Nunta in Ardeal

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns FeliDJ spune:

Monique, asa am procedat si noi. A fost unul dintre cele mai emotionante momente din viata mea cind am intrat in sala si oapetii ne asteptau in picioare zimbind si aplaudind.

http://au.pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Buna fetelor
Stiam si eu de tortul pentru nasi si de cadourile pentru ei. Dar xcadourile cand se dau? Si unde? Mirii ii cheama pe nasi a doua zi acasa sau nasii ii asteapta pe miri? La mine cred ca prima varianta ar merge avand in vedere ca am 2 perechide nasi.
In Miercurea Ciuc se fura si buchetul miresei daca nu l-a aruncat.
In meniu eu am un aperitiv cald, ciorba taraneasca, friptura de porc la tava cu cartofi natur, apoi vine tortul, friptura de pui cu garnitura asortata si apoi sarmale. Oare e mult? putin? Voi ce spuneti? M-am gandit sa nu pun pe masa prajituri ca o sa dam la fiecare acasa impreuna cu o sticla de vin.
Si o alta intrebare: mireasa poate fi furata de mai multe ori? Cum e obiceiul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

a.cicel mi se pare foarte multa mancare, dar daca asa e traditia...
tortul pt. nasi e adus odata cu tortul miresei.
nici eu nu am pus prajituri pe masa, ca nu cred ca s-ar fi mancat, ci le-am dat la pachet impreuna cu o sticla de palinca.
eu stiu ca mireasa se fura o singura data.

http://photos.yahoo.com/micumonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Am auzit de nunti la care s-a furat mireasa de mai multe ori dar....parca nu mai are farmec! Conform obiceiului eu stiu ca mireasa se fura o singura data...dar gusturile nu se discuta!

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!

Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns penes spune:

in sfasit dau de niste ardeleni!!! eu sunt din cugir si de 10 ani stau in bucuresti.Cununia religioasa o am pe 1.10.05 si deja am mari emotii.Iar vremea asta pune capac la toate!!Eu vreau sa dau un tort nasei! Bineinteles ca ea a ramas tare mirata ca nu a mai auzit asa ceva dar mie mi se pare un gest frumos.Cum la altii se canta gaina(obicei pe care eu nu-l inteleg) eu vreau sa-i dau un tort.Bineinteles ca as fi preferat o nunta cu supa -ca in ardeal dar avem mai multi bucuresteni la nunta si cu siguranta li s-ar parea foooooooaaaaaaaaaarte ciudat!!!Noi vom incerca sa-i primim pe invitati dar acum sa nu intarzie prea mult ca doar n-o sa stam numai la usa la intrare!Prajiturile le voi aduce de acasa gata ambalate in caserole iar la sfasit voi da fiecarei familii cate o caserola cu super prajituri!!!(invitatii abia astepata mai ales ca le-am spus ca sunt facute in ardela)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

penes...am auzit ca se schimba vremea si se va incalzi!
Prajituri din ardeal! Si eu am fost studenta in Bucuresti si de cate ori imi trimiteau ai mei prajituri, colegele de camera abia asteptau pachetul meu!

Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!

Oana & Marius
Wedding Day

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by penes

in sfasit dau de niste ardeleni!!! eu sunt din cugir si de 10 ani stau in bucuresti.Cununia religioasa o am pe 1.10.05 si deja am mari emotii.Iar vremea asta pune capac la toate!!Eu vreau sa dau un tort nasei! Bineinteles ca ea a ramas tare mirata ca nu a mai auzit asa ceva dar mie mi se pare un gest frumos.Cum la altii se canta gaina(obicei pe care eu nu-l inteleg) eu vreau sa-i dau un tort.Bineinteles ca as fi preferat o nunta cu supa -ca in ardeal dar avem mai multi bucuresteni la nunta si cu siguranta li s-ar parea foooooooaaaaaaaaaarte ciudat!!!Noi vom incerca sa-i primim pe invitati dar acum sa nu intarzie prea mult ca doar n-o sa stam numai la usa la intrare!Prajiturile le voi aduce de acasa gata ambalate in caserole iar la sfasit voi da fiecarei familii cate o caserola cu super prajituri!!!(invitatii abia astepata mai ales ca le-am spus ca sunt facute in ardela)

depinde unde faci nunta. daca faci nunta in ardeal procedeaza asa cum e traditia.
si la nunta mea de la tg. mures socrilor mei li s-a parut ciudat ca am dat ciorba si nu peste dar eu inteles ca asta e traditia.
nisilor mei le-a placut mai mult nunta in ardeal. bineinteles ca eu am incercat sa respect traditiile din ardeal, sa nu aduc nimic din obiceiurile de la bucuresti.
daca faci nunta in ardeal si ai invitati de la bucuresti, parerea mea este sa pastrezi traditiile din ardeal. sa stii ca toti vor fi foarte incantati. vad altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

In Brasov, din cate am vazut sambata trecuta cand am fost la o nunta acolo, nunta se face ziua pana la ora 12 noaptea, cand se termina petrecerea.La noi in Moldova petrecerea este seara, a mea de exemplu a inceput la orele 22 si s-a terminat la orele 06 dimineata.
La biserica, dupa cununie, domnisoara si cavalerul de onoare ies cu lumanarile si nu mirii cum e la noi in MOldova!Am mai observat ca nu se apeleaza la orchestra, ci la dj si muzica pe calculator.Ce m-a enervat la restaurantul la care s-a tinut nunta e ca aveau un singur tacam la masa, a trebuit sa ne oprim de fiecare data furculita si cutitul pentru felurile care urmau.Ce a fost interesant e ca domnisoara si cavalerul de onoare erau copiii mirelui!!!nu am mai intalnit chestia asta pana acum..

http://photos.yahoo.com/darbyshaw79

Mergi la inceput

Si la Tg. Mures se fac nunti de zi. Dupa parerea mea nuntile de zi sunt mult mai odihnitoare.
La Tg. Mures si mirii si nasii tin lumanari in biserica, si nu cavalerul si domnisoara de onoare.
Lumanarile pe care le tin nasii raman la biserica. In acest fel nasii nu mai trebuie sa-i scoata pe miri la biserica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlueEyes spune:

quote:
Originally posted by m_monique

Si la Tg. Mures se fac nunti de zi. Dupa parerea mea nuntile de zi sunt mult mai odihnitoare.
La Tg. Mures si mirii si nasii tin lumanari in biserica, si nu cavalerul si domnisoara de onoare.
Lumanarile pe care le tin nasii raman la biserica. In acest fel nasii nu mai trebuie sa-i scoata pe miri la biserica.

Eu nici nu am fost auzita de scosul la biserica...pana sa intru pe forum... Parca nici acuma nu mi-e foarte clar Oricum, noi avem 2 perechi de nashi (cred ...ca inca n-am invitat pe a doua) ... in concluzie o sa avem 6 lumanari...nu? :)

Nunta noastra
Marturii
Poze

Iubim sa fim indragostitzi...acesta este adevarul...

Mergi la inceput