e singur la gradi,prima data..
Raspunsuri - Pagina 11
helbi spune:
quote:
Originally posted by narcisa
Si mi s-a mai explicat ca la anul cind va merge si Vivien, tariful ramane acelasi pt. un copil; deci mai mult decit convenabil, cum ei vor merge 2 ani impreuna la gradi.
Despre gradinitzele private nu prea stiu. Eu aici am vazut, de stat, catolice si evanghelice; or fi si private, dar nu am cunostinta.
toate cele bune narcisa
Narcisa, sa inteleg ca la voi de la anul, merg ambii copii si platesti numai pt unul? Ar fi bine sa fie asa, dar pe tabelul pe care l-am primit eu si care cred ca-l ai si tu, sunt altele tarifele. E adevarat ca pt 2 copii se plateste mai putin, in sensul ca nu platesti locul * 2, dar la mine in tabel apare ca se plateste totusi......
Intrebam numai de curioazitate, pt ca eu nu am 2 copii, asa ca nu sunt in cauza.........
Oana...perioada de acomodare dureaza de la copil la copil....cam pina la 2 luni, daca merge constant la gradi. Daca i-a o pauza, se lungeste. Au fost cazuri si nu putine, ai caror copii de la inceput s-au acomodat f. bine - vezi postarile Alinei si Narcisei........sunt copii insa, care si dupa 2 ani de gradi pling dimineata- E cazul unui baietel de la fii-mea din grupa. Are 5 ani si tot plinge dupa maica-sa in fiecare dimineata. Frte-su insa, de 3 ani, era azi un dulce. Ieri a fost prima zi de gradi si azi el statea la o educatoare in brate is o intreba f. calm, fara nici o urma de lacrima pe obraz, unde e mami a lui si cind vine............i s-a explicat ca e la cumparaturi, apoi face curatenie is cind termina, vine si-l ia!
narcisa spune:
Andreia, la noi aici asa este, indiferent ca ai mai multi copii, daca merg in acelasi timp(prind acelasi an(i)) platesti doar pt. un copil. Nu stiu sa-ti spun daca e valabil pe NRW, sau mai degraba local, insa sigur e adevarat. Eu am vorbit cu educatoarea lui Patrick cum sa procedez la anul cu Vivien, avind in vedere ca ea nu va avea 3 ani impliniti si mi-a confirmat acest lucru inclusiv posibilitatea de a merge inainte de 3 ani la mica intelegere, daca e curata pina atunci.
Si la gemeni o cunostinta de-a noastra plateste numai pt. un copil.
narcisa
quote:
Narcisa, sa inteleg ca la voi de la anul, merg ambii copii si platesti numai pt unul? Ar fi bine sa fie asa, dar pe tabelul pe care l-am primit eu si care cred ca-l ai si tu, sunt altele tarifele. E adevarat ca pt 2 copii se plateste mai putin, in sensul ca nu platesti locul * 2, dar la mine in tabel apare ca se plateste totusi......
Intrebam numai de curioazitate, pt ca eu nu am 2 copii, asa ca nu sunt in cauza.........
Andreia
helbi spune:
quote:
Originally posted by narcisa
Andreia, la noi aici asa este, indiferent ca ai mai multi copii, daca merg in acelasi timp(prind acelasi an(i)) platesti doar pt. un copil. Nu stiu sa-ti spun daca e valabil pe NRW, sau mai degraba local, insa sigur e adevarat. Eu am vorbit cu educatoarea lui Patrick cum sa procedez la anul cu Vivien, avind in vedere ca ea nu va avea 3 ani impliniti si mi-a confirmat acest lucru inclusiv posibilitatea de a merge inainte de 3 ani la mica intelegere, daca e curata pina atunci.
Si la gemeni o cunostinta de-a noastra plateste numai pt. un copil.
narcisaquote:
Super, Narcisa! Sincer. ma bucur mult pt toate mamicile cu 2 sau mai multi puiuti care au aceasta posibilitate!
tinatache spune:
narcisa, da' ce misto e acolo la voi cu copiii la gradi! Eu dau bani la greu la cresa lui Patrick. Mi-a facut un fel de reducere ca e al doilea copil in Betreuung dar f putin. Iar cand o sa mearga amandoi la aceeasi gradinita, pt el platesc "doar" 2/3 din pret. La Andra dau 92,50 in total (85 - gradi, 5- Spielgeld si 2,50 - Getränke) pe 4 ore. Pe toata ziua ajunge cam 200€. Cool, nu? Asa ne trebe daca am vrut copii.
Voiam sa va mai intreb ceva: chiar nu exista nici o alta solutie cand sunt copiii bolnavi? Ma gandesc ca de ex. daca are o boala de copilarie, doar primele zile sunt nasoale, dar ei stau cate 2 sapt. acasa pana trece de tot. Eu am primit niste pliante cu firme care ofera baby-sitting in caz de urgenta dar mi-e frica sa intreb cat costa... Si oare chiar vin cand vrei tu??
