Bebelusi de septembrie – octombrie 2004 (71)
Raspunsuri - Pagina 6
aissa spune:
Dixie...eu la mare nu am plecat tocmai din cauza ca nu stiu cum sa fac cu mancarea si neavand masina nu pot cara prea multe dupa mine (robot, o lada frigorifica, oale etc). Asa ca la capitolul asta te vor sfatui celelalte fete.
La faza de fornaiala, eu folosesc spray Marimer, ii dau cate un fas si acopar nara respectiva, si de regula pot scoate dupa aia ceva. Daca fornaie si mucisorii sunt spre gat nu prea ai cum sa ii tragi.
Vreau insa sa te incurajez, am un prieten care a plecat cu 2 fetite mici la mare, amandoua racite si ne-a zis ca ajunse acolo, probabil de la aerul sarat, de la apa...s-au facut bine imediat.
Asa ca iti urez si tie concediu placut si multa sanatate la bebel.
A, si eu una nu prea sunt adepta sa dau imediat medicamente, asa ca doar pentru mucisori eu nu as trece imediat la calpol+nurofen. Parerea mea e ca daca la cel mai mic semn ii trag un siropel, cand imi va face febra nu va mai reactiona la acelasi siropel. Dar asta e pur parere personala, nu am pregatire medicala si s-ar putea sa gresesc.
Georgiana, drum bun si distractie placuta!
Si desi am zis c anu mai spun nimic, chiar vreau sa se opreasca dicutiile, mai ales ca asa cum a zis si Elyanne se fac deja 6 pagini pe teme aiurea.
Si pe mine ma deranjeaza ca uneori citesc in gol pagini intregi despre nimic. De aceea, de multe ori nici nu mai insir toate numele sarbatoritilor sau nici nu le mai urez nimic (nu ca asta ar fi un lucru rau). Dar fiind un forum liber nu pot spune cuiva sa nu mai scrie. Si sa vedeti chestie, eu citesc din umbra la un subiect de la Odiseea sarcinii si aceleasi discutii au aparut si acolo, plecate de la faptul ca unele fete scriu ce poftesc/papa si alte fete, in special din strainatate nu au cum sa isi procure respectivele alimente asa ca nu mai intra pe forum. Una cel putin din gravidutele noi de la noi de la mamici stiu despre ce vorbesc pentru ca e vorba de subiectul unde scrie si ea (Mamici de ian-feb.2006).
Ceea ce nu ca ma deranjeaza dar uneori ma face sa rad...sunt exagerarile. Nu contest frate ca sunt multi copii avansati, dar citind, nu la noi ci la Parintii intreaba....o mamica ce se lauda ca de la 8 luni fata ei adora pizza....imi pun muuuulte intrebari privind sanatatea mintala si nu numai a respectivei. Bine a zis si Elyanne, sunt foarte multe exagerari, nu zic despre unul sau altul ca nu sunt inaintea Alexandrei, dar a mea e un copil normal si eu, citind pe aici, am ajuns sa ma duc la dr si sa ii zic ca nu se ridica in picioare. De m-a luat si la misto, ca de ce vreau eu sa mi se termine linistea. Drum, stres, degeaba, pentru un copil perfect normal dar din cauza unei mame care a luat-o razna auzind performantele altora. Repet, sunteti libere sa va laudati odraslele, CRED ca sunt multi mult mai dezvoltati, dar mai sunt dintre noi si copii in limite normale si cer doar sinceritate deplina, nu exagerari. Ati vazut, cand m-am intalnit cu Ramona v-am zis ca Loreema chiar e foarte avansata. Dar poate ati vazut si ce a zis Ramona ca si Ale merge desi eu zic ca nu. Dar eu nu POT zice ca fata mea merge atat timp cat ea doar ce a inceput sa ridice picioarele si merge spanzurata de maini si sustinuta de mine, iar altii merg deja singurei.
Dar asta e, nu poti face oamenii sa fie altfel decat sunt. Si chiar ma gandeam ca probabil si faptul ca uneori ne certam este din motivul ca aici putem refula linistite (relativ) din problemele de zi cu zi. Asa ca la prima samanta uite cum ne luam la harta chiar aiurea.
Si gata, eu vreau prietene si sfaturi, am sa incerc eu una sa ma autocenzurez (de la mesajul acesta incolo , normal) si sper ca si cei care evita sa scrie sa revina pentru ca experientele (reale) ale fiecareia dintre noi sunt importante.
Hai ca am scris romane, scuze pentru acest mesaj si de acum voi fi cat de cat cumpatata. Va pupic!
CRISMIR spune:
AISSA,,chiar mi-a placut mesajul tau,de fapt eu am sesizat ca tu ai mai scris despre exagerarile unora,si in capitolele trecute...esti o dulce ... multi si Alexandrei!
Gata bine ca s-a terminat cu prostiile astea si certuri inutile!
Fetelor care mergeti la mare si in concedii,distractie placuta!
ELIANA, multi si piticei...am vazut o poza la babyexpo si e asa de dulce!
Si puiul meu e putin fonfanit,are nasucul infundat,dar nu curge nimic...sper sa nu racim,cu vremea asta ciudata...acum aici ploua si e rece,evident,la Brasov,cum ploua cum se raceste!
multi la toata lumea!
Mirela si bb Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
mina spune:
Salut
Mi-au adormit baietii dupa masa micului de la 10 si eu, in loc sa calc, tzup la forum.
Ana Miti, asteptam vesti!
Aissa, lasa mama draga, ce daca vizigotu s-a ridicat in picioare la 6 luni jumate si a facut pasi tinut la 7? Ca nici pana acum, la 11, nu merge singur? Io ce avantaj am,in afara de spatele defect caci tre facute exercitii de mers cu cupilu? Cat despre pizza la 7 luni.... hm hm, aici nu e exagerare, e inconstienta. Hai, pupa-ti Alexandra si lasa gandurile negre sa se duca.Ziceai de mancarica de mazare... eu pe vizigot il pacalesc cu un pic de unt atunci cand nu e incantat de mancare. O infierbant, topesc un cubulet de unt (sau jumate) in amestec si papa mama-mama. Ca sa vedeti cum imi pacalesc eu cupilu....
De dinti iar nu prea stiu, ca Matei doar vomita cand stau sa-i iasa. Nu rau, cam o data la 2 zile. Probabil asa se manifesta la el starea de rau de la eruptia dentara....
Dixie, nu stiu ce sa-ti zic de raceala ca noi nu am servit. S-a mai intamplat sa fie fornait si atunci ii dau cu spray Marimer. Ii inmoiaie cojitele din nas si cat se fornaie el plangand de suparare ca iar l-am pacalit, le da afara. Cu pompa nu am reusit niciodata sa ii curat nasul.
Eliana, la fel patesc si eu, caci bebu meu e comparat cu bebu unui var al sotului, botezati de aceeasi nasa. Vaaaai, cum, pai celalalt la 9 luni mergea si=si impingea singura carutul. Ei si ce, asa e al meu......
Si daca tot am cazut de acord sa ne laudam dar cu masura... i-am cumparat lui Matei cub din ala educational cu gauri si corpuri geometrice de bagat in gauri.. stiti de care. E cam prost facut, caci corpurile de o anumita culoare nu sunt destinate suprafetei de aceeasi culoare, de ex cilindrul e albastru si se baga in gaura rotunda de pe suprafata rosie. In fine, m-am muncit eu cu vizigotul sa invete si ieri a ajuns la performanta de a baga cilindrul in gaura rotunda, cubul in gaura patrata, si ... ma rog, corpul ala care seamana cu un cilindru turtit in gaura in forma de elipsa. Asta numai daca intorc eu fata corespunzatoare, caci altfel nu stie sa caute fata cubului pe care se afla gaura respectiva. I-am luat jocul asta ca am observat ca e obsedat sa puna capacele la biberoane si m-am gandit ca ar fi momentul... cred ca e totusi un pic cam devreme.
Daca, insa, gaseste pe podea CD-uri si disk-ete le grupeaza, uneori CD-uri la un loc si disk-ete la un loc Care i-o mai cumpara jucarii.....
Va pup si ma duc la calcat. Sper sa aveti un we placut in ciuda vremii de afara... sau poate tocmai de aceea...
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
elyanne spune:
Dixie bine ai revenit... In legatura cu plecatul la mare... cu mancarea a fost cel mai complicat pt. ca si Elena nu mananca decat mancare facuta nu la borcan... Eu i-am facut mancare pt. 4 zile si am luat-o intr-o geanta termoizolanta. Acolo am avut frigider... Eu am gresit si am luat mixerul la mine, in loc de robot si nu s-a pasat cum trebuie... asa ca a facut mofturi...
Ca sa incalzesc apa pt. lapte/ceai si ca sa incalzesc borcanele cu mancare am luat o cana din aia cu rezistenta.
Ea a mancat mai mult piersici de la borcan cu cereale si iaurturi... Am incercat cu piure de la borcan dar nu am convins-o.
Nu stiu ce sa-ti mai zic... Intreba-ma tu daca mai e ceva...
Crismir multumim Si tinem pumnii sa nu fie vorba de raceala...
Mina si eu ma gandeam sa ii iau jucarea din aia... dar am citit ca e de la un an in sus si noi mai asteptam... Oricum Elena trebuie mai intai sa inceapa sa tina jucariile in mana, ca tot ce prinde arunca... asa ca nu este cazul
Herra imi pare bine ca ati scapt de bubite... nasol cu piticii si caldura asta...
Aissa sorry ca raspund cu intarziere... Elena a fost mereu mai mofturoasa la mancat dupa ce i-au iesit dintii...
Mihaela mi-am mai adus aminte ceva pt. pus pe tava... parca n-ai scris... cred... Termometru.
Azi am plecat devreme in plimbari, la mama... Acum astept sa se trezeasca si poate ma duc cu ea la biserica sa o impartasesc, asta daca nu se trezeste la 12...
A... mi-am mai adus aminte ceva... cand am citit cu pizza... Copilu meu a mancat zilele trecute vinete cu maioneza ... Nu mult... i-am dat sa guste ca se tot intindea la farfuria mea si i-au placut... Se uitat ca milogu' in ochii mei si astepta sa-i mai dau... I-am mai dat putin cu miez de paine... Ar mai fi mancat, dar m-am oprit dupa cateva bucatele, ca nu era cazul. Aveau sare plus ca maioneza era cu ou crud si ulei... Dar la sta m-am gandit dupa
La fel a facut si cu Danette... se uita cum mancam... I-am dat sa guste si a mancat cateva lingurite... ar mai fi vrut ea... Insa nu stiu cat de bun este nici pt. mine, dar pentru ea.
Ma enerveaza ca ar manca numai ce nu are voie.
loreema24 spune:
La multi ani ! sarbatoritilor de azi.
dixie – pt nasuc incearca spray cu apa de mare.La noi a avut efect.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50485" target="_blank">Povestea Loreemei www.babysfirstsite.com/LoreemaMariaVlad" target="_blank"> Site Loreema
Ramona & Loreema (6 sept 2004)
Ce tie nu-ti place , altuia nu-i face !
CRISMIR spune:
ELIANA,asa ma facut si eu(ma bucur ca nu sunt singura nebuna),cu vinetele,tot cu maioneza...bine,nu i-am mult,vreo trei bucatele mici de paine,dar ii placea....cred ca nu e nimic rau,daca ei stau ca milogii,si se uita la noi cand mancam,asa fac toti,sunt pofticiosi si curiosi,ce-o fi acolo?....dragutii....faza e ca al meu asa face la orice,si la bere chiar.........dar mama imi zicea ca si eu bagam degetelul in bere cand eram mica,si imi placeeeeeeeeeea....deci cu mama seamana...hahhaha.
