e singur la gradi,prima data..

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

buna ..sunt tare suparata si nu stiu ce sa fac...asa cum stiti puiul meu are 2,9 ani si e acum in a patra saptamana de gradi (azi)
Ma gandeam ca e din ce in ce mai bine dar uite ca am niste probleme.
Nu ca plange dupa mine,ca nu o face,insa educatoarea mi-a spus azi sa-las numai pana la 10 !!!(adica de la 9 la 10) ca nu stie sa se poarte,ca sa scurtez.Azi am fost sa-l iau la 11.15.

Ca se cearta si impinge copiii cand vrea cineva sa-i ia o jucarie-el e cel mai mic din grupa..ma gandesc ce vrea..sa-i pupe,poateCa una din ele trebuie sa stea tot timpul pe faza.Si care ar fi scopul lor,acum

Ca arunca cu jucariile cand se plictiseste /enerveaza -asta asa e o face si acasa desi i-am spus de un milion de ori sa nu o mai faca ca ma scoate si pe mine din sarite,dar educatoarea a pus problema in asa fel ca si cum eu nu i-as fi explicat.

ca nu mananca singur-asta e iar o tampenie,sigur ca mananca sandvisul singur,doar ca se ia cu jocul si trebuie sa-i aduca aminte,daca nu ii este foarte foame.Mai rapid e sa i-l tina la gura dar nu si asta e problematic.

ca nu il inteleg copiii si nici el pe ei ceea ce e iar exagerat pentru ca am vazut cu ochii mei cum i-a spus educat,sa.i dea o jucarie si s-a executat fara probleme si eu sunt ma-sa si stiu ca intelege germana ba chiar spune mult mai multe cuvinte in germana decat in romaneste.Sigur ca vorbeste corcit acum..dar sunt si copii care s-au dus la gradi fara sa vorbeasca/inteleaga DELOC limba si a fost ok.

ca nu stie sa faca puzzle-uri..ba stie,i-am spus ca acasa face(chestii din alea se lemn decupate si trebuie sa le bage in forma) si a zis sa aduc sa vada ea.E adevarat ca nu il pasioneaza deloc genul asta de jocuri foarte rar vrea sa se joace,el e terminat dupa masini sin trenuri .calculatoare si faca /are inclinatii majore spre altceva.Asta n-are de unde sa stie,n-are de unde sa stie cate face,cate stie si la ce chestii fenomenale si peste varsta lui il duce mintea.

Faza e ca niciodata nu s-a intamplat sa-l fi gasit plangand,nervos,ba din contra a fost tot timpul ok si se bucura ca merge acolo.Cert e ca asa m-am enervat de tare,dar nu pot spune nimic sa nu ma pun rau cu ele.Deja s-a schimbat radical atmosfera,la cat m-au primit de calduros acum e o raceala in ele de ma doare capul.

Ce sa fac acumCand am ajuns acasa evident ca marc s-a apucat sa tranteasca o jucarie si i-am pocnit una peste manutza si i-am spus a mia oara sa nu le mai dea pe jos.Evident ca a suferit copilul,a suspinat,a plans,s-a aruncat la mine in brate si m-am simtit infect.
Educatoarea stie ca nu are alti copii cu care sa se joace,ca de asta l-am trimis la gradi sa se invete,nu sa fie un salbatic la 3-4 ani.
Si asta e datoria lor de fapt,de astea le platesc de -mi sar ochii,nu sa-l iau la 10 acasa,ca nu stie sa se poarte cu copiii.Cica de la anu il las ceva mai mult.

e adevarat ca e cam alintat,dar nu e numai asta,are o personalitatefoarte infipta-faptul ca se cearta pe jucarii cu copii de 5 ani spune ceva crd eu.Accepta foarte greu pe Nu,mai ales de la mine,a stat doar cu mine 3 ani de zile si desi i-am dat o educatie buna nu am fost foarte ferma,nu sta copilul smirna si asta pentru ca asa e el,caracterul lui,nu e usor maleabil,e foarte incapatant si tenace,foarte independent.Cand vrea ceva te tampeste pana obtine,dar asta e cu mine acasa,
.Dar e super dulce,frumos si inteligent.

Acum ce sa fac,sa fac armata cu el,sa fiu foarte ferma de pe azi pe maine-pot sa o fac,normal dar nu stiu daca e cea mai buna solutie.

