Romanii din Marea Britanie (10)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

quote:
Originally posted by CryssUK

quote:
Originally posted by dyana

Daca aveam pile, stateam chitic si nu spuneam nimic. decaceea cand am citit ca astia care se intorc acasa au pile, m-a apucat rasul

noi avem de toate si facut cu sacrificiul si munca noastra, incluzand si plecatul in olanda pentru cativa ani , dar PILE nu am avut niciodata , asta e singura chestie care ne lipseste si asa de bine ne-am obisnuit fara pile... incat nici nu le ducem dorul... cum ar fi vorba...

http://pg.photos.yahoo.com/ph/diana_bostan/album?.dir=/cc9f&.src=ph

Draga Dyana,

Primul meu impuls -atunci cand am citit mesajul tau- a fost sa te felicit ca esti exceptia de la regula ,INSA de la a combate afirmatia mea,si la a spune ca ''dar PILE nu am avut niciodata '' mi se pare cale multaaaa!
Stii tu povestea aia cu ''cine nu a ......., sa arunce primul cu piatra'' ? Hai sa fim seriosi ca e IMPOSIBIL ca NICIODATA sa nu fi avut macar o pila cat de mica, inepand de la tanti de la paine,tanti de la magazinul de inghetata,tanti taxatoarea de la autobuz, profa de .....(ce o fi ea),dr stomatolog si multi altii.
Te rog frumos sa imi dai voie sa cred ca totusi macar o pila tot ai avut in toata viata ta ;)
Mult noroc in Romania!

Apropo, tocmai citisem la Generale despre o tanara insarcinata in 8 luni care a fost supusa la perversiuni sexuale ziua, intr-un parc din Bucuresti!Suntem , sau nu suntem mai in siguranta in Romania?

Pupici,
Cristina

de ce imi trebuie pila sa cumpar paine??? de ce am nevoie de pila sa cumpar abonament RATB, ai zis de tanti si de la inghetata , de ce imi trebuie pila sa iau inghetata?

ai zis de tanti stomatolog, pila; pai nu am de ce , pentru ca ma duc aici http://www.smilemed.ro/ si totul e ok

tu poti sa crezi ce vrei, dar nu am pile, sory, tot ce am cumparat si am e pe munca noastra, asta e situatia , nu pot sa schimb ceva din asta doar ca sa fii tu multumita

ia sa vedem la ce sa mai am pile? la servici? pai am terminat cibernetica si am dat examen pe post de analist programator si l-am luat. de ce sa apelez la pila daca am putut sa iau examenul?

la intrare la facultate pila? am facut facultate la stat , terminat in '97 , nu inainte de a invatza pana a inceput sa am probleme chiar si cu parul... si am intrat la facultate in urma acestui invatat... de unde pila?

ma intrebi daca ma simt in siguranta in Romania pentru ca o gravida a fost violata zilele astea?
pai asta te pot intreba si eu pe tine legat de Anglia: poate mai stie cineva de acel caz , in care un tip ce lucra la o scoala in Anglia, a profitat de doua eleve , doua tinere fete, in propria lui casa, dupa care le-a dat foc? in Anglia s-a intamplat asta; si tipul avea cazier la politie , era banuit de pedofilie, el si-a falsificat actele cu numele lui si a obtinut post de asistent intr-o scoala; in toate ziarele din Anglia s-a vorbit despre acest caz, si mai sunt multe multe, pe vremea aceea nu eram in Romania si urmaream zilnic BBC

acelasi lucru te pot intreba si eu pe tine; te simti in siguranata acolo?

mi-ai zis mult noroc in Romania. multumesc. eu nu cred in noroc , doar in Dumnezeu

iti doresc totusi si eu tie mult noroc in Anglia, poate ai nevoie poate nu, eu totusi iti urez noroc
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

hei, nu va luati la cearta. In siguranta deplina nu suntem niciunde si depinde de noi sa ne simtim mai sigur undeva..sa nu ne bagam in seama cu toti dubiosii, sa nu mergem prin locuri dubioase etc.

