e singur la gradi,prima data..
Raspunsuri - Pagina 12
helbi spune:
quote:
Originally posted by Alinaquote:
Originally posted by mamica dulce
inca ceva,ma duc maine la control cu bronsita asta si vreau sa-i fac lui marc un vaccin antigripal.
Stiu ca in ro se face dar aici..n-am auzit la copii.
Voi ati facut,e platit de krankenkasse sau trebuie sa-l cumpar eu
cum se numeste
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
Mamicuta,
Eu am intrebat-o anul trecut pe doftora de familie despre vaccinul antigripal(Grippeschutzimpfung)si mi-a zis ca nu se face in Germania decit la copiii de la orfelinat sau care au prezentat probleme mari de sanatate in anii trecuti(viroze urite,etc,etc).Dupa 6 ani abia se recomanda.
Daca il faci ca vrei tu,se plateste dar nu cred ca e prea scump.
Alina
Alina, nu stiu de ce dr. ta pediatra a afirmat asa ceva. Se face la copii vaccinul antigripal. Stiu din mai multe surse asta. Eu i-am facut Biancai de la 3 ani, in fiecare an. Nu a avut niciodata nici un fel de reactie adversa si a fost de fiecare data sanatoasa cind l-am facut.
Nu am platit nimic pt vaccinul ei!!!!
La-m facut si eu de 2 ni incoace (dar nu-mi mai amintesc cit am platit.parca 10 euro).
Cristina,, eu pt Bianca la program intreg platesc 215 euro pe luna (am mai scris in topicul asta ce intra in banii astia).
Si la noi, ca si la tine, pt al doilea copil se plateste 2/3.......De-asta am ramas si eu surprinsa cind am citit postarea Narcisei!
mamica dulce spune:
buna,am fost azi la doctor,am vorbit despre vaccin si a zis ca mai intai vrea sa-i faca un teste antialergic,asta pe la jumatea lui octombrie dupa ce vine din concediu.
Daca are ceva-ceea ce suspecteaza-o sa-i faca,pt ca influenza apare prin ian-feb mai ales.
am o prietena nemtoaica care,la fel ca narcisa,pt al doilea copil nu mai plateste gradi.
ati citit ce am scris ieri pe pagina cealalta jos...tot niste nemultumiri..voi ce parere aveti
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
helbi spune:
Ancutza,
am ramas masca citind "sfatul" dat de educatoare (cel cu intorsul palmutei). Ce sa zic????? Ca nu mai am cuvinte.........
E bine ca Marc incepe sa se simta bine la gradi. Nu mai plinge, dar e absolut normal sa intrebe de tine! O fac si "veteranii" uneori, dar astia asa mici.....
Eu zic sa-ti vezi de cursul tau de germana si sa lasi copilul la gradi, atita timp cit e sanatoas, normal! Educatoarei insarcinate sa i se aduca ajutor o practicanta, daca singura nu face fata!
Pina gasesti alta gradi de care sa fii multumita, lasa baietul in colectivitate! Incet-incet uite ca au trecut citeva saptamini, copilul se integreaza si-o sa-l auzi maine-poimaine vorbind numai germana
Daca tu nu te simti stapina pe germana, sfatul meu ar fi sa nu vorbesti cu el decat romana. Ti-am spus ca pe mine chiar directoarea m-a sfatuit asa ceva......dar, daca sotul tau vorbeste bine limba, atunci seara, cind e el acasa, sa-i vorbeasca copilului in germana...
mihaela12 spune:
Mamica dulce, ai noroc ca sunteti in germania. Baiatul meu se comporta la cresa exact cum povestesti despre al tau si nu l-am putut lasa mai mult de trei zile. L-au batut educatoarele de i-a dat sangele pe nas, iar acasa ii era frica sa se mai joace si cu propriile jucarii. Acum merge la gradinita si educatoarea de aici s-a plans si ea ca Mihai isi imbranceste colegii pentru jucarii, ca le vorbeste urat. Eu (poate ca n-o sa-mi dati dreptate) nu i-am luat apararea in fata ei si am recunoscut ca este rasfatat, i-am promis ca voi discuta si eu cu el. Am fost multumita ca mi-a spus mie si ca nu s-a razbunat pe el cum au facut la cresa. Eu am iceput sa nu-i mai fac chiar toate poftele chiar daca se tavaleste pe jos si urla.
Il tin langa mine cand educatoarea imi face observatie din cauza lui
si apoi ii spun: vezi? pe mine m-a certat doamna educatoare pentru ce faci tu! El a inteles acum ca nu trebuie sa isi agreseze colegii si daca se mai intampla, oricum e mult mai rar. Eu personal nu sunt
de acord a incuraja certurile pe jucarii. Vreau sa spun ca nu sunt mandra ca baiatul meu se cearta mereu pe jucarii si apreciez mai mult
copiii care stiu sa si ofere, ca exista si de astia si nu cred ca sunt prosti. Mi se pare penibil cand vad un copil de 5-6 ani care isi aduna disperat jucariile daca se apropie o gagalice de noua luni!!!Ii mai si spune amenintator:tu nu ai voie sa te joci!Daca nu vrei sa-ti vezi copilul asa, ia masuri de pe acum!La doi ani si noua luni e in masura sa inteleaga ca nu e singurul copil din lume.
miraklucker spune:
Ma alatur si eu mamicilor cu copii scolarei de gradinita. David al meu merge de la inceputul lunii la gradi, de fapt la krippe. Pentru gradinita mai trebuie sa astepta 2 ani. Daca ar fi implinit anul urmator pana in aprilie 4 ani ar fi putut merge dar cum implineste abia in august...
De mult ma batea gandul sa-l dau, mai ales ca nu e chiar prima data. De pe la 15 luni il duc la hort, la sala de fitnes unde merg eu. E putin doar 2 ore, de multe ori ma duceam mai mult pentru el, sau il lasam pe el acolo si ma duceam in treaba mea. Era super fericit. Si acum suntem amandoi si mai fericiti. El are copii cu care sa se joace plus activitati de tot felul, acasa nu-i mai placea deloc, oriude sa mearga numai sa nu stea acasa. Nici sa se joace singur nu-i placea, surioara e prea mica, asa ca... si pentru mine e tot asa de bine, al treilea bebe e pe drum ....
Merge 50% adica 2 zile si jumatate, era minimul ca sa-l incadreze la krippa adica sa platesc in functie de venit. 2 zile manaca pranzul si gustarea de la 4 acolo si doarme, daca o dormi, si o zi il iau dupa pranz. Sa acomodat foarte repede, doua zile am stat cu el cate o ora a treia l-am lasat deja putin singur iar a patra a stat toata dimineata singur. si asta a fost tot!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/miraklucker/my_photos