AM niste nervi de plesnesc si nu stiu ce sa fac acum. Alea sunt extrem de comode,de fiecare data cand il duc/iau stau la masa si croseteaza sau lucru manual,in gradina stau pe scaun si toti copiii sunt de capul lor.
Nu e normal sa duci copilul la gradi sa invete,sa i se modeleze personalitatea,sa se obisnuiasca cu copiii...
Pai cum fac alti copii mai mici chiar ,dusi la 8 si luati seara la 5E trebuie sa-l duc la 9 si sa.l iau la 10.
..in ideea ca ea(aducatoarea) se gandeste la copil,sa nu-l streseze sa nu aia sa nu ailalta.
Si daca lucram,si daca mergeam la scoala

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boeru spune:

mamica dulce!
Te inteleg cat esti de disperata si nu credeam ca in Germania pot fi lucrurile asa. Oricum din ce am vazut postat despre gradinitele de "afara" e mult mai rau ca in RO. Toata trambalarea asta "il duc la 9 il iau la 10.00 , il mai duc la 3 il mai iau la cinci, mi se pare o maaaare tampenie. Cred ca vorbesti de o gradinita "de stat" de la voi pentru ca ma gandesc ca acolo cele private sunt foarte scumpe. Sa stii ca e rea vointa din cate povestesti tu, Raducu meu este la fel are doar 1 an si 10 luni si este foarte greu de stapanit. l-am dus la o gradi privata si ii merge foarte bine. Nici gand sa se planga educatoarele de el. Pesemne ca acolo se face si un fel de discriminare (pacat!) dar nu vad alta solutie decat sa schimbi gradinita, (nu stiu daca e posibil) sau sa ai o discutie foarte ferma cu ele ( nu stiu daca ar inrautati lucrurile - poate avea efect invers)sau sa te angajezi (si asta nu stiu cat este de posibil) si sa il duci la o gradinita particulara. Incearca sa le explici ca are nevoie de mai mult timp pentru a se adapta, iar daca ele ti-l dau peste 1 ora acasa nici gand ca se va intampla lucrul asta. Oricum, zic si eu, din cate spui tu este clar ca vor sa scape de voi si cred ca ar fi bine sa te gandesti la lucrul asta si sa vezi ce solutii sunt.
P.S: Ai mai auzit de astfel de cazuri la copii nemti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boeru spune:

Scuze....acum am citit mai cu atentie si vad ca le platesti "de-ti sar" asa ca nu vad alta solutie decat alta gradinita sau macar ameninta-le cu asta. Trebuie sa existe cineva mai sus decat ele. Ce faceai daca aveai servici, pentru ca eu sunt in situatia asta si la prima gradinita nu mi-a placut si l-am mutat. Cei de la prima gradinita ma roaga sa il las, mi-au scazut si pretul...Tine-ne la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Anca, s-ar putea sa fie mic pt gradi,in conditiile in care nu se ocupa calumea de ei acolo..Pe Sofia n-as fi dat-o inainte de trei ani( ieri a implinit),in nici un caz.Mai ales ca e destul de legata de fusta mea.

mi se pare ca nu e normal ce zice educatoarea, la sofia la gradi(adevarat, particulara)exista la fiecare grupa ingrijitoare si educatoare(cam la 12-15 copii),ingrijitoarea care le da la pranz e alta, plus ca mai exista si una care ii preia dimineata.
iar Sofia a fost tare chinuitoare, s-a imprietenit cu directoarea, si dimineata zice, nu vreau la gradi, da vreau la doamna directoare.si ingrijitoarea o duce la directoare in birou!!!!1 Iar d-na se joaca cu ea etc.deci au toata bunavointa .

cred ca educatoarele ar trebui sa-si dea silinta nitel mai mult la voi acolo...l

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Anca, poate are dreptate Sabina si inca e prea mic...sau nu prea a socializat cu prea multi copii si nu stie cum sa se poarte cu ei...
Ideea este ca sub nici o forma nu trebuie sa impinga sau sa recurga la violenta...mie una nu mi-ar place sa imi duc copilul la gradinita si sa fie impins de alt copil...nici sa i se smulga jucariile din mana...Educatoarea ar trebui sa ii invete sa nu isi smulga jucariile unul din mana ceiluilalt, sa nu se impinga, sa nu tranteasca jucariile...e rolul ei la o adica...
Dar daca ea nu reuseste trebuie sa insisti si tu acasa...
Copiii temperamentali sunt destul de greu de stapanit si au multe de pierdut, isi fac greu prieteni, sunt marginalizati, nu se implica in activitati primesc putine laude (care conteaza foarte mult la varsta lor)

