e singur la gradi,prima data..
Raspunsuri - Pagina 6
acris spune:
Draga Florina, subscriu la ce-ai spus.
Si eu am dus fetitza mea de 1 an si 4 luni !!! la cresa. Ieri a fost prima zi.
Aceleasi sentimente le-am trait si le traiesc si eu.
Eu am inceput serviciul din ianuarie, statea acasa cu taticul ei, dar acum a fost chemat si el la servici si am fost nevoiti sa apelam la cresa (din motive financiare).
Asa ca ieri n-am fost buna de nimic....
Si eu am sunat de "n" ori la cresa, s-a dus si sotul meu sa vada ce face, dar tot nu ne-a trecut....
Amalia s-a comportat super bine acolo, n-a plans, dar n-a prea mancat si dormit. Asa ca la ora 8.30 a picat lata si dim. la 7 nu puteam s-o trezesc.
Mi-era tare mila de ea. Mi se parea atat de trista....
Dar asta e...mergem mai departe....
Cristina & Amalia (20.04.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47936" target="_blank"> Povestea nasterii
Poze Amalia
Andries spune:
Puiul meu, care azi implineste 1 an si doua luni, merge la cresa de o saptamana si ceva.
Primele doua zile a fost mai suparat pe noi ca l-am lasat acolo.
Acum... o sa radeti, dar nici macar nu observa cand plec. Intra pe usa si nici nu se uita ca plec. Este drept ca la ora 18 este bucuros sa ma vada.
Joia trecuta a facut diaree (de la mancarea noua, azi vad ca i-a trecut.
Il trezesc la 7:30 dimineata, mancam, stam pe oala si ne imbracam, la 8 plecam, la 8:40 ajungem. La 10:00 mai au o gustare, la 12:10 masa de pranz.
Este adevarat ca la 12:30 pune capul pe masa, sau pe covor si vrea sa doarma, dar nu este lasat, trag de el pana la 14 cand ii culca pentru cca 3 ore.
In rest... ce sa zic, astia mici parca sunt un carduletz de pui dupa closca, vrea unul apa, vor toti, vrea unul la oala stau toti pe oala, vor toti in brate la educatoare in acelasi timp bineinteles.
Andries
mamica dulce spune:
quote:
si mai am o problema.mi se pare ca as fi putut s-o fac mai fericita in astia 3 ani...imi pare rau pt fiecare altercatie.de-acuma nu mai e doar fetita lu mama.....
cat de bine te inteleg sabina...asa simt si eu si regret nespus fiecare cearta cu el..
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
codritu spune:
Tudor al meu e pe invers, am inceput in martie dupa ce a implinit un an si acum s-a apucat sa planga si cand il duc si cand merg dupa el. Mi-e tare mila de el sa aiba asa un program de adult, trezit la 7 si sta acolo pana la 5 parca totusi nu e normal sau asa mi se pare mie, plus a inceput cu crize de frustrari, daca nu fac ce vrea el urla si se pune in fund si nu mai vrea sa se miste de acolo. Oare ce l-o fi apucat aveti vreo idee de unde si de ce?
Tudorel
acris spune:
Fetelor, Amalia mea a plans de dimineatza rau de tot cand am dus-o...Mi-a venit si mie sa plang... Of, puiul mamii...
Aseara a fost f. agitata in somn, nu stiu ce-a visat...ca era speriata, numai vroia in patutz si zicea tot timpul "lasa" (adica "lasa-ma").
Sa fie oare amintirile ei din cursul zilei de la cresa??? a speriat-o ceva sau cineva???
voua vi s-a intamplat asa ceva???
Cristina & Amalia (20.04.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47936" target="_blank"> Povestea nasterii
Poze Amalia
boeru spune:
Draga Codritu!
