e singur la gradi,prima data..

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Intru si eu aici sa va pun o intrebare: cum va trebui sa procedez eu cu fetita mea care incepe gradi cu program prelungit de pe 12sept si pana acum ii spuneam ca merge la gradi, ca e frumos, sunt copii, se joaca...bla bla bla, si spunea ca daaaa..din toamna, iar acum cand i-am spus ca mai este putin, a-nceput sa spuna ca ea nu merge.
Faza misto a fost cand i-am luat rechizite: vin cu ele, i le arat...ea foaaarte incantata, le ia, ii spun sa le puna bine, le pune, iar la vreo 5-10 minute mai tarziu vine la mine si-mi spune: da eu nu merg la gradinita.
De mica a fost mai salbatica, se joaca cu copiii in parc, dar nu este prietenoasa cum e cealalta fetita a mea(8 ani).
Culmea este ca nu pleaca singura , este in grupa cu varul ei si cu o vecina, prietena cu ea, dar tot spune ca ea nu merge la gradi.
Spuneti-mi, cum sa fac in prima zi(si cred ca nu numai).Nu vreau sa o duc cu forta, dar pe alta parte daca nu vrea, ce sa-i fac?

Mergi la inceput

Am uitat sa spun ca fetita mea intra la grupa mica, are 3ani si 6luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Roxana, e greu...si eu ma intreb acelasi lucru!!!
Caci si David e putin circumspect in a incepe gradinita...ba vrea...ba nu vrea...
Ii povestesc in fiecare zi ce frumos e la gradi, ca se va juca cu copiii, se va da in toboganul de acolo, va colora...
Oricum la inceput voi sta si eu juma de ora cu el...apoi il las pe cont propriu...
Dar sper ca in o saptamana sa se obisnuiasca si sa o indrageasca

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
Poze la munte si la mare

Poze noi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

roxana,tu nu ai posibilitatea sa o lasi sa se obisnuiasca treptat..sunt copii care nu au nici o treaba,pot sta din prima 8 ore acolo,dar altii nu si nu cred ca e bine sa o faci,nu numai ca nu se obisnuiesc fortat,dar se si sperie .si sufera in sufletelul lor.
Unii sunt obisnuiti cu copiii,altii nu sau sunt mai mamosi,mai rasfatati...si implicit dureaza mai mult.
Acum parerile difera..unii spun ca din prima,altii treptat.Eu merg pe treptat.Obisnuirea la programul lung trebuie facuta in cateva saptamani-o luna,mai ales la copii mai mari,de 2-3 ani.Pana atunci nu realizeaza ei prea multe,dar apoi...Cel mai fain e sa ai copil cu care sa te intelegi de vorba buna,dar sunt si care zic ok,apoi incep sa planga de numa-numa cand iesi pe usa.Asa e fi-meu,dar bine ca nu plange mai mult de 2-3 minute..am auzit de altii care se sufoca de plans,se albastresc de tipat si nu-i impaci cu nimic.
So,eu cred ca integrarea trebuie facuta in ritmul copilului,ca sa priveasca gradi cu bucurie,nu ca pe o corvoada.

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Nu cred ca merge ca la unele din voi, sa raman cu ea, sau sa o duc intai cateva ore.Ma duc luni sau marti sa vad daca au afisat ceva si sa ma interesez cum se numeste doamna...ma rog, mai multe, si o iau cu mine, sa vad cum se manifesta.Este si foarte incapatanata(nu ca n-ar avea cu cine sa semene), mi-e frica tare de primele zile(saptamini), si o mai am si pe cealalta care incepe clasa a doua la alta scoala,nu stiu cum ma voi imparti, intru in concediu, dar si concediul asta, al naibii, e limitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

cum stau boboceii vostri de gradi cu sanatatea..noi stam nasol de tot.,din pacate.
azi,luni,a treia saptamana de gradi,program (foarte) scurt..il duc pe marc sanatos tun,la gradi,il iau la fel..acasa,la vreo ora incepe se inroseste si se infierbanta la fata-fara febra...stranuta,curge apa din nas,tuseste o ora pana sa adoarma si apoi se trezeste urland..la doctor are rosu in gat-asta la noi e catastrofal..nu-mi da antibiotic si acum respira suierand,cu vocea latrata ca la crup,a tusit pana a varsat tot patul si ma ia groaza cu gandul la noaptea asta,nu e nici 11iam dat ceva nurofen ca-l doare gatutzul si l-am lasat,poate adoarme.
numai bine si multa sanatate.

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

dragelor...intru si eu in club.

azi a fst prima zi de gradinita pt Sofia.

A plans amarnic dimineata...dar in 3 minute s-a linistit.Nu a vorbit decat cu Frau Anca, norocul nostru ca e tanara si draguta:),s-a tinut doar dupa ea toata ziua.La 10 mancat, dar la pranz doar 2 linguri de supa ...insa a mancat madelaina de la desert pe drum spre casa:))
cand am venit s-o iau tocmai plansese....era extrem de fericita,a vrut sa-mi dea mie prajitura

si eu sufar ca nu stiu exact ce face acolo...si ca intrat deja la jug.

si mai am o problema.mi se pare ca as fi putut s-o fac mai fericita in astia 3 ani...imi pare rau pt fiecare altercatie.de-acuma nu mai e doar fetita lu mama.....

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Sabinuta mea , te inteleg atat de bine.

...tocmai ce scriam astazi cuiva pe PM, copiii la gradinita se dezvolta enorm, invata sa socializeze, sa negocieze, sa se descurce, sa abandoneze si sa castige...invata sa cante mai bine, invata sa deseneze, sa imite si sa invete de la ceilalti.

Nu intotdeauna ce aduce acasa de la gradinita este bun, dar intotdeauna are ceva de invatat din orice situatie noua.

...si am vazut si copii care stau acasa cu mama pana la scoala, poate ca ma insel, dar mi s-au parut un pic salbatici si ingalati, faceau crize de nervi mult prea usor, aveam senzatia ca nu se dezvoltasera la adevarata lor capacitate....poate ca ma insel, dar am intalnit cel putin 3 cazuri de copii nedusi la gradinita si...nu am fost foarte incantata de imagine, sincera sa fiu.

Sofia mea a plecat la 1 an si 10 luni la gradinita cu gentuta portocalie - un inger, si acum, la aproape 1 an de zile s-a transformat in luptatoare, descurcareata, independenta.

...recunosc ca sunt egoista si cateodata o pastrez (o absentez de la gradi) pentru mine, acasa, sa ma joc cu ea si sa ne iubim muuuuuult , dar Sibinciul meu e mai...neamt, asa, si zice ca trebuie dusa in fiecare zi, sa aiba program fix , sa nu derutez cupilu'.

Multi pupici la Sofia mea preferata nr 2, bafta la gradinita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si pe mine ma induioseaza DAvid ca nu prea e impacat ca va merge la gradi...imi tot spune ca vrea in "bacanta" (vacanta)...dar ???
Ii va place dupa ceva timp...pana isi intra in ritm cred eu!!!

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
David la 2,6 ani printre valuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boeru spune:

Cred ca nu ar vrea nimeni sa fie in pielea noastra acum in primele zile de gradi. Raducu meu are 1 an si 10 luni si este a doua zi de gradinita astazi. Stau cu stomacul ghem inca de vineri-sambata. Duminica a fost ziua mea dar nici ca am avut vreun chef (am implinit 30 de ani) Speram ca imi trece dupa ce vad ca totul este in regula dar va spun ca si astazi am aceeasi senzatie de gol in stomac. El la vreo 5 minute dupa ce am plecat nu mai avea nimic, se juca cu ceilalti copii. Oricum , chiar daca am fost nevoita sa il dau asa mic la gradi cred ca este foarte bine. Inca nu se deslipeste de rucsacelul lui cu maimutica si cand il luam nu prea ne baga in seama, cred ca ne pedepseste, dar aseara imi povestea, bine, cu cuvintele lui cum au cantat si au batut din palme. Cert este, fetelor, ca noi suferim cel mai mult, si ca de obicei adultii sunt cei mai prapastiosi, nu va spun ca sotul meu are o fata...ieri s-a invoit de la servici sa il ia la 12.00 si a stat cu el dupa aceea pana am venit eu. Oricum ei o sa planga si la anul si la celalalt an, am vazut copilasi de 5 ani care urlau...!!!Asa ca fiti barbate (zic eu!!!)care am sunat ieri de 5 ori la gradi in decurs de cateva ore. Noroc cu "despre copii" ca putem a ne spunem pasurile. Va pup si sper sa zambim cand ne aducem aminte de momentele astea.

Mergi la inceput