Internet prin Romtelecom. CUM?!
Buna dragilor
Tocmai ne-am mutat si moooor ca nu am internet. Pentru ca stam cu chirie nu prea as vrea sa bag prin cablu si oricum nu am nevoie mereu de net. Stiu ca odata... acum vreo 3-4 ani intram prin Romtelecom dar sunt sigura ca s-au schimbat multe.
Cine imi explica si mie cum sta treaba si cam cat costa?
Multumesc!
Incetisor, ca ma grabesc!
Roxy
Cununia civila
Biserica
Restaurant
Raspunsuri
cait spune:
Cred k dak intrai prin Romtelecom era prin dial-up care costa o gramada pt k platesti fiecare minut pe care il stai k o convorbire normala telefonica si merge si greu.
eu am avut pana anul trecut in bucuresti si plateam destul pe luna si nu stateam prea mult.cred k la asta te-ai referit dak nu sorry e singurul lucru pe care il stiu cu romtelecom fara cablu.
m34 spune:
Te poti conecta prin dial-up la servicii cu valoare adaugata, adica pentru care vei plati direct pe factura telefonic. Din cate stiu eu, sunt doua astfel de servicii directe:
1.Easynet - un pic mai scump, dar ok; iti ofera si o casuta de email, pe care o poti accesa POP3 (utilizand programele obisnuite de email - Eudora, Outlook, Outlook Express, Netscape ect), dar si web, de la internet cafe de exemplu
www.easynet.ro
2.ClickNet - maiieftin, iti ofera numai conexiunea efectiva la net; poti folosi email de la alte firme fara probleme (yahoo, gmail, easynet etc)
www.romtelecom.ro
Aici ai mare grija sa NU descarci programelul care iti seteaza legatura automat, pentru ca te vei umple de reclame (prin "amabilitatea" Romtelecom...); daca setezi manual, nu e nici o problema.
In afara de acestea, care mie imi par cele mai la indemana, mai poti cumpara diverse cartele, abonamente sau ore de navigare de la alte firme. Eu mai utilizez si sunt multumit de cei de la ICI - www.rnc.ro
Succes !
lgireada spune:
Eu am avut un fel de dial-up pana acum. Si plateam cam mult la telefon, mult mai mult decat retea! In alta ordine de idei intereseaza-te daca cei care iti dau cablu tv nu au optiuni si pt net.
Liliana
bibyrox spune:
Tocmai am intrat pe www.clicknet.ro (multumesc Mihai ) si am inteles cum e treaba si cu instalarea (imi trebe doar placa de retea si cablu de telefon) si cu tarifele. Dupa ora 18:00 pana la ora 8:00 tariful este de 0,0095 Euro/min adica 340 lei minutul - ceea ce este destul de ieftin.
Stiu ca intram si eu mai demult si era chiar convenabil. Se pare ca nu s-au schimbat prea multe.
Saru'mana mult!
Roxy
Cununia civila
Biserica
Restaurant
m34 spune:
quote:
Originally posted by bibyrox
Tocmai am intrat pe www.clicknet.ro (multumesc ) si am inteles cum e treaba si cu instalarea (imi trebe doar placa de retea si cablu de telefon) si cu tarifele. Dupa ora 18:00 pana la ora 8:00 tariful este de 0,0095 Euro/min adica 340 lei minutul - ceea ce este destul de ieftin.
Stiu ca intram si eu mai demult si era chiar convenabil. Se pare ca nu s-au schimbat prea multe.
Saru'mana mult!
Roxy
Cununia civila
Biserica
Restaurant
Oricand cu placere. Vezi ca nu iti trebuie placa de retea pentru a te conecta prin dial-up, ci MODEM !
Iti recomand sa iti iei modem intern PCI, cu compresie hardware, pentru ca este mai ieftin fata de cel extern. Daca tot ti se pare scump, pana la urma poti sa incerci si cu un modem AMR, care este foarte ieftin, dar trebuie sa ai linie digitala, altfel pot aparea probleme (incompatibilitate cu linia telefonica, impulsurile de curent de pe linie pot defecta modemul etc).
alyah spune:
eu am tot prin Romtelecom din clicknet - clicknet freedom max - adik la asta faci ca un abonament, ai acces la net d la 20 seara pana la 08 si in weekend non-stop. si costa 15 euro+TVA, dar totul se face prin telefon si itzi dau drumul imediat...
si eu voiam asta cu impulsuri, care desi pare ieftin, la un calcul mai atent a iesit mai scump:
de ex. daca stai in fiecare seara 1h (ceea ce este destul de putin, dar depinde de nevoile fiecaruia) ar veni vro 18 euro pe luna+TVA...
si in cazul asta eu am ales celalat program si am 12 ore trafic nelimitat in fiecare zi + weekend nonstop cu 15 euro
bafta!!!
--------------------------------------
fericirea nu este sa ai ce-ti doresti, ci sa doresti ceea ce ai