Bebelusi de septembrie – octombrie 2004 (71)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

herra mama... era util sa dai niste exemple ca sa se stie despre ce vorbesti.... gruparea e absolut normala pt ca nu au fost criterii de "selectie la admitere", drept care sunt diverse genuri care se inteleg cum stiu...cum pot...

si revenind la intrebari... mi se pare firesc sa nu se inghesuie lumea sa raspunda la cate bobarnace s-au dat! uneori chiar gratuit!
asta ca PS la intrebarea ta (n.b aia e intrebare de pus la doctor nu pe forum!!!! corect mi se pare: voua cate pliculete vi s-au prescris pe zi?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Salut!
Revin iarasi cu intrebari...daca vreti si puteti sa imi raspundeti, sau daca stiti. Sa aflu si parerea voastra ca medicul nu ne-a ajutat prea mult.
Deci....sa incep:
Duminica: calatorie cu masina, caldura mare.
Luni: totul Ok.
Marti: spre seara apare febra, mai putin de 38, fetita nu mai vrea nimik inafara de san. Noaptea a facut iarasi febra. Peste 38.
Miercuri dimineata iarasi febra, mergem la medic, copilul OK dupaparerea ei lor), doar paracetamol pt scaderea febrei.
Joi: dimineata iarasi febra, iarasi la medic, totul Ok. In continuare nu mananca nimik. Dupa amiaza febra, seara febra.
Vineri: iarasi la medic. Totul Ok. Eventual o mica viroza. Nimik inafara de paracetamol, dar deja vineri nu a mai facut febra si a acceptat sa manance si supa. In tot acest timp scaunele au fost mai moi dar nu mai mult de 2 pe zi din care unul mai tare.
Sambata bebe incepe sa pape mai bine dar e foarte agitata si nu vrea sa doarma pana la 4 dupa amiaza. Observ o eruptie pe corp. Bubite micute peste tot. Mici, mici. Pe fata greu de observat.
Duminica dimineata iar la medic: la prima vedere cica e rubeola. Dupa consult totusi nu e ca nu a facut febra de joi si nu avea ganglionii umflati si nici rosuu in gat. Medicul a zis ca e o reactie de la febra. Nici alergie nu e dupa parerea lui.
Voi ce ziceti? Se poate sa ii iasa asa bubite de la transpiratie?
Pana acum nu am avut probleme de genul asta.
Tare as vrea sa stiu ce ziceti si voi........
Va pupam.

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionika spune:

Noi azi ne-am strans de pe drumuri si vreau sa-i urez LILIEI, chiar daca e cu intarziere, LA MULTI ANI FERICITI, MULTA PUTERE SI SA TE BUCURI DE MINUNEA PE CARE O AI LANGA TINE!
PUPICI!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Badjoke bine ai venit!

Herra noua dr. ne-a zis un pliculet de Smecta (dizolvat in ceai de menta) pe care sa il dau in 2 transe... nu stiu cum as putea sa impart chestia aia... Asa ca i-am facut tot plicul odata si l-a baut de-a lungul zilei...
Iar legat de partea cu bisericute... si eu m-am simtit de multe ori "invizibila"... cred ca fiecareia dintre noi i s-a intamplat lucrul asta...

Danyce eu nu stiu nimic de Andora.

Tyaa nu prea stiu ce am putea sa-ti spunem noi legat de bubitele lui bb. In primul rand nu ma pricep... in al doilea rand cred ca nici macar un dr. nu ar putea sa-ti spuna din vorbe ce are bb. Ma gandesc ca dr. care a vazut-o si a spus ca nu e nimic grav o stii el ceva... Posibil sa fie bubite de la caldura, sa faca febra tot de la caldura si sa nu manace tot din cauza cladurii. Ce pot sa-ti spun este multa sanatate si tinem pumnii sa nu fie nimic grav.

Elena de ex. abia astazi a inceput sa manance ceva mai bine... mult mai bine, de fapt, in comparatie cu saptamana trecut. Azi de ex. a mancat de 5 ori, in schimb toata sapt. trecuta doar de 3ori/zi. A coincis si cu dintii care tocmai i-au iesit si cu perioada de caldura... Totusi eu zic ca din cauza caldurii nu a mancat pt. ca am observat ca ii mai iesi si jos niste dinti...

Eliana si Elena – 23 octombrie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

multumim de raspunsuri (cu Smecta).

danyce - si mie mi-a placut stilul lui ralucule de cand am descoperit topicul; din pacate la putin timp a ales si ea sa nu mai scrie asa de des.

multumesc si pentru ca m-ati bagat in seama; ce, eu sa nu am un OF?!

acum cel mai mare e ca trebuie sa plec la servici...o zi buna!

Good friends are like stars........You don't always see them, but you know they are always there...

