Copil de 2 ani nu mananca nimic

Copil de 2 ani nu mananca nimic | Autor: iuliana76

Link direct la acest mesaj

Buna.
Sunt disperata. Fetita mea nu mai mananca nimic. Bea doar 200ml lapte dimineata, mai mananca 100G iaurt, bea 200-400ml suc de portocale toata ziua si restul apa (destula).
Mi-au dat doctorii (la 2 am fost) vitamine, n-a mers cu unele i-am dat altele, i-am dat propolis, nu mai stiu ce sa fac, cum s-o fac sa manance, inainte o mai pacaleam cu tot felul de jucarii, acum nimic. Nu mai stiu ce sa fac. Aveti vre-o idee?

Iuliana.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rox_dumitrescu spune:

Nu stiu de cat timp dureaza asta; dar iti spun ca si baiatul meu (1,2 ani )are aceeasi problema. Performanta reusita de el a fost sa bea doar 200 ml lapte intr-o zi si 150 ml ceai. Totul a pornit de la un rosu in gat si de atunci (vreo saptamana) e jale. Daca il fortez sa manance cu cea mai mare naturalete varsa.Mi-am luat concediu pentru asta, stau si il fugaresc cu mancarea. Lui ii ies acum canini (mai devreme) si maselute si probabil contribuie si asta. Asa ca astept si eu sugestii.Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

nu stiu daca va consoleaza cu ceva dar pustiul meu cel mare (8ani) e cam in aceeasi stare. mancarea preferata: lapte cu fulgi. in rest, piure (ca nu se mesteca). cand era mic, nu manca mai nimic (nu ca acum da pe dinafara dar cred ca m-am obisnuit eu). Rosile au zgarci, branza a fost mancata de soareci, sunca are bube. la gradinita manaca bine. dar acasa e nenorocire. nu mananca fructe, nu mananca ciorbe, supa cu greu. de fapt nu prea mananca mai nimic. pizza sau mac donalds.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

quote:
Initial creeata de iuliana76

Buna.
Sunt disperata. Fetita mea nu mai mananca nimic. Bea doar 200ml lapte dimineata, mai mananca 100G iaurt, bea 200-400ml suc de portocale toata ziua si restul apa (destula).
Mi-au dat doctorii (la 2 am fost) vitamine, n-a mers cu unele i-am dat altele, i-am dat propolis, nu mai stiu ce sa fac, cum s-o fac sa manance, inainte o mai pacaleam cu tot felul de jucarii, acum nimic. Nu mai stiu ce sa fac. Aveti vre-o idee?

Iuliana.



In urma cu aproape 1 an cind Laura avea 3 ani am patit si noi acealsi lucru cu ea...refuza aproape tot...si asta a durat citeva luni. Am vorbit si cu dr. si cu educatoarea...ea manca doar atit cit sa nu moara de foame. Dr. a recomandat analize, toate au iesit bune si atunci ne-a spus ca poate sa fie si din cauza suprasolicitarilor si a noutatilor...deabia incepuse gradinita si totul era nou: copiii, educatoarea, limba....

Totul a trecut si e bine...are zile in care nu prea vrea sa manince decit choco sau danone...poate un tost dar nu dispper pentru ca o vad ca e sanatoasa.

Eu nu am incercat sa-mi pacalesc copiii cu nici un fel de siretlicuri sau pacaleli...si crede-ma ca e mai bine asa. Am doi copii mari care nu fac mofturi la mincare deloc...adica acasa...in alta parte eventual imi spun mie ca nu a fost mincarea prea gustuoasa.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella&com.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

In cazul fetitei mele de 1 an si 5 luni a functionat foarte bine Peritolul (eu i-l dadeam seara pentru somn, de dormit tot nu dormea dar... manca foarte bine) si, de curand, am descoperit efectul ceaiului de anason. A avut un episod usor de diaree, am tratat-o si cu ceai de anason si cerea intr-una de mancare. Toata ziua statea bona dupa ea sa-i dea cate o bucatica de paine sau un biscuit, pentru ca nu mai avea rabdare pana la masa. Si manca si la mesele normale!

Aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Si David e un sclifosit...noroc cu tv, desenele animate si vacantele la munte unde mananca la masa de rupe!!!!
Nici lapte nu bea si nici lichide!!!
Idee e sa nu fortezi prea mult, sa il lasi in pace cand spune nu, si sa nu fugi prea mult cu lingurita dupa ei, ca li se pare amuzant si va fi din ce in ce mai rau!!!!
Eu am stabilit si niste ore fixe pt mese si daca le respect si nu ii dau nimic intre, mananca bine...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
Poze la munte si la mare

Poze noi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaide spune:

Nu ne-ai spus de cat timp nu mananca, sa nu fie altceva mai grav decat categoria MOFTURI.
Daca sunt mofturi iti trebuie nervi tari (in primul rand) ca sa nu vada ca suferi, ca te afecteaza, desi tie iti vine sa turbezi (sunt in acelasi club, crede-ma). Cand vine ora mesei o asezi ( fara pacaleli si jucarii), vrea bine, nu vrea iti strangi jucarelele de masa(strangi si din dinti )si gata. Masa urmatoare (nu servesti felurile refuzate),nu vrea, procedezi la fel. Intre mese poti sa dai cate un fruct de sezon si apa, dar atat. De foame, sigur nu moare, dar dupa trei zile intelege ca masa nu e o joaca si ca tu nu glumesti. Important e ca tu sa rezisti nervos. Au fost si la noi zile crunte cand mi se parea ca mananca foarte putin, si dupa flamanzeala imi cerea si tatoi(cartofi), pe care ea nu punea gura de obicei.
Succes mult! Sunt groaznice zilele cand vezi ca nu mananca, dar o sa treceti si peste asta. La noi a dat pofta de mancare Pikovit si Cipcal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

draga iuliana,puiul meu are 2 ani si 8 luni si de pe la 1 an jumate a avut cateva episoade de astea in care nu manca nimic,eram disperata,am umplut si eu pagini intregi pe forum.Asa cum e si fetita ta..nimic nu accepta,nimic nu manca, de-mi venea la un moment dat sa.i imping mancarea pe gat,sa aiba ceva in stomacel.Il tinea cam 2-3 saptamani,o data chiar vreo luna,dar la timpul respectiv parea o eternitate,nu-mi imaginam ca o sa mai manance vreodata bine.
avea cearcane albastre sub ochi,slabise..rau de tot a fost.Din disperare de cauza l-am dus la Mac,la Burger king..la orice fast food ,poate mananca acolo..ti-ai gasit,deloc nu-i place
Si Marc e foarte solid,nu e grasut,e doar indesat bine,putea pierde lejer un kil doua..dar orice masape care o refuza ti se pune pe suflet..
Asteapta..o sa-i treaca faza asta si o sa manance iar bine,crede-ma.
Nu-i mai da nimic intre mese.NIMIC!nici biscuiti,stiksuri,lapte,dulciuri.Eventual fructe.Daca refuza masa de pranz de ex,nu-i mai da nimic sa mestece pana la urmatoarea masa.Daca o refuza si pe aia,la fel pana la urmatoarea.Suna sadic,stiu dar cam asta e solutia.Crede-ma ca am experienta.
La noi cel mai rau e ca Marc are doar un singur fel de mancare preferat-anume oua cu branza de vaci si cremvursti..pe care pot sa i-o dau o data la 2-3 zile.E stressul meu zilnic-cu ce imi hranesc copilul.II mai plac si spaghetele cu feta si rosie.Nu vrea fructe,nici legumeAcum zice in fiecare zi ca vrea pizza,ii fac sa zic de 2 ori/sapt ,dar manca o felie..si gata,nu pot sa zic ca am salvat o masa.
supa/ciorba-n-a mai mancat de vreo 3 luni,mancarica la fel..e rau de tot sa ai un pui mofturos...eu sper sa ne fie mai usor cu varsta,din toamna il duc la gradi sper sa se invete sa manance mai bine.
Da-i ceai de anason daca accepta .
daca ai facut analizele,sa nu aiba viermi de ex si e sanatos,inseamna ca sunt mofturi si se trateaza cu rabdare si consecventa.O sa-i treaca!

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KSorana spune:

VAra de obicei prefera mai mult lichidele.
Copiii au si ei perioade cind maninca si nu.Si eu ma sperii cind vad ca nu a mincat mai nimic toata ziua .Dar sunt si zile cind maninca f mult.
Cea mai buna solutie nu-i mai da duclciuri intre mese.
Al meu daca a mincat un biscuit ,a rontait o bomboana ,gata nu mai maninca.Deja stiu si nu-i mai dau.Dupa ce maninca ,ii dau ce vrea el .Il conditionez "maninci tot din farfurie si iti dau ciocolata etc".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

si eu am avut probleme si am cu Maia mea.
renunta la lapte si la lichide inainte de masa.Apa,sucul de portocale sunt stiute ca taie instant pofta de mancare.
acel pahar de lapte de dimin. incearca sa il dai cu cereale macar.
nu vrea nu-i da nimic.va cere singur.
intre mese nici vorba de bomboane,biscuiti,etc.
plimbari,joaca,parcuri si pofta vine.trebuie sa vina.
succes ca eu am 7 ani de cand disper cu problema "mancarea"...

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Si Sofia mea(1 an) cam la fel...doar tzatzica peste zi, seara mai mananca si ea cam jumatate de castronel de piure de fructe...mancarea o refuza constant, insa daca ii dau pufuleti sau paine goala le accepta cu mare placere...si zau ca mancarea e buna, nu e fara gust...eu zic de caldura fac ei asa, nu?
P.S. Pediatra mi-a zis ca cica toate mamicile ei se plang de asta de cand a venit caldura!

Mami-Mada si minunea Sofia Maria,12/08/2004

POZE SOFIA, DE LA NASTERE PANA IN PREZENT

Mergi la inceput