alunitele cancerigene-trebuiesc scoase sau nu
Raspunsuri - Pagina 2

Stepha spune:
Azi ma duc iar la dna doctor, de data asta la cabinetul particular, unde are aparatura performanta si cu ajutorul calculatorului vrea sa vada alunitele mai bine, le poate mari.
De ce mi-e mie frica e faptul ca am doua alunite cu probleme, asta dupa ce le-a studiat- a vazut ca sunt colorate in interior si forma iregulata, si ma gandesc daca e si alunita asta asa si ea nici s-a uitat la ea.
Liris, ABC-ul este foarte bun. La o alunita trebuie sa fim atente la ce ai zis tu si in plus, daca ne mananca sau sangereaza singure sa fugim la doctor.
O alunita benigna dar agresata (daca o zgariem, daca e intr-o zona unde dam des peste ea, daca are vreun fir de par si il scoatem, etc) trebuie mers la doctor fiindca poate deveni maligna.
E tare ciudat cum de la o "biata" alunita poti da in cancer si poti muri. Am citit pe internet niste cazuri de mi s-a ridicat parul pe mine. Asa ca mare grija!

Stepha spune:
Fiquelle, daca alunita este beninga se poate scaote cu laserul, daca e maligna cu bisturiul.

mikicoco spune:
Eu am citeva alunite cu potential cancerigen (nevi pigmentari) pe burta .Acum vreo 24 de ani am fost la dermatolog la SPITALUL COLENTINA si medicul imediat m-a programat sa-mi scoata citeva alunite (cele mai vizibile) .Pina la operatie ,m-am dus la o policlinica cu plata (BATISTEI) si acolo un medic militar mi-a spus
ca exista si dermatologi CRIMINALI si INCONSTIENTI si mi-a recomandat sa nu frec ,sa nu apas ,sa nu zgirii ,sa nu tin in soare alunitele respective (ca au potential cancerigen) si in general sa evit soarele ca s-ar putea sa-mi apara si alte alunite pe corp(de la expunerea la soare).Cert e, ca nu m-am operat si mi-am ferit alunitele de soare si nu am nici o problema din acest punct de vedere.

Sabina V spune:
Eu sunt plina de alunite, mai ales pe spate.Am mai multe feluri: maro care sunt mai mari, iesite in relief, maro mai mici - plate si rosii parca sunt o picatura de sange sub piele.
Pana acuma nu mi-am facut probleme din cauza lor,poate si de aceea ca are si tata si nu a avut complicatii din cauza lor.
Ce ma deranjeaza este ca dupa ce stau la soare alunitele maro plate se inmultesc si pe spate am ff multe.
M-ati cam speriat si cred ca totusi o sa merg si eu la un control.
Sabina

Stepha spune:
Sabina, alunitele maro inchise sunt sub semnul intrebarii, bine se poate si sa fie maro inchise dar sa fie ok. oricum e bine daca te-ai duce la dermatolog, eu abia acum mi-am dat seama de pericol. Si ma gandesc ca zgarietura pisicii mele a fost de bun augur fiindca asa am ajuns la doctor.
Mama mea care este medic ORL-ist imi spunea ca oamenii nu dau mare importanta specializarii ei si ca se sperie doar daca ii doare inima si fug la doctor dar si complicatiile de orl pot fi periculoase ducand la moarte. Cam asa e si cu dermatologia. Eu, pana nu demult, ma gandeam: ce mare scofala? Pana am avut o boala profesionala de piele si am vazut ce groznic e sa nu te simti bine in "pielea ta".

furni spune:
Stepha, cum ai rezolvat problema ? Am si eu o alunita, aparuta aprox. 3 ani in urma, care a crescut (nu mult, are aprox. 3-4 mm), maro(nu f. inchis, cam ca o cioco cu lapte), un pic iesita. Ma obsedeaza !!! Mi-am zgarmanat-o, i-am dat sangele (a sangerat), i-a trecut, mi-e fricaaaaaa !!. Familia zice ca am facut o obsesie pt. ea. Nu ma pot abtine: pun tot timpul mana, o pipai, ma uit in oglinda ...citesc prin tot internetul numai de rele... ma apuca plansul... nu ma pot.
M-am hotarat maine sa ma duc la doctor, dar mi-e frica tare .
Voi ce-ati mai facut cu ele ?!?
Va pup.

Teodora D. spune:
Furni, eu am fost in situatia ta, nu plangeam, dar eram obsedata ca fac melanom malign. Problema s-a rezolvat f. simplu prin excizia catorva alunite, sub anestezie locala, iar apoi s-a facut examenul microscopic al lor; cea mai urata alunita avea niste displazii, deci un potential de degenerare in cancer, dar acum ca am scos-o riscul nu mai exista.
Du-te la medic fara frica si dupa ce iti va face excizia-nu cauterizare- vei vedea ce bine te vei simti!
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

furni spune:
Theodora, ce bine mi-a facut mesajul tau, iti multumesc . Sunt la servici si nu pot sa fac nimic, nu am stare, nu pot gandi. Si mie tot de malanom malign imi este frica. Operatia o face in aceeasi zi? O examineaza inainte si iti spune de ce natura este ? Biopsia dureaza mult? Cred ca voi albi. Ma gandesc numai la copilul meu daca ... CE MA FAC?!?
Va pup.

Teodora D. spune:
Furni, intai am fost la o consultatie la un chirurg oncolog, i-am aratat semnele, i-am spus ca vreau sa le scoata si m-a programat pt. interventie, peste cateva zile. Rezultatul biopsiei l-am primit peste alte cateva zile; alunita pe care o zgariasem cu vreo 10 ani inainte nu a avut nici o problema.
Eu nu am inteles din mesajele tale ca alunita ta ar fi suferit modificari- i s-a modificat conturul, culoarea, a crescut, sangereaza spontan? Ca astea sunt semne de ingrijorare.
Eu zic sa stai linistita ca nu e nimic grav, scoate-o ca sa te linistesti definitiv si nu te mai gandi acum la ce e mai rau pt. ca "sansele" sa fie rau sunt minuscule. Iti tin pumnii sa treci cat mai repede peste asta!
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Fiquelle spune:
Teodora, in ce oras ai scos alunita? Bucuresti? unde? In Constanta cunoaste cineva un medic bun care sa elimine alunitele chirurgical?
Madalina si nastrusnica Sofia Maria,12.08.2004
http://community.webshots.com/user/fiquelle