Azi a fost si prima zi de gradinita a lui David!!! (dupa vacanta, ca si asta primavara a mai fost 2 luni)...
La inceput era tare viteaz si de abia astepta, a ales el flori pt miss Alina, dar pe drum s-a razgandit si nu prea a mai vrut sa mearga...
Cand am ajuns insa in clasa, s-a dus intins la tobogan, la leagan si a uitat de mine...asa ca m-am sustras repede si am plecat...
A fost destul de cuminte, au colorat, s-au jucat, a trancanit ca de obicei, a si cazut pe covor si cand l-am luat a fost primul lucru pe care mi l-a spus!!! Si-a facut si o prietena care desi i-a luat toate jucariile la inceput, au sfarsit prin a face pace!!!

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
David (best of...), tati si mami

A venit toamna!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Si cam cum, ma rog, ar invata el comportamentul adecvat fata de alti copii stind singur-singurel acasa cu mami? Pai nu de-aia merge la gradi, sa se socializeze?
Acum depinde de gradinita, daca ei accepta, teoretic, copii numai de la trei ani in sus si ti-au facut o favoare primindu-l pe Marc, e mai greu sa insisti. Daca, insa, in "regulamentul de functionare", sau ce-or fi avind, virsta minima e mai mica, atunci poate ca ar trebui sa mai lase crosetatul si sa se ocupe de pitici!
E, intr-adevar, mai dificil cu flacaii astia temperamentali, care "nu stau unde-i pui" si mai au pusee de agresivitate - am si eu unul acasa, tre' sa recunosc ccc ca noi mai avem uneori probleme si acum, dupa doi ani de gradi, dar e un aspect la care "lucram" cot la cot cu educatoarele, ne sfatuim, nici prin cap nu le-a trecut sa mi-l dea pachet acasa....

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Ancuta, nu te supara, eu nu am o parere prea buna despre educatoarea aia inca de cand ai spus cum te-a sfatuit sa dispari cand nu vede copilul!Si-acuma vine cu pretentia sa-l iei mai repede pe motiv ca nu stie sa se poarte?!Cum adica? Ar trebui sa-i spui pe un ton politicos dar ferm ca tu platesti pentru tot programul, nu pentru o ora! Si ca la toate problemele pe care ti le-a enumerat acolo, ar trebui sa gaseasca ele solutia, impreuna cu tine, ca de-aia sunt educatoare!Nu stie sa faca puzzle?Si ce daca? Fiica-mea nici nu vroia sa se uite la puzzle desi aveam o groaza in casa,dar, de cand merge la gradi si a vazut ca fac si alti copii, a inceput sa-i placa si ei si acuma face lejer puzzle pt copii de 5 ani!Dar a invatat de la copii, ca acasa n-a vrut!
Adevarul e ca aici sunt putine gradinitele care accepta copii sub 3 ani, ca e mai greu cu ei si au educatoarele mai multa treaba, dar, daca tot l-au acceptat pe Marc, atunci sa se ocupe cum trebuie de el!Eu te inteleg foarte bine, ca si fiica-mea are o personalitate foarte puternica, ii place sa domine si e foarte greu cu ea desi noi n-am rasfatat-o prea mult.Insa, de cand merge intre copii, multe dintre probleme s-au mai rezolvat.Norocul nostru a fost ca Teodora a mers cateva luni bune la Kinderbetreuung-ul de la VHS.Acolo erau niste educatoare foarte sufletiste, care au avut cu ea multa rabdare, au stiut cum sa o ia si Teodora s-a atasat de ele foarte mult.Practic, acolo s-a facut pregatirea pt gradinita.
La gradinita propriu-zisa a inceput sa mearga abea de azi.Educatoarea ei si directoarea mi-au spus ca a fost "alles toll" pt prima zi.Sa vedem ce va fi mai departe!As fi putut ramane si eu azi, in caz de nevoie.Dar dupa ce a intrat in gradinita, Teodora nici nu m-a mai bagat in seama.Totusi, directoarea m-a sfatuit sa intreb copilul daca vrea sa plec sau sa raman.Si cum Teodorei i-a fost indiferent, am preferat sa plec.Insa in nici un caz nu e bine sa pleci fara sa-i spui copilului.