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Tyya, nu ma pricep eu prea tare, dar cand au fost caldurile alea mari am vazut in parc copii care erau plini de bube pe corp, dar plini, una langa alta. Si eu credeam ca e rubeola dar parintii ziceau ca e de la caldura.
Faza e ca ti-a facut febra inaintea acestei eruptii, motiv pentru care iar m-as gandi la rubeola. Acum, din umilele mele cunostinte, daca e o boala de genul asta, se vad bubite la fel si in gat, eruptia fiind si pe interior (nu dati cu pietre daca zic prostii ).

PS: stiu de o prietena care i-a facut la copil vaccin anti-rujeolic-rubeolic-variela.... si dupa aceea a aparut copilului eruptie pe corp. Si cica e reactie la vaccin..... Ai facut cumva acest vaccin si tu?

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

Bandjoke bine ai venit, te mai asteptam cu detalii.

tyaa si al meu a facut asa de pasti .. habar nu am ce a avut , or fi fost dintii???. Exact asa are acum si baietelul surorii mele .. o fi vreun microbel??

NinaB

elyana ... cum adica sa nu mai scrii ...???

Nimeni nu este invizibil, este doar o senzatie .... Eu habar nu am daca ma place cineva sau nu, daca fac parte dintr-o "bisericuta" sau nu, o sa continui oricum sa scriu, sa citesc, sa ma distrez citeodata, de un an si ceva fac chestia asta si o s-o fac in continuare ... in unele zile mai bine in altele mai prost ca deh nu pot fi tot timpul la fel. Intram aici ca sa schimbam impresii despre cresterea copiilor daca ne si simpatizam OK daca nu ... care este problema nu asta este subiectul ...

in speranta ca m-am facut inteleasa ... a DVS Monica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia spune:

Bebe al meu este la tara de o luna.Acolo este mult mai racoare, mai ales noaptea si totusi acum patru zile chiar in ultima zi de caldura cand s-a trezit din somnul de dupa amiaza ud de transpiratie, s-a umplut pe spate de bubite mici, mici. Nu a facut febra doar pofta de mancare a fost mai mica. Concluzia mea a fost ca trotul s-a datorat caldurii. Febra nu a facut insa stiu si eu ca unii bebelusi fac febra cand este caldura foarte mare. Poate ne treceti si pe noi cu doi dintisori care au iesit amandoi deodata si cu oarecare tam tam insa nu asa de mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Salutare!!!!

In sf am un pic de timp liber sa va scriu.

In primul rind vreau sa ma refer la bubite( ptr ca si pe noi ne doare aspectul asta).
Intr-adevar asa cum a zis Cristina ca a vazu tin parc si Amelia a fost plina-plina de bubite. Cind zic plina, am in vedere ca nu aveai unde sa pui un punct, mai ales pe spate. In schimb nu avea pe fata( spun asta ptr ca dupa spusele unui doctor: pe fata si pe picioare daca apar multe, sigur e ceva in neregula)
Acum ca s-a racorit timpul au trecut singure, desi pina atunci in toata ziua o dadeam cu pudra si unguent Baneocin.
In schimb acum avem vreo 10 bubite pe fata( muscaturi de tintari cred, cel putin asa aspect au). Nu stiu cind si cum au piscat-o. Am dat-o aseara cu Autan ptr muscaturi si parca s-au mai micsorat, sper sa ii treaca, ca tare nu imi place cum arata cu toate bubitele astea.

Si sa stii CRISTINA, ca in ultimul timp ce spui despre Alexandra, parca spui despre Amelia. A avut citeva nopti, cind la 1 noaptea ea era in cea mai buna forma de joaca. SI faza cu maraiala e la ordinea zilei. Si cum le trece Don'le imediat cum ii iai in brate? Si bineinteles momentele de criza inainte de somn... nu stiu ce-o fi...
Ieri am incercat un truc si a mers, sa vad daca imi iese si azi. De obicei doarme pe la 13 vreo 2 ore si pe urma la 18 iar moare de somn si mai trage un pui de somn de vreo ora -doua uneori. Din cauza asta nici nu are somn la ora 1. Asa ca ieri cind a adormit la ora 13, pe la 14.30 cind dadea semne de trezire, m-am culcat linga ea si am leganat-o, mingiat-o si am dormit amindoua pina la 17, asa ca seara a adormit normal ca tot copilul la ora 22.As vrea sa o obisnuiesc sa doarma asa 4 ore la amiaza, poate reusesc( daca nu m-oi obinsui eu inaintea ei :))

HERRA, mie dr-a mi-a zis sa ii fac un pliculet de Smecta si sa-l dau in trei reprize, ceea ce mie mi s-a parut cam greu, dar i-am dat. Oricum eu am auzit ca Smecta nu da efect imediat ci peste vreo 12 ore.

Ah, am uitat sa va zic de nodulul meu( sper sa nu va suparati ca ma intind atit).
Am fost la doctorul care m-a operat( NINA, multam de telefon, dar l-am vazut cind am venit seara de la doctor( era el de garda si m-am dus seara ca atunci a putut ramine tati cu Amelia)
Si mi-a zis ca el crede!!!( mie nu-mi place sa aud la doctor"cred" sau " mi se pare", dar asta e) ca e un furuncul in interior. Mi-a dat un unguent, cu care sa ma dau o saptmina si daca nu trece, trebuie operat si scos de acolo. Zicea ca deoarece au trecut 11 luni de la operatie nu are cum sa fie un fir acolo.
Oricum ma duc azi si la un dermatolog. Stiu ca v-am mai intrebat si nu stiati un dermatolog bun, acum vreau sa va intreb daca ati auzit ceva pareri despre dermatologii de la SF IOAN?
NU pot merge in alta parte mai departe, ptr ca nu am cu cine sa o las pe Amelia mai mult timp.

Mai vroiam eu sa va zic ceva, dar nu vreau sa ma intind prea mult ca si asa am scris un roman.

Va pup si va doresc o zi frumoasa.

P.S ah, am uitat, am fost atunci la dr cu bubitele Ameliei si mi-a zis ca toti copii vin acum cu asa probleme si ne-a sfatuit sa incercam cu baita cu tarite( apa fiarta si se tine in ea niste tarita puse intr-o pinza, ca si cum ai face ceai cu pliculet). Cica ajuta. Eu mi-am luat tarite, dar nu am apucat sa incerc ca s-a racorit timpul si i-au trecut, asa ca nu va pot spune daca ajuta sau nu... poate stiti voi...

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

quote:
Originally posted by tyaa

Salut!
Revin iarasi cu intrebari...daca vreti si puteti sa imi raspundeti, sau daca stiti. Sa aflu si parerea voastra ca medicul nu ne-a ajutat prea mult.
Deci....sa incep:
Duminica: calatorie cu masina, caldura mare.
Luni: totul Ok.
Marti: spre seara apare febra, mai putin de 38, fetita nu mai vrea nimik inafara de san. Noaptea a facut iarasi febra. Peste 38.
Miercuri dimineata iarasi febra, mergem la medic, copilul OK dupaparerea ei lor), doar paracetamol pt scaderea febrei.
Joi: dimineata iarasi febra, iarasi la medic, totul Ok. In continuare nu mananca nimik. Dupa amiaza febra, seara febra.
Vineri: iarasi la medic. Totul Ok. Eventual o mica viroza. Nimik inafara de paracetamol, dar deja vineri nu a mai facut febra si a acceptat sa manance si supa. In tot acest timp scaunele au fost mai moi dar nu mai mult de 2 pe zi din care unul mai tare.
Sambata bebe incepe sa pape mai bine dar e foarte agitata si nu vrea sa doarma pana la 4 dupa amiaza. Observ o eruptie pe corp. Bubite micute peste tot. Mici, mici. Pe fata greu de observat.
Duminica dimineata iar la medic: la prima vedere cica e rubeola. Dupa consult totusi nu e ca nu a facut febra de joi si nu avea ganglionii umflati si nici rosuu in gat. Medicul a zis ca e o reactie de la febra. Nici alergie nu e dupa parerea lui.
Voi ce ziceti? Se poate sa ii iasa asa bubite de la transpiratie?
Pana acum nu am avut probleme de genul asta.
Tare as vrea sa stiu ce ziceti si voi........
Va pupam.

tyaa si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre

Mai mult ca sigur ii iese vre-un dintisor. Noi am patit asa cu bebelina noastra exact inainte sa plecam in concediu. A inceput sa faca febra vre-o doua zile; facea treaba mare cam moale si cu miros de namol. A treia zi am mers la doctor si se parea ca are un pic de rosu in gat. I-am dat Ospamox. Febra i-a trecut imediat, in schimb la o saptamana i-a dat al treilea dintisor.
Bubitele de care spui tu s-ar putea sa fie de la caldura. Si nou ne-am confruntat cu asa ceva. Au aparut mai intai la baza gatului, apoi pe brate, pe sub pampersi si chiar pe picioruse. Pediatra ne-a spus ca dupa ce o spalam, sa n-o mai ungem, ci sa pudram bubitele cu Baneocin pudra. Si am scapat si de bubite.
Incearca sa-i bagi degetul tau in gurita si vezi daca te lasa. Daca nu te lasa inseamna c-o doare si clar ii iese un dintisor.
Multa sanatate la bebei si sa auzim numai de bine!

"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho

Mergi la inceput