branza topita- de cand si ce fel

Matei are 9 luni si ieri am constatat ca ii place branza topita (i-am dat sa guste de pe sandwich-ul meu). Oare de cand se poate da la cei mici, si daca se poate da de acum, ce sortiment stiti ca are mai putine e-uri si mai putina sare?
Raspunsuri

Lavi spune:
Cam toate au aceleasi E , avindu-se in vedere ca procesul de preparare e identic la toate tipurile de branza topita.
Lui Eva i-am dat pe la 1 an si 10 luni, brainzica Hohland, acum la 2 ani si 6 luni maninca cam una -doua pe zi, e putin cam mult, dra este singura brinzica pe care o papa.

nastasie spune:
si eu i-am dat lui razvan sa guste tot Hochland si ii place.inca nu i-am bagat in meniu, dar o s-o fac cat de curand.
albumul meu
ziua marinei
adriana&razvan 01.11.2004)

aime spune:
Dragi mamici, am citit cand eram intr-o rev ptr copii ca branza topita are un continut fffff mic de calciu si ca nu se da copiilor sub 4 ani. Si mie imi place tare mult si mancam zicandu-mi ca-mi acopar deficientele de calciu (nu-mi place laptele!!!)...neh...mai bine faceti in casa ca nu e greu, e naturala si buna...caut reteta si v-o scriu curand...asta daca vreti si sunteti interesate. Puiului meu de 9 luni, inca nu i-am dat, dar o sa intreb
si daca da verde, ii fac...
mami de
vladut(15 nov.2004)

ninocikap spune:
al meu copil e inca mititel si nu m-am gandit cand o sa ii dau dar chiar ieri am gasit o reteta de branza topita. nu am incercat-o dar iti dau link-ul poate iti da idei.
este in josul paginii:
http://www.culinar.ro/forum/viewtopic.php?t=2864
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

nepotzica spune:
si eu ii dau Kiri, de la un an si jumatate, e foarte buna.
aime, nici merele nu au calciu, ce faci, nu-i mai dai nici mere daca vrea?

corinag spune:
Eu i-am dat Ilincai de pe la 1 an si jumatate, Hochland feliute. Atunci era printre putinele alimente pe care le manca.
Acum la 2 ani jumate mananca 2-3 feliute cam la trei zile. Cu E-uri sau fara, fiecare parinte tb sa decida ce anume da la copil:eu de ex nu prea i-am dat borcanele in favoarea unei mancarici facute in casa sau Tedi pana acum , am avut eu o opinie contra lor in schimb branza aceasta e singurul tip de branza pe care il accepta. Mai nou a inceput sa manace cascaval asa ca poate renuntam la branza topita ptr o perioada.
Off topic- In afara de copilasii crescuti pe la ferme unde totul este cu origine controlata, noi, cei din Ro si mai ales in orasele mari unde conceptul 'aliment Bio' inca nu a aparut tb sa facem niste compromisuri in privinta continutului in e-uri sau alte minuni sintetice.Sa evitam ceea ce chiar nu este necesar: nu-s ce creme, napolitane, chips-uri sau budinci gata preparate la varste mici:1 an-3 ani .
Corina si bb Ilinca 01.03.2003
Ilinca mea

mariussimiuc spune:
Robert are 9 luni si la fel am constatat ca ii place foarte mult brazica topita.Asa ca i-am dat si lui sa pape.O data la cateva zile,cateva bucatele de painica cu branzica,zic eu,ca nu are ce sa strice.De deranjat la burtica nu s-a deranjat,alergie nu a facut..si pe deasupra mai este si foarte fericit...sa-l vezi cum plescaie din gurita...
Asa ca..pana la urma tu decizi.
Miha si
Robert (18 nov 2004)
Iubirea mamii

Dorsilia spune:
in cartea "mma si copilu" scrie ca e ok de la 1 an sa se dea cremwursti, parizer, branza topita- DE BUNA CALITATE....poate pe vremea cand a scris dl dr cartea nu se bagau atatea dracovenii in toate produsele astea ca in ziua de azi. nu stiu ce sa mai spun..acum parca ar fi experimentale toate mezelurile si branzeturile astea, toate au la chimicale de nu le poti deslusi numele

gangurici_licurici spune:
Da, aveti dreptate, o sa mai astept cu branza topita din comert. Ninocikap, am gasit reteta, pare f. simplu de facut asa ca am sa o incerc.
Aime, da-mi te rog si retea ta, sa vedem care e mai rapid de facut si mai gustoasa.
Mutumim si pupici.