alunitele cancerigene-trebuiesc scoase sau nu

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Madalina, am fost la Institutul Oncologic din Cluj. Nu stiu daca este sectie de oncologie in Constanta; teoretic si practic treaba asta o poate face si un dermatolog,dar eu parca am mai multa incredere in chirurgi cand e vorba de taiat.

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furni spune:

Programarea s-a amanat pt. maine dimineata (nu este dr. azi in spital).
Ce ma deranjeaza la alunita: a aparut acum vreo 3 ani (deci este dobandita pe la 34 ani, ceea ce nu mi se pare normal); a debutat printr-un punctulet minuscul colorat (cat un varf de ac), acum are 3-4 mm; pe suprafata exterioara este aspra (o simti daca dai cu mana pe ea, nu face parte integranta din piele); cand a inceput sa ma obsedeze am zgarmanat-o si i-a dat sangele, nu a curs sange si s-a inchis, acum e ca inainte, dar... MA OBSEDEAZA.
In rest este rotunda, maro deschis, plata-usor bombata, situata in partea stg, sub clavicula.
Teodora, tu cum ai ajuns la oncologie ? Te-ai dus direct acolo? De ce?
Inainte de a fi scoase, se analizeaza cu un aparat sau "ochiometric" de catre medic?
Indiferent de natura, eu vreau sa scap de ea, dar neaparat chirurgical (ma doare-n cot de cicatrice).

Va pup. (Maine mor sau ma mai nasc o data.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danais spune:

Furni,

Eu mi-am scos acum o luna o alunita de sub san, asemanatoare cu ceea ce descrii tu. Si mie mi-a aparut tarziu, pe la 29 de ani - a evoluat dintr-un punct minuscul, care s-a marit in circa 2 luni. Tot asa era aspra, usor ridicata, maro deschis, numai ca a mea avea si un punct negru pe ea (motiv de cosmaruri, pentru ca citisem ceva infiorator despre alunitele cu puncte negre pe ele).

Intr-un final, mi-am facut curaj si m-am dus la dermatolog, care mi-a spus ca nu e alunita propriu-zisa (adica nev pigmentar), ci o veruca seboreica, sau keratoza seboreica si nu prezinta nici un pericol. Se pare ca apar mai mult la batrani (foarte flatant, se pare ca imbatranesc cam timpuriu). Mi-a zis sa o las in pace, ca nu e periculoasa, dar eu tot am reusit sa o agat cu sutienul si sa o rup. A sangerat, iar m-au apucat cosmarurile si m-am hotarat ca, orice ar fi, eu o scot. Doctorita mi-a scos-o de gura mea, ca m-a vazut dusa cu pluta. I-a facut si biopsie, care a confirmat diagnosticul de veruca seboreica, chestie absolut inofensiva.

Eu ma simt bine insa ca am scapat de stres, ca facusem o obsesie cu ea si mi se parea tot timpul ca se mareste si alte alea. Eu am o groaza teribila de melanom, ca de asta a murit fratele prietenei mele la nici 35 de ani.

Cicatricea arata bine acum, la o luna de la excizie, cu toate ca a taiat mult, cam un cm in diametru (cu toate ca alunita in sine nu avea decat 3 mm), ca sa fie in limita de siguranta oncologica.

Succes la spital. Cred ca nu e nimic serios, dar ca sa stai linistita, mai bine scoate-o, ca stiu pe propria-mi piele cum e sa stai si sa te intrebi tot timpu "dar daca...?"

Bafta.

Daniela si Denisa

Mergi la inceput