branza topita- de cand si ce fel
Raspunsuri - Pagina 2
aime spune:
quote:
Originally posted by nepotzica
aime, nici merele nu au calciu, ce faci, nu-i mai dai nici mere daca vrea?
...sigur ca-i vom da mere, desi nu asta era ideea...
nu vreau sa intram in polemici...ideea era ca acea branza topita sa nu inlocuiasca total alimentele bogate in calciu...de unde comparatia cu merele
Gangurici, uite acu' ma duc s-o caut...si postez.
aime spune:
Branza/cascaval de casa
Se pune 1 l lapte la firt, cand clocoteste se adauga 1 kg branza de vaci si se lasa sa fiarba cam un sfert de ora.Se da deoparte sa se raceasca putin, se strecoara zerul.Se pune din nou pe foc si se adauga un pachet margarina si 3 linguri branza de burduf, amestecand continuu, 4 oua intregi si un varf de cutit amoniac sau bicarbonat. Se unge o cratita sau alte forme cu ulei sau marga si se pune compozitia de calda, se tine la rece.
Seamana bine cu reteta Ninocikap-ei... ptr copii, insa, eu as elimina branza de burduf si as folosi bicarbonat in loc de amoniac. Iese f buna si ptr voi, branza de burduf (adaugata cand faceti ptr "oameni mari") ii da o savoare aparte.
gangurici_licurici spune:
Citind reteta chiar ma intrebam daca se poate scoate br. burduf, dar am vazut ca ai facut si tu precizarea asta. Ai idee cat se poate pastra la frigider branza astfel preparata?
Multam fain
ninocikap spune:
quote:
Originally posted by aime
Branza/cascaval de casa
Se pune 1 l lapte la firt, cand clocoteste se adauga 1 kg branza de vaci si se lasa sa fiarba cam un sfert de ora.Se da deoparte sa se raceasca putin, se strecoara zerul.Se pune din nou pe foc si se adauga un pachet margarina si 3 linguri branza de burduf, amestecand continuu, 4 oua intregi si un varf de cutit amoniac sau bicarbonat. Se unge o cratita sau alte forme cu ulei sau marga si se pune compozitia de calda, se tine la rece.
Seamana bine cu reteta Ninocikap-ei... ptr copii, insa, eu as elimina branza de burduf si as folosi bicarbonat in loc de amoniac. Iese f buna si ptr voi, branza de burduf (adaugata cand faceti ptr "oameni mari") ii da o savoare aparte.
nu vreau sa supar pe nimeni dar daca pui 4 oua intregi nu prea poti sa o dai la bebelusi sub 1 an. Parca dupa 1 an au voie si albus? daca nu ma inseala memoria.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
vladhana spune:
Eu stiu ca margarina e unul din produsele cele mai pline de E-uri.Nu se poate inlocui cu untul?
Calinescu Lucia spune:
Eu nu i-am dat branza topita, oricum mai toate produsele au E-uri. Ar fi bine sa facem o lista a produselor fara E-uri Bio
Cristina si bebe Maria
bebe Maria
www.babiesonline.com/babies/g/gandacelul/" target="_blank">pagina Mariei
aime spune:
quote:
Originally posted by vladhana
Eu stiu ca margarina e unul din produsele cele mai pline de E-uri.Nu se poate inlocui cu untul?
BA DA....scuze, eu am reteta de la mama de pe vremea ceausista cand nu se gasea unt si ca urmare asa erau retetele...
cat despre oua...of course, asa e, vom pune doar galbenusele, ce poate avea?
Cat tine, la frigider? Nu stiu sa zic, dar fiind un produs fara conservanti, nu prea mult...trebuie testat, imi pare rau, chiar nu stiu...da vreo 2-3-4 zile tot tine....