Insa e absolut normal ca daca Londra (luam exemplul ca aici stam, nu?) e de 7 ori mai mare ca Bucurestiul sa aiba si de 7 ori mai multe incidente. Asa ca nu trebuie comparat la modul o gravida violata in parc, o eleva violata la scoala etc.

Eu am facut comparatia in mintea mea intre orasul meu de 17 mii locuitori cu un orasel oarecare de aceeasi marime si nr de loc din UK. Ca doar n-o sa compar cu Londra, nu? Si la mine rezultatul a iesit in favoarea orasului meu de acasa, unde ani de zile veneam noaptea la 11-12 doar eu cu varamea de la terasa pe strada...singure...si nu se lua nici draq de noi. Si daca o intreb pe Voljena de ce nu o lasa pe Carina la 11-12 noaptea sa vina singura de la disco, sau ma rog cu o prietena, ca doar e orasel mic la ea acolo...nu o sa ma mire raspunsul ei, nu? Concluziile le trageti voi singure.

Oricum fiecare stie ce e mai bine pt el. Eu prefer Romania din multe alte motive, nu are rost sa le insir aici...Dar asta nu inseamna ca ccc consider gresita dorinta sau intentia altora de a emigra. Nu! Fiecare isi gaseste un rost undeva in lumea asta si va doresc si voua sa vi-l gasiti.

--------------------

Andra
Noi
Paris1Paris2

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59084" target="_blank">Cine este Alex? haideti sa il cunoasteti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphi spune:

Fetelor nu are rost sä vä certati unde e siguranta mai mare..vä spun eu care träiesc in Suedia unde este o stabilitate economicä si politicä ce nu se poate compara nici cu Londa si nici cu Ro si unde te simti in sigurantä cä si aici dispar oameni de pe stradä si se intimplä lucruri nepläcute ca violuri si omoruri... indiferent unde ai fi sint astfel de intimpläri...nu cred cä in societatea de astäzi maisintem linistit ca pe vremea copiläriei mele unde si usile de la intrare nu se incuiau decit noaptea inainte de culcare....mai lasä-le deschize azi dacä poti cä mai gäsestidoar tapetul pe perete....
Mai bine bucurati-vä de fiece zi ce trece indiferent unde ati fi cä viata e scurtä si acu vä treziti la pensie!!
Am I right???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Se pare ca Andra si Delphi mi-au luat-o inainte si au spus ceea ce trebuie.Peste tot sunt crime, violuri si alte acte de violenta care ne fac sa ne temem pt siguranta noastra si a celor dragi.
Imi amintesc si eu cu placere cum pe vremea liceului mergeam singura (sau cu inca o prietena) noaptea la 12 ,1 am chiar si nu se lega nimeni de noi, dar -din pacate- se pare ca e din ce in ce mai rau si in Rom,Uk sau alte tari.
Sincer, cred ca nu se poate compara o tara cu alta fara a fi subiectivi,pt ca fiecare popor are individualitatea lui incomparabila.
Probabil,ne-am lansat intr-o discutie fara iesire si ar fi bine sa terminam pt ca fiecare are dreptate in felul lui.

Dyana, imi pare rau daca mesajul meu a parut ofensiv pt ca nu asta a fost intentia mea si imi cer scuze!
Nu sunt genul de certareata pt ca nu am timp si nu imi face placere sa lovesc in oameni, sa provoc stress si tristete de ambele parti.
Probabil ca ai inteles putin gresit intrebarea mea , pt ca acel cuvant ''niciodata '' sugera o perioada de timp care incepea inca din copilaria noastra.
Eu , recunosc ca aveam pile pe tanti taxatoarea de autobuz care ma lasa cateodata sa trec fara bilet (acum nu mai exista taxatoare)si ii mai eram draga la vanzatoarea de la paine, asa ca intotdeauna intram prin spate si luam paine ca sa nu stau cu orele la rand.
Prima mea ''pila'' am avut-o la 5 ani :)) si a fost un lucru la fel de inocent si ''firesc''(pt acea vreme) asa cum era mandria de a fi soim al patriei sau pionier.Sunt lucruri care au ramas in urma , dar au existat si abia acum am ajuns sa inteleg ce si de ce a fost rau si sa am puterea sa ma feresc.
Iti respect parerea, chiar daca nu sunt de acord cu ea ,ca la urma urmei sper ca ....''we agree to disagree!'':)

