Sezatoarea canadiana (31)
Raspunsuri - Pagina 4
Denisam spune:
Cricor ai perfecta dreptate cu asigurare si cu medicamentele de la farmacii, cel putin la Shoppers Drugmart si Pharma PLus is o groaza de farmacisti sefi emigrantzi.Sanatate la micutza!
Denisa
17+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
bebitzu spune:
Ira, eu stiam ca la CLSC poti apela chiar si fara card.Spun asta pentru ca noi am venit cu cel mic la 5 luni juma si ne era teama ca se va inbolnavi, mai ales dupa drumul cu avionul (care ce-i drept l-a dat peste cap cu stomacelul, insa am sunat in Ro la dr noastra pediatra).Prietenii la care am tras si care aveau si ei o fetita mai mare cu 1 luna decat Mihnea, ne-au spus insa ca ptr el nu ar fi o probl inexistenta cardului.Nu a fost nevoie sa verificam, Mihnea neavand probleme de sanatate, de aceea si ii sugeram Laurei totusi sa se intereseze.
Ira spune:
Ok, Bebitzu,
fetelor, pe voi nu va sperie benzina ? La Mtl e 1.14$. Ce dumnezeu inseamna asta ?
Denisam spune:
Ira , aici e un doalr gas, speram sa scada, dar in mtl mereu a fost mai mult ca in Toronto, nu ai observat, dar nu cu f. mult.
Ast ainseaman ca vor exista unele cresteri de rpeeturi dc nu reglemenetaza astia situatia-adica sa scada barilul si pretul la gas
Denisa
17+
BEBIK
Bubbles spune:
quote:
La Mtl e 1.14$
Pana si azi-noapte am visat c-am platit 68$ pentru 14 l de benzina! Cosmar!
Am inteles ca prin '74 a intervenit guvernul intr-un astfel de val de cresteri si a tinut pretul barilului la jumatate fata de piata internationala, timp de 1 an. Acum devine tragic... Merg zeci de km zilnic, plus iesirile de week-end, si deja se simte bine diferenta.
Bianca
Zuzilici spune:
Salutare tuturor!
Pretul benzinei o sa tina o caruta de masini in parcari. Cel mai mult ma bucur ca lucrez la 5 min. de casa, asa ca un rezervor imi ajunge si-o luna de zile. Si daca ma supar pot merge la munci si cu . Insa nu prea am vointa pentru .
V-am si-o seara buna tuturor.
Zuzilici
Nu esti bun de nimic daca esti bun doar pentru tine. Voltaire
Denisam spune:
AI ma Zuzi, ca dc te apuci tu de bike pina la job, te sustin si eu, adica poate vara ma bag sieu desieu cred ca as face 1h
Eu cred c asi va reveni sau guvernul av zice, agat asta e maximul=1cad/l.
Denisa
17+
BEBIK
Zuzilici spune:
Pana sa-mi iau 'mandruta' mergeam cu la munca (nu aici) si faceam cam 45 min- 1 h si eram asa de trestioara ... acum lene multa nene si comoditate cat cuprinde.
Zuzilici
Nu esti bun de nimic daca esti bun doar pentru tine. Voltaire
mimitete spune:
quote:
Originally posted by Bubblesquote:
Concediul medical se plateste?
daca esti bolnav si te baga astia fortat in medical iei vreun leu sau...mai incolo?!
Depinde de companie: unii dau un anume procentaj, altii nimic.
Uite ce zice legea:
http://www.cnt.gouv.qc.ca/fr/normes/maladie.asp
Bianca
Depinde de companie si de ce asigurare a negociat.
In general ai X zile (sick days) pe an pe care le poti lua fara sa aduci adeverinta medicala. Din cite stiu eu iti trebuie adeverinta daca stai mai mult de 3 zile consecutive acasa. In general X = 5 zile sau 10 zile. Daca e nevoie sa stai mai mult acasa intri pe short term disability (daca asigurarea colectiva are asa ceva) care iti ofera un y% din salariu pe o perioada nu mai mare de 3 luni. Dupa care intri pe long term disability care iti oferea Z% din salariu. Cam atit imi aduc aminte eu din ce am citit prin carticica aia de la asigurare.
Numai bine si sa nu ai nevoie de ea,
Mihaela
mimitete spune:
quote:
Originally posted by Cricor
Laura, asigurarea de la Alliantz acopera orice urgenta prima data. Chiar daca nu ar acoperi, o vizita la doctor e 41$, mai scump e antibioticul. Poti insa sa iei reteta de la doctor si te duci la farmacie cu ce antibiotice ai din Romania, cauti un farmacist care e in mod evident emigrant si il/o rogi sa te ajute sa-l alegi pe cel potrivit. Eu parca am acasa un antibiotic de copii (incepe cu Z si are un papagal pe cutie)pe care mi l-a prescris pentru Luca pentru o otita, dar pana la urma mi-a dat altul. Pot sa ti-l trimit prin posta. Otita e o boala extrem de populara in Canada, eu as merge cu copilul la doctor.
Corina
Corina, ai Zytromax acasa si ar trebui sa-l arunci caci in suspensie (ceea ce banuiesc ca ti s-a dat si nu praf) expira dupa 6 zile.
Problema cu otitele este ca nu ai cum sa stii daca ingectia e virala sau nu si daca e bacteriala ti se recomanda un antibiotic cu spectru larg ca doar doar o nimeri ...
Numai bine,
Mihaela