Cred ca puiul tau trece printr-o perioada in care nu-i convine nimic. Gandeste-te ca la un an nu prea stie el foarte multe, ori acum a mai trecut timp, a mai crescut, este constient de mai multe. Nici Raducu al meu la un an nu avea probleme ca eu plec, pe atunci il lasam cu bona insa de cateva luni (al meu are 1 an si 10 luni) deci tot cam de pe la 1 an si jumatate a inceput sa aiba si mai multa nevoie de mine. Chiar daca era obisnuit ca eu sa plec a inceput sa faca crize sa planga sa dea din picioare, iar cand veneam nu ma baga in seama. Acum am inceput gradinita si daca in primele 2 zile plangea doar cand plecam acum plange inca din masina cand isi da seama ca il duc "acolo". Toata lumea imi spune ca o sa-i treaca in 1-2 saptamani (eu stiu?)si ca o sa vrea si in weekend sa mearga. Nu stiu ce sa zic. Vreau sa ma fac o musca sa vad efectiv ce face. Sun de cateva ori pe zi la gradi si educatoarea lui imi spune ca n-a mai plans ca se joaca, ca e cuminte etc. Cand l-a luat bona ieri la 12.00 mi-a zis ca era singur pe scari si trist. Mi s-a rupt sufletul. Cei din jurul meu imi spun ca exagerez dar numai noi stim ce aiurea te poti simti. Vreau sa spun ca azi dimineata i-am lasat pe toti (sunt vreo 7-8 in grupa) cu lacrimi in ochi si m-am topit toata cand am vazut ca un baietel mai mare o imbarbata pe o fetita si o mangaia. Ce sa mai zic eu sunt foarte trista.......
crissandrada spune:
Si noi suntem noi la gradinita, dar avem vechime la cresa. Anul trecut (avea 2 ani)a mers la cresa si s-a comportat foarte bine. A plans 1-2 saptamani si cand o duceam si cand o luam dar dupa aceea abia astepta sa mearga.Acolo a invatat sa manance sigura, sa vorbeasca, sa faca la olita, etc.
Acum am crescut si vom merge de luni la camin (gradinita cu program prelungit pana la 5 ). Chiar luni este ziua ei - face 3 anisori - si vrem sa ducem tort, suc.Am vorbit cu educatoarele si ne-au spus ca va fi greu ca vor fi moftorosi si plangaciosi dar ne vom descurca asa.
Problema este ca am avut ceva altercatii cu directoarea si una din educatoare la inscriere. Am inscris-o dar dupa o luna ne-a spus ca nu mai este inscrisa si ne-am revoltat si i-am spus sa rezolve problema ca eu o duc si le-o las la usa. Pana la urma s-a rezolvat dar ma intreb daca nu se vor purta urat cu Andrada. Am inima tare stransa cand ma gandesc la asta. Voi ce credeti pot sa faca asa ceva?
Criss si bb Andrada
Andries spune:
Se pare ca azi a fost mai naspa ca a plans cand l-am dus, dar l-am dus mai devreme si a fost primul. In restul de zile totdeauna mai era cel putin un copil din grupa acolo si incepeau imediat sa se joace.
Plus ca era botos inca din masina. Dar ieri i-am facut vaccinul probabil a avut si el o contributie.
E rau ca trebuie sa aiba acest program de adult. Imi este mila de el, pentru ca la 7 dimineata ii este somn, se freaca cu caputzul de perna, il vad ca mai vrea sa doarma.
Dar nu am cu cine sa il las. Din doua bone cate am avut nu sunt multumita de nici una. Pe a doua imi vine sa o strang de gat. Mama are treburi, nu se poate ocupa. Soacra este departe. Jobul nu pot sa il las. Nu am de ales.
Momentan ne chinuim, eu sau sotul meu sa ii oferim in fiecare seara o seara frumoasa si placuta, sa ne jucam, sa il plimbam, etc. Am observat ca asta il ajuta pe pui sa accepte mai usor gradinita.
Andries
Sabina spune:
Criss, Andrada ta e cu o zi mai mica decat Sofia mea! Duminica facem si noi 3 ani.Nu cred ca se vor purtaurat cu ea, stai linistita.
Sofia s-a comportat binisor azi la despartire, desi acasa eaaspus ca nu merge la gradi.Cand am luat-o era bine, mancase f bine pranzul si toata portocala de la desert, daca era prea intristata n-ar fi mancat nimica, sunt convinsa.
Frau Anca mi-a spusca in primaora pare mai mohorata, dar dupa aia isi revine.De plans n-a plans.Si sejoaca.
Of...va inteleg perfect.Anca,Marc e mai bine?
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
codritu spune:
Boeru, eu sper sa fie doar o faza trecatoare asat cu urlatul si isteriile. La gardinita nu cred ca se isterizeaza ca mi-ar fi spus, dar cum il iau de acolo incepe sa maraie si daca ceva il supara sau deranjeaza din ceea ce facem noi mama ce circ face. Ieri s-a trantit pe ciment in parc ca vroia mingea unor copii. Incerc sa ma pun in pielea lui si ii inteleg frustrarile, dar nu stiu ce sa fac sa il ajut sa treaca peste ele. Sunt asa de mici si de dependenti de noi(sau cel putin asa cred eu).
Tudorel