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

multumesc de raspunsuri..azi m-am gandit toata ziua ce sa fac,ce atitudine sa iau dar nu cred ca am gasit o solutie.Deja atitudinea lor s-a schimbat radical,de unde erau un zambet la inceput acum..scurt si la obiect.
Marc nu este un copil rau,din contra,este foarte bun si dulce,doar ca nu este obisdnuit cu copiii.De asta l-am si trimis la gradi la copii numai asta nu pot sa-i ofer.
Gradinita asta are avantajul suprem ca e vecina cu mine.gard in gard.A fost un criteriu cand am ales apartamentul.
Dar nu le da de mancare-de baut si nu se ocupa intensiv de copii.
azi i-am povestit sotului in mare ce v-am spus si voua dimineata si a avut aceeasi reactie-nu vor sa se oboseasca.

deocamdata o sa fac-refac-scoala de soferi sa am permis nemtesc si dupa o juma' de an de practica o sa ma incumet poate sa plec numai cu marc
Dar locurile la gradi sunt putine si trebuie inscris copilul din timp ca sa primeasca loc.Ceva de genul acum pentru ..la anul cel devreme.

Deocamdata nu am ce face,trebuie sa fac ca ele,copilul e in mainile lor si ar putea chiar sa nu se ocupe deloc si sa planga..atunci isi ating scopul si nu-l mai las eu.

Insa faza de azi e absurda,cum sa-l las numai o ora pe zi pana la Craciun..asta ar fi 20 de ore/luna si ma costa 130 de euro-program scurt,ca ala lung o sa fie aproape 200.
dar nu e vorba de bani,e vorba ca la o ora &zi nu o sa se mai invete mitzu cu copiii nici la 3,nici la 4 ani.

am incercat sa vorbesc cu ea dar imi baga placa ca asa e bine pt marc,sa/l iau asa usor sa vina cu placere,ca e mic,ca e prea mult etc.

servici nu pot sa/mi gasesc deocamdata,fac ceva cursuri acum..sau voiam sa fac,de asta l/am si dat la gradi si oricum in orasul meu n/am auyit de gradi particulara ca am cautat de la inceput doar.

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili spune:

Buna mamicilor,
Baietelul tau este cumva berbecut?
Andreea noastra e tare.. tare.. incapatanata.. e in stare sa se lupte cu muntii.. la gradinita ( particulara, dar in provincie, 15 copilasi , o singura grupa.. dar teme diferite.. 2 educatoare..) o duc de pe 1 septembrie anul acesta..
In prima zi s-a certat cu un baietel pe jucarii si si-a spart buzica , ca au tot tras de o papusa.... A doua zi a sarit coarda si hoperul si a aterizat zdrava pe mocheta si s-a julit la fata si la nas....a avut vreo saptamana urma pe fata...
Nu vrea deloc sa asculte de Doamna.. ba chiar rade.. cand ii spunem ca o sa o puna la colt.. zice " ce daca.. fug.."
Nu vrea sa stea cuminte la masuta pe scaunel.. alearga si se joaca tot timpul...nu asculta prea mult de reguli...
Dar.. e tare inimoasa.. ii iubeste pe toti.. si e tare desteapta.. la gradi nu e atenta dar acasa stie tot( cantecele poezii... foarte multe lucruri)..
desi suntem cu nervii in pioneze... trebuie sa o iau si eu si sotul meu usor... ca daca incercam sa ne impunem obligand-o s sa faca ceva.. nu avem rezultate..
Eu incerc sa nu-i stirbesc personalitatea.. ca .. pana la urma .. trebuie sa se descurce singura in viata...
Si are 3 ani jumate...
Poate se obisnuieste ea...odata si o data..
Nu dispera.. oricum nici educatoarele alea nu-s prea zdravene.. ca doar ar trebuii sa stie cum sa educe copii... nu sa se sperie si sa clacheze..." ia-l cucoana acasa.. " Ca nu cred ca are sens si nu invata nimic intr-o ora....Mai bine schimba gradinita...
Si fiica mea.. o place doar pe o doamna invatatorae.. pe cealalta nu...
Lili si printesa incapatanata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Ancuta, uite m-am mai gandit nitel.De ce nu-l duci 2 zile cate o ora, si dupa aia, sa mai lungesti timpul.mai intai vino sa-l iei dupa o ora si un sfert(ai avut treaba etc, dar le zici dinainte ca vii dupa o ora si-un sfert, ca n-ai cum sa-l iei, asa ca o exceptie)),apoi intreaba daca s-a comportat bine si daca iti spun ca da il lasi 2 ore...si de la 2 ore sari direct la 4.Cred ca in 10 zile rezolvi!
Fii diplomata.Sunt sigura ca intr-o ora nu face atatea "prostii" ca in 4, deci o sa aiba impresia ca mai docil

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput