Bebelusi de septembrie – octombrie 2004 (71)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Salut!

Adela, ai scapat la copilu umblator felicitari puiului!Lasa ca sa dat drumu la laude, doar la alea exagerate sa fim mai atente...haha

Al meu incontinuare nu vrea sa faca pasi decat pe marginea patului, e bine si asa, daca stau sa ma gandesc ca m-ar cocosa de tot sa umblu cu el tinut de manutze.Dar zilele trecute a prins faza cu batutul din palme, si e tare incantat de noua realizare, si azi am facut amandoi cucu-bau dea-devaratelea adica sa prins care e smecheria, isi pune singur ceva pe mutritza si asteapta sa zic eu "cucu".Ce vreau sa va spun este ca parca pe zi ce trece intelege tot mai multe, eu inca mai cred ca mare lucru nu zice cu adresa, dar parca, parca incepe sa comunice si el cum poate si tare imi este drag!
Mina, cat despre cuburile alea felicitari ca ati gasit gaurile!Si eu i-am luat la Stefan, dar e ceva mai mare, e defapt un hexagon, are vreo 12 piese si sunt cam aiurea facute adica piesele mai mici pot intra in gauri mai mari nici nu am pretentia de la el sa caute singur gaurile inainte de 2,5 ani Noi deocamdata am luat un patrat jos si bagam la greu piesele in cutie, cei drept ma vazut pe mine potrivind pe acolo, se chinuie si el dar nu-i iese. Mi-ai adus aminte de capacul de la sticla de suc, ei bine, asta ma determinat si pe mine sa-i cumpar jucaria asta haha....

dixie, noi nu am fost la mare, tocmai din acest motiv, ca nu stiu cum o sa ma descurc cu papa si pe mine nici nu ma prea omoara marea asta...prefer muntele.Vom merge la mare cand va face vreo 2 anisori, dar cum zice si aissa, scapati de mucisori la mare!
Si Stefan a fost o vreme asa fornait, dar nu i-am dat decat spray pentru nasuc si am scapat.

roandre, pe unde esti? As vrea sa stiu ce-i mai dai sa manance la Alexia, ieri ma gandeam ca al meu face imediat anisorul si mananca cam tot ca la 8 luni, adica acelasi feluri de papa in acelas program, uneori am impresia ca seara ar manca mai mult decat un iaurt cu paine sau mamaliga cu branza...dar nu stiu ce as putea sa-i dau alceva....

oare e suficient o masa de legume+carnitza?Asta fiind de fapt masa principala, cea mai consistenta.Si oare fructele se pot considera o masa?Ma gandesc la mine...ca as manca fructe intruna si nu ma satur cine stie ce....Incep sa imi pun tot felul de probleme de genul asta, ca il vad de multe ori disperat dupa biscuitzi, sau dupa paine, sau cum ziceti voi daca ne vede ciugulind ceva vrea si el...o fi de pofta sau de foame????
Oare de cand se poate da de exemplu oul intr-o zi dar sa nu renuntzam la carnitza?Sa fie o zi cu ou la o masa si carnitza la alta?De exemplu oul la micul dejun si carnitza la amiaza?Zic si eu asa...ca am auzit la alte mamici ca nu si-au mai pus problema ca o zi ou si alta carne de pe la 9 luni....voi ce parere aveti?Astept si eu sa merg la controlul de la un an si sa vedem ce zice tanti doctor.

Ana, mamica lui Stefan, pui mic si frumos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Am intrat sa va spun ca ALex se simte bine. Suntem in a treia zi de tratament si febra se pare ca ne-a dat pace. De ieri, de la paranz , cand a avut 37,9 nu a mai facut de loc.

Mergem la spital si ne facem injectiile (Ampicilina + Gentamicina).

despre analize , am rugat aseara o asistenta sa se uite in fisa si sa imi spuna si mie rezultatele : usoara anemie si se pare ca avem de-a face cu o viroza(nr. leucocite putin marit, nu stiu exact nr). Maine vorbim cu d-na dr si vedem ce este de facut.

Ce ma mira cel mai tare si ma pune pe ganduri este aceasta viroza sau raceala, care se manifesta doar cu febra. Nu tuseste, nu stranta, nu ii curge nasul, nu respira greu, gatul nu este inflamat foarte tare, pt altfel nu ar fi mancat. Nu?

Asteptam sa mergem maine la 14.00 sa il vada d-na dr si sa vedem ce tb facut.

Acum este vioi, se joaca, striga MAMA, intruna , ma striga chiar pe nume ANA.....

CAm atat, va multumesc mult pentru incurajari si va pup dulce toti bb-ii. Aveti grija de ei !!!!!!!!!!!!

PUpici la toata lumea

ana-maria si Alexandru Andrei(7 oct.2004)http://www.cat.betasis.ro/puiu
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_miti/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

FELICITARI ADELA,,ai baiat mare,gata,acum trebuie sa alergi dupa el sa nu cada,ca daca se sperie nu v-a mai merge un timp(am o prietena si a patit asa cu puiul ei,vreo doua luni a stagnat)....abia astept si eu !
ANA_MITI,sanatate in continuare bebeului!
ANA_A,eu stiu ca nu are nimic daca ii dai si carne si ou,e deja mare,zic eu....eu i-am dat unele zile si carne de pui si dupa masa ou cu branza de vaci....a fost ok,sper sa nu aiba mai tarziu probleme,apropos de ce discutau fetele mai devreme...dar stiu ca e bine totusi sa diversifici mai repede pt ca apoi nu o sa manance orice,daca bagati prea tarziu mancare mai diversificata vor face mofturi si va veti chinui...al meu doctor spune ca pot sa-i dau cam orice,cu grija si cate putin la inceput ca sa-i obisnuiesc stomacelul...mi-a zis sa nu-i dau fructe care ar putea sa-i faca urticare:capsuni si fructe de padure,zmeura...dar nici asta nu e obligatoriu sa se intample,depinde de la copil la copil...acum fiecare cum vrea...eu am zis ca de la un an vreau sa-i dau din mancarea noastra si din orice(ma rog aproape orice).

si numai bine tuturor!

Mirela si bb Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut

Uf, ce bebe rasfatat am. Am fost la cumparaturi, am stat la masa toti trei si apoi hai sa dormim. Toti 3 in patu mare, cum ii place vizigotului. O ora jumate ne=a calarit de am renuntat si l-am miscat in carut sa adoarma. Parca avea baterii in fund.... Chiar, mai e vrun bebe asa rau ca al meu care nu doarme ziua decat in carut?

Crismir, cred ca mai tarziu fac rau doar alimentele introduse mult prea repede. Ca mai sarim calul la cantitati, de ex ou si carne in aceeasi zi nu cred sa fie o problema. De ex atunci cand i-am dat dovlecei umpluti au avut si carne si ou la aceeasi masa. Cred ca de acum ne mai putem relaxa privind alimentatia lor. Nici sa exageram cu aia nu si aia nu dar nici sa-i tinem tot pe legume fierte + carnita. Pana la urma trebuie evitat ce pica greu la stomac, prajeala, rantasul, si evident condimentele. Ar fi bine daca am manca si noi astia mari asa sanatos

Ana Miti, ma bucur sa aud ca e de bine.

Eliana, acuma spui ai?

Adela,felicitari.

Aissa, asa zic si eu, ca dadea pizza prin blender. Caci daca fata aia manca cu gura ei bucata de pizza la 7 luni chiar ca trebuia data in ziar!

Ma duc sa-mi fac o cafea sa ma calmez si apoi sa mai fac ce trebi mai am pe aici pana nu se trezeste teroristu.

Va pup

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Ana_miti, ma bucur sa aud ca puiutul tau e mai bine. Si maine sper sa fie toul Ok la control la doamna doctor.
Dixie, vis-à-vis de mancarica pt bebe la mare nu stiu ce sa te sfatuiesc pt simplul fapt ca Alma papa cu placere si mancarica din borcanel si noi la astea recurgem cand suntem in deplasare. Daca ai sta undeva cu acces la o bucatarie cred ca ar fi super si astfel ai rezolva problema.Iti urez succes orice alegere ai face. Sunt si eu sigura ca puiutul se va face bine la mare si nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji in privinta asta.
Aissa draga, eu am scris de mai multe ori ca nu ai de ce sa-ti faci probleme in ceea ce priveste evolutia Alexandrei pt ca din ce scriai tu am dedus mereu ca e un copil foarte bine dezvoltat din toate punctele de vedere pt varsta ei.La fel am scris ca nu ai de sa-ti compari copilasul cu altii si sa te stresezi ca nu ar fi OK. Eu nu stiu, sper cel putin, ca nu am exagerat niciodata cu performantele Almei. Mie mi se pare normal cand scriu ca povesteste destule la varsta ei (cuvintele cu sau fara noima, dar nu-i tace gurita prea des), mai ales ca seamana cu mama-sa.Si daca am zis ca merge, apoi am spus iar clar cum: tinuta de manute , cocosandu-ma pe mine. Si da, eu consider asta mers, sau cel putin inceputul.Pupici si numai papusicii tale.
Mina, bravo lui, vizigotului!!!Tot inainte!Alma e smechera si se joaca altfel cu galetusa de la Fisher Price. Galetusa de care vorbesc seamana cu cea descrisa de Anamari acum ceva vreme, are un capac cu forme (patrat, rotund,triunghi) prin care se introduc piesele (cilindrii, cuburile, triunghiurile). Ei bine, dupa ce m-am chinuit eu sa o invat ce si cum, baga o piesa, doua pe unde trebuie, dupa care deschide capacul si le baga pe toate la gramada, iar apoi mi le imprastie pe toate prin casa
Adela , felicitari pt piticul umblator!Si nu te teme ca nu exagerezi deloc, daca ne dadeai vestea asta acum vreo 2-3 luni poate ne temeam de asa ceva. Asa ca la cati mai multi pasi facuti singurel!!!
Eu sunt super fericita azi ca domnisoara mea a fost tare cuminte si sper sa ramana asa. Daca toata saptamana am fost zombie si ma innebunea cu maraielile, acum parca i-au trecut toate motivele de maraiala deodata.Alt dinte nu i-a aparut inca si a papat bine in zilele trecute, dar tocmai dupa aparitia primului dintisor parca ii scazuse si ei pofta de mancare.Asadar, acesta e un fenomen aproape general. Am mai vrut sa va scriu cate ceva, dar acum am niste musafiri, asa ca fug la ei. Pupici si o zi buna,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit

Alma, sufletel mic si iubit -noi
Alma, sufletel mic si iubit-si mai noi
cele mai noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

LA MULTI ANI

LILI TOMA SI IONIK

cu scuze pentru intirziere

Mergi la inceput

dixie si noi tot cu marimer la nas, eurespal si sinupret la genul acesta de muci ... dar poate este bine sa-l vada si dr. Eu iau tot timpul in peregrinarile noastre cu copilul mincarica congelata cite o portie in borcanel (pt ca nici al meu nu-i plac legumele cumparate), borcane cu fructe de la nestle, suc de fructe tot de la borcan, cereale (se fac usor). Bananele sunt f bune pt ca le faci imediat cu biscuiti (si nu mai pui brinzica).

Mergi la inceput

Lili am citit si eu povestea scrisa de tine ... FRUMOS, si eu ma mai uit la cite o insarcinata si ma gindesc cum eram eu la prima sarcina ... ce diferenta intre cum eram inainte de a avea copii si cum sunt acum .... de fapt cum gindesc acum .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dixie spune:

Multumesc pt. raspunsuri, o sa iau si eu spray d-asta de mucisori...

Pt. ca mi-a fost frica sa nu-mi faca vreo bucurie acum inainte de concediu i-am dat calpol + nurofen mai ales pt. ca incepuse sa stranute f. des si mi se pare ca incepea o febra, deci se ducea spre 37. N-am reusit sa-i iau temperatura exacta pt. ca nu mai sta cu termometreu la subrat (eu nu folosesc altfel pt. ca mi-e frica sa-l bag in fundulet, si nici asa n-ar sta sigur), se joaca in continuu cu el si eu tre' sa tin de el cat pot alea 2 minute pana da rezultatul!!! Ufff... Reuseste careva sa-i ia temperatura calumea?

Referitor la mancare, eu folosesc cu oarecare succes o carticica care a circulat pe aici pe forum pe la alte sectiuni, "mancare pt. bebe" unde sunt fel de fel de retete si imi mai vin idei. Daca nu aveti o pot pune pe undeva sa o ia toata lumea.

Mersul la mare o sa fie o aventura, pt. ca acum o sa luam cu noi tarc (si pe post de patut noaptea), premergator, scaun de masa, blender, storcator de fructe si toale si jucarii cat incape. Va spun dupa aia cum ne-am descurcat, noroc ca stam la o gazda, un fel de semi-pensiune.

Dixie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Dixie draga, de ce nu iei un termometru digital? Sunt si termometre utilizabile rectal si in gurita sau sub brat (cel putin aici am vazut de toate felurile). Eu folosesc unul rectal, dar ma bate gandul sa iau altul ca nici Almei nu-i place sa-i bag termometrul in fundulet, chiar daca la noi dureaza doar cateva secunde.Cu un termometru normal nu cred ca as avea sanse sa ii iau vreodata temperatura.

Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit

Alma, sufletel mic si iubit -noi
Alma, sufletel mic si iubit-si mai noi
cele mai noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput