La France (39)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dia_codat spune:

Aurelia MSA e Mutualité Sociale Agricole? E de fapt complementara voastra de sanatate?
Asta am gasit pe internet

http://fr.photos.yahoo.com/ph/dia_codat/my_photos

Dia & printesele : Caroline Iulia (14 iulie 2002), Stephanie Daria (09 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Aurelia, te-ai interesat daca nu ai putea sa faci mai degraba un dosar de surendettement? Cred ca ar fi cea mai buna solutie pentru voi, ati ramine in casa voastra si ati avea mai putin de plata.... daca datoriile nu sint ale fermei, din cite am inteles nu trebuie sa fie de ordin profesional, ci personal.
Cauta pe net detalii, cererea se face la Banque de France, chiar asistenta sociala de care vorbesti iti poate spune mai multe.
Citeste si aici:
http://sos-net.eu.org/surendett/dette.htm#3
Bafta!

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Tot eu ,dia casa nu o inchiriem ca nu ne permitem ,o vindem pur si simplu si rambulsam imprumutul pe care l-am facut la banca c as ao cumparam ,in felul acesta scapam de datorii (imprumut pentru cas a,imprumut pentru instalatia de incalzire si niscai mobila ce am luat-o cind am venit aici)iar in plus vom plati la logementul social doar 400€ maxim pe luna ,in felul acesta speram sa revenim la linia de plutire .
Chato' i-mi este practic imposibil sa fac un dosar de "endetement" in primul rind din cauza mindriei sotului meu care deabia ,deabia a acceptat sa semneze cererea de logement social si ideea sa plece din casa la un apartament ,iar in al doilea rind datoriile noastre nu sint suficient de numeroase si de mari ca sa mi se accepte un astfel de dossar iar ,cind i-ti faci un dosar de "endetement" si ceri la banca frantei sa te declare in "faillite "
ti se radiaza toate datoriile dar ti se iau si toate bunurile ce-ti apartin ,(pentru a recupera o parte din banii datorati,asta ne-au spus-o tot la cursul de metodologie sociala )
intradevar poti sa incepi o noua viata,sa o iei de la "zero" cum zicem noi ,dar pentru aceasta trebuie sa fii destul de solid moral ,
i-ti inchipui ce ar insemna acest lucru pentru sotul meu pe care-l cunoaste practic toata lumea din comuna?
Si din moment ce eu sint in formation se presupune ca intr-o zi voi intra in circuitul muncii si ca ,cu doua salarii avem capacitatea sa ne redresam financiar (ceia ce si speram dealtfel).
Doamne ajuta ,caci mie in general i-mi convine sa pot eu sa ajut pe altii ,nu sa traiesc eu din ajutoare ,temporar insa ,daca am nevoie nu mi-e rusine sa cer ajutor .
In fine dia ,cu tusea lu fimiu ,nu mi-au spus despre ce boala are ,stii si tu c a medicii astia nu prea sint bavarii pe aici ,poate ca gasesc ins adaca caut in carnetul lui de sanatate ,se pare ca este o bacterie mai solida care n-a cedat la toate siropele si medicamentele de pina acum ,si el tot as atuseste de doua trei ori pe zi si cind se agita prea tare in general ,dar este o tuse urita ,horcaita parca !
Eu sper sa -l conving sa ia medicamentul cu tubul acela altfel nu-i cale !
MSA ,dia este chiar "Maison Securité Sociale pour le monde Agricole"
Complementara este Grupama

Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Aurelia, nu stiu cum sa zic, dar e pacat sa renuntati la casa pt o diferenta de 200€ la chirie... mai bine roaga banca sa va pasuiasca un an, doi, pina intri si tu in piine, sa va puna 400 in loc de 600(sint sigura ca se poate, cu ceva penalizari) si daca cumva imprumutul e facut pe vremea cind interesele erau mai mari, poate se merita sa renegociati un alt taux. Te pup.

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Aurelia, ce diploma primesti dupa BTS-ul pe care-l faci? Banuiesc ca ai facut deja 1 an si mai ai unul, nu? Asa, din afara, zic si eu ca Chatonel, e pacat sa vinzi o casa pt a locui intr-un apartament. Daca ati putea trage cumva de timp pina ti-ai gasi si tu un serviciu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Fetelor, am si eu o rugaminte la voi, care ma puteti ajuta:
Caut urmatorul produs: http://www.sanex.net/fr-FR/Products/BathandShower/shower_balm_dermo_moisturizing?low=0&index=4&csleft=0px desi aici in Germania ii spune SANEX DERMOSOFT, oare sa fie asta http://www.sanex.net/fr-FR/Products/BathandShower/shower_balm_dermo_purifying?low=0&index=2&csleft=0px sau primul link, cum se traduce dermosoft in franceza?
Am tot cautat eu pe net, da cu franceza mea de balta n-am reusit sa ma descurc. Aici in Germania nu se mai gaseste produsul si al meu il sot vroia neaparat. As fi vrut sa il comand de undeva de pe net, dar n-am gasit nici un link de drogherie, oare trimit si in Germania? Puteti sa-mi spuneti vreuna dintre voi, daca se gaseste pe piata franceza in supermarketuri? Si cit costa?
Va multumesc anticipat

toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Draga Narcisa,ceea ce cauti tu se gaseste la orice supermarket!!Cel putin aici in Franta!Nu stiu daca il poti comanda pe net fiind in Germania!!Nu ai pe nimeni care locuieste aproape de granita cu Franta? Solutia ar fi sa ti-l cumpere cineva aici si sa il primesti prin posta!Daca te intereseaza,trimite-mi un PM!

