e singur la gradi,prima data..
Raspunsuri - Pagina 10
Alina spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
nemtoaicelor mi-a venit hartia de la primarie cu taxele pt gradi.
Marc a inceput pe 22 august-cand s-a deschis gradinita) si acolo e trecut de la 1 august si toata taxa,de 120 de euro.E combinata cu taxa pe sept deci in total aproape 250 si mi se pare jecmaneala curata
Pe septembrie il duc o ora-doua pe zi dar ok,platesc tot dar pe august cum sa platesc cat pe o luna din moment ce a inceput pe 22
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
Mamicuta,
Din pacate,stiu ca asa se plateste peste tot,pe toata luna egal cit timp il duci sau cind incepe gradinita.Asta e sistemul!
Alina
narcisa spune:
Alina are dreptate, asta e sistemul.
Si noi am inceput gradi pe 15 august, pt. ca am facut pe Bankeinzugermächtigung, pe 5 August si-au tras banii, si gradi nici nu incepuse. Dar asta e, si nu poti sa intreprinzi nimic impotriva, n-ai cu cine, asa-i legea, iti convine, nu-ti convine, merge mai departe.
narcisa
helbi spune:
Asa este, cum spun Alina si Narcisa. Si pe vacanta, daca i-l tii 2 luni acasa, tot tariful complet i.l paltesti. Noi am fost plecate in RO din 15 iulie pina in 12 sept. Dar in toata perioada am platit 215 euro/luna, chiar daca Bianca nu a fost o ora la gradi. Mie mi s-a explicat anul trecut ca pot sa nu platesc daca lipsim mai mult de 3 luni, dar atunci trebuie facuta o cerere la Gemeinde si aprobata de ei.,in plus, nimeni nu-mi garanteaza locul in gradi, la intoarcere.
Ti-am mai spus Ancutza, si noi al inceput am platit ( e adev. ca numai 94 euro, dar sunt 3 ani de atunci) chiar daca mergea numai o ora-doua........
mamica dulce spune:
helbi,sdtai asa ca nu sunt sigura ca am inteles!!
adica se plateste tarif complet SI pe perioada de vacantaCand e gradi inchisa asa,ca sa ai garantie de loc cand vii in toamna
noo..ca asa ceva n-am mai pomenit!
I-am povestit si lui barbatu-meu care asa s-a acrit de gradinite..mai ales ca i-am zis si fazele cu educatoarea,cu o ora pe zi,cu ce poate si ce nu poate marc.SI poate fara probleme ce zice ea ca nu poate (puzzle din ala de lemn,poate si mult mai multe dar iar nu e bine ca nu-s pentru varsta lui si ca eu l-am pus sa faca)
A zis ca mai bine mai punem ceva (oricum program scurt e 120 si intreg ne costa 180 FARA mancare)si il dam la o gradi privata.Eu acolo am vrut de la inceput dar nu am gasit nici una prin apropiere.
Insa am auzit ca e una Waldorf intr-un oras apropiat ,la vreo 15 km.
Ce stiti despre gradinitele astea,despre inscrieri,despre sistemul waldorf in generalEste exagerat de scumpE bun
sau am mai auzit de waldkindergarten...ce stiti despre astea
EU stiam ca elterninitiative sunt mai bune ca astea de stat,este una la mine in oras.am vizitat-o dar nu mi-a placut.E nasol ca stau intr-un oras asa de mic,si programul e aiurea ca sunt majoritar hausfrauen si nici de unde alege nu prea e.
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
helbi spune:
Da Ancutza, la gradi la care merge fata mea, e o gradi catolica, la cea la care merge baiatul prietenei mele - una de stat, etc....toata in Frankfurt, ca aici locuim noi, platim pt copii chiar daca nu merg la gradi......baiatul prietenei mele a avut pb de sanatate cam din martie.....nu a mers din martie is pina in iulie mai mult de 3-4 sapt, si astea nu la rind la gradi.....din iulie si chiar si azi e inca in RO si cu toate astea, in tot acest interval ea a platit gradi......cca. 200 euro e la ea, pt ca nu li se da micul dejun de la gradi. La mine e 215 indiferent ca o duc sau nu.
Ca sa-l retragi, citeste bine contractul. Stiu ca sunt 3 luni de Kündigund.......asa ca, si daca nu-l duci in timpul asta, cf contractului.......PLATESTI!!!!
Nasol, dar asta e...........
Nu stiu absolut nimic de celelalte tipuri de invatamint amintite de tine!
Mult succse in gasirea unui loc la o gradi care sa va satisfaca marea parte a asteptarilor!
Eu, macar pot spune cu mina pe inima, ca sunt multumita de aceasta gradi.........chit ca nu se invata ca in RO. De ex. fata mea e in Vorschuljahr....am intrebat daca in anuol asta fac ceva in mod special cu cpopii astia. La noi la gradi se va face ceva, de 2 ori pe sapt, dar abia din februarie. La gradi de stat am inteles ca merg in scoala odata pe sapt, incepind din octombrie!
Iti dai seama ca in cond. astea, eu trebuie sa fac cu ea acasa cite ceva.Nu ma pot lasa in speranta ca o duce capul si va invata ea la scoala, asa cum am mai auzit pe altii........
Alina spune:
Eu nu stiu cum e cu plata gradinitei in vacante,oricum e inchisa doar 3 saptamini in august.
Stiu ca cei care nu au loc intreg(adica pina pe la 17),au toate vacantele scolare adica ii tinem acasa(cred ca platim integral luna),pe cind ceilalti cu loc intreg au numai vacantele de Craciun,Paste si de vara,alea 3 sapt in august.
Noi platim 70 euro/luna pe program 8.30-13.30,fara nici o masa,mai platim bauturile si inca unele-altele la vreo 10 euro/luna.E gradinita de stat.
Mamicuta,
Pai daca ai permis de conducere,15 km nu e chiar departe.Oricum,daca vrei sa schimbi gradinita,e bine sa-l inscrii de-acum la alta,cel putin la noi asa e.Stiu o tipa,tot romanca care are baietelul unde merge fiica-mea dar pt ca s-a mutat mai departe si ii e greu sa-l aduca cu masina(oricum nu-s 15km,eventual vreo 6-7)fara sa intirzie,a vrut sa-l mute la o gradinita in apropiere,asta inca din iulie si i-au zis ca se poate abia anul viitor din sept.E vorba de loc liber.
Alina
helbi spune:
Copii de care am vorbit, adica fii-mea si baietelul prietenei, sunt la program pina la 17.
Ce pot sa spun, dar numai despre gardi la care e fii-.mea, e ca nu au decat acele 3 sapt. de vacanta vara, apoi mai au de Craciun inca vreo 2 maxim (depinde de la an la an). Nua u vacanta de Paste, ci numai joi si vineri e inchisa gradi. La fel si la Inaltare, si la inca vreo 2 sarbatori (rusaliile si Wälschentag - parca).
Pe anul asta inca nu am primit programul, asa ca prea multe nu pot sa spun despre vacante.
Noi avem in cei 215 euro incluse:
- locul
- mic dejun
- masa de prinz
- o gustare la 3
- bauturile
narcisa spune:
Tot cam acelasi program de vacante au si la gradi unde e Patrick e tot catolica. Stiu ca ni s-a explicat anul trecut la inscriere.
quote:
Originally posted by helbi
Copii de care am vorbit, adica fii-mea si baietelul prietenei, sunt la program pina la 17.
Ce pot sa spun, dar numai despre gardi la care e fii-.mea, e ca nu au decat acele 3 sapt. de vacanta vara, apoi mai au de Craciun inca vreo 2 maxim (depinde de la an la an). Nua u vacanta de Paste, ci numai joi si vineri e inchisa gradi. La fel si la Inaltare, si la inca vreo 2 sarbatori (rusaliile si Wälschentag - parca).
Pe anul asta inca nu am primit programul, asa ca prea multe nu pot sa spun despre vacante.
Noi avem in cei 215 euro incluse:
- locul
- mic dejun
- masa de prinz
- o gustare la 3
- bauturile
Andreia
Eu una pina acum sint multumita; Patrick se duce cu placere, intreba si simbata si duminica ca el vrea in KIKA .
Noi in afara de tariful lunar platim 18 euro/an pt. diverse, cadouri de ziua de nastere si alte activitati, zile festive. Bauturile sint gratuite. La pachet nu au voie dulciuri, de nici un fel. Si mi s-a mai explicat ca la anul cind va merge si Vivien, tariful ramane acelasi pt. un copil; deci mai mult decit convenabil, cum ei vor merge 2 ani impreuna la gradi.
Despre gradinitzele private nu prea stiu. Eu aici am vazut, de stat, catolice si evanghelice; or fi si private, dar nu am cunostinta.
toate cele bune narcisa
nastad spune:
Offf si eu ma gandesc cu goaza ca o sa vina vremea sa o duc pe Onitza la gradi!
Acum are 2 ani si 5 luni, inca poarta pampers , vrea sa manace singurica( dar mai mult da pe jos), nu prea vb ( mai mult pe limba ei)si plange in fiecare dimuneata ca plec la serviciu.
Poate o sa fie bine!
Am observat ca de cate ori o las la soacra-mea e foarte cuminteL se joaca frumos, mananca la masutza, cere olitza.
Eii...dar cand e acasa....jale! Face numai ce vrea.
Doina si Oana(03.04.2003)
Album Oana
moana spune:
saluti
intru si eu in clubul vostru. prima zi de gradi a fost relativ ok. mi-a spus educatoarea ca nu face decat ce vrea ea, dar, in fine... se va da pe brazda. numa ca azi a plans de a rupt. a urlat si se tinea de mine. cred ca si eu am gresit pentru ca am dus-o, am schimbat-o si am zis ca sa mai stau cu ea ca poate plec fara scandal. si am mai stat cam 40 min. dar n-am reusit s-o scot la capat. nu vroia deloc sa stea cu ceilalti copii, ci doar cu mine. pana la urma am plecat ca trebuia sa ajung la serviciu iar ea urla de mama focului. nu va zic ca am plecat plangand...
precizez ca mariuca are 2,9 ani si sta la program scurt. la o gradi de stat. dupa masa de preanz, se duce mama si o ia.
inteleg ca multi au patit-o. as vrea sa stiu, in medie, cam cat dureaza chestia asta? adica pana unde sa intind coarda? daca o tine tot asa, sa zicem o luna, s-o mai duc sau nu? ca nu vreau s-o traumatizez. da' nici acasa nu vreau s-o tin caci am inteles ca daca e mai mare e si mai greu...
am fi vrut initial sa o dam la o gradi particulara dar vroiam ceva foarte aproape de noi pentru ca nu avem masina si nu am gasit. asa, in varianta asta, facem 5 min pe jos pana acolo.
am nevoie de incurajari si suport. oana