Bebelusi de septembrie – octombrie 2004 (71)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Ana_a eu ii dau galbenus de ou si carne in aceiasi zi de la inceput, pentru ca nu manca galbenus in legume fara carne... de fapt la inceput manca galbenusul cu iaurt si legumele cu caren. Am intrebat dr. si a zis ca pot sa-i dau asa...

Angela multa sanatate si multi pupici lui David ca sa treaca repede.

Adela felicitari pentru primii pasi. S-a terminat distractia... acum chiar trebuie sa te tii dupa el

Eu reusesc sa-i iau temperatura rectal cu termometru obisnuit. O pun pe spate si ii tin picoarele ridicate cu o mana si cu cealalta tin termometrul. Cu toate ca se agita, reusesc sa o conving sa stea asa daca ii dau ceva cu care sa se joace...

Gaza mea este tot in greva foamei, cred ca o supara si gingia unde trebuie sa iasa incisivii laterali de jos... Si cel mai nasol e ca nu mai bea lapte ... Decat dimineata 150 ml si seara cel mult 50 ml. Am observat aseara ca ii era foame dar nu vroia laptele... I-am dat mamaliga cu branza si manca cu o pofta... In schimb laptele il scuipa si o apuca plansul... Nu stiu daca vreau sa o iau de la capat cu testat "n" natii de lapte praf... Ma gandeam sa intreb pediatrul daca as putea la varsta ei sa incerc sa-i dau lapte obisnuit.

Eliana si Elena – 23 octombrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Buna dimineata,

am fost la munte citeva zile, m-a cocosat cupilu asta al meu, numai in brate vrea. Carutul, scaunul de masina au inceput sa fie doar asa ... mobilier.

Ana miti sanatate multa.

Am citit din urma ... cred ca de fapt nu ar fi fost nici o disputa daca eram fata in fata si se intelegea exact ce vrea sa spuna fiecare, asa in scris este mai greu sa spui in 2 rinduri cite ceva fara sa superi pe nimeni (cel putin mie asa mi se pare).
Cit despre mame exagerate .... cine le baga in seama. Noi avem niste prieteni al caror copil face numai ce vrea el la 5 ani adica: vrea cola dimineata bea copilul cola, vrea afara transpirat si cu picioarele goale .. nici o problema, deabia se mai inteleg cu copilul ala (ba mai da si in maicasa cind se supara) ma mai enerveaza si pe mine citeodata pt ca eu mai trebuie sa-i si expic la al meu de ce nu are voie sa faca ca el dar incerc sa ignor pt ca asta este ... in viata avem parte de fel si fel de oameni ... invatam sa ne comportam cu fiecare ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

ELIANA,si Robert a avut o perioada in care nu a vrut seara lapte ,si l-am tot schimbat si degeaba....dar nu la tinut mult vreo saptamana,parca...eu il lasam pana mai tarziu,si apoi manca,ii dadeam apa si il culcam,si cand se trezea ,de foame cred,papa tot.....dar apoi i-a trecut si acuma papa cu cereale ca simplu nu ii mai ajunge,si de vreo saptamana papa si mai mult,240 ml,de nu imi venea sa cred....sa vedem cat il tine... gazei si tie!
MINA,si al meu copil a fost asa,il culcam num ai in carut,nu vroia altfel...cand il puneam in pat parca ardea,asa urla....dar vad ca de vreo luna doarme in patut...numai ca mai avem si noi crize ca si voi,uneori...se invarte de pe o parte pe alta de ma zapaceste de cap,asa de greu doarme in unele zile,eu cred totusi ca de la dintisori fac ei asa.

Azi asa de tare ploua la noi ca nu-l pot scoate afara...poate mai tarziu sa se opreasca ,ca ne dileste de cap in casa toata ziua,se plictiseste si el de jucarii si fetele noastre....si asa noaptea trecuta de pe la 3 a dormit tare agitat,cred ca ii va iesii un alt dinte de jos.

DIXIE,distractrie placuta la mare si bafta cu bebeul,va fi bine sigur!
la toata lumea si o zi cat mai buna!

Mirela si bb Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Buna ziua mamici cu bebelusi septembrie-octombrie 2004!
Va citesc de mult timp si acum m-am hotarat si eu sa fac parte din „gasca” voastra.
Sper ca ma primiti.
Nu pot sa ma abtin sa nu va povestesc cum a fost, saptamana trecuta, la mare cu BB.
Programul era cam asa:
8 – trezirea si micul dejun (240ml lapte cu cereale)
9-11 la plaja, cu tricou pe ea, pampersi si palariuta (la indicatiile pediatrei). Aici ii mai dadeam o banana. Si multa apa.
Era fascinata se mearga pe nisip. Aduna tot ce ii iesea in cale: mucuri de tigari, pahare de plastic, scoici etc. Ii placeau piscinutele colorate si alte jucarii gonflabile. I-am cumparat si noi a piscinuta, dar n-a stat prea mult in ea. Ii placea mai mult in apa marii, acolo unde erau valuri. De facut nani in perioada asta…..nici vorba!
La 11,30 eram in camera. Ii faceam dus, ii incalzeam borcanelul ei de mancare si dupa ce-l manca adormea instantaneu.
La 15-16 se trezea si mergea cu noi sa mancam. Bineinteles ca atunci manca ciorba de vacuta sau gaina ( de la autoserviri) , un pic de piept de pui fript, borcanelul ei cu piure de fructe si nelipsitul laptic. Nu m-am ferit sa-i dau ciorbe de la autoserviri. Le gustam eu inainte si-i dadeam fara probleme.
La 17 eram din nou pe plaja . Iar joaca, iar balaceala. La ora 20 eram in camera, faceam dus si ieseam pe faleza. Dupa ora 21,30 venea Mos Ene si …..gata. Pana dimineata nu o mai trezeai.
Pentru BB, in excursie, am luat urmatoarele: patutul pliant, caruciorul sport, mancarica la borcane, pampersi, laptele praf si cereale, multe lucrusoare, biberoane, solutia pentru sterilizat, un fierbator si un ibric in care sa incalzesc mancarica
N-am luat scaunelul ei in care mananca, n-am luat premergatorul pentru ca nu i-am vazut rostul la mare, n-am luat blenderul.
Cam asta a fost vacanta la mare cu BB de 10 luni si jumatate!
Ah, sa va mai spun ca fetita mea ,de atunci, vrea sa meraga numai in picioare si a reusit. A inceput sa mearga fara ajutor. Si vad ca este perseverenta.

Mami si Nicoleta-Cristina (24 sept 2004) http://pg.photos.yahoo.com/ph/pusa_stefan/album?.dir=/41a0

"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Badjoke, bine ai venit in clubul nostru!Se pare ca bebelusa ta s-a simtit tare bine la mare. Felicitari pentru mersul singurica.
Noutatea noastra e ca Almareuseste sa se ridice fara nici un sprijin din pozitia culcat in fund si daca se tine de barele de la patut sau tarculet reuseste sa se ridice si in picioare.In rest, ma cocoseaza in continuare toata ziua.
Am vrut sa mai intreb daca stie cineva pe unde e Andora.
Va dorim o zi buna si bebei cuminti tuturor,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit

Alma, sufletel mic si iubit -noi
Alma, sufletel mic si iubit-si mai noi
cele mai noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut

Badjoke, bine ai venit.

Danyce, incearca sa ii iei un ham micutei. Nu ca hamul nu te-ar cocosa, dar e suportabil. Si, in plus, va prinde si ea mai repede curaj. Eu il plimb pe vizigot cu hamul numa de vro 2 saptamani si deja se tine muult mai bine.

Crismir, nu mama draga, la fi-miu nu au nici o legatura dintii. Rasfatul e cauza, si faptul ca nu are astampar.

Dixie, eu cand am fost la munte cu bebe am luat biscuitii gata macinati, ca sa fie usor de adaugat in orice preparat. I-am macinat la robot cu cutitul ala ca o elice.

Frosa, am si eu niste cunostinte care de mica si-au lasat fetita sa faca ce vrea, ca sa nu ii stirbeasca personalitatea. Si acum au ei personalitatile varza de la personalitatea copilului... nici asa nu e bine.

Va las ca am ceva treaba... dar mai revin, cand fac o pauza.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

quote:
Originally posted by elyanne

Cum zicea cineva mai devreme... daca-i bal, bal sa fie...
Numai ca legat cu totul si cu totul de altceva...

Sa va zic ce m-a deranjat pe mine in ultimul timp pe forum, la subiectul nostru?
Probabil nu o sa va pice bine si daca nu va convine, nici o problema... nu mai scriu la mamici de sept-oct... Pot sa ma limitez doar la citit... si distrat...

In primul rand nu mai exista atmosfera care era anul trecut, in timpul sarcinii... cand ne spuneam oful sau ne incurajam... Acum nu stim decat sa ne laudam... Asta o fi si motivul pentru care foooarte multe din cele care scriau atunci acum au disparut sau scriu o data la 2 luni.

Ma deranjeaza "competitia" la care s-a ajuns...
Normal ca fiecare isi lauda odoru'... dar ar fi bine fara sa se exagereze, infloreasca etc.
Mai nou citesc aici numai chestii de genul asta... ca al meu e cel mai tare... face si drege... sa fim seriosi unele sunt chiar exagerate...
Iar cele care le mai si cred intra in panica pt. ca ai lor copii nu fac asa... V-ati gandit la chestia asta?
Sunt lucruri pe care pur si simplu refuz sa cred ca le poate face un copil de aproape 1 an.

Iar chestii asta cu pozele la fel... cum spunea cineva: concursul nu va arata care e cel mai frumos sau cel mai popular...ci doar cine are cat mai multi prieteni care sa voteze

A... inca ceva... sa nu uit... ce premiu se da pt. cele mai multe mesaje scrise? Am priceput... puncte... cumparat titulatura... Dar mai departe?

Eliana si Elena – 23 octombrie 2004

ai fost dura eliano? si io te-am ratat....

quote:
Originally posted by mcm
Eram sigura ca se va ajunge la o discutie curand....si nu am putut sa nu observ chiar zilele astea ca multe din fetele care erau la inceput au disparut si de fapt el sunt pe forum dar nu mai posteaza la topicul asta. Nu ne deranjeaza absolut deloc ca au intrat fete noi (aissa), din contra pentru ca unele din ele tin topicul dar nu ne simtim bine sa observam ca unele pleaca fara sa ne spuna motivele. Probabil ca sunt deranjate de anumite remarci si ca sa nu deranjeze si ele la randul lor prefera sa plece fara explicatii.

Daca am fost gravidutze impreuna asta nu inseamna ca vom fi si mamici impreuna.Este loc pe forum pentru toata lumea.

Si daca tot e vorba de ce anume nu ne place si ar fi bine s-o recunoastem ca sa ne corectam, mie nu imi plac complimentele astea gratuite de care abunda topicul si inmultesc paginile (asta apropo de ceea ce spunea elyanne referitor la nr. de puncte). Am impresia ca unele dintre noi ne straduim sa facem impresie....cu bebelusii, cu sotul, cu ...etc. Fetelor nu trebuie sa facem nici o impresie sa parem noi sau bb-i ceea ce nu suntem. Suntem mamici tinere, cu experienta cu sau fara experienta personala in cresterea bb-ilor si nu dorim decat sa ne impartasim sfaturi si idei. Poate ca nu avem rabdarea suficienta sa explicam un sfat, poate ca nu avem capacitatea sa acceptam o idee, poate ca suntem obosite si vedem cu alti ochi relatia de pe forum.

Eu personal sunt dezamagita cand vad ce intorsatura au luat lucrurile aici si recunosc ca sunt cateodata prea obosita ca sa mai citesc pe forum sau nu receptionez corect anumite mesaje. Dar prefer sa ma abtin....

Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)

s-a sfarsit lumeaaaa...am ajuns sa fiu de acord cu ce zice mcm....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

quote:
Originally posted by loreema24
herra- concediu placut si sa scapati de scaune moi si de bubite.[/purple]

multumim de urari!

acum ne-am intors, n-am prea scapat nici de unele (dar s-au mai uscat - bubitele) nici de altele (desi ii dau smecta de doua zile)...

INTREBARE: cate pliculete de Smecta se dau pe zi?[/b]

Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there...

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

daca tot nu s-au terminat ecourile discutiei, nu ma mai pot abtine sa va spun si parerea mea:

mie nu mi-a placut de la inceput faptul ca la acest topic exista "bisericute" - adica grupuri de cateva persoane, care centreaza si dau cu capu' numai ele intre ele; ele intreaba, ele isi raspund, intre ele sunt permise complimente si laude...

a propos - ce numiti "complimente gratuite"? mie chiar imi facea placere cand cineva ii ura la multi ani lui Vlad.

sau vi se pare gratuit sa urezi la multi ani unei mamici?

revenind la bisericute...m-am simtit si eu de multe ori "invizibila" - adica intrebam ceva sau raspundeam la o intrebare (de multe ori am cautat in retetele lui Vlad sau in notitele mele de la doctorita, o data am copiat dintr-o carte despre copii) - ca sa constat ca multora le era complet indiferent...

iar acum constat ca la topicul asta chiar nu mai este loc pentru toata lumea...propun sa infiintati un topic de genul "foste gravide din perioada......." daca sunteti asa de nostalgice...

Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there...

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Mina, multumim de idee. Chiar saptamana asta voi cauta, mai ales ca acum ma doare spatele crunt (sus , spre umeri).
Herra, eu i-am dat Almei numai cate 1 pliculet de Smecta/zi cand a avut diaree. Din pacate nu stiu daca este permis mai mult, asadar mie mi-a fost frica sa ii dau mai mult.Daca exista cineva care stie, sper sa ne lumineze si pe noi sa stim pe viitor.
Cat despre bisericute, eu habar n-am cine intra in bisericuta mea. Ralucule mi-a devenit o prietena ff buna, de suflet, iar asta o recunosc cu mandrie.Mai sunt persoane pe care le simpatizez in mod special, dar nu pentru laude, ci pentru felul de a scrie, de a discuta problemele aparute, de a-si expune punctul de vedere sau datorita bunadispozitiei care ma cuprinde citind mesajele lor.

Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit

Alma, sufletel mic si iubit -noi
Alma, sufletel mic si iubit-si mai noi
cele mai noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput