lentile de contact
port ocheti de la 10 ani si mi s-a cam urit de ei. acuma mi-a venit ideea sa imi pun lentile de contact.mai foloseste cineva?? vreau sa stiu daca sunt usor de pus si daca trebuie o ingrijire speciala.as intreba aici dar cu germana mea...nici o sansa sa pricep prea multe.
Raspunsuri
CameliaH spune:
Nu stiu ce calitati de lentile sunt acolo, dar am inteles de la un prieten care si-a luat ca se pot purta 8 ore pe zi, altele maxim 12. El nu a fost multumit si s-a intors la ochelari, zicea ca-l deranjau, ca mai intra cate un gunoi in ochi, ca nu se oxigeneaza bine ochiul, etc. Ma batea si pe mine gandul, ca si eu sunt "intelectuala", dar dupa ce mi-a zis el am renuntat.
Toate bune!
diana904 spune:
Eu am avut lentile de contact, acu' vreo 4 ani, dar nu m-am putut obisnui cu ele, pina reuseam sa le pun imi bagam degetele in ochi de-i faceam rosii-rosii, dupa ce reuseam, fiind deja super iritati ma usturau si le scoteam, dar asta e chestie de obisnuinta, am o prietena care poarta fara probleme. Trebuie ingrijire speciala, care e destul de scumpa. Eu am avut din acelea care se scoteau seara (am inteles ca ar fi unele pe care le poti purta mai multa vreme- o saptamina chiar), se puneau intr-o solutie speciala, dar inainte se spalau cu alta solutie. O data pe saptamina se foloseau niste pastile speciale, tot pentru curatire. Costau destul de mult toate substantele folosite la intretinere.
Acu' vreo luna, am vrut sa mai fac o incercare, de data aceasta cu lentile cosmetice si cu dipotria respectiva. Am gasit unele Fresh look, costau 2,8 milioane 6 lentile (2 perechi) care trebuiau schi,mbate dupa 3 luni. Inca nu m-am hotarit, mi-e ca dau banii degeaba, asa ca mi-am facut ochelari.
mamaruta spune:
Eu am purtat 2 ani de zile si nu am avut nici o problema, dar cand am venit la jobu asta nu am mai putut sa le port. In birou se fumeaza, dar se fumeaza si din acesta cauza minora( ca si eu sunt fumatoare) nu le mai pot purta. Deci daca esti intr-un birou de nefumatori sau oricum se fumeaza in limite normale, te poti obisnui si e totul OK
Elena spune:
Draga osna,
si eu sunt ochelarista si de vreo 4 ani am inceput sa folosesc lentile de unica folosinta, doar pentru o zi(mai exsita unele si pentru 2 saptamani); ale mele se cheama 1Day ACUVUE, sunt de la Johnson & Johnson. Le folosesc doar uneori, cand vreau sa ma fac frumoasa sau cand pur-si-simplu m-am saturat de ochelari. Avantajul la aceste lentile este ca sunt "soft" (cele de uz zilnic sunt tipul "hard"), ca nu trebuie sa folosesti solutii de intretinere, din moment ce seara le arunci, nici nu sunt f. scumpe. Poti sa incerci intai cu astea, sa vezi cum te impaci cu ele.
Succes !
Elena&Laura
gabid spune:
Si eu ma gandeam sa-mi pun lentile de contact.Simonica cum imi vede ochelarii mi-i smulge din ochi si deja am destul timp decand nu-i port.In timpul sarcinii nu i-am purtat si nici dupa(un an si 4 luni).Mi-e teama ca deja am dioptrie mai mare pt ca aveam -1.75 inainte,cica dupa sarcina creste.Ce sa fac?oare sa-mi pun lentile de contact?
Va pup,
Gabi.
alma spune:
Si eu am de gand sa-mi cumpar. M-am interesat deja la Optica si ei fac comanda pentru trei tipuri: unele pentru 30-40 de purtari, care se scot seara si costa 360.000 lei, altele pentru 3 luni (o pereche pe luna, deci 6 bucati) care costa 1.200.000 lei si unele pentru folosinta indelungata, le scoti o data pe saptamana sau la 10 zile si te tin un an; costa 4.400.000 lei. Asta in afara de cheltuielile de intretinere.
In legatura cu pusul lor, e chestie de obisnuinta. O amica de-a mea are dioptrii -10 si nu are nici un fel de probleme, s-a obisnuit.
mamaruta mica spune:
eu port lentile de contact de cateva luni. sunt similare cu ACUVUE mentionate de Elena (SUREVUE, tot de la johnson). problema mea este ca desi le iubesc - nu le simt deloc in ochi si dupa 22 de ani de ochelari pe care nu i-am suportat prea bine niciodata - lentilele sunt ca o pimavara dar... nu reusesc nicicum sa mi le pun in ochi. sunt foate moi si am multe dioptrii deci nu le prea vad... in concluzie de cate ori vreau sa fiu ... frumoasa mi le pune sotul meu. asa ca, fetelor, daca aveti sfaturi despre cum anume trebe procedat cu lentilele VA ROG dati-mi o mana de ajutor!!!!
un zambet
mamaruta mica
PITI spune:
FETELOR,EU PORT DE 7 ANI LENTILE DE LA OPTINOVA SI LE-AM SCHIMBAT CAM LA 2 ANI ,NU AM AVUT NICI O PROBLEMA. TE OBISNUIESTI SA LE MANEVREZI ,INCAT AJUNGI SA LE PUI IN CATEVA SECUNDE. ELE SE DEZINFECTEAZA DUPA 12-13 ORE INTR-O SOLUTIE CARE COSTA VREO 500-600.000 LEI SI ITI AJUNGE VREO 2.5-3 LUNI .DACA NU SUPORTATI UN ANUMIT FEL DE LENTILE SCHIMBATILE -SUNT ATATEA FELURI-. ASTEA NU SUNT FF SCUMPE SI IN GENERAL BINE ACCEPTATE. EU LE PUN ASA : PE DEGETUL ARATATOR DE LA MANA STANGA SE PUNE LENTILA PENTRU ACEL OCHI AVAND GRIJA SA NU FIE PE DOS,APOI CU DEGETUL DIN MIJLOC DE LA ACEEASI MANA SE TRAGE PLEOAPA IN JOS (CEA DE JOS),CU MANA CEALALTA PLEOAPA DE SUS SI SE INTRODUCE LENTILA CU ARATATORUL FARA SA CLIPITI. SE PROCEDEAZA LA FEL SI CU CEA DREAPTA..... INCERCATI LENTILELE ,SUNT F COMODE, ACESTEA ALE MELE NU SUNT NICI SCUMPE, IAR IN TIMP VA CORECTEAZA MICI DEFECTIUNI ALE OCHILOR PE CARE OCHELARUL NU LE CORECTEAZA........................ACUM VA INTREB CEVA PE CELE CE AVETI DIOPTRII DESTUL DE MARI :NU VA ESTE FRICA CA NU CUMVA COPIII VOSTRI SA VA MOSTENEASCA ? MIE SINCER, DA. AM AUZIT DINTR-UN REPORTAJ DE PE TVR 2 CA AR EXISTA UN APARAT DE STABILIT DACA BEBE (CICA AR FI TESTAT UN BEBE DE 5 ZILE) VA AVEA VREODATA NEVOIE DE OCHELARI ,IAR IN FUNCTIE DE REZULTAT SE STABILESTE UN TRATAMENT . EU AM SUNAT LA SPITALUL OFTALMOLOGIC SI MI S-A SPUS CA NU EXISTA ASA CEVA. CE SE INTAMPLA ,NU STIU ,DAR MERITA DESCOPERIT. DACA STITI CEVA SAU CUNOASTETI DR. PE LA ACEST SPITAL DATI-MI DE STIRE LA e-mail:armand02@hotmail.com. MERSI !sper ca v-am ajutat....
andapanda spune:
Exista jde' mii de feluri de lentile acum...:-) O sugestie ar fi sa citesti documentatia pe net intr-o alta limba decit germana si sa stii deja ce cauti...Cele soft sint in general mai folosite acum pentru ca sint mai comode... nu stiu daca au restrictii in functie de dioptrii. In orice caz, din cite stiu eu orice lentila de contact trebuie scoasa pe timpul noptii si in general evitat de purtat o perioada indelungata.Lentilele de unica folosinta sint grozave di punctul asta de vedere.In plus, nu mai stai sa le tot pui in solutii fel de fel. De asemenea, lentilele sint incomode la zborurile lungi cu avionul (din cauza deshidratarii). Pe de alta parte, sint ideale daca faci sport sau daca te dezbara de "complexul ochelari". Cu manevrarea lor te obisnuiesti cu timpul, in afara de cazurile rare cind ai cine stie ce reactie alergica etc. O alta sugestie ar fi sa investighezi corectarea permanenta cu operatie laser, stiu ca in Romania se fac (inca) la preturi mult mai accesibile ca in vest. Nu stiu daca asta e o optiune pentru tine, dar am zis ca poate te-ar interesa (poate merita facuta o comparatie intre costuri lentile/intretinere si chirugie laser, pe termen lung).
Numai bine! panda
PITI spune:
SI EU MI-AS DORI O OPERATIE CU LASER DAR MI-E FRICA SI ESTE DESTUL DE SCUMPA ,ANUL TRECUT ERA VREO 800$ OCHIUL . CUNOASTETI REUSITE ALE ACESTEI OPERATII?