FIV 41

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonav23 spune:

Nu, Euromedica este o clinica din grecia, unde o colega de-a mea pleaca luni sa se opereze de fibrom, si apoi sa faca FIV.

Procentul e enorm, si daca intr-adevar ar fi fost real, cred ca toate ne-am fi dus acolo.

Va tin la curent oricum cu rezultatul FIV-ului colegei mele.

Zambeste, maine va fi mai rau!
http://community.webshots.com/user/ramonav23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilinca_tomescu spune:

Fetelor, pun si eu o intrebare de ignoranta! Ce este aceea inseminare. FIV stiu ce e. Pot face inseminare daca motivul pentru care nu pot face un copil este acela ca am trompele infundate?
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Ilinca ,nu ai cum sa faci inseminare daca ai trompele infundate .Chiar daca ovulatia e beton ovulul nu are cum sa ajunga sa se intalneasca cu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Breaking news:
Azi a fost botezul lui Mihnea Gabriel, voinicul Monicai, la care am asistat cu mare bucurie si cu lacrimi in ochi, amintindu-mi de timpul in care Monica planuia FIV-ul si stateam de vorba si imi spunea cat de mult isi doreste un copil. Si uite ca dorinta ei a devenit realitate.
Mihnea este un copil minunat, frumos si voinic, a fost destul de cumintel, a si plans putin la botez, dar atat cat ii sta bine unui barbat
Dupa botez Monica a plecat la munte din nou, deci nu stiu cand o sa mai scrie, cred ca abia la intoarcere.
Profit de ocazie pentru a va incuraja si eu, asa cum am facut-o de fiecare data, si sa va spun ca trebuie sa va pastrati speranta si sa luptati pentru a va implini dorinta. Fara speranta viata nu ar fi nimic.
Si eu am o minune mica FIV-ICSI (multe dintre voi poate m-au mai citit pe aici), stiu cum este aceasta lupta si va spun ca nu trebuie sa abandonati. Imi amintesc cum uneori seara imi spuneam ca gata, de maine nu ma mai gandesc la copil. Dar a doua zi ma gandeam din nou si speram.
Tuturor multa bafta si sa va aduca viata darul cel mai de pret.

Anemona si Denisa mica, frumusica si cumintica
http://community.webshots.com/user/anemona112
http://community.webshots.com/user/denim1213

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia spune:

Buna fetele!

Eu sunt bine, am fost 10 zile in concediu prin tara sa ne refacem. Am mers vreo 2500 km cu masina... Sunt obosita, maine ma duc la munca, dar mi-e bine.
Nu stiu daca voi mai incerca in toamna asta, mai am un pachet de 4 embrioni, dar ma gandesc sa mai astept 6 luni sa ma refac. Am avut dureri mari de ficat si fiere pentru ca in ultima perioada a tratamentului am luat totul pe gura...
Abia astept sa ma duc sa vorbesc cu Dr.Protopopescu. Probabil ca nu o sa-mi poate spune prea multe, dar sper ca esecul asta sa o ajute sa-mi dea un tratament potrivit organismului meu (injectii??)

Va pup pe toate!

Letitia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo23 spune:

Fetelor, pt. ca v-am vazut scriind de procentaje de reusita, haideti sa va scriu ce zice "Fertility & conception", o carte pe care-am cumparat-o de pe-aici:
procentajul de reusita in cazul FIV este de aprox. 30 %. Sansele de reusita sunt mai mari daca:
-femeia are sub 40 de ani
-cel putin un ovar raspunde la stimularea medicamentoasa
-FSH-ul este mai mic sau egal cu 10 (zece) in ziua 2-3 a ciclului iar estradiolul, prolactina si LH-ul sunt in limite normale
-ai mai avut o sarcina in trecut
-partenerul are spermograma in limite normale

