nu te-am vazut de mult pe aici.
O zi placuta sa aveti toate.

Mergi la inceput

Am reusit sa vorbesc cu cineva care lucreaza la episcopie si cu un preot . Ambele persoane mi-au spus ca in Miercurea Ciuc mirii nu tin lumanari la cununia religioasa. Poate in alte parti se practica, dar la noi nu. Si am mai aflat si taxa pe care o platesc nasii. Ni s-a raspuns ca dupa posibilitatile lor, dar 600.000 pt 2 preoti e suficient. Nu mi-a venit sa cred ca e asa putin. Noi nu trebuie sa platim nimic, nici un avans.

POZE

Mergi la inceput