Mirela si bb Robert Cristian(19 octombrie 2004)
http://community.webshots.com/user/crismir100
http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
aissa spune:
Eu din acest motiv evit sa mananc de fata cu ea, pentru ca pofteste. Ieri de exemplu manca Tony seminte si asta clampanea si ea din gura, in gol.
Putin sa le dai sa guste e ok, zic si eu, mai ales daca sunt facute in casa (hm, faza cu oul e mai asa si asa), dar tipa de care va ziceam spune ca de la 7 luni ii da orice sa manance si ca de la 8 luni adora pizza (ma tot gandesc cum o manca?) si ca acum are un copil sanatos. Nu contest, dar asta nu trebuie sa fie regula, ci exceptia. Sunt prea mici pentru asa ceva....
Uite eu de ex as vrea sa ii fac un fel de friptura cu sos, dar nu stiu cum ca din rosii nu imi iese suc suficient si bulion mi-e teama inca sa ii pun (din comert ca eu nu fac...).
Am cautat textul respectiv:
quote:
Fetitza mea de la 7 luni a mancat de toate mai putin varza de la sarmale de ex.Daca va spun ca i-am dat si pizza o sa ziceti ca-s nebuna dar adora pizza(de la 8 luni aprox).Eu n-am crescut-o dupa internet si carti dar bineinteles este alegerea fiecareia, doar sunt copiii .
Am un copil perfect sanatos!Se poate vedea si in poze
elyanne spune:
Crismir de bere uitasem... Da.. si cu berea e teroare... Chiar i-am dat cu putina bere pe buze in ideea ca e amara, nu o sa-i placa si ma lasa in pace... Numai ca a fost exact pe dos... I-a placut, ar mai fi vrut si se uita dupa pahar cand il duceam la gura Copil facut la bautura... vorba lu' tac'su... ca eram ametiti de la bere in noaptea aia
Aissa poate ii blendaruia pizza, pentru ca altfel nu pot sa-mi imaginez cu pote un bb sa manance...
O fi copilul sanatos... dar chestii de genul asta au efecte mult mai tarziu...
Am intrebat dr. de ce n-am voie sa-i dau diverse la un moment dat si mi-a spus ca mai tarziu (incepand de pe la adolescenta) pot aprea probleme la sistemul digestiv...
Este adevarat ca uneori am mai trecut peste ce mi-a zs dr. I-am mai dat sa guste unele alimente "interzise"... dar numai atat.
aissa spune:
Da, Elyanne, asa stiu si eu, nu acum ci mai tarziu le face rau. Intrebasem eu dr la inceputul diversificarii de ce nu pot sa incep mai repede si la fel mi-a zis. Ca le afecteaza aparatul digestiv si le apar probleme la adolescenta, colite, ulcer, deci nu acum pe moment le dauneaza ci in viata de adult.
mama lui Licurici spune:
Salve,
Cred ca, pana la urma, toata hartza a fost productiva...in sesnsul ca vaz ca se trecu chiar la subiecte de discutat si nu la ...cresterea numarului de stelute...cu orice pret.
Aissa, la noi fazele pre si post-mergatoare aparitiei dintilor au fost destul de lungi...noroc ca nu se manifesta f. urat (daca-l pacaleam cu ceva, nu mai maraia o bucata de vreme). Mai urat la fost la ultimii 4 care i-au iesit toti cam intr-o saptamana. Ce-o fi fost pe capul lui....
Si eu evit sa mananc in preajma lui...nu-mi iese tot timpul dar cand se intampla...ii pregatesc ceva si lui, un biscuite, o bucatica de paine, o felie de mar...sa aiba si el ceva acolo...cand se plictiseste de una, ii dau altceva.
Dixie, si David in ultimele doua zile are urmatoarele probleme: ii lacrimeaza ochisorii, stranuta, si ii curge nasul...apa! Febra nu face, motiv pentru care am zis ca e posibil sa fie vreo rinita alergica si de aseara actionez in consecinta:peritol...da' o sa-i dau doar 2 zile si daca nu trece sun medicul. La tine nu am inteles daca vine ceva pe nasuc sau nu...ca daca nu...nu-i la fel