Testul PAPA NICOLAU
Am si eu o intrebare: am fost sa vorbesc cu doc. mea ginecologa despre efecturarea testului..nu a avut foarte mult timp la dispozitie, dar mi-a spus ca a aparut unul MAI DESHTEPT, care costa 600.000 de lei...cel initial, fiind 300.000 li....ma intereseaza sa stiu ce avantaje prezinta noul test, de ce e "mai deshtept"? banii nua r fi o problema pana la urma....adica am acceptat din start sa fac cel de-al doilea test....dar...as vrea sa stiu si eu mai multe.E prima data cand fac testul, stiu ca e pentru depistarea cancerului la colul uterin...si stiu ca se face anual...doctorita era pe fuga, asa ca , astept din parte oricui, informatii despre acest test.
Multumesc. 
pozele noastre
Raspunsuri
inni spune:
Buna Onitza !
A aparut intr-adevar un test Papanicolau mai smecher decat celalalt, in sensul ca se efectueaza analiza ceva mai amanuntit...Permite,in plus,depistarea unor celule cu anomalii,dezvoltate la nivelului colului uterin care se numesc ASCUS,AGUS,KOILOCITE (sper ca am scris bine).Cred ca la asta se referea medicul tau...si parca noul sistem de evaluare poarta numele de "Betheisde System".Probabil ca pana acum l-ai si facut.Imi pare rau ca nu am citit mesajul tau mai demult ca sa-ti raspund. Eu am facut un asemenea test.
Toate cele bune iti doresc.
mariana75 spune:
Buna fetelor,
in ce perioada este bine sa faci acest test?
Daca esti infectata cu virusul HPV, se vede la acest test?
Multumesc mult.
inni spune:
Buna Mariana!
Testul poti sa-l faci dupa menstruatie, cand nu mai ai nici un fel de sangerare.Oricum, medicul tau va nota perioada (fata de menstruatie)in care te afli,iar cel care va lucra efectiv la analiza va tine cont de asta,pentru ca unele modificari pot aparea in functie de cate zile mai ai pana la CM.
Iar despre HPV...nu papanicolau iti da raspunsul.Dar te atentioneaza.Apar asa numitele celule :koilocite,ascus,agus.Prezenta lor informeaza ca exista ori ceva viral care a dus la schimbarile citologice ori vreo displazie mai "nasoala" ce trebuie investigata in amanunt.
Pentru HPV trebuie sa-ti faci alta analiza.Costa in jur de 2 - 2,5 mil.(nu mai tin minte exact).Eu am facut-o anul asta la IDS Laboratoires.Daca mai vrei si alte amanunte...intreaba-ma.
Pupici la toata lumea.
iren spune:
Bag shi io o-ntrebare p-aci, poate shtie careva. Cind am fost la controlul de 6 saptamini dupa nashtere, cam pe la sfirshitul lui sepembrie, mi-am intrebat doctoritza cin sa vin pentru Papa Nicolau, shi ea mi-a zis ca prin ianuarie. Io am uitat de test, dar acu stau shi ma (va:D) intreb: de ce peste atitea luni de-abia, nu putea sa-l faca mai repede? Multzam de raspuns.
Iren dubla mamica
Bogdanelu nazdravanu
si Julia turbo
pozne
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
cait spune:
Testul asta mai destep cred k este cel care se numeste FROTI est eun fel de Papa N. mai amanuntit dar nu stiu exact cat de amanuntit este.mie in Romania imi iesise la Papa iar la FROTI in Franta totul era impecabil..acum care are dreptate ei stiu.