Romania va ramene mereu in sufletul meu si voi fi mandra ca sunt romanca pt ca sunt si multe lucruri bune in chestia asta, iar D-zeu stie El de ce a trebuit sa ma nasc acolo!
In cazul in care va trebui(silita de imprejurari) sa ma intorc in tara, nu o voi lua ca o tragedie, ci voi incerca sa traiesc (atat cat pot) dupa principiile mele si sa imi cresc copii la fel!

Cu drag de la o romanca ,pt alti romani...un pupic,

Cristina

Mergi la inceput

Mäi fetelor..forumul ästa moare cu zile...nu e nici un fel de activitate pe-aici...voi nu mai scrieti nimic despre Anglia voasträ??
Ia mai dati-mi si mie sfaturi si idei..sä stiu ce mä asteaptä cind voi pune piciorul definitiv pe acolo.
Fäcind abstractie cä e o tarä doar de imprumut pentru unele sau definitivä pentru altele, mä gindesc cä sint si lucruri care vä plac.Si spun asta gindindu-mä la ceva locuri,orase,naturä,magazine sau chiar modä,filme,teatre....nefäcind comparatia cu RO, ce-mi puteti spune?
Am inteles cä mincarea la englezi e o totalä catastrofä..Sint ceva magazine romänesti sau sirbesti?? La noi aici sint si-ti iei mezeluri pe gustul nostru.
Dupä cite am väzut eu sint champions la capitolul bäute...Cum sä-l dezvät pe al meu de acest närav englezesc??!
Päreri,idei,sfaturi???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

delphi, exista o alimentara romaneasca in nord-est, langa statia de tren Green Street daca nu ma lasa memoria. Se gasesc mai de toate, de la zacusca si muraturi pana la parizer, carne de mici si chiar delikat.
Sunt de asemenea si vreo 2 restaurante romanesti, unul este Britannnia unde nu ne-a placut noua cand am fost in iulie, iar al doilea este Tzarancutza, unde se pare ca e mancare buna si atmosfera draguta.

Insa se gasesc f multe magazine de turci si bulgari/rusi care au produse f bune, cum ar fi branza de vaci ca la noi in .ro sau malai sau fasole boabe...ce vrei. Este un bulgar in Barking care avea la un moment dat (nu am mai fost de ceva vreme) cornuri cu ciocolata din alea 7 days de care se gasesc in .ro. Si multe altele..De exemplu foi de varza pt sarmale, noi luam de la turcul de langa noi...ehe..La fel si legume/fructe care chiar au gust spre deosebire de cele din supermarketuri (bine, ma refer la Tesco, Asda, Sainsbury's...ca de exemplu din Waitrose, care e mai posh sa zic asa, eu nu am cumparat niciodata...la fel din Marks&Spencer, poate alea au gust, si organice fiind..).

Asadar la capitolul mancare nu o sa fie mare lucru ca poti sa iti gatesti singura ce vrei avand in vedere ca se gasesc de toate. De care mancare ai auzit ca e catastrofa? Ca eu una nu am avut si nu am nici un fel de probleme, imi gatesc si aici sarmale, ciorbe, tocanite sau ce mai vrei...la fel cum cumpar si semipreparate (dar mai rar, preferam mancarea gatita).

Despre baute...aici nu am ce sfat sa iti dau, slava Domnului ca eu nu am probleme ca Lari nu bea..

Despre magazine...pt mancare am scris deja unde merg. Pt haine, merg pe Oxford Street chiar si cand nu e perioada reducerilor, pt ca sunt cateva magazine cu preturi f bune tot timpul anului. De asemenea, Matalan are de toate si la preturi f bune, la fel si TK Maxx unde gasesti numai haine de firma dar la preturi mici pt ca(asa am auzit si eu) produsele respective ar avea un mic defect din productie. Eu am multe luate de acolo, niciodata nu am gasit defectul...
Mai e si Primark, cel mai ieftin posibil in Londra asta cred..dar sa stii ca sunt si produse f faine, trebuie numai sa nimeresti cand aduc marfa.

In rest, rar ne luam o pereche de blugi de la Gap (a se citi o data-de doua ori pe an) sau o bluza de la Monsoon (am ales la intamplare, nu fac reclama!). Nu suntem fitzosi asa ca nu ne trebuie haine de firma ci haine in care sa ne simtim bine si sa nu coste o avere..

Altceva...de iesit ai unde iesi, bani si timp sa ai. Sunt destule atractii...am sa enumar rapid unde am fost eu de cand am venit aici: Tower of London, Madame Tussauds, London Eye, London Acquarium, Legoland Windsor, British Museum, National Galleries, St Paul's Cathedral, cu vaporasul pe Tamisa, Covent Garden, Buckingham Palace interior dar si la schimbarea garzii in fatza palatului, Trafalgar Square si cred ca mai sunt dar acum nu imi mai vine nimic in minte.
In plus, daca iubesti arta, sunt destule muzee faine. Eu recunosc ca nu sunt o impatimita si alte muzee in afara de ce am scris nu am vazut. Sper insa sa mai ajung la Science Museum unde am inteles ca e interesant (desi Ramy parca mi-a zis altceva...sau incurc?)

Teatru...west end este renumit pt asta...si cu toate astea nu am ajuns si noi. Eh, asa e cand depinzi de mijloacele de transport dar nu ma las pana nu ajung macar o data cat mai stam aici. Trebuie sa fie ceva minunat.

La cinema am fost o singura data si ce sa spun...nimic deosebit. Noi preferam sa ne cumparam dvd-uri (in prostie chiar!) si sa le vedem acasa.

Cam asta...dar ti-am mai zis, trebuie sa vii sa traiesti tu aici si sa vezi ce iti place si ce nu...
Pupici.

--------------------

Andra
Noi
Paris1Paris2

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59084" target="_blank">Cine este Alex? haideti sa il cunoasteti!

Mergi la inceput

Mersi Motanik...incä nu stiu pe unde sint zonele despre care povestesti tu dar incetul cu incetul mä initiez. Mi-ar pläcea sä vizitez si eu cit mai multe cit sint acolo.As vrea sä merg putin si prin restul tärii sä väd renumita country side...cum se mindresc englezii.
In ceea ce priveste mincarea, in familia lui nu se gäteste mincare ceea ce m-a surprins foarte mult. Ai lui mai mult ies pe afarä si mänincä dar eu nu-mi pot permite acest lux pentru cä nu am banii lor. Sau comandä si le vine mincarea acasä.Nici asa nu pot träi. De aceea te-am intrebat cum e mincarea englezä...Am avut ocazia sä mäninc scrumble egg fäcute(nu de mine) in cuptor cu microunde iar eu sint mai mult pentru gätealä pe aragaz sau in cuptor.Cind merg la el fac mincare romäneascä sau suedezä si mi-a explicat cä de cind am intrat in viata lui el mänincä(cind e cu mine) mincare foarte sänätoasä.El fiind singur mai mult pe afarä mänincä sau isi ia ceva semipreparate.Nu-i de mirare cä are ceva prea multe kile in plus. SIncer sä-ti spun n-am väzut atitea semipreparate cite am väzut in Anglia. Aici nu sint asa de multe.Brinzeturile iar sint diferite ca la noi.Sau poate este numai ce am väzut eu prin magazinele unde am fost cu el.Oricum poate sä reproseze cit vrea cä mincare englezeascä nu stiu sä fac si dacä nu-i place aia romäneascä altceva mama nu mai face!!!
Cu hainele nu sint pretentioasä si nu sint cu ochii dupä marcä...sä-mi stea bine si sä fie cit de cit faine..si sä nu coste prea mult!!In general am norocul sä gäsesc lucruri ieftine cä mamä-sa mereu crede cä dau o groazä de bani pe ele..dar stiu sä le aleg, sä le asortez si atunci par lucruri scumpe...Am sä incerc sä ajung si eu pe Oxford street sä mä orientez care sint preturile in general.
Oricum iti multumesc pentru sfaturi si dacä mai ai dä-le la fata..cä totul e bine venit.
Have a good one!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Eu nu am mai intrat de mult timp, dar stiti de ce. Astept sa merg la spital din nou pe 8 decembrie, offf mult mai e pana atunci. In rest nimci deosebit.