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Tot eu,ia uite ce am gasit !!tarife ieftine la telefon pt Romania!!
0 centime par minute:
Allemagne 0cpm
Belgique 0cpm
Espagne 0cpm
Etats-Unis 0cpm
Suisse 0cpm

1 centime par minute:
Brésil 1cpm
Colombie 1cpm
Israel 1cpm
Pologne 1cpm
Roumanie 1cpm
Russie 1cpm

Pour plus de détails, ainsi qu une tarification de A à Z, consultez
notre
site au http://www.remisetel.fr

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Mai Corina ,puiule tu te-ai uitat mai atent pe acolo? ai incercat s asuni cu ei? ca mie mi se par cam ciudate preturile alea la apelurile telefonice ,cuma dica sa vorbesti cu 0 centime pe minut ?
Dupa mintea mea de om trait intr-o societate de consum ,orce serviciu si orce produs costa!
Ceva pe undeva tot platesti ca e imposibil sa vorbesti gratis ,cel putin dupa o perioada tot platesti ,trebuie sa-si scoalta ei pirlealal pe undeva ca doar nu se chiama "crucea rosie internationala" firma!
Eu nu m-am uitat ca nu am timp dar mis e apre tareeeeeeee curiasa treba lor .
Marox eu dupa asti doi ani o sa am o diploma de BTS-ESF(Economie Sociale et Familiale),nu-i un echivalent ,nici un niveau de.... este un BTS clasic intrucit la sfirsitul celor doi ani am un examen de dat la 5 materii .
Abia daca iau examenul am si diploma ,in fine dumnezeu stie ce are de facut si cu mine .
Cit despre casa problema noastra-i mult mai complicata decit pare,in realitate nu diferenta de la 688€ la 400€/ luna ne trage inapoi ,pe linga acesti 688€ mensualitatea la imprumutul pentru casa se mai adauga in fiecare luna inca 150€ imprumutul pentru instalatia de incalzire si inca 150€ rata la contul Open pentru canapea si mobila,in total avem cam 1000€ pe luna pe care nu-i vedem si merg la banca dintr-un salar de 1600€,apoi o data la doua luni apare lumina si gazul care la noi este tot fix 110€ si telefoanele(astea nu depasesc in general toate trei 100€),o data la trei luni mai apare si asigurarea(masina si casa) 500€,si uite asa la toate astea cind apare o reparatie de facut la masina ,s-au cum a fost acum plecatul in vacanta ,intram pe rosu si incepe bancherul se ne sune ca disperatul
Deci daca plecam din casa scapam dintr-un foc de cel putin 850€ de dat pe luna .
Si pe mine ma doare sufletul sa stiu ca nu mai pot apoi sa-i pun copilului o piscina fie ea si gonflabila in curte si sa-l vad cum se balaceste in apa ,s-au sa-mi vad floricelele mele pe care le-am ingrijit aiti si majoritatea le-am adus din rominia de al mama din curte ,am si vita de vie adusa din via de la tata ,nu fac enici un strugure sarmana caci eclima rece la noi ,dar o ud cu un drag enrm caci est ed ela tata ,la fel si cu leusteanul ,mi-am adus si leustean de al mama din gradina ,si muscate si dalii si multe alte prostioare sentimentale dar care pentru mine conteaza,o sa incerc sigur ca marea majoritate sa le iau cu mine ,iar in ziua cind o sa am si eu un CDI poate ne ajuta dumnezeu si ne construim si noi o casuta mica dupa gustul nostru .
Nu mai sintem tineri dar ce conteaza ,avem dreptul si noi sa visam si sa speram ca toata lumea .
Sigur ca sotul meu a aceptat sa semneze hirtia aia doar cu ideea ca asta nu-i decit temporar pina vom reveni pe linia de plutire .
Doamne ajuta asa sa fie.
Va multumesc en tout cas ,de sfaturile si grija voastra ,stiam eu de ce pot vorbi deschis cu voi ,asa cum nu pot vorbi cu nimeni aici ,aste flori sint pentru voi si din tot sufletul

Aura&Luca,3 ani trecuti de mult!
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/album?.dir=f9c2
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aurasupacurasu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Salutare fetelor..eu am vorbit prin remistel acum sa vad si factura k nu-ti apare consumul pe net cand iti verifici.e un fel de cartela pe kre o incarci de pe fixul tau cu 54 de centi si vb cu romania 54 d eminute.eu am vb si imi spunea k este un cent pe minut acum sa vedem.mi-am inkrcat cartela de 2 ori si acum astept factura k imi este frik sa mai continui si mai ales k si plec saptamana asta.oricum este un serviciu in genul la coucocutel.
Aurelia tu stii mai bine ce decizie sa luati dar parerea mea este k o casa o data luata e buna chiar dak mai aveti de achitat .;poate D-zeu va ajuta si va redresati.
Va pup

Mergi la inceput