Cristina
-----------------------------------------------
accepta, sau schimba!
iertarea este parfumul florii ramas pe talpa pantofului ce tocmai a calcat-o
mamica dulce spune:
iar vin sa ma plang la subiect!!
saptamana asta nu l-am dus deloc pe bebe la gradi ca s-a ales si cu o bronsita,asa ca l-am tinut acasa ,cu tratament..asa sa se bucure educatoarea aia tanara care e singura cu grupa saptamana asta si a zis sa stau acasa sa ma sune daca face vreo treaba la pantaloni
azi insa a trebuit sa-l las acolo 3 ore ca am avut un curs de germana,la care chiar nu vreau sa lipsesc ca am examen la iarna.
booon..ma gandeam ca o sa fie nasol,ca deh,s-a dezobisnuit copilul,dar nu,a fost ok,
Cand l-am luat la 12 (lasat de la 9) am aflat ca nu a plans deloc,dar ca se tot duce la educatoare ,mai ales spre pranz,si intreaba asa frumos..mamaaaea ii spune ca vin si-si vede copilul de treaba.
Eu zic ca e de vis asa...ca nu plange mai ales,si ca intreaba de mine,ca i se face dor,eu chiar ma bucur,mai rau ar fi sa nu intrebe:)
Ea nu,ca uite,nu e pregatit ,ca asa si pe dincolo
Dar ce vrea fratilor!!Ca nu sta linistit in cercul de scaunele si ca mai inghionteste copiii.
Si ea a spus copiilor(mai ales la fetite) sa reactioneze,sa dea si ele,dar ele cuminti nu dau!
Am incremenit cand am auzit asta,pe bune!
adica cum poate ea,ca pedagog sa invete copii sa raspunda tot asa,in loc sa-l toace pe fi-meu la cap ca nu-i bine.nu-i frumos,sa-l puna sa stea pe un scaun 5 minute..nu stiu,ceva sa inteleaga el ca nu e bine,nu sa se lase cu cafteala la gradi!
mi se face rau!
apoi o tot trage ca marc nu intelege germana..i-am spus si azi,da doamna poate nu intelege copiii dar pe Sie va intelege,ca un fel suna germana de adult si alt fel aia de 3 ani.
Si chiar daca nu ar pricepe o iota..foarte bine,n-ar fi singurul copil ausländer care nu intelege nimic si in 6 luni vorbeste bine.
SI educatoarea aia mai in varsta a zis sa vorbesc EU cu el germana ,eu care scot niste (dez)acorduri de moare lumea!
am auzit ca la alte gradi educatoarele chiar insista sa i se vorbeasca copilului in limba familiei respective,sa prinda corect si cu accent bun germana.
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
mamica dulce spune:
inca ceva,ma duc maine la control cu bronsita asta si vreau sa-i fac lui marc un vaccin antigripal.
Stiu ca in ro se face dar aici..n-am auzit la copii.
Voi ati facut,e platit de krankenkasse sau trebuie sa-l cumpar eu
cum se numeste
Alina spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
inca ceva,ma duc maine la control cu bronsita asta si vreau sa-i fac lui marc un vaccin antigripal.
Stiu ca in ro se face dar aici..n-am auzit la copii.
Voi ati facut,e platit de krankenkasse sau trebuie sa-l cumpar eu
cum se numeste
Mamicuta,
Eu am intrebat-o anul trecut pe doftora de familie despre vaccinul antigripal(Grippeschutzimpfung)si mi-a zis ca nu se face in Germania decit la copiii de la orfelinat sau care au prezentat probleme mari de sanatate in anii trecuti(viroze urite,etc,etc).Dupa 6 ani abia se recomanda.
Daca il faci ca vrei tu,se plateste dar nu cred ca e prea scump.
Alina
Alina spune:
Ancuta,si inca ceva.Ca sa ii poti vaccinul tre'sa fie complet sanatos.Pediatra noastra zicea ca fara febra mai mult de 10 zile.
Alina
mamica dulce spune:
alina,mersi fain,stiam ca trebuie sa fie sanatos copilul ..
In fine,Marc a avut o gramada de probleme anul trecut cu aparatul respirator,rosu in gat si bronsite,pneumonii si anul asta..adica luna asta de cand e la gradi e de fapt mai mult acasa,maine ma duc la control pt bronsita..se simte bine marc sper sa nu auda nimic suspect-la plamani si sa nu mai aiba rosu in gat..chiar o sa insist pe vaccinul asta ca deja imi vine sa-mi iau campii:)
narcisa spune:
Anca, vaccinul nu e scump, costa 5 euro la farmacie.
Ni l-am facut noi(adultii) saptamana asta.
toate cele bune
narcisa