Cu toate ca majoritatea clinicilor de infertilitate afiseaza scoruri de 40%-50%, eu tin sa cred ca o rata de reusita de 30% este mai apropiata de adevar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Salutare la toate fetele.Eu sunt cam necajita astazi ca am refacut vineri prolactina si dezastru total.Bine ca dr. de la Medicover Cluj unde am facut analiza mi-a zis sa nu fac ca va iesi eronat ca am facut analiza la 11,15 si se face,zicea ea pana in ora 10.
Stie cineva daca poate aparea o eroare asa mare?Caci la MEdicover normal e pana in 637 si eu am acum dupa tratament 1977.Simt ca innebunesc.Imi vine sa plang in continuu.Am sunat di nou la Medicover si mi-au zis ca daca am luat Emiteral sau Metroclopramid in timpul tratamentului,ca astea stimleaza hipofiza.Si eu am luat vreo 3-4 pastilute ca am avut multe drumuri lungi cu masina si am zis sa fie mai sigur.Ce ma enerveaza ca daca e real cu Emetiralul,nu inteleg de ce dr. ginecolog nu mi-a zis sa nu iau nimic de genul asta.La ora asta sunt super deprimata si nu stiu ce sanse mai am in conditiile astea sa fac FIV toamna asta.O sa o repet maine si voi vedea la BUC. ce zice dr. daca mai am sanse la FIV.Voi ce stiti se poate face si cu Prolactina asa mare?
Mie ultima data dr. mi-a zis ca nu ar fi o problema pt. FIV ci ^pt. sarcina daca apare,caci poti avea iminenta de avort.
Va pup pe toate si sper ca nu v-am intristat si pe voi cu starea mea nasoala,

cecilia

Mergi la inceput

Buna Cecilia,

Si eu am avut probleme cu prolactina si banuiesc ca asta e motivul pentru care am pierdut sarcina obtinuta atat de greu. Pe scurt, eu o data la 6 luni fac tratament cu Dostinex cam 3 saptamani ca sa imi aduc prolactina la normal. Inainte de FIV facusem analizele cam cu 3 luni inainte, prolactina marita (nici o surpriza), Dostinex si am obtinut prolactina normala. Dr. Prtopopescu mi-a zis ca nu are cum sa se deregleze asa repede, asa ca am mers mai departe cu ET-ul.

Problema pe care o da prolactina e ca atrage dupa sine scaderea estradiolului, foarte important in sustinerea unei sarcini.

La primul test dupa ET, aveam estradiolul 140, cand normal ar fi trebuit sa fie peste 360... desi luam cate 6 pastile de cycloproginova/ zi. Dupa alte 4 zile era 130, deci ceva din organismul meu refuza sa asimileze estradiolul, eu am banuit prolactina.

Vestea buna e ca stiu sigur ca dupa Dostinex sunt ok. Tu ce tratament faci? Brocriptina la mine nu avea efect, si am auzit ca Dostinexul poate fi nociv pentru fat, dar atata timp cat il iei inainte de a ramane insarcinata e ok.

Si eu am luat niste pastile de rau de masina zilele astea, asa ca probabil ca prolactina mea e iarasi la valori astronomice. Bine macar ca am aflat ca nu trebuie. Noroc cu DC, ca medicii...

Fruntea sus, stiu ca nu e usor, dar se rezolva toate!

Letitia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceciserban spune:

Letitita multumesc mult de raspuns.Sincer nu stiu ce sa mai cred.Si eu merg la dr. Protopopescu si ea mi-a zis sa iau Brocriptin,ca e mai naspa dar ca are rezultate mai bune.Eu luasem Dostinex si nu mi-a scazut ffff. mult de la el.Acum o sa repet maine analiza si sper sa fie mai aprope de normal,ca deja m-am obisnuit,nu va fi normala.M-am mai linistit dupa mesajul tau,deci totusi poate ca voi putea face FIV.Dar sunt si speriata ca as putea pati la fel ca tine,dupa aceea.Sincer nu stiu ce sa fac.Poate ca totusi ar trebui sa mai astept sa nu fac FIV,sa mai fac tratament,nu stiu ce sa zic.Pe de alta parte daca tot nu scade,astept degeaba.Asa mai bine imi incerc sansa si ce o vrea Dumnezeu.
Te pup dulce si tinem pûmnii sa iasa totul bine pt. toate fetele,

cecilia

Mergi la inceput

Cecilia, eu zic sa te asiguri ca prolactina e ok inainte sa faci FIV. Nu-ti asuma nici un risc, mai bine mai amani cu o luna (desi stiu ca e tare grea asteptarea), decat sa treci printr-o astfel de experienta. Sincer, dupa ce am trecut printr-un FIV nereusit si o sarcina pierduta, as fi preferat sa fie si FIV-ul asta nereusit, desi timp de o saptamana am visat tare frumos...

Iti tin pumnii ca analiza de astazi sa iasa bine!!

Te pup,
Letitia

Mergi la inceput