Delphi alte locuri care mi-au placut mie aici sunt Parcul Golders Hill din Golders Green este superb, au si animale au caprioare si pasari si o mini gradina din aia gen italian f frumoasa. Si de asemenea f mult mi-a placut cand am vizitat Kew Gardens este gradina lor botanica este superb acolo ai atatea de vazut.
Iar referitor la shoppinguri in afara de oxford street eu mai merg in Brent Cross Shopping Centre este super, si tot in zona aia este un next foarte mare si un tkmaxx fain. Si legat de tkmaxx nu toate hainele sunt numai cu defecte ci sunt si unele past season ramase in stocurile magazinelor care scot colectia noua si cele past season ajung la tkmaxx. Sau in Blue Water mai este un shopping imens de genul ca un weekend nu este de ajuns sal vizitezi.

Daca imi mai aduc aminte de ceva iti mai zic. Dar daca dai un google cu atractii in londra sau locuri care merita vizitate iti apare o lista de nuti ajunge un an sa le vezi pe toate. Si eu sunt aici de ceva timp si tot nam apucat sa vizitez tot ce se merita vizitat. Ca zona care mi se pare mie ca merita vizitata in afara de londra iti recomand Devon am locuit acolo si este superb. Mie imi place cel mai mult. Si daca as putea mas muta oricand inapoi acolo.

Cam atata pentru moment! Eu sa stiti ca va citesc dar nu ma simt asa de extraordinar ca sa si scriu atat de des cat as dori.

Va pup pe toate !

------------------------
Born free, now I'm expensive.
http://community.webshots.com/user/mada_mxm

Mergi la inceput

Mersi frumos Mada...Am sä-i spun sä mä duc la tkmaxx si in Brent Cross Sh C.. La Blue Water merg mai mereu cind sint acolo cä este numai la 2 statii de tren de unde stä el si lui mamä-sa ii place sä se plimbe pe acolo cu orele...Sä nu mai zic de Harrods..cä s-ar muta acolo...Sau iau autobuzul din fata casei lui pinä la Blue Water...si mä descurc singurä!!M-as descurca eu mai multe dacä m-ar läsa sä mä duc singurä peste tot...dar mä duce si mä aduce cu masina si deci prea multe nu invät...Am fost si pe la Lakeside dar tot mai mult mi-a pläcut Blue Water...HA!Si m-a dus si la IKEA cä mi se fäcuse dor de casä!!
Aveti carnet?? Cum e sä sofati pe partea stingä??Eu am carnet dar nu stiu cit va dura pinä sa am curajul sä conduc acolo. Nu-mi dä masina lui cä zice cä sint nebunä la condus si cä fac accident la traficul de acolo...ei,ce ziceti de el???
Mada pot intreba ce fel de probleme ai? de sänätate??Sper sä nu fie ceva grav...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Hihihi, si eu a trebuit sa conduc pe stanga si am murit de frica prima data (dar am inviat ) in primul rand pentru ca eu oricum nu aveam experienta nici din tara (de-abia imi luasem carnetul) si in al doilea rand pentru ca eram cu doi copii in masina, ai familiei la care stateam. In loc sa fi facut si eu o ora doua de scoala acolo, ca tot omul, astia m-au bagat in paine imediat

N-am avut incotro si am condus (cu parcarile stateam mai prost) cateva luni fara probleme da tot mi-era teama fiindca de, aveam si responsabilitatea copiilor.

Sa incerci si Richmond Park, poate nu e asa frumos ca celelalte dar iti ofera o senzatie de libertate absoluta...

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput