Probleme mari- infectie virala tip herpes!

Probleme mari- infectie virala tip herpes! | Autor: simi

Link direct la acest mesaj

Dragele mele, am o problema mare! Fetita mea, are aproape doi ani si merge la gradinita. Cam de trei nopti incoace face febra , nu mare dar febra, iar in gurita i-au aparut o multime de "afte", gingia e rosie si umflata pina la jumatatea dintilor. In jurul gurii are cam 6-7 bubite gen "herpes" care o dor tare.
Nu maninca mai nimic, am fost cu ea de doua ori la medic, m-am speriat, prima oara am zis ca-i "muguet", dar s-a dovedit a fii un virus. Mi-au zis ca nu-i nimic de facut, ca trece de la sine in 7- 10 zile. Dar cum sa las copilul asa? Daca stiti vreun leac , ceva, sa-i mai alin durerea ca tare mi-e mila de ea!
Azi a legat o fraza noua, mititica: "mami, doaie dinte".Va imaginati ce-i in sufletul meu!
Va pup pe toate si orice sfat de la voi imi e de folos!
Simona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Contra durerii nu stiu ce sa ii dai, dar stiu ca matusa mea face uneori niste afte urate si le trateaza cu tinctura de propolis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettina spune:

E groaznic acest virus. Eu il am de cand ma stiu si cred ca am incercat tot ce era posibil ptr a scapa de el......aaaaa, ba nu , mint......Am auzit ca se face un vaccin anti-herpetic la Cantacuzino, trebuie sa iti ia din el putin sa-i faca analiza si in functie de rezultat , primesti vaccin. DAR, ptr ca exista un mare DAR......acest vaccin se face IN COLOANA. Iar eu nici sa nu aud de asa ceva
Asadar, daca a luat acest virus de acum sa te astepti la episoade repetate. Spune-i micutei sa te anunte imediat ce simte o arsura la gurita si actioneaza in prima faza, caci poate fi stopat. Preventiv poti folosi tinctura de Echinacea sau ceara din urechea copilului. Nu radeti ca si eu am ras dar sa stiti ca face minuni....doar e naturala. Cu un betigas curata urechile si pe urma unge-o incet.Daca deja s-au format basicutele, atunci e clar ca vreo 7 zile nu mai trece cu nimic. Cel putin asa e la mine.
Acum, incearca sa ii pui micutei comprese cu tinctura de Echinacea pe locul afectat, de cateva ori pe zi, ptr. ca va usca bubitele.
Nu folosi pasta de dinti sub nici o forma. Nu face decat sa agraveze.
Daca imi mai amintesc ceva iti scriu.
Si daca are cineva vreo reteta minune il rog din suflet sa o posteze!!!!!!
Va multumesc, numai bine.

Copilul e ca si copacul, cand de mic se stramba, anevoie se mai indreapta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Exista medicamente antiherpetice, gen Zovirax (daca nu ma insel), care se aplica extern. Pe mucoase,... nu stiu. Pentru aftele din gura, ceva bland, gen ceai de musetel - daca aftele sunt de natura virala, nu prea ai ce sa le faci. Contra durerilor exista totusi ceva, intreaba pediatrul sau la farmacie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Uite ce am gasit:
http://www.formula-as.ro/323-10-17-aug-1998/sanatate.html

"Copiii mei au herpes pe obraji"
(Raspuns pentru SOLDAN TATIANA - sat Melicesti, jud. Prahova, F. AS nr. 406)

Am si eu un baiat de 16 ani care la varsta de 8-9 ani a facut herpes pe buza de jos. Am mers la medic, acesta i-a prescris mai multe feluri de unguente, dar fara nici un rezultat: herpesul se extindea pana la barbie. Aveam in casa aloe (floare in ghiveci) si intr-o zi m-am gandit sa-i ung herpesul cu seva de la o frunza. Am repetat de cateva ori acest tratament si am observat ca herpesul se micsoreaza. L-am uns cu sucul de aloe de 4-5 ori pe zi, iar in cateva zile herpesul s-a vindecat fara sa lase nici un semn. I-am multumit lui Dumnezeu ca mi-a dat acel gand bun si ca astfel mi-am vindecat baiatul. Incercati si dvs. acest leac. Dumnezeu sa va dea sanatate si numai bine!
A.A. - Botosani
          · Pentru vindecarea herpesului folositi urmatorul tratament, extrem de eficient in herpesul bucal: -  Decoct din 4 linguri de brusture la 300 ml apa - se pun comprese sau se fac tamponari de mai multe ori pe zi. -  Apiterapie: tinctura de propolis - se fac tamponari repetate ale regiunii afectate; unguent - 20 g propolis la 100 g vaselina (se unge regiunea afectata de doua ori pe zi). Multa sanatate!
ROTARU ADELA - Botosani

· Fiului meu i-a aparut la varsta de 11 luni un herpes pe obraz, iar pana la 4 ani am incercat diverse tratamente, insa fara rezultate. Herpesul recidiva chiar si de trei ori pe an. S-a vindecat in urma tratamentului aplicat la Institutul "Cantacuzino" (Splaiul Independentei nr. 103, Bucuresti). La laboratorul de virusologie i s-a aplicat vaccinul antiherpetic "Antiherpin" (il puteti cumpara de la farmacia institutului, nu este scump). Tratamentul se stabileste pentru fiecare pacient separat, in functie de gravitate, zona afectata, perioada de recidivare etc. Mai multe detalii va va oferi biologul care va face tratamentul. Programul pentru tratament la laborator incepe la ora 11 si necesita trimitere de la medicul de familie. Multa sanatate!
MIHAELA CRACIUN - Bucuresti

1. Revin intr-o a doua scrisoare (din pacate, e prima pe care-o primim - n.r.), pentru a-i oferi o solutie d-nei (d-lui?) Radu din Cluj. E un tratament extrem de simplu si eficace, pe care l-am experimentat personal, cu rezultate optime: uleiul de catina (in Bucuresti se gaseste la Plafarul de langa fostul Magazin al Tineretului de pe Dorobanti). Fiul meu a avut herpes de cornee. D-l prof. Olteanu l-a vindecat cu ulei de catina, in doua saptamani, si fara recidiva. Eu nu stau acasa fara ulei de catina si tinctura de propolis, care - de asemenea - face minuni. Mi-am vindecat cu ea o micoza la unghii, in timp foarte scurt (o cititoare solicita, in sensul acesta, un leac). Va rog, recomandati propolisul chiar si in cazul vindecarii alunitelor (din nenorocire, doi membri ai familiei le-au cauterizat cu zapada carbonica si au degenerat in cancer). Am experimentat reteta cu mult succes. Va rog sa-mi scuzati scrisul dezordonat, dar am cataracta la ambii ochi si nu ma pot opera, fiindca sufar de pericardita, dar in revista "Formula AS" am gasit o solutie: sa ma tratez cu urina (imi citeste cineva din familie). Am inceput tratamentul cu urina si in trei saptamani mi-am recuperat 30% din vedere. Cu multa stima si aprecieri,
POPESCU IOANA - Str. Aleea Resita nr. 8, bl. A1, ap. 56, sector 4, Bucuresti
2. Tratamentul cu Rodilemid (medicament romanesc) a facut minuni in eradicarea herpesului, vindecand mii de oameni ce au suferit ani de-a randul de herpes, chiar si generalizat. Personal, am avut herpes genital generalizat si, dupa multi ani de chin si tratamente diverse, m-am vindecat complet cu Rodilemid, nemaifacand nici o recidiva. Medicamentul e foarte ieftin (costa 11.000 lei cutia), se fac injectii intramusculare adanci (10 ml o data), timp de 6 zile, sau se bea cate o fila pe zi, timp de 10 zile, cat mai aproape de debutul eruptiei. In aceasta perioada de tratament nu se consuma nici un aliment ce contine calciu (lapte, iaurt, branza, smantana).
Dr. chimist ANA MARIA POPESCU - Bucuresti, tel. 094/80.07.46

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Simona,imi pare rau ca suferiti.Nu se poate face mai nimic.Zovirax(acyclovir) crema e mai eficient in fazele de inceput,cand leziunile abia au aparut.Poti folosi strict la nivelul leziunilor din jurul guritei,dar nu poti aplica pe leziunile de pe mucoasa,pentru ca e iritant.
Din momentul contaminarii,pot aparea leziuni recurente(in functie de starea generala a organismului,in momente de "slabiciune").Poti discuta cu pediatrul fetitei despre administrarea de Zovirax-suspensie(administrare pe cale generala)...vezi ce va spune.Dupa doi ani se administreaza in dozele recomandate pentru adulti,iar inainte de doi ani-jumatate din doza recomandata pentru adulti.Asta ar putea ajuta,in sensul ca herpes simplex se afla inactiv si dupa incetarea episodului herpetic,la nivelul ganglionilor spinali,deci va preveni aparitia episoadelor recurente...probabil ca cel mai bine e sa te gandesti la administrarea suspensiei in situatia in care un nou episod herpetic va debuta peste ceva vreme.
Daca sufera cumplit si nu poate dormi si vezi ca nu se mai poate altfel,mergi tot la pediatru si vezi daca-i poate da niste antihistaminice(dezavantaj-pot aparea reactii adverse care nu pot fi anticipate-o gama larga),dar ar putea-o ajuta sa doarma si va suferi mai putin...
Iepu' nu poate sa doarma din cauza durerilor de eruptie(ultimii 4 molari) si am mers la pediatru si l-am rugat sa-i prescrie un amestec de Atarax si Periactin,dar ezit momentan sa-i dau.Dar la voi suferinta e cu siguranta mai mare si poate n-ar fi rau sa-i dai.
Va doresc din toata inima sa scapati de durere!Pupici,

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Va multumesc din suflet tuturor!
Azi e ceva mai bine, in sensul ca in gurita leziunile s-au mai retras, dar in jurul gurii, e jale! Ieri doctorul mi-a prescris un amestec de : nystatin (din cite stiu eu asta e un anti fungic ,nu antiviral, dar el e mai destept ca mine, o fii stiind el ceva), plus lidocaina, plus un anti histaminic- benadryl. A zis s-o badijonez in gurita, dar ce credeti ca sta? Urla de innebuneste, numai cind ma vede ca ma apropii cu betisorul de gura ei incepe sa se tavaleasca pe jos.O solutie a fost sa-i bag suzeta in "chestia" asta, pina s-a prins de miscare si acum o arunca cit colo, ea care "iubeste "suzeta la nebunie, in mod normal. Poate macar scapam de suzeta cu ocazia asta!
Pentru bubele din jurul gurii o sa incerc cu Aloe (am si eu un ghiveci de aloe si o sa rup o tulpinita). Am si Zovirax in casa, ca eu sint mare "facatoare" de herpes, nu trece luna fara sa fac unul.
O sa imprim pagina sa am totul sub ochi si va multumesc din inima ,sinteti foarte dragute.
Cel mai mult "fun" o sa am deseara cind o sa-mi sun shefa s-o anunt ca miine nu ma duc la munca!! Ce sa fac?
Va pup pe toate si multumesc mult!

Mergi la inceput