Romanii din Marea Britanie (10)
Raspunsuri - Pagina 11
delphi spune:
Ce mai faceti fetele???Nu m-ai scrieti un rind pe aici...
Cum stati cu muräturile si pregätirile de iarnä??Cä cicä vine o iarnä nasoalä de tot peste noi...Noi oricum avem ierni grele pe aici la Polu' Nord...Am inteles cä s-a anuntat si in Ro sä se pregäteascä lumea de iarnä grea.
Care ati mai fost pe acasä de curind??Cum mai e situatia pe acolo? eu una nu am mai ajuns de 5 ani..
Cu ce vä mai ocupati timpul in UK??Party,botezuri, nunti???
Pupici la toate
Delfina
motanik spune:
Pt Roxana:
restaurant Tzarancutza
15 The Broadway
Barking, Essex
IG11 7LS
Tel: 020 8507 7453
--------------------
Andra
Noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171" target="_blank">La numai un anisor, are diabet...Ajutor!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59084" target="_blank">Cine este Alex? haideti sa il cunoasteti!
eckho spune:
GabitzaP si Motanik multumesc frumos de raspunsuri.
Cred ca o sa venim si noi la Londra sa facem cumparaturile de Craciun. Sotul meu e englez si tre sa-si ia Christmas pudding si alte alea Noi acum stam in Belgia.
Va pup
http://community.webshots.com/user/alinasimon
http://community.webshots.com/user/eckho_2000
oana_noemi spune:
Buna ziua,
am nevoie de mai multe informatii despre Anglia si viata de aici. Pe scurt, e posibil sa primesc un contract de munca, as fi platita cam 800£ pe luna. As vrea sa-mi aduc si familia adica sotul si copil care are 2 ani, pentru sot trebuie gasit ceva de lucru si pentru copil o gradinita, dar nu stiu cat costa, daca se gasesc locuri in gradinita, ce demersuri trebuie sa fac?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Have a nice day!
motanik spune:
Buna Oana!
Am sa iti raspund pe scurt, nu ma bag la partea cu gradinitele ca nu ma pricep, le las pe fetele care stiu mai bine sa iti raspunda, dar vreau sa spun ca un salariu de 800 pe luna inseamna cam cat ai plati chiria si cu putin noroc si mancarea pe luna.
Adica e f putin.
Inteleg ca sunteti o familie cu un copil mic, deci veti avea nevoie de 1 bedroom flat, nu? Asta inseamna peste 600-650 lire pe luna chiria, daca esti norocoasa sa gasesti sa includa si ceva billuri, daca nu platesti separata curent, apa, gaz si council tax...
Mai inteleg si ca ati vrea sa veniti si apoi sotul sa isi caute un loc de munca...decizia va apartine dar atentie! Se poate angaja a doua zi sau se poate angaja a doua luna...depinde de pregatirea profesionala dar mai ales de noroc! Si astfel puteti risca sa nu va descurcati cu banii pana isi gaseste job, asa ca ori cautati inainte de a veni, ori veniti deja cu niste bani pusi deoparte ca sa nu riscati sa nu va permiteti mancare...
--------------------
Andra
Noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171" target="_blank">La numai un anisor, are diabet...Ajutor!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59084" target="_blank">Cine este Alex? haideti sa il cunoasteti!
oana_noemi spune:
motanik-multumesc mult ca mi-ai raspuns! sunt in tatonari, daca merita sa incep demersurile sau nu, eu in franta am o viza de student care imi permite sa stau deocamdata un an fara batai de cap.
deci 800 e unul dintre cele mai mici salarii?
alta prolema: sotul meu in tara a facut tehnica dentara, engleza o intelege, dar mai greu cu conversatia, cum as putea sa-si gaseasca de lucru si spre ce anume sa se orienteze?
multumesc mult inca o data!
CryssUK spune:
Salutari la toata lumea!
Dupa o vreme de zbuciumari, stress si pregatiri, in sfarsit am luat viza de student (eu si Cristi)iar din ianuarie ne facem copilasi studiosi :)) Sincer imi era dor sa fiu studenta din nou si mai ales daca e si cu folos, cu atat mai bine. Am fost surprinsa cat de usor mi s-au echivalat studiile din tara si sper sa fie totul bine in anul care urmeaza.Pana pe la mijlocul lui 2007 o sa stam linistiti cu viza de student, dat fiind ca ne-au dat pe o perioada mult mai mare decat am cerut noi.
Am plecat de marti din Uk si m-am intors duminica insa am avut 3 nopti albe dat fiind ca a tb sa stau la rand la Ambasada cu noaptea in cap, plus drumul pana in Barlad si inapoi in Bucuresti(amandoua noaptea ...cam 6-7 ore fiecare).duminica seara eram amandoi zumbi nedormind deloc sambata noaptea si cand am ajuns acasa am dat stingerea la ora 9pm si pana a 2a zi la 8 ...somn a fost .
Despre umilinta si proasta organizare de la Ambasada , nu are rost sa repet ceea ce deja stiti, dar adaug ca erau in renovare si timpul de asteptare s-a prelungit un pic.
De acum incolo imi fac planuri cu ce tb sa mai cumpar( o lenjerie, o cratita) si ma pregatesc de mutare incetisor.
Acum sunt fericita , insa is un pic umbrita ca probabil de sarbatori o sa stam in Uk sau pe aproape si ne-am dori sa fi in romania, mai ales ca se anunta zapezi ca in povesti!
Va pup pe toate!
Cristina
motanik spune:
Cryss, felicitari! Imi spusese deja Cristi si m-am bucurat ca ati reusit!
Oana...ia-ma exemplu pt reorientare profesionala. In tara am fost prof si am venit aici cu acelasi gand, dar pt ca peste tot imi cereau experienta British m-am reorientat si am ajuns office junior intr-un birou de contabili. Salariul meu este cam pe langa cel promis tie...dar noi stam in studio flat caci nu avem copil si cheltuielile noastre nu sunt asa mari in comparatie cu ale voastre cu copil mic...
Tehnica dentara...mai greu de angajat aici in domeniul asta. Puteti sa incepeti sa cautati joburi deja si sa trimita cv-uri (sotul este in Fr momentan?). www.gumtree.com sau www.londonjobs.co.uk de exemplu...sau dat cautari pe google pt ce va intereseaza.
In plus, va fi destul de greu pana veti decide pt un nursery avand in vedere ca veti dori ce e mai bine pt copilul vostru..Daca vreti un nursery bun o sa coste. Habar nu am cum e cu cele de stat..
--------------------
Andra
Noi
CryssUK spune:
Andra, iti multumim pt felicitari! Si voua va doresc numai bine!
Oana,sa stii ca Andra are foarte mare dreptate si daca ar fi sa traiesti chiar si 2,3 luni cu 800 lire pe luna nu stiu cum o sa reusiti dat fiind ca aveti si copil.
Probabil situatia voastra din Franta e cat de cat stabila si in conditiile spuse de tine nu m-as muta fara sa asigur un job si sotului.
Din cate stiu eu te costa de te usuca sa iti dai copilul la nursery fie ea de stat fie privata.
Cred ca (cu putin noroc) cu 800/luna iti platesti chiria pt 1 bedroom flat si o parta din cheltuieli.Dar o sa iti tb bani de transport, de mancare, de benzina daca aveti masina, pt nursery sau nanny,etc
Incearca sa gasesti ceva mai bine platit .
Job-ul asta platit cu 800 e full time? Ma gandesc ca ai mai putea lucra cateva ore altundeva , daca ai munci numai 6 ore/zi la job....
In privinta sotului tau ....din cate stiu eu job-urile in domeniul sanatatii sunt cautate , dar incearca sa obtii inf precise!
Mie imi place in Uk si nu as fi vrut sa te dezamagesc dar 800lire/luna e fffoarte putin pt voi.
Apoi tb sa fii atenta si cand aplici pt viza (cu tot cu dependeti banuiesc) ca ei vor evalua daca vei fi in stare sa intretiii dependentii fara sa apelati la fondurile publice (gen beneficii) si mi-e teama sa nu cumva sa le refuze viza de dependent. Orice e posibil cu vizele ....
Iti doresc mult noroc!
Cristina
motanik spune:
Da, uitasem un aspect f important. Oana, sa zicem ca tu vii aici pe contract si vrei sa iti aduci familia. Asta insemnand viza de dependent (asa am si eu). Pt viza asta, trebuie sa dovedesti ca tu poti suporta cheltuielile de intretinere pt toata familia, ori cu 800 pe luna asta e imposibil...
Si eu m-as gandi bine, daca ai o situatie stabila in Franta nu cred ca are rost sa faci pasul decat daca si sotul tau are un job asigurat aici..
Succes orice ai decide!
--------